Της λειπει καμια βιδα? Σωστε μια barbie με μια βιδα!
Ω!!! Ειχαμε καιρο για να γραψουμε καμια πατεντα ε?
Σε ενα παζαρακι που πηγαινω εχω βρει μια κοπελα που πουλαει χυμα φρανγκεσταινικα κομματια απο barbie. Κεφαλια, μπουτια, κορμους,
σωματα με το πιο συνηθες προβλημα: ο σπασμενος λαιμος!!!
(Μου φαινεται οτι μονο εγω τα αγοραζω μιας και οποτε την βλεπω εχει παντα τα ιδια συν τα καινουρια! Εμ αφου δεν διαβαζουν το φορουμ μας οτι ολα διορθωνονται καλα να παθουν, δεν ξερουν τι χανουν!
)
Απο τα παιδια εδω στο αγαπημενο φορουμ μας εμαθα παρα πολλα πραγματα και υλικα που μπορουν να χρησιμοποιηθουν για να διορθωθει αυτο το προβλημα. Μαζι βρηκαμε λοιπον οτι μια πολυ καλη λυση για να διορθωθει ο σπασμενος λαιμος στο σκληρο πλαστικο της barbie και να ξαναμπει το ρημαδι το κεφαλι ειναι ο σιδεροστοκος, ή polyester putty.
To προβλημα ομως ειναι το εξης. Μην εχοντας τοσες πολλες σπασμενες barbie δεν με συμφερει να αγορασω δυστυχως μια ολοκληρη συσκευασια απο αυτο θαυματουργο υλικο, το οποιο μονο ονλαιν μπορω να προμηθευτω μιας και εχω φαει τον κοσμο εδω αλλα δεν το εχω βρει.
Στο εντωμεταξυ οι 3 μου barbie με τον σπασμενο λαιμο με κοιτανε ολο απορια... :xm:
Επρεπε λοιπον να βρω μια γρηγορη, οικονομικη λυση. Μια δηλαδη
πατεντα.
Ειχα σκεφτει εδω και καιρο μια τετοια λυση οπως αυτη που θα σας δειξω αλλα δεν ειχα το κουραγιο να θυσιασω μια κουκλα για να δω αν οντως λειτουργει. Ψαχνοντας ομως στο ιντερνετ ειδα καποιον που την χρησιμοποιησε και ετσι εσωσε την κουκλα της κορης του.
Αποφασισα λοιπον να την δοκιμασω κι εγω και σας την δειχνω αμεσως.
Υλικα
1. μια βιδα με μυτερη μυτη στην ακρη και κεφαλι που να εφαρμοζει στην οπη του κεφαλιου της barbie.
2. ενα λεπτο κατσαβιδι και ενα με διαμετρο τοση οση το κορμι της βιδας (ή ακομα καλυτερα ενα τρυπανακι / ντρεμελ)
3. λιγο χαρτι υγειας (χαρτομανδηλο κτλ)
4. κολλα (οτι κολλα εχετε)
5. λιγο μανώ νυχιων (ή ακομα καλυτερα ακρυλικο χρωμα)
Βλεπουμε τον σπασμενο λαιμο της δολιας barbie. Τον ισιωσα λιγο αλλα δεν ειναι απαραιτητο.
Εβαλα μεσα στην εσοχη λιγο χαρτι με κολλα, ωστε να το γεμισω λιγο, και το αφησα να στεγνωσει, ωστε να εχω μια καλυτερη βαση για να βιδωσω την βιδα.
Με το κατσαβιδι (πρωτα με το μικρο και μετα με ενα μεγαλυτερο - χρησιμοποιησα 2 μεγεθη κατσαβιδιων ωστε να ανοιξω την τρυπα σιγα σιγα και να μην σπασω/ανοιξω στα δυο τον λαιμο). Μην προσπαθησετε να βιδωσετε κατευθειαν την βιδα γιατι θα μπει στραβα και θα ξεκολλησει κατακορυφα τα 2 κομματια που αποτελουν τον κορμο του σωματος.
Αφου ετοιμασουμε λοιπον το ανοιγμα, βιδωνουμε την βιδα μεχρι τερμα κατω.
Σημαντικο: Για να μην κλαιμε, μετα απο καιρο, την πιθανη καταστροφη του κεφαλιου της μπαρμπι λογω του σκουριασματος της βιδας μας, καλυπτουμε με μανω νυχιων ή με ακρυλικο χρωμα ολην την επιφανεια της βιδας. Περιμενουμε μιση ωριτσα να στεγνωσει.
Τοποθετουμε επιτελους το κεφαλι της χαζογελουσας κουκλας μας! Oh Barbie!!!
Success guaranteed!!! καλη επιτυχια!!!