Θα περιμενε κανεις οτι μετα την προηγουμενη πολυωρη περιπετεια, θα ηταν παιχνιδακι να συνδεσω μια CF με εναν IDE adapter και να κανω την δουλεια μου.
oints:
Αμ δε! Μου πηρε περιπου 6 ωρες για να το κανω να δουλεψει στο
tweener μου και αλλη μιαμιση ωρα για να κατσει στο
Samsung. :frypan:
Προβλημα πρωτο.
Συνδεω εναν CF-IDE adapter με μια CF 4gb. Δεν την αναγνωριζει.
Την συνδεω στον ide controller του board, αναγνωριζεται κανονικα, κανω format, βαζω dos 5, κανει boot, ολα αψογα.
Μην εχουμε καμια ασυμβατοτητα; Δοκιμαζω εναν SD-IDE adapter με μια SDHC 8gb. Δεν την αναγνωριζει.
Την συνδεω στον ide controller του board, αναγνωριζεται κανονικα, κανω format, βαζω dos 5, κανει boot, ολα αψογα.
Δεν γινεται λεω. Παλι κατι δεν κανει επαφη. Παμε παλι για reflow. Αυτη την φορα αντι για κολλητηρι ειπα να το κανω με το hot air station και ηταν μια εξυπνη ιδεα, γιατι εκανε πολυ καλυτερη δουλεια απο το κολλητηρι σε σημαντικα λιγοτερο χρονο. Περασα μονο τις επαφες που δεν ειχα κανει την προηγουμενη φορα.
Ξανασυνδεω την CF. Τζιφος.
Ξεθαβω απο την ντουλαπα εναν δισκο IDE 4gb, τον συνδεω. Τιποτα, δεν γυρναγε καν το μοτερ. :wait2:
Εδω αναβει η φωτεινη επιγραφη "BINGO". Ανατρεχω σε φωτογραφιες στο web και ανακαλυπτω οτι ειχα κολλησει αναποδα τον IDE connector στην καρτα.
Εδω αν περναγε εξω κανεις απο το σπιτι, θα ακουγε πολλα και διαφορα πιπερατα. Αν κατι ηταν κατι αλλο, τοτε εγω σιγουρα θα ειχα κανει κατι τριτο (λογοκρισια για να μην μας κοψει η κυρια Καμπια!). :rant:
Κοβω ενα κομματακι απο το πλαστικο καλυμα του connector για να μπορω να συνδεσω το καλωδιο αναποδα και πλεον δουλευει φυσιολογικα
Εκανα παλι fdisk, format με dos 5. Αξιζει να επισημανουμε εδω οτι οι περισσοτερες SD και CF καρτες θα χρειαστουν ενα fdisk /mbr πριν μπορεσουν να bootαρουν dos.
Συνδεσα την καρτα στο pc μου και εγραψα πεντε πραγματακια βιαστικα για να κανω καμια δοκιμη, ολα αψογα. (Εδω ειμαστε στις 6 ωρες χοντρικα)
Προβλημα δευτερο.
Αφου εμεινα ικανοποιημενος οτι η καρτα δουλευει σωστα στο tweener, μεταφερω ολο το πακετο στο Samsung.
Τα συνδεω ολα, το βαζω μπροστα χαρουμενος και η ανταμοιβη μου ηταν ενα: E0000h Optional ROM bad checksum: και ενας δεκαεξαδικος αριθμος. :shake:
Reboot, το ιδιο μηνυμα λαθους, παντα διαφορετικος αριθμος.
Αλλαζω διευθυνση στην rom, το ιδιο (απλα με την νεα διευθυνση στο μηνυμα λαθους). Το εκανα αυτο 2-3 φορες χωρις αποτελεσμα.
Παιζω με το CSEL, καμια διαφορα.
Δοκιμαζω ολα τα slots του backplane, καμια διαφορα.
Ξαναβαζω το ic που ειχα βγαλει το απο backplane (δειτε
εδω για τις περιπετειες μου με το Samsung), παιζω με τα δυο jumpers απο το backplane, καμια διαφορα.
Μεταφερω το 3.5'' floppy στο samsung και δοκιμαζω να ξαναflashαρω το firmware του XT-IDE. Αποτυγχανει στο verify.
Ξαναφερνω το πακετο στο tweener, δεν δουλευει τιποτα, το flash συνεχιζει να αποτυγανει στο verify.
oints:
Χτυπαω την κεφαλα μου στον τοιχο και κανω ενα ακομα reflow με το hot air station, τωρα στην περιοχη που δεν ειχα κανει πριν.
Το flashαρισμα επιτυγχανει στο tweener. Μεταφερω ολο το πακετο στο Samsung, ολα δουλευουν τελεια. (Εχει περασει αλλη μιαμιση ωρα).
Εδω μπορω να πω οτι το project XT-IDE rev 01 ολοκληρωθηκε με επιτυχια! :cheers:
:hurrah:
Οσο σκεφτομαι τα δυο XT-IDE rev 02 και το
XT-CF-Lite V4 που με περιμενουν, μου κοβωνται τα ηπατα!