Σύνδεση πικαπ με PC?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας masbass
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Haros είπε:
Εντάξει τα κενά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα. Αμα τα περάσεις σαν 1 track στον υπολογιστή βλέπε που τελειώνει το κάθε κομμάτι και χώριζε το. Δεν είναι τίποτα. Εξάλλου πόσα tracks να έχει κάθε πλευρά βινυλίου 5 - 6 max; Δεν είναι και μεγάλος κόπος :)
Υπάρχει εξειδικευμένο λογισμικό που κάνει αυτόματα το κόψιμο στα κενά...

δεν έχω να προτείνω κάποιο, αλλά με μια απλή αναζήτηση στο γούγλη θα βρείτε μπόλικα ;)

Αμ δε μιλαμε για ενα και δυο δισκους αλλα για καμια 50αδα και θα τραβηξει πολυ η ολη ιστορια... Γι αυτο λεω μπας και ξερει κανεις προγραμμα ειδικα για τετοιες εγγραφες να το αφηνω να κανει ολη την ιστορια, ηχογραφηση, χωρισμα κενων, σωσιμο κομμενων wav αρχειων κι εγω καθε 30 λεπτα ν'αλλαζω μονο πλευρα στον δισκο...

Η ερευνα συνεχιζεται λοιπον...

Plink είπε:
Υπάρχει εξειδικευμένο λογισμικό που κάνει αυτόματα το κόψιμο στα κενά...δεν έχω να προτείνω κάποιο, αλλά με μια απλή αναζήτηση στο γούγλη θα βρείτε μπόλικα ;)
Το ξέρω απλά και να μη βρεί δεν είναι κάτι το δύσκολο κάποιος να κάνει 5 click για να χωρίσει 6 κομμάτια :D

edit:

masbass είπε:
Αμ δε μιλαμε για ενα και δυο δισκους αλλα για καμια 50αδα και θα τραβηξει πολυ η ολη ιστορια... Γι αυτο λεω μπας και ξερει κανεις προγραμμα ειδικα για τετοιες εγγραφες να το αφηνω να κανει ολη την ιστορια, ηχογραφηση, χωρισμα κενων, σωσιμο κομμενων wav αρχειων κι εγω καθε 30 λεπτα ν'αλλαζω μονο πλευρα στον δισκο...
Η ερευνα συνεχιζεται λοιπον...
Νομίζω αυτό http://www.ripvinyl.com/ είναι αυτοματοποιημένο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως και μπομπινόφωνο μπορεί να συνδεθεί και γενικά ότι παράγει ήχο μπορεί να ηχογραφηθεί, αρκεί να έχει έξοδο - είτε κατευθείαν είτε με χρήση ενισχυτή. Εγώ στο παρελθόν είχα ηχογραφήσει από βιντεοκασέτα π.χ., στέλνοντας μόνο τον ήχο στο PC.

Πάντως φίλε massbas, αφού μιλάς για 50 βινύλια, και αφού αυτά τα 50 βινύλια σου ανήκουν, εμένα μου έρχεται μία άλλη ιδέα στο μυαλό για το πως θα τα αποκτήσεις σε mp3, χωρίς όλη αυτή την ιστορία του ripping. Δεν την γράφω για να μην παραβώ τους κανόνες του forum, αλλά πιστεύω ότι έγινα κατανοητός... :sealed:

Νομιζεις δεν το σκεφτηκα; Τα δικα μου τα εχω κατεβασει ηδη, αλλα αυτα της μανας μου ειναι αρχαιολογιες, που να τα βρεις...

Σωστό και αυτό, αλλά τα χρούτσου-χρούτσου του θα είναι πάντα μοναδικά :P

Παιδιά, τα πικάπ για να βγάλουν σήμα επιπέδου line και να περάσει στην κάρτα ήχου, χρειάζονται έναν ειδικό προενισχυτή που λέγεται RIAA. Είναι αυτός που έχουν ενσωματωμένο οι παλιοί ενισχυτές που είχαν είσοδο για πικάπ. Εκτός από την ένταση του σήματος που είναι χαμηλότερη, η μουσική στο δίσκο έχει γραφτεί με διαφορετικό EQ από αυτό που πρέπει, και ο εν λόγω προενισχυτής, αναλαμβάνει να επέμβει και σε αυτό, ώστε να επαναφέρει την καμπύλη του EQ για να ακούγεται σωστά. Υπάρχουν ξεχωριστοί προενισχυτές, αλλά μάλλον για τη δουλειά που θέλει να κάνει ο φίλος, η καλύτερη λύση είναι να βρει ένα παλιό ενισχυτή που δέχεται πικάπ και έχει και line out για κασσετόφωνο και να πάρει σήμα από εκεί.

Υπάρχει και η λύση της κονσόλας ήχου με Phono input.

Δεν είναι ακριβές και αναλαμβάνουν να συνδέσουν πικάπ με μοντέρνους ενισχυτές που δεν έπαιρναν κανονικά.

Ναι, φυσικά. Εγώ έχω το μεγαλύτερο μοντέλο αυτής : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Recording/Mixer-Consoles/Soundcraft-Mixer-Console-Compact-4-11-22-COMPACT-4.htm

την είχα πάρει και για ηχογραφήσεις γιατί η emu 0404 pci που είχα πάρει δεν είχε προενισχυτή μικροφώνου, και για γενική χρήση, αλλά έχει 2 κανάλια για πικάπ, και βόλεψε πολύ όταν ήθελα να παίξω λίγο. Όλα τα λεφτά ήταν που επιχείρησα να κάνω εκπομπή σε on line radio, και έπαιζα από βινύλιο, CD και mp3 με λάπτοπ εναλλάσοντας όποτε ήθελα το καθένα :)

Αγαπητοί εν ρετρώ αδελφοί, τα φώτα σας.

Κατά πρώτον, συγνώμη για την "ανάσταση" του thread, αλλά αφού υπάρχει, είπα να μην ανοίξω καινούριο.

Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός Mac Book Pro (ναι, ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου πραγματοποιήθηκαν!
:P ) και ακόμα πιο πρόσφατα σκόνταψα σ' ένα άρθρο που έδινε οδηγίες πώς να μετατρέψεις σε mp3 δίσκους βινυλίου με τη βοήθεια του Garage Band ή του Audacity.

Θα ήθελα επομένως τη βοήθειά σχετικά με τη συνδεσμολογία των καλωδίων σε Mac (μοντέλο 2010), καθώς με μπέρδεψαν λίγο με τα line in & out.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ειναι απλο. Συνδεεεις το AUX του ενισχυτη σου (ή το OUT του προενισχυτη/μεικτη) με το line-in του φορητου σου.

Λογικα το καλωδιο που θα χρειαστεις θα εχει απο τη μια 2 RCA (ή headphone jack) και απο την αλλη ενα stero 3.5 jack.

Wally, ευχαριστώ για την απάντηση! Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται να έχει line in υποδοχή στο Mac Book (βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος, δεδομένου ότι τόσες χιλιάδες χρήστες ηχογραφούν από κιθάρες, πλήκτρα κτλ!)...

Θα το κοιτάξω κι αν δω ότι δεν βγάζω άκρη, θα ποστάρω φωτός από τα interfaces να με πείτε τη γνώμη σας!

ψαξε για αυτο το ακατανοητο συμβολο

303490_4.jpg

δες και εδω

Wally είπε:
ψαξε για αυτο το ακατανοητο συμβολο
303490_4.jpg

δες και εδω
Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και το χρόνο σου! Απλά, το δικό μου είναι 13,3'' και προφανώς λόγω εξοικονόμησης χώρου, δεν έχει το συγκεκριμένο τσουνάκι!

Αν δεις εδώ, λέει για analog in. Μπορώ να δοκιμάσω με αυτό? Τι λες?

Headphone out/optical digital audio out/analog line in port

Connect external active speakers, headphones (including iPhone), or digital audio equipment. You can specify audio analog line in functionality, which supports audio equipment with line level analog outputs, by selecting Sound Input in the Sound pane of System Preferences.

Using the Line-In Port on the 13″ MacBook Pro

http://www.techgospelaccordingtojohn.com/2011/05/apple-macbook-pro-13-tip-of-day.html

ή

http://www.zacharytamas.com/posts/using-the-line-in-port-on-the-13-macbook-pro/

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
Nemo, είσαι θησαυρός!

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2! Αύριο περιμένω κάτι καλώδια που παρήγγειλα και λογικά την Κυριακή θα δοκιμάσω (μιας και λείπουν όλοι και δε θα κάνω κεφάλι τη γειτονιά! :P ).

Θα σας πω τα κατορθώματά μου!

Να 'στε καλά!

Πίσω
Μπλουζα