Ταινίες με την Γκέλλυ Μαυροπούλου

Την ειδα προσφατα αυτη την ταινια , αρκετά καλη σχετικα με αλλες παρομοιας θεματολογιας
 
Στο τεύχος του περιοδικού People που κυκλοφόρησε σήμερα υπάρχει τετρασέλιδη συνέντευξη της Γκέλλυ Μαυροπούλου, με ωραίες φωτογραφίες, σύγχρονες και παλιές!
 
Να αναφερθώ και εγώ σε δυό ταινίες της Γκέλυς που μου αρέσουν ιδιαίτερα και δεν έχουν αναφερθεί σχόλια μέχρι στιγμής.Η πρώτη είναι:''Η ζωή μου ανήκει σε σένα'' του 1965,που συμπρωταγωνιστεί με τον Γιώργο Καμπανέλλη και έχει φόντο την Ελλάδα της κατοχής και τον έρωτα που ο πόλεμος θα διακόψει των δύο πρωταγωνιστών.Αλήθεια γνωρίζει κανείς πως λέγεται ο γλυκύτατος άνθρωπος που έκανε τον πατέρα της Γκέλυς[Μαρίνα στην ταινία]?Μήπως λέγεται Μιχάλης Μπαλλής?Έχω πάντως χρόνια να δω αυτή την πολύ συγκινιτική ταινία!Η δεύτερη ταινία είναι:''Ο Γολγοθάς μιας αθώας'' του 1961,πάλι με τον αείμνηστο Καμπανέλλη στο πλάι της και πάλι στο ρόλο να λέγεται Μαρίνα.Ξεχωρίζω και το ρόλο της Μαλαίνας Ανουσάκη που υποδύεται τη μάνα της,όπως και την ατάκα της ταινίας:''Κάτω από τον ήλιο,είμαστε όλοι παιδιά του θεού''.Την προβάλουν σπάνια πλέον τα κανάλια κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα[μάλλον λόγω τίτλου]
 
atanasio είπε:
... "Κάθε λιμάνι και καημός" (1964) του Όμηρου Ευστρατιάδη, με τους Γκέλλυ Μαυροπούλου, Στέφανο Στρατηγό, Πυθαγόρα, Ερρίκο Μπριόλα, Βασιλάκη Καϊλα...

johnalepou είπε:
Καλά ο Πυθαγόρας έπαιζε και σε ταινίες? Χαοτική αυτή η ελληνική σώου μπιζ...

bambinella 100 είπε:
Ο Πυθαγορας ως ηθοποιος ξεκινησε. Στις αρχες της δεκαετιας του '50 φοιτησε στη Δραματικη Σχολη του Ωδειου Αθηνων και μαλιστα αποφοιτησε με αριστα. Αργοτερα διαπιστωσε ομως οτι ειχε μεγαλυτερη κλιση και αγαπη στους στιχους.
Σκηνές από την ταινία "Κάθε λιμάνι και καημός" στο παρακάτω video.

http://www.youtube.com/watch?v=iFTj139NjV8
 
Ο γλυκύτατος ηθοποιός που έπαιζε τον πατέρα της Γκέλλυς στο "Η ζωή μου ανήκει σε σένα" είναι ο Γιώργος Νέζος, που είχε παίξει με τη Μαυροπούλου και τον Αντωνόπουλο και στο "Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές".
 
Mavropoulou-People-15-Sep-2011-1.jpg

Mavropoulou-People-15-Sep-2011-2.jpg

Mavropoulou-People-15-Sep-2011-3.jpg

Mavropoulou-People-15-Sep-2011-4.jpg

Η συνέντευξη που έδωσε η Γκέλλυ Μαυροπούλου στην Εβελίνα Νύκτα στο περιοδικό People (22 Σεπτεμβρίου 2011, τεύχος 77).
 
atanasio είπε:
Προβολή συνημμένου 36906
Προβολή συνημμένου 36907

Προβολή συνημμένου 36908

Προβολή συνημμένου 36909

Η συνέντευξη που έδωσε η Γκέλλυ Μαυροπούλου στην Εβελίνα Νύκτα στο περιοδικό People (22 Σεπτεμβρίου 2011, τεύχος 77).

atanasio σ ευχαριστουμε πολυ για το σκαναρισμα,πολυ ενδιαφεροντα τα οσα λεει η Γκελλυ Μαυροπουλου η οποια παραμενει ακομα μια ομορφη γυναικα
 
Atanasio, ευχαριστουμε πολυ!

Οφειλω να πω οτι καποια σημεια της συνεντευξης με ξαφνιασαν ιδιαιτερα! Η Γκελυ ανηκει σε εκεινη τη σπανια κατηγορια των γυναικων που με το περασμα του χρονου γινονται ακομη πιο ομορφες.
 
atanasio είπε:
Η Γκέλλυ Μαυροπούλου είχε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της κινηματογραφικής καριέρας της με την ταινία "Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα" (1963), που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Κώστας Καραγιάννης. Στο έργο αυτό η Μαυροπούλου έπαιξε τη Χριστίνα, μια καλόκαρδη πόρνη, η οποία προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της, αλλά βρίσκεται μπλεγμένη σε μια υπόθεση δολοφονίας. Στο πλευρό της Γκέλλυς συμπρωταγωνιστούσαν ο Κώστας Κακκαβάς, ο Στέφανος Στρατηγός, η Μαριάννα Κουράκου και ο Ανέστης Βλάχος.
Προβολή συνημμένου 36392
την ειδα κι εγω αυτη την ταινια και μου αρεσε που βλεπουμε ο ρολος της πορνης να μετατρεπεται μετα απο λιγα λεπτα σε ρολο τρυφερης μητερας οταν αρρωσταινει το παιδι της.Αργοτερα η ιδια οδηγειται στη φυλακη χωρις να φταιει.. Ο Ανεστης Βλαχος πολυ καλος στο ρολο του κακου
 
Πήρα το People και διάβασα τη συνέντευξη.Όντως παραμένει γοητευτικότατη και κομψή!Αλήθεια γιατί το περιοδικό δεν αναφέρει στο εξώφυλλο για τη συνέντευξη της μεγάλης μας ηθοποιού?
 
Άγνωσται αι βουλαί του People, φίλε Γιώργο! Πάντως, εγώ βάζω ένα σπάνιο και ωραιότατο εξώφυλλο που έκανε η Γκέλλυ Μαυροπούλου για το θρυλικό περιοδικό "Εικόνες" (τεύχος 132, 5 Μαϊου 1958).

Mavropoulou-Eikones-5-May-1958-t.132.jpg
 
atanasio είπε:
Άγνωσται αι βουλαί του People, φίλε Γιώργο! Πάντως, εγώ βάζω ένα σπάνιο και ωραιότατο εξώφυλλο που έκανε η Γκέλλυ Μαυροπούλου για το θρυλικό περιοδικό "Εικόνες" (τεύχος 132, 5 Μαϊου 1958).
Προβολή συνημμένου 36970
πανεμορφη!!!! ευχαριστουμε!!!
 
αχ το εχασα το περιοδικό!! Ποιον είχε εξώφυλλο για να ψάξω ακόμα λίγο???
 
mariadegrecia είπε:
αχ το εχασα το περιοδικό!! Ποιον είχε εξώφυλλο για να ψάξω ακόμα λίγο???
δυστυχως δεν ειχε την συνεντευξη της Γκελυς στο εξωφυλλο, ετσι και εγω μπερδευτηκα!!
 
Στο εξώφυλλο του People που είχε τη συνέντευξη της Γκέλλυ Μαυροπούλου ήταν ο Γιώργος Μαζωνάκης. Ήταν το τεύχος της προηγούμενης εβδομάδας.
 
Η Γκέλλυ Μαυροπούλου σε εξώφυλλο του περιοδικού "Ρομάντσο" (τεύχος 1083, 3 Δεκεμβρίου 1963).

Mavropoulou-Romantso-1083-3-Dec.1963.jpg
 
Η κωμωδία "Εταιρεία θαυμάτων" (1962) είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Γκέλλυ Μαυροπούλου. Είναι η μόνη ταινία στην οποία η Γκέλλυ εμφανίζεται ως παραγωγός (Gelly Films), μαζί, βέβαια, με τον πολύ γνωστό Τζέιμς Πάρις. Είναι, επίσης, η μόνη ταινία στην οποία η Μαυροπούλου συνεργάζεται με τόσα πολλά μέλη της οικογένειάς της: ο τότε σύζυγός της Στέφανος Στρατηγός υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο (διασκευή του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά, το οποίο είχε ανεβεί το 1959 στο θέατρο "Κεντρικόν" με τον Δημήτρη Χορν και τη Βέρα Ζαβιτσιάνου) και κρατά έναν μικρό ρόλο, ενώ συμπρωταγωνιστούν η μητέρα της, Μαρίκα Κρεββατά (που υποδύεται μια ψευτομουγγή, που λέει τη γνωστή ατάκα "Αβαβάου παπαπάου"), ο πατέρας της, Άγγελος Μαυρόπουλος, και ο πατριός της, Γιώργος Γαβριηλίδης. Βέβαια, ο βασικός παρτενέρ της Γκέλλυς εδώ είναι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, με τον οποίο η πρωταγωνίστρια είχε ήδη παίξει στις ταινίες "Η θεία από το Σικάγο" (όπου δεν είχαν, όμως, σκηνές μαζί), "Δυο αγάπες, δυο κόσμοι" (όπου ο Παπαμιχαήλ έπαιζε τον αδερφό της Γκέλλυς) και "Μηδέν πέντε" (όπου ήταν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι) και σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ("Το σκοτάδι είναι αρκετά φωτερό", "Τέσσα", "Ιουλιανός ο παραβάτης", "Ορέστεια", "Το ημέρωμα της στρίγγλας" και "Οργισμένα νιάτα", όπου είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία το 1960). Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην ταινία παίζουν ο Παντελής Ζερβός (ως αστυνομικός) και ο Βύρων Πάλλης, στον ρόλο του απατεώνα Κοσμά, που θέλει να βάλει στο χέρι το βοσκοτόπι του θεοσεβούμενου Ιλάριου (Παπαμιχαήλ) και χρησιμοποιεί ως δόλωμα τη Μίνα (Μαυροπούλου) και τη μάνα της (Κρεβατά). Η φωτογραφία είναι του Ντίνου Κατσουρίδη και η μουσική του Μίμη Πλέσσα. Η Μαυροπούλου και ο Παπαμιχαήλ, αλλά και όλοι οι άλλοι ηθοποιοί (ιδίως ο Ζερβός και η Κρεββατά), είναι σε μεγάλα κέφια και η ταινία παρακολουθείται και σήμερα πολύ ευχάριστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά μαζί με τη Μαυροπούλου στην ταινία θα έπαιζε ο Χορν, επαναλαμβάνοντας τον θεατρικό του ρόλο, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και έτσι πήρε τον ρόλο ο Παπαμιχαήλ.

Etaireia-thavmaton.jpg
 
Πω πω τι πληροφορίες! Το συγκεκριμένο ταινιάκι εμένα μαρεσει πάρα πολυ και είχα σχολιάσει με τη κολλητη μου οτι επαιζε ολη η οικογένεια χιχι

Δεν ήξερα οτι ήταν να παίξει ο Τάκης! Ο Παπαμιχαήλ πάντως είναι απολαυστικός και γενικά και η Γκέλυ και όλη η ταινία!
 
Πίσω
Μπλουζα