johngr
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 30
Η πρώτη ολοκληρωμένη μορφή Ταμιευτηρίου στη χώρα μας λειτούργησε την εποχή που η Κρήτη δεν είχε ενταχθεί ακόμη στην Ελλάδα. Με την υπογραφή του πρίγκιπα Γεωργίου και των τεσσάρων υπουργών της Κρητικής Πολιτείας, εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1900 και δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1900 ο νόμος 265 περί Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τo 1902 γίνεται η επίσημη έναρξη των εργασιών του Ταμιευτηρίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλιαρίου στο όνομα του ύπατου αρμοστή τον Απρίλιο του 1903. Το δίκτυο υπηρεσιών του ΤΤ ξεκίνησε στα 20 ταχυδρομικά γραφεία του 1902, καλύπτοντας ολόκληρο τον αστικό ιστό του νησιού.
Η ίδρυση ιδιαίτερου τμήματος στην Κεντρική Υπηρεσία –το τμήμα Ταμιευτηρίων- που ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου 1915, θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών του Ταμιευτηρίου στην ελληνική επικράτεια.
Χαρακτηριστικό του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ήταν ο μεταλικός κουμπαράς που μπορούσε να προμηθευτεί ο κάθε καταθέτης , και ο κάθε κουμπαράς είχε μια κλειδαριά στο κάτω μέρος η οποία άνοιγε στο κατάστημα του Ταχ. ταμιευτηρίου με κλειδι που είχε ο ταμίας.
Μέσα απο αυτή την συλλογή ανακαλύπτεις τα διαφορετικά μοντέλα που κατα καιρούς είχε εκδόσει το Τ.Τ.
http://jkgrcollections.blogspot.gr/2012/08/hellenic-postbank-coin-banks.html
Προβολή συνημμένου 62884
Αν κάποιος έχει κάποιο κομμάτι πέρα απο αυτά που έχω στην συλλογή μου ας μου αφήσει ενα μύνημα με φωτο του ... ευχαριστώ !
Η ίδρυση ιδιαίτερου τμήματος στην Κεντρική Υπηρεσία –το τμήμα Ταμιευτηρίων- που ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου 1915, θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών του Ταμιευτηρίου στην ελληνική επικράτεια.
Χαρακτηριστικό του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ήταν ο μεταλικός κουμπαράς που μπορούσε να προμηθευτεί ο κάθε καταθέτης , και ο κάθε κουμπαράς είχε μια κλειδαριά στο κάτω μέρος η οποία άνοιγε στο κατάστημα του Ταχ. ταμιευτηρίου με κλειδι που είχε ο ταμίας.
Μέσα απο αυτή την συλλογή ανακαλύπτεις τα διαφορετικά μοντέλα που κατα καιρούς είχε εκδόσει το Τ.Τ.
http://jkgrcollections.blogspot.gr/2012/08/hellenic-postbank-coin-banks.html
Προβολή συνημμένου 62884
Αν κάποιος έχει κάποιο κομμάτι πέρα απο αυτά που έχω στην συλλογή μου ας μου αφήσει ενα μύνημα με φωτο του ... ευχαριστώ !
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: