Τα Λιονταράκια (του κυρ' Ηλία) (1985 ΕΡΤ)

Τον αρχειο του Χρηστου ειναι αξιοζηλευτο. Το οτι προσφερει απλοχερα κομματια του ειναι ευχης εργο για ολους εμας τους νοσταλγους.

Ισως να ηταν χρησιμο να καναμε μια συναντηση με τον Λαερτη Μαλκωτση να μας πει αν επιθυμει δυο λογια για τους μεγαλους πρωταγωνιστες.

και για να ελαφρυνω λιγο το κλιμα...τα πρωτα δευτερολεπτα του βιντεο ειναι εξοχως αποκαλυπτικα... :)
 
tsalk είπε:
O oποίος και μπράβο του είναι από τους ελάχιστους που έχει κρατήσει στο αρχείο του την σειράτην οποία ξεπούλησε η ΕΡΤ.

Wally είπε:
Τον αρχειο του Χρηστου ειναι αξιοζηλευτο. Το οτι προσφερει απλοχερα κομματια του ειναι ευχης εργο για ολους εμας τους νοσταλγους.
Νομίζω ότι είναι περιττό το όποιο σχόλιο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους 2 για τις αναμνήσεις που μας ξύπνησαν!!!!
 
Βάσια Παναγοπούλου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Πάνος Μιχαλόπουλος, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κώστας Ευριπιώτης και Λάερτης Μαλκότσης

picture.php
 
Τα Λιονταράκια ορφάνεψαν για 4η φορά εδώ και 5 περίπου χρόνια. Έπειτα από τους θανάτους του Ιάκωβου Ψαρρά, της Κούλας Αγαγιώτου (2006) και του Γιάννη Δαλιανίδη (2010), έφυγε από την επάρατη νόσο η Άννα Μπράτσου, στις 6/1/2011.

 
stakovios είπε:
Τα Λιονταράκια ορφάνεψαν για 4η φορά εδώ και 5 περίπου χρόνια. Έπειτα από τους θανάτους του Ιάκωβου Ψαρρά, της Κούλας Αγαγιώτου (2006) και του Γιάννη Δαλιανίδη (2010), έφυγε από την επάρατη νόσο η Άννα Μπράτσου, στις 6/1/2011.
Τι κρίμα! :( Χάθηκε άλλη μια ηθοποιός που ξεχώριζε με το ήθος της...
 
Λίγα πράγματα θυμάμαι δυστυχως- τον Γαρδέλη να φτιάνει την μηχανή του μεσα στο σπίτι παρέα με τον Μιχαλόπουλο!

Πρεπει να ηταν από τις καλυτερες΄ελληνικές κωμωδιες !
 
"Τα Λιονταράκια Μας" / "Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία"

 

 


ΕΡΤ Α' ΚΥΚΛΟΣ



Πρεμιέρα: Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 1985



Τελευταίο επεισόδιο Α' κύκλου: 31 Ιουλίου 1985


Ηλίας Πετρίδης: Ιάκωβος Ψαράς


Ευθυμία Πετρίδη: Κατερίνα Γιουλάκη



Τέλης Αργυρόπουλος: Νίκος Κούρος



Αθηνά Αργυροπούλου: Άννα Μπράτσου



Μαρία Πετρίδου: Βάσια Παναγοπούλου



Γιάννης Πετρίδης: Παύλος Ευαγγελόπουλος



Ηρώ Αργυροπούλου: Γιλάντα Μπαλαούρα



Αλέξανδρος Αργυρόπουλος: Λαέρτης Μαλκότσης



Πάνος Αντωνίου: Πάνος Μιχαλόπουλος



Πόπη Αντωνίου: Κούλα Αγαγιώτου



Αχιλλέας: Κώστας Ευριπιώτης (μόνο για τα 6 πρώτα επεισόδια)



Κατερίνα: Νικόλ Κοκκίνου



Λία Καραπάνου: Μίνα Νεγρεπόντη



Διονύσης: Νίκος Ζιάγκος



Ζωή: Δήμητρα Σερεμέτη



κυρία Γκούμα: Αγνή Βλάχου



Άλκης: Πάνος Σολωμός



Ντάνος: Δημήτρης Μεταξάς


Επεισόδιο 1ο (Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 1985) Ώρα προβολής 21.40

Η Μαρία, η φίλη της η Ηρώ και ο μικρός Αλέξανδρος παρακολουθούν ένα γύρισμα στο τηλεοπτικό στούντιο που βρίσκεται στη γειτονιά τους. (trivia 1: πρόκειται για το χορευτικό που βλέπουμε στο ξεκίνημα των τίτλων της σειράς. trivia 2: σκηνοθέτης του χορευτικού ο ίδιος ο Γιάννης Δαλιανίδης). Ο Πάνος που δουλεύει εκεί σαν ηλεκτρονικός δείχνει το ενδιαφέρον του για τη Μαρία. Ο Ηλίας Πετρίδης, πατέρας της Μαρίας, τα βάζει με τη γυναίκα του Ευθυμία γιατί δεν ξέρει που βρίσκεται η κόρη τους. Άδικα προσπαθούν να τον καθησυχάσουν οι γονείς της Ηρώς, Τέλης και Αθηνά. Όταν ο κυρ Ηλίας μαθαίνει από τον αδερφό της Ηρώς, τον μικρό Αλέξανδρο, ότι η Μαρία είναι στο στούντιο - πραγματικό θηρίο - τρέχει και βγάζει σέρνοντας την κόρη του από εκεί μέσα. Ο Πάνος, σοκαρισμένος από το θέαμα, έπειτα από προτροπή του φίλου του Αχιλλέα, βρίσκει έναν μελωδικό τρόπο για να τραβήξει την προσοχή της Μαρίας...

Επεισόδιο 2ο (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 1985)

Ο Πάνος προσπαθεί να μιλήσει με την Μαρία στο τηλέφωνο, αλλά κάθε φορά (δυστυχώς για αυτόν) το ακουστικό το σηκώνει ο πατέρας της. Η τύχη όμως τον βοηθάει αναπάντεχα. Ο Γιάννης, αδελφός της Μαρίας, που προσπαθεί να συναρμολογήσει έναν ραδιοφωνικό πομπό, χρειάζεται την βοήθεια του Πάνου. Έτσι τον παρακαλεί να έρθει στο σπίτι. Ο κυρ Ηλιας βλέποντας τον Πάνο μέσα στο σπίτι του δυσφορεί και του ζητά να φύγει. Στο σπίτι των Αργυροπουλαίων γίνεται πάρτυ. Είναι καλασμένη και η Μαρία. Ο πατέρας της όμως εννοεί να την ακολουθήσει μαζί με την μητέρα της και τον αδελφό της. Όταν στο πάρτυ βλέπει τον Πάνο γίνεται έξω φρενών. Παίρνει την οικογένεια του και φεύγει αφήνοντας όλους κατάπληκτους. (trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Δούκισσα.)

Επεισόδιο 3ο (Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 1985)

Εμπλοκή στις γραμμές του τηλεφώνου στο σπίτι του κυρ Ηλία. Η Ευθυμία σηκώνει συνέχεια το ακουστικό και κάθε φορά νομίζει ότι της κάνουν φάρσα. Τηλεφωνεί και ο Πάνος και η Ευθυμία ξεσπάει σε αυτόν. Στο σπίτι των Αργυροπουλαίων δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με έναν εφοριακό που έρχεται για έλεγχο. Η Μαρία και η Ηρώ πηγαίνουν στο στούντιο, όχι τόσο για να παρακολουθήσουν το τηλεοπτικό γύρισμα, όσο για να βρεθούν κοντά στον Πάνο και στον Αχιλλέα. Ξαφνικά καταφθάνει ο κυρ Ηλίας. Οι κοπέλλες πανικοβάλονται. Ο Πάνος τις φυγαδεύει μεταμφιέζοντάς τες σε χορεύτριες. Ο κυρ Ηλιας γυρίζει στο σπίτι έξω φρενών. Η Ευθυμία βάζει τη Μαρία να του φτιάξει μία ομελέτα για να τον ηρεμήσει. Όμως αυτή η ομελέτα φέρνει την καταστροφή!

Επεισόδιο 4ο (Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 1985)

Η Ευθυμία, συμπτωματικά, αγοράζει τον καινούργιο Αστικό Κώδικα και πληροφορείται για την ισότητα των δύο φύλων. Έτσι αποφασίζει να κάνει την μικρή της επανάσταση. ο άντρας της τα χάνει! Ο Αργυρόπουλος έχει προβλήματα με την εφορία. Ο Πάνος και ο Αχιλλέας μαζί με τους τεχνικούς του στούντιο διοργανώνουν ένα πάρτυ. Προσκαλούν την Μαρία και την Ηρώ που πηγαίνουν με τα αδέλφια τους. Κάποια στιγμή όμως καταφθάνει και ο πατέρας της Μαρίας και διαλύει το πάρτυ.

Επεισόδιο 5ο (Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 1985)

Τον τελευταίο καιρό ο κυρ Ηλίας είναι κυριολεκτικά ένας "κατά φαντασίαν ασθενής". Με το παραμικρό τρέχει στους γιατρούς. Όταν δεν του βρίσκουν τίποτα, εξοργίζεται και πέφτει μόνος του στο κρεββάτι. Αυτό το εκμεταλεύεται η Μαρία, γιατι έτσι βρίσκει την ευκαιρία να το σκάει από το σπίτι. Έτσι κι απόψε μαζί με τον αδελφό της και την Ηρώ πηγαίνει στην ντισκοτέκ που πρόκειται να είναι και ο Πάνος με τον Αχιλλέα. Η Ευθυμία στο σπίτι απολαμβάνει στην τηλεόραση ελληνικά σήριαλ όταν ξαφνικά ξυπνάει ο κυρ Ηλίας και αναζητά την Μαρία. Όταν μαθαίνει που βρίσκεται αρπάζει την Ευθυμία και ξεκινάει με τις πυτζάμες για εκεί... (trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Πασχάλης.)

Επεισόδιο 6ο (Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 1985)

Ο κυρ Ηλίας ταλαιπωρείται από διάφορος ενοχλητικούς που δεν τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του. Γρήγορα όμως θα πάρει την εκδίκησή του. Ένα πέσιμο από την μοτοσυκλέτα στέλνει τον Πάνο στο νοσοκομείο. Το ζεύγος Αργυρόπουλου γιορτάζει την επαίτειο των γάμων τους. Ανάμεσα στους συγγενείς και φίλους που ήρθαν να τους επισκευθούν βρίσκεται και ολόκληρη η οικογένεια Πετρίδη. Εκεί μαθαίνει η Μαρία για το ατύχημα του Πάνου κι αμέσως φεύγει κρυφά μαζί με την Ηρώ και τον Αλέξανδρο. Πηγαίνουν στο νοσοκομείο να τον δουν. Η παρουσία της Μαρίας, όμως, ενοχλεί την μητέρα του Πάνου. (trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Πασχάλης.)

 

 


Επεισόδιο 7ο: (Τετάρτη 6 Μαρτίου 1985) Από αυτό το επεισόδιο η σειρά μετονομάστηκε από "Τα Λιονταράκια μας" σε "Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία".


Η κυρία Πόπη προσπαθεί να μάθει λεπτομέριες για τη Μαρία και την οικογένειά της. Στο μαγαζί του ζεύγους Πετρίδη το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά με αποτέλεσμα η Ευθυμία να βγεί εκτός εαυτού! Μέσα στην όλη αναστάτωση η κυρία Πόπη, μητέρα του Πάνου, πηγαίνει στο μαγαζί για να γνωρίσει τους πιθανούς συμπεθέρους. Η πρώτη επαφή μαζί τους την απογοητεύει. Ο Αχιλλέας ανακοινώνει στην Ηρώ ότι θα φύγει από την γειτονιά αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι δεν θα της λείψει. Ο κυρ Ηλίας θέλει να κοιμηθεί νωρίς γιατί θα ξυπνήσει πολύ πρωί, αλλά οι θόρυβοι που δε λείπουν από καμμιά γειτονιά αυτής της πόλης δεν τον αφήνουν.
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Τζούλη Μασίνο.)

 

 


Επεισόδιο 8ο: (Τετάρτη 13 Μαρτίου 1985)


Η κυρία Πόπη δεν εγκρίνει την Μαρία και συνεχίζει τη γκρίνια της. Γκρίνια και στο σπίτι του κυρ Ηλία γιατί ο Γιάννης θέλει να αγοράσει βίντεο. Η οικογένεια Πετρίδη για να ανεβάσει τα κέρδη της αποφασίζει να πουλάει και κασσέτες στο μαγαζί. Πολύ γρήγορα το μετανιώνουν. Η Μαρία, με πολύ θάρρος, λέει στον πατέρα της ότι είναι ερωτευμένη με τον Πάνο. Αυτός λιποθυμάει!


 

 


Επεισόδιο 9ο: (Τετάρτη 20 Μαρτίου 1985)


Καυγάς στο σπίτι του κυρ Ηλία με το Γιάννη που ζητάει χρήματα για να αγοράσει μοτοσυκλέτα. Η κυρία Πόπη προσπαθεί να δελεάσει τον Πάνο να δώσει σημασία στην Λία, το πλουσιοκόριτσο της γειτονιάς. Η Λία πηγαίνει στο στούντιο να βρεί τον Πάνο και μετά από λίγο καταφθάνει και η Μαρία. Ο Αλέξανδρος βρίσκει τρόπο να εκνευρίσει την κα Πετρίδου. Ο κυρ Ηλίας αρρωσταίνει. Όλοι, γνωστοί και φίλοι, του προτείτουν και από ένα φάρμακο. Ο αφελής Ηλίας τα δοκιμάζει όλα με αποτέλεσμα να πάθει δηλητηρίαση!


 

 


Επεισόδιο 10ο: (Τετάρτη 27 Μαρτίου 1985)


Μεγάλη κρίση πέφτει στις σχέσεις των ζευγαριών. Η Μαρία βλέπει τον Πάνο να βγαίνει από το σπίτι του με τη Λία και πληγώνεται. Η Ηρώ τα χαλάει με τον Γιάννη. Ακόμα και η θυρωρός, η Κατερίνα, είναι έτοιμη να χωρίσει με τον άντρα της. Η Λία δείχνει την ερωτική της διάθεση για τον Πάνο. Η Ευθυμία δημιουργεί μια συγκέντρωση στο σπίτι, για να μπορέσουν να διασκεδάσουν τα παιδιά και να ξεχάσουν τις πίκρες τους, με μεγάλη αποτυχία!


 

 


Επεισόδιο 11ο: (Τετάρτη 17 Απριλίου 1985) Τα Λιονταράκια δεν προβλήθηκαν στις 3 Απριλίου όπως ήταν προγραμματισμένα, αλλά ούτε και στις 10 Απριλίου λόγω Μεγάλης Εβδομάδος)


Ο Πάνος δίνει στην Λία να καταλάβει ότι πρέπει να πάψει να ενδιαφέρεται γι' αυτόν. Η Μαρία τους βλέπει να συνομιλούν και φεύγει θυμωμένη. Ο Πάνος για να της δείξει την αγάπη του της κάνει καντάδα με ένα κασσετόφωνο που το κρεμάει ο Αλέξανδρος μπροστά στο μπαλκόνι της. Όμως σπάει ο σπάγγος που είναι δεμένο το κασσετόφωνο και πέφτει στο κεφάλι του κυρ Ηλία που περνάει εκείνη τη στιγμή από κάτω. Ο Γιάννης έχει μία νέα φαεινή ιδέα για να βγάλει η οικογένεια Πετρίδη χρήματα.
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Θέμης Αδαμαντίδης.)

 

 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τέλεια posts!! :bow:

ChristosM, σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες - θα ενημερωθεί και η RetroDB όπου υπάρχουν ελλείψεις! :)
 
Επεισόδιο 12ο: (Τετάρτη 24 Απριλίου 1985)

Η Ευθυμία ταλαιπωρείται από τους δύστροπους πελάτες στο μαγαζί. Ο Αλέξανδρος ζητάει από τον πατέρα του να του αγοράσει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο Τέλης όμως δεν του κάνει το χατήρι. Η κυρία Πόπη εξακολουθεί να γκρινιάζει για τις σχέσεις του Πάνου με τη Μαρία. Η κυρία Αθηνά έχει πρόβλημα με την μέση της και είναι καθηλωμένη στο κρεββάτι. Αποφασίζουν λοιπόν να βρουν μία οικιακή βοηθό. Ο κυρ Ηλίας τους προτείνει την θυρωρό την Κατερίνα. Οι παράλογες απαιτήσεις της όμως φέρνουν τα ανάποδα αποτελέσματα. Η Μαρία πιάνει τον Πάνο με τη Λία στο δασάκι. Καυγαδίζουν και η Μαρία διαλύει την σχέση τους. (trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Δάκης).

 

 


Επεισόδιο 13ο: (Τετάρτη 1 Μαίου 1985)


Η Μαρία και η Ηρώ παρακολουθούν τις πρόβες ενός ερασιτεχνικού θιάσου. Η Μαρία γνωρίζει τον Διονύση. Γοητεύεται από τους ηθοποιούς και αποφασίζει να γίνει και αυτή ηθοποιός. Ο πατέρας της μόλις το ακούει γίνεται έξω φρενών. Η μητέρα της όμως δεν το βρίσκει και πολύ κακή ιδέα. Για μια ακόμα φορά στο σπίτι επικρατεί αναστάτωση. Ο κυρ Ηλίας με τον γιο του πηγαίνουν στην εφορία για να εισπράξουν είκοσι χιλιάδες δραχμές από επιστροφή φόρου. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία όχι μόνο δεν του επιστρέφουν τα χρήματα αλλά τον υποχρεώνουν να πληρώσει και πέντε χιλιάδες για παλιά χρέη! Η Λία προσπαθεί να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον Πάνο αλλά σύντομα απογοητεύεται. Η Ηρώ και ο Αλέξανδρος κάνουν πάρτυ και καλούν όλους τους φίλους τους. Εκεί συναντιούνται η Μαρία και ο Πάνος. Πάνω στο χορό τα ξαναφτιάχνουν. Οι Αργυροπουλαίοι καλούν το ζεύγος Πετρίδη στο θέατρο και μετά σε μία ταβέρνα. Όμως τους περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη...
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει το συγκρότημα Bijoux).

 

 


Επεισόδιο 14ο: (Τετάρτη 8 Μαίου 1985)


Ο Πάνος μαθαίνει από τη Μαρία ότι σκοπεύει να γίνει ηθοποιός. Η Ηρώ γυρίζει από την Ιταλία, που είχε πάει διακοπές. Συναντιέται με τον Γιάννη και του δίνει ένα δώρο. Αυτός όμως δεν το δέχεται με αποτέλεσμα η Ηρώ να φύγει κλαίγοντας. Η μητέρα της ανήσυχη πηγαίνει στο σπίτι του κυρ Ηλια για να μιλήσει στην Ευθυμία σχετικά με την σχέση των παιδιών τους. Η Ευθυμία αναλαμβάνει την διαχείρηση της πολυκατοικίας. Όμως οι περισσότεροι ένοικοι χτυπούν το κουδούνι για να κάνουν τα παράπονά τους σε ώρες ακατάλληλες με αποτέλεσμα ο κυρ Ηλίας να βγεί εκτός εαυτού. Ο Γιάννης πηγαίνει στο μαγαζί για να ζητήσει από τον πατέρα του να τον βοηθήσει να κάνει δική του δουλειά. Ο κυρ Ηλίας για μια ακόμα φορά γίνεται έξω φρενών. Η ιδέα του Γιάννη να πουλάνε κασσέτες στο μαγαζί οδηγεί τον κυρ Ηλία στο αστυνομικό τμήμα!



(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Δούκισσα, η Στανίση και ο Κοντολάζος)

 

 


Επεισόδιο 15: (Τετάρτη 15 Μαίου 1985)Ώρα προβολής εκτάκτως 23.15


Η Μαρία και η Ηρώ συζητούν για τα αισθηματικά τους αλλά και για την οριστική απόφαση της Μαρίας να πάει σε δραματική σχολή. Ο Αλέξανδρος φανερώνει στον Πάνο την γνωριμία της Μαρίας με τον Διονύση. Ο Γιάννης για άλλη μια φορά ζητάει οικονομική ενίσχυση από τον πατέρα του. Στο σπίτι των Αργυροπουλαίων το μεγάλο πρόβλημα είναι η δίαιτα του Τέλη που επιχειρεί να φάει κρυφά την ώρα που η γυναίκα του κοιμάται. Η Ευθυμία έχει τα γεννέθλιά της. Αποφασίζει ότι φέτος θα το γιορτάσει με μία συγκέντρωση στο σπίτι. Οι καλεσμένοι όμως λες και έχουν συννενοηθεί να τους σπάσουν τα νεύρα!


 

 


Επεισόδιο 16: (Τετάρτη 22 Μαίου 1985) Ώρα προβολής 21.45


Η κυρία Πόπη προσπαθεί για άλλη μια φορά να πείσει τον Πάνο να προσέξει την Λία που τον αγαπάει. Οι σχέσεις της Μαρίας με τον Διονύση βρίσκονται σε μία περίεργη φάση. Ο Πάνος πηγαίνει στο θέατρο και βλέπει την Μαρία αγκαλιά με τον Διονύση. Η ρίξη στην σχέση τους είναι οριστική. Οι Αργυροπουλαίοι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε καλύτερο διαμέρισμα στην Γλυφάδα. Η Ηρώ στεναχωριέται που θα χάσει την φίλη της την Μαρία. Όταν όμως πηγαίνουν να δουν το διαμέρισμα γρήγορα αλλάζουν γνώμη. Ο Ηλίας και η Ευθυμία προσπαθούν να βρούν γαμπρό για την γεροντοκόρη ξαδέρφη τους. Δεν έχουν όμως υπολογίσει τα παιδιά τους που θα κάνουν τον γαμπρό να φύγει τρέχοντας.


 

 


Επεισόδιο 17: (Τετάρτη 5 Ιουνίου 1985) Τα Λιονταράκια δεν προβλήθηκαν στις 29 Μαίου λόγω μετάδοσης της προεκλογικής ομιλίας του Χαρίλαου Φλωράκη από το Σύνταγμα.


Η Κατερίνα πείθει την Ευθυμία να κάνει επίδειξη πλαστικών κουτιών στο σπίτι. Ο κυρ Ηλίας, αν και αρχικά αντιδρά, δέχεται να γίνει η επίδειξη στο σπίτι τους. Η μέρα έρχεται και η επίδειξη γίνεται με ... μεγάλη αποτυχία! Η Μαρία αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα στον Πάνο. Τη ίδια απόφαση παίρνει και αυτός. Όμως την τελευταία στιγμή και οι δύο σκίζουν τις κόλλες και η αλληλογραφία τους σταματάει πριν αρχίσει. Ο Γιάννης για να εκδικηθεί την Ηρώ που δεν του δίνει πια σημασία, της κάνει τηλεφωνικές φάρσες. Όμως ο πατέρας της, με την βοήθεια του Αλέξανδρου, τον ανακαλύπτει. Ο κυρ Ηλίας έχει πάλι τις κακές του. Πολύ γρήγορα όμως, με ένα τέχνασμα και την βοήθεια της Μαρίας, η Ευθυμία θα υψώσει τη φωνή της περισσότερο από αυτόν και θα τον κάνει να σταματήσει την γκρίνια.
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Λίτσα Διαμάντη).

 

 


Επεισόδιο 18: (Τετάρτη 12 Ιουνίου 1985)


Το πάρτυ που οργανώνει το ζεύγος Πετρίδη στην πολυκατοικία με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα οι ένοικοι και να συσφίξουν τις σχέσεις τους καταλήγει σε καυγά τρικούβερτο! Ο Πάνος αποφασίζει να βγεί με τη Λία. Ο Γιάννης και η παρέα του διοργανώνουν χορό στη ντισκοτέκ. Η Μαρία πηγαίνει στο χορό με τον Διονύση, αλλά του μιλάει συνέχεια για τον Πάνο. Σε λίγο καταφθάνουν εκεί ο Πάνος με τη Λία. Και στα δύο ζευγάρια επικρατεί αμηχανία. Η Ευθυμία βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της γκρίνιας για να υποχρεώσει τον κυρ Ηλία να την βγάλει το βράδυ έξω.


 

 


Επεισόδιο 19: (Τετάρτη 19 Ιουνίου 1985)


Η κυρία Γκούμα πείθει την Ευθυμία, η οποία μετά πείθει τον κυρ Ηλία να μάθουν αγγλικά. Ιδανική μέθοδος, σύμφωνα με τη γνώμη της κυρίας Γκούμα, είναι η υπνομάθεια. Το ίδιο κιόλας βράδυ το ζεύγος Πετρίδη βάζει το πικάπ στην κρεββατοκάμαρα. Όλα θα συμβούν εκείνη τη νύχτα εκτός από το να μάθουν αγγλικά! Η οικογένεια της Ηρώς ετοιμάζεται για ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Κάτι όμως δεν έχουν υπολογίσει. Η κυρία Πόπη με την φλυαρία της καίει το καλό παντελόνι του γιού της. Ο Διονύσης αποφασίζει να συμφιλιώσει τη Μαρία με τον Πάνο. Τους καλεί στην πρεμιέρα του έργου που ανεβάζει και τους δίνει διπλανές θέσεις. Οι προσπάθειές του όμως θα πάνε χαμένες, γιατί στο θέατρο καταφθάνει η Λία. Ο Γιάννης πείθει τους γονείς του να αγοράσουν οικόπεδο σε έναν παραθεριστικό οικισμό, με σκοπό να φτιάξει μία ντισκοτέκ. Όταν όμως πηγαίνουν εκεί, διαπιστώνουν ότι για να φτάσεις στο παραθαλάσσιο οικόπεδο πρέπει να είσαι ορειβάτης!


 

 


Επεισόδιο 20: (Τετάρτη 26 Ιουνίου 1985)


Έρχεται από τη Θεσσαλονίκη η αδελφή του κυρ Ηλία και εννοεί να εγκατασταθεί στο σπίτι της οικογένειάς του. Η Ευθυμία αντιδρά. Ο Πάνος γιορτάζει τα γεννέθλιά του με ένα πάρτυ που κάνει στο στούντιο. Εκεί του δίνεται η ευκαιρία να συμφιλιωθεί με τη Μαρία. Η κυρία Γκούμα έχει άλλη μία φαεινή ιδέα.....εναντίον του ζεύγους Πετρίδη. Ο κυρ Ηλίας βρίσκει έναν τρόπο για να διαλύσει το "κουμκανάκι" που είναι έτοιμη να παίξει με τις φίλες της η Ευθυμία.
(trivia 1: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Μαντώ). (trivia 2: Σε αυτό το επεισόδιο όλος ο θίασος της σειράς τραγουδάει το "Σαν Λιονταράκια" από τον δίσκο "Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία").

 

 


Επεισόδιο 21: (Τετάρτη 3 Ιουλίου 1985)


Η κυρία Γκούμα πείθει την Ευθυμία να μετατρέψει σε μπουτίκ την μία πλευρά του μαγαζιού τους. Πολύ γρήγορα όμως ανακαλύπτει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη γι' αυτή τη δουλειά. Η Μαρία πηγαίνει στο σπίτι του Πάνου. Η κυρία Πόπη όμως δεν τους αφήνει σε ησυχία με αποτέλεσμα να φύγουν τρέχοντας. Ο Γιάννης προσπαθεί για άλλη μια φορά να πείσει τον πατέρα του να αγοράσουν αυτοκίνητο. Η αδελφή του κυρ Ηλία, μόνιμα εγκατεστημένη στο σπίτι του, αποφασίζει να παντρευτεί έναν παλιό συμμαθητή της.
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Άγγελος Διονυσίου).

 

 


Επεισόδιο 22: (Τετάρτη 10 Ιουλίου 1985)


Η Ευθυμία φέρνει ευρωπαϊκό εμπόρευμα από την Ιταλία, οι δουλειές όμως εξακολουθούν να μην πηγαίνουν καλά. Στο μεταξύ ο Αργυρόπουλος πηγαίνει στα γραφεία του ΟΤΕ για να διαμαρτυρυθεί για τον "φουσκωμένο" λογαριασμό που του έστειλαν. Η Σοφία φέρνει στο σπίτι του κυρ Ηλία τον υποψήφιο γαμπρό. Οι δύο νεαροί ερωτευμένοι, ο Πάνος και η Μαρία, αποφασίζουν να κάνουν εκδρομή στην Πάρο, μόνοι τους και να μείνουν σε αντίσκηνο. Αυτό εξοργίζει τους γονείς τους και η κατάσταση καταλήγει σε καυγά.
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος).

 

 


Επεισόδιο 23: (Τετάρτη 17 Ιουλίου 1985)


Η Κατερίνα πηγαίνει στο μαγαζί του κυρ Ηλία και της Ευθυμίας για να αγοράσει ένα δώρο. Μόνο που το ένα της βρωμάει και το άλλο της ξινίζει. Η Ευθυμία έχει φασαρίες με το τελωνείο για τα ρούχα που πέρασε χωρίς να πληρώσει τους δασμούς. Η κυρία Γκούμα πείθει τον Αργυρόπουλο να κάνει μία ειδική θεραπεία για την φαλάκρα του. Το αποτέλεσμα είναι ο Τέλης να πάθει εγκαύματα! Η αδελφή του κυρ Ηλία καλεί σε τραπέζι ένα γνωστό της ζευγάρι και αυτό κάνει έξω φρενών τη νύφη της Ευθυμία. Ο Πάνος και η Μαρία αποφασίζουν να παντρευτούν. Οι γονείς τους αρρωσταίνουν!
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Ξανθή Περράκη).

 

 


Επεισόδιο 24: (Τετάρτη 24 Ιουλίου 1985)


Ύστερα από την απόφαση της Μαρίας να παντρευτεί τον Πάνο οι γονείς της δεν της μιλάνε. Το ίδιο συμβαίνει και στο άλλο σπίτι όπου η κυρία Πόπη και ο γιός της χρησιμοποιούν τρίτους για να συνεννοηθούν. Η Ηρώ προσπαθεί να πείσει τη Μαρία ότι είναι λάθος να παντρευτεί τόσο γρήγορα. Ο Αλέξανδρος κουβαλάει στο σπίτι ένα χαριτωμένο μαϊμουδάκι, αλλά η μητέρα του το διώχνει. Ο Γιάννης πείθει τελικά τον πατέρα του να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Δυστυχώς όμως τους περιμένει μεγάλη λαχτάρα..
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει η Μαριάννα Ευστρατίου).

 

 


Επεισόδιο 25: (Τετάρτη 31 Ιουλίου 1985)


Σα να μην έφτανε που η κυρία Γκούμα βάζει ψύλλους στ' αυτιά της Ευθυμίας, περίεργα τηλεφωνήματα από μία άγνωστη γυναίκα που ζητάει τον κυρ Ηλία κάνουν την Ευθυμία να γίνει ένας θυλυκός Οθέλλος! Ο Αλέξανδρος θέλει μοτοσυκλέτα! Ο Πάνος προσπαθεί να πείσει τη Μαρία να αρραβωνιαστούν, γιατί πιστεύει ότι έτσι θα έχει λιγότερους περιορισμούς από το σπίτι της. Η Μαρία το δέχεται. Η κυρία Πόπη όμως με τη συμπεριφορά της τινάζει στον αέρα τους αρραβώνες. Το ζεύγος Πετρίδη πηγαίνει για παραθερισμό στη Λούτσα, αλλά πολύ γρήγορα το μετανοιώνει!
(trivia: Σε αυτό το επεισόδιο τραγουδάει ο Γιώργος Γερολυμάτος).

 

 


ΤΕΛΟΣ Α' ΚΥΚΛΟΥ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστω πολυ Χρηστο, που υστερα απο τοσα χρονια με εκανες να θυμηθω ξανα τοσες λεπτομερειες απο την αγαπημενη αυτη σειρα!
 
Και από εμένα μπράβο για όλες τις λεπτομέρειες και τα "χορταστικά" trivia της αγαπημένης χιουμεριστικής σειράς που σημάδεψε στα μέσα των '80s την Ελληνική TV!
 
"Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία"

 

 


ΕΡΤ Β' ΚΥΚΛΟΣ



Πρεμιέρα: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 1985



Τελευταίο επεισόδιο 19 Νοεμβρίου 1985


 


Ηλίας Πετρίδης: Ιάκωβος Ψαράς


Ευθυμία Πετρίδη: Κατερίνα Γιουλάκη



Τέλης Αργυρόπουλος: Νίκος Κούρος



Αθηνά Αργυροπούλου: Άννα Μπράτσου



Μαρία Πετρίδου: Βάσια Παναγοπούλου



Γιάννης Πετρίδης: Παύλος Ευαγγελόπουλος



Ηρώ Αργυροπούλου: Γιλάντα Μπαλαούρα



Αλέξανδρος Αργυρόπουλος: Λαέρτης Μαλκότσης



Πάνος Αντωνίου: Πάνος Μιχαλόπουλος



Πόπη Αντωνίου: Κούλα Αγαγιώτου



Κατερίνα: Νικόλ Κοκκίνου



Σταμάτης: Σταμάτης Γαρδέλης



Σούλα: Τέτα Κωνσταντά


 

 

 





Επεισόδιο 26: (Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 1985)
Ώρα προβολής 20.25


Ο Πάνος αναλαμβάνει τη διεύθυνση των Τηλεοπτικών Στούντιο στα οποία ως τώρα δούλευε σαν ηλεκτρονικός. Ο κυρ Ηλίας πείθεται να πάει στον γιατρό για ένα τσεκ-απ αλλά καταλήγει να μαλώσει μαζί του. Η κυρία Πόπη χάνει μία καρφίτσα και επιμένει ότι της την έκλεψε η Ευθυμία. Απειλές, φωνές και κατάρες κι από τις δύο πλευρές. Ο Γιάννης και η Μαρία πείθον τους γονείς τους να αρχίσουν γυμναστική.

Επεισόδιο 27: (Τρίτη 22 Οκτωβρίου 1985) Ώρα προβολής 20.20

Η Ευθυμία παρασύρεται από την Αθηνά και πηγαίνει να μάθει γκολφ. Όμως η μπάλα αντί να βρει την τρύπα θα βρει το μάτι της δασκάλας! Ο Σταμάτης αντί να εργάζεται σιγοτραγουδάει με την κιθάρα στο χέρι και δηλώνει ερωτευμένος με την Σούλα, με αποτέλεσμα να εξοργίζεται ο Πάνος. Ένα εισιτήριο για τη Ρώμη, που χαρίζει στη Μαρία μία φίλη της, απειλεί να διαλύσει τον αρραβώνα της με τον Πάνο. Η Κατερίνα πείθει την Ευθυμία να συμμετάσχει στο γύρισμα μιας διαφήμισης για απορρυπαντικό με κωμικά απρόοπτα.

Επεισόδιο 28: (Τρίτη 29 Οκτωβρίου 1985)


Η κυρία Πόπη, ο κυρ Ηλίας και ο Τέλης πέφτουν θύματα ενός επιτήδειου που εισπράττει προκαταβολές για εξοχικά οικόπεδα χωρίς πραγματικούς τίτλους ιδιοκτησίας. Ο Αλέξανδρος δηλώνει ερωτευμένος, μόνο που δεν ξέρει ποιά να διαλέξει. Μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται για τον Σταμάτη, καθώς ο Πάνος του ζητά να αντικαταστήσει έναν τραγουδιστή στο τηλεοπτικό γύρισμα. Ο καυγάς για το αεροπορικό εισιτήριο της Ρώμης δεν λέει να τελειώσει. Μία ακόμα συνέλευση στην πολυκατοικία του κυρ Ηλία καταλήγει σε καυγά.

Επεισόδιο 29: (Τρίτη 5 Νοεμβρίου 1985)


Ο Γιάννης ψάχνει για δουλειά. Καθώς όμως είναι κακομαθημένος, καμμιά δουλειά δεν είναι του γούστου του. Όλοι προσπαθούν να πείσουν τον κυρ Ηλία να αγοράσει ένα βραδυνο κοστούμι. Ο Πάνος θέλει να δείξει στην Μαρία ότι μπορεί να επιδιορθώσει το κασσετόφωνό της, αλλά τελικά θα βρεί τον δάσκαλό του. Η Αθηνά πείθει την Ευθυμία να αρχίσει μαθήματα οδήγησης. Πολύ γρήγορα όμως την φέρνουν σπίτι στραπατσαρισμένη! Ο Σταμάτης, μετά την εκπομπή, έχει αρχίσει να καβαλάει το καλάμι. Η Ευθυμία αποφασίζει να προσέξει την εμφάνισή της. Ο κυρ Ηλίας τρομάζει!

 


Επεισόδιο 30: (Τρίτη 12 Νοεμβρίου 1985)


Ο Πάνος παθαίνει ψύξη και όλοι τρέχουν να τον γιατρέψουν, με αποτέλεσμα να πάθει έγκαυμα! Ο Σταμάτης εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος με την Σούλα αλλά και με πολλές άλλες γυναίκες. Η κυρία Πόπη αναστατώνει τους πάντες με τα κουτσομπολιά της. Η Ευθυμία απαγορεύει στον κυρ Ηλία να πίνει ούζο για λόγους υγείας. Έτσι αυτός σκαρφίζεται ένα κόλπο για να πίνει κρυφά.

Επεισόδιο 31: (Τρίτη 19 Νοεμβρίου 1985) ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ


Η Ευθυμία με την γκρίνα της καταπιέζει τον κυρ Ηλία. Η Αθηνά κάνει σκηνές ζήλειας στον Τέλη. Ο Πάνος αποφασίζει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Ζητάει βοήθεια από την μητέρα του, η οποία όμως θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Οι δύο οικογένειες πηγαίνουν για φαγητό σε ένα εστιατόριο πολυτελείας. Ο κυρ Ηλίας πάλι τους το βγάζει ξινό.
 
Η συνέχεια και το τέλος της πολυαγαπημένης σειράς. Κρίμα που ο Β' κύκλος διήρκησε μόνο 6 επεισόδια... :(

Σε ευχαριστούμε πολύ ChristosM!! :bow:
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ και γω για την τόσο όμορφη αναλυτική παρουσίαση της σειράς!
 
Μια απορία προς τους ... φανατικούς "Λιονταρακόβιους" :

Η μνήμη μου έχει συγκρατήσει το εξής : Ότι η τελευταία σκηνή της σειράς [δλδ η τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου] έδειχνε όλη την ... ομάδα ηθοποιών να τραγουδάει ένα τραγούδι, με τη μουσική της έναρξης, στην οποία είχαν περαστεί στίχοι [ήταν η μοναδική φορά που ακούσαμε τη μουσική της έναρξης με στίχους ] !!! Το ρεφρέν του τραγουδιού είχε ως εξής : "σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια" !!! Όντως,αυτή ήταν η τελευταία σκηνή που είδαμε [πριν τα Λιονταράκια μας πουν οριστικά "αντίο"] ???
 
Ευχαριστούμε πολύ Χρήστο για την αναλυτική περιγραφή της υπόθεσης και των λοιπών λεπτομεριών όλων των επεισοδίων της αγαπημένης μας σειράς.
 
Rinus Cesar είπε:
Μια απορία προς τους ... φανατικούς "Λιονταρακόβιους" :
Η μνήμη μου έχει συγκρατήσει το εξής : Ότι η τελευταία σκηνή της σειράς [δλδ η τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου] έδειχνε όλη την ... ομάδα ηθοποιών να τραγουδάει ένα τραγούδι, με τη μουσική της έναρξης, στην οποία είχαν περαστεί στίχοι [ήταν η μοναδική φορά που ακούσαμε τη μουσική της έναρξης με στίχους ] !!! Το ρεφρέν του τραγουδιού είχε ως εξής : "σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια" !!! Όντως,αυτή ήταν η τελευταία σκηνή που είδαμε [πριν τα Λιονταράκια μας πουν οριστικά "αντίο"] ???

Φίλε Rinus Cesar, πάρα πολλές φορές με έχεις εντυπωσιάσει με την μνήμη σου. Μικρολεπτομέριες μόνο μπερδεύεις. Μπράβο σου, αν σκεφτείς ότι έχουν περάσει 25 και 30 χρόνια από όταν είδαμε για μία και μοναδική φορά αυτά τα σήριαλ. Στο συγκεκριμένο που γραφεις, θυμάσαι το 20ο επεισόδιο όπου όλος ο θίασος τραγουδά αυτό το κομμάτι το οποίο θυμίζει την μουσική της έναρξης, αλλά δεν είναι αυτό. Και όντως τελειώνει με τους στίχους: "σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια...ζωηράααααα". Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ήταν ένα κανονικό επεισόδιο, κάτι που είναι συνηθισμένο σε όλα σχεδόν τα σήριαλ του αγαπημένου Γιάννη Δαλιανίδη.
 
ChristosM είπε:
Στο συγκεκριμένο που γραφεις, θυμάσαι το 20ο επεισόδιο όπου όλος ο θίασος τραγουδά αυτό το κομμάτι το οποίο θυμίζει την μουσική της έναρξης, αλλά δεν είναι αυτό. Και όντως τελειώνει με τους στίχους: "σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια, σαν λιονταράκια...ζωηράααααα". Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ήταν ένα κανονικό επεισόδιο, κάτι που είναι συνηθισμένο σε όλα σχεδόν τα σήριαλ του αγαπημένου Γιάννη Δαλιανίδη.
Πραγματικά, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!! Στο ... υποσυνείδητό μου είχε "καρφωθεί" το γεγονός ότι, με αυτό το τραγούδι, τα πολυ-αγαπημένα μας "Λιονταράκια" μάς είπαν το οριστικό τους "αντίο" !!!

Και, φυσικά, σε ευχαριστούμε πολύ για την τόσο "χορταστική" παρουσίαση των επεισοδίων :flower: :flower:!!! Λες και ... ξαναζωντάνεψαν μπροστά μας, μετά από τόοοσα χρόνια !!!
 
Πίσω
Μπλουζα