Τα αυτοκίνητα στον Ελληνικό κινηματογραφο

antonovar

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2014
Μηνύματα
764
Αντιδράσεις
822
Χαζεύοντας τόσες και τόσες Ελληνικές ταινίες και εχοντας προσωπικά μία αδυναμία στα παλιά κλασσικά αυτοκίνητα σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το θέμα για τα αυτοκίνητα που έχουμε δεί στον Ελληνικό κινηματογράφο. Απο ότι είδα κάτι αντίστοιχο υπάρχει στην ενότητα της ρετρό τεχνολογίας αλλά εδώ θέλω να το δούμε καθαρά μέσα από τις Ελληνικές ταινίες.

Παρόλο που σαν κάτι άψυχο, το θέμα «αυτοκίνητο» μπορεί να φαίνεται ρηχό και κοινότυπο , εντούτοις νομίζω ότι σε αρκετές ελληνικές ταινίες έχει παίξει σημαντικό και χαρακτηριστικό ρόλο , αφού μαζί με άλλα στοιχεία που είχαν να κάνουν με το ρόλο και το στυλ του ηθοποιού, ήταν απαραίτητο και ένα αυτοκίνητο που θα ταίριαζε με αυτά.Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ηθοποιοί που οδηγούσαν το προσωπικό τους αυτοκίνητο στις ταινίες που πρωταγωνιστούσαν, σε κάποιες άλλες υπήρχε παρκαρισμένο στο background μιας σκηνής και σε κάποιες άλλες γινόταν κανονική διαφήμιση σε αυτό. Σε κάποιες ταινίες υπήρχαν τα «εταιρικά» αυτοκίνητα δηλαδή αυτοκίνητα που ανήκαν στην Κινηματογραφική εταιρεία και τα βλέπουμε σε διάφορες ταινίες σε χέρια διαφορετικών ηθοποιών. Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του ίδιου αυτοκινήτου σε διαφορετικές κινηματογραφικές εταιρείες χωρίς απαραίτητα ο οδηγός να είναι ο ίδιος ηθοποιός.

Ξεκινάμε λοιπόν αυτό το θέμα με ένα αυτοκίνητο που έχουμε δεί σε πολλές ελληνικές ταινίες αλλά σε μία ειδικά σχεδόν συμπρωταγωνιστούσε με την Αλικη Βουγιουκλάκη στην κλασσική «Σωφερίνα» της «ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»του 1964. Μιλάμε για το Singer Gazelle convertible που στην συγκεκριμένη ταινία ηταν η απαραίτητη «μαγιά» για την πλοκή της υπόθεσης.Το Singer Gazelle Προβολή συνημμένου 144908 ήταν ένα αυτοκίνητο της Rootes Προβολή συνημμένου 144909 η οποία στην δεκαετία του 60 ήταν μια από τις 5 πιο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Βρετανίας και από τα εργοστάσια της εκτός από τα Singer, έβγαιναν τα σπορτίβ «Sunbeam», τα πολυτελή Humber ,και τα λίγο πιο «Λαικά» Hillman.

Στην ουσία με την λογική του badge engineering όπως έλεγαν τότε οι Αγγλοι , η Rootes ένα ιδιο αμάξωμα ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και τα τεχνικά χαρακτηριστικά το βάπτιζε με κάποια από τις παραπάνω μάρκες.Ετσι και το singer gazelle ενώ μοιραζόταν το ίδιο άμαξωμα με το sunbeam rapier ,και το Hillman minx, είχε αρκετές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά και το φινίρισμα τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του. Η «Γαζέλα» της Βουγιουκλάκη , από τα πίσω φωτιστικά και την θέση των σημάτων ήταν μάλλον μια gazelle (IIIC)δηλαδή από τις τελευταίες της τρίτης γενιας του 1960-61 (IIIC) με τον 1592 κ.εκατοστών κινητήρα είχε αριθμό κυκλοφορίας «122324».Προβολή συνημμένου 144913Προβολή συνημμένου 144914Προβολή συνημμένου 144912Για τις ανάγκες του σεναρίου που ως γνωστόν απαιτούσε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο σε καποιες στιγμές όντως είναι τρακαρισμένη μπροστά αριστερά και πίσω και σε κάποιες άλλες εμφανίζεται επισκευασμένη όπως επέβαλλε το σενάριοΠροβολή συνημμένου 144910Προβολή συνημμένου 144915Προβολή συνημμένου 144916. Ενα άλλο αξιοσημείωτο σχετικά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ότι στις σκηνές που η Βουγιουκλάκη πηγαίνει στο Καβούρι για να βρεί τον φωτογράφο ξεκινάει από το σπίτι της στο Ψυχικό με μία Gazelle με μαυρη κουκούλα.Προβολή συνημμένου 144917στην διαδρομή βλεπουμε μία Gazelle με ανοιχτόχρωμη κουκούλαΠροβολή συνημμένου 144918Προβολή συνημμένου 144919 και καταληγει στο Καβούρι με μια Gazelle με μαυρη κουκούλαΠροβολή συνημμένου 144920Προβολή συνημμένου 144921.

Οποτε υπάρχουν δύο εκδοχες κατά την γνώμη μου.Η μία είναι να φαίνεται ανοιχτοχρωμη σε καποιες σκηνές η κουκουλα λογω αντανάκλασης από τον ηλιο και η δευτερη να χρησιμοποιήθηκε μια άλλη gazelle(και αυτή επισκευασμενη στα ιδια σημεια!!!!??) για τα πλάνα της διαδρομής.

Πάμε τώρα σε μία άλλη SINGER gazelle σε μία ταινία του Κ.Στράντζαλη με τον Θ.Βέγγο την «Σχολή για Σωφερίνες» του 1964.Πιο σκουρόχρωμη και αυτή με κάποιο ανοιχτό πάλ χρώμα στην χαρακτηριστική πλαινή γραμμή λίγο παλαιότερη από αυτήν της Βουγιουκλακη (μάλλον από τις πρώτες της τρίτης γενιάς με τον 1494 κ.ε κινητήρα) με αριθμό κυκλοφορίας «99740». Προβολή συνημμένου 144923Προβολή συνημμένου 144922Προβολή συνημμένου 144924

Σε αυτή την ταινία στις σκηνές που δεινοπαθεί στα χερια της Μαίρης Μεταξα έχουμε την ευκαιρία να δούμε λεπτομερώς το πανέμορφο ταμπλώ με την ξύλινη επένδυση και τη πρωτοποριακή θέση για εκείνη την εποχή των οργάνων ελέγχου στο μέσον αυτού ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό.Προβολή συνημμένου 144925Προβολή συνημμένου 144926

Μία αλλη Singer gazelle που εχει παίξει σε περισσότερες από μία ταινίες βλεπουμε το 1960 στην ταινία «Αγαπούλα μου» με πρωταγωνιστες τον Μ.Στεφανάκο και την Α.Ζήλια οπου την οδηγάει ο Σούλης Θεοδώρου και είναι μία singer gazelle από τις πρώτες της τρίτης γενιάς με αριθμό κυκλοφορίας «90639» Πιθανόν να υπάρχει και σε προγενεστερη ταινία αλλα εγω την βρήκα πρώτη φορά σε αυτή την ταινία Προβολή συνημμένου 144927

Ένα χρόνο μετά το 1961 η Φινος φιλμ γυρίζει τον "Κατήφορο" όπου και εκεί ο Κούρκουλος με την υπόλοιπη παλιοπαρέα παρασύρει την Λάσκαρη κάπου στον Καρέα οδηγώντας και αυτός την ιδια σκουρόχρωμη Singer Gazelle με τον ιδιο αριθμό κυκλοφορίας.Προβολή συνημμένου 144928Προβολή συνημμένου 144929Προβολή συνημμένου 144930Στα λίγα σκοτεινά πλάνα της ταινίας αυτή η «Γαζέλα» φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένη και βρώμικη με κάποια βουλιάγματα χωρίς

τα διακοσμητικά νίκελ τάσια στους τροχούς. Την ιδια ομως gazelle με τον ιδιο αριθμό κυκλοφορίας συναντάμε σε μία παραγωγή του 1961 του Η.Περγάντη πάλι με οδηγό τον Ν.Κουρκουλο.Προβολή συνημμένου 144931Προβολή συνημμένου 144932Προβολή συνημμένου 144933

Δεν ξέρω ποια από τις δύο ταινίες γυρισθηκε πρώτη αλλα στην δευτερη ταινία η gazelle είναι καλογυαλισμένη και πανέμορφη με τα ομορφα νικελ τασια στους τροχούς και δεν εχει καμμία σχεση με το χάλι που βλέπουμε στον κατήφορο.

Το 1962 στη ταινία της Φοίνιξ Φίλμ «Ποτέ δεν σε ξεχασα» με την Α.Λαδικου και τον Δ.Παπαμιχαήλ στο τιμόνι της ιδιας Gazelle αυτή την φορα βλέπουμε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε μία παρόμοια με τον «Κατήφορο» μέτρια προς το χάλια κατάσταση.Προβολή συνημμένου 144934Προβολή συνημμένου 144935Προβολή συνημμένου 144936

Τελειώνοντας με την singer gazelle προς το παρόν (γιατί μπορεί νατην βρουμε και σε αλλες ταινίες) θα ήθελα να σταθώ σε μία παρεξήγηση που υπαρχει με το συγκεκριμενο αυτοκίνητο που έχω διαβάσει και εδώ στο retromaniax.Πολλοι μπερδευουν το singer gazelle με το «αδερφάκι» του από την ίδια εταιρεία, το sunbeam rapier, με το οποίο μοιάζουν μεν στο αμάξωμα και στην διχρωμία αλλα χουν αρκετες διαφορές στο φινίρισμα (άλλη μασκα, αλλα όργανα διαφορετικους αεραγωγους) και πολύ περισσότερο στα μηχανικά όπου το rapier είχε πιο σπορτιβ χαρακτήρα.

Επίσης ετσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μητρική Rootes που παρήγαγε τα singer gazelle εξαγοράσθηκε το 1967 από την CHRYSLER και μετονομάσθηκε σε CHRYSLER U.K

και το 1978 πουλήθηκε εκ νέου στην Peugeot η οποία της άλλαξε την επωνυμία εκ νεου σε TALBOT μέχρι το οριστικό κλεισιμό της το 1981.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινία "Μικροί και μεγάλοι εν δράσει" (1963) καμαρώνουμε, σε λευκό χρώμα, την Alfa Romeo Giulia, που πρωτολανσαρίστηκε το 1962. Eπειδή όπως διαβάζουμε εδώ, η Μαίρη Αρώνη είχε προτίμηση στη συγκεκριμένη φίρμα, δεν αποκλείεται να ήταν και δική της.

http://mikesclassic.com/wp-content/uploads/2015/07/Alfa-Romeo-Giulia-T.I.-1962%E2%80%931967-3.jpg

Alfa-Romeo-Giulia-T.I.-1962?1967-3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Antonovar...για μια ακομη φορά "γραφεις ιστορία"...

Μια λοιπον και ξεκινησες με την Αλικη, μου δινεις "πάσα" να αναφερθώ σε ενα αυτοκίνητο που βλεπουμε να το οδηγεί ο Δημήτρης (γιατί ως γνωστόν η Αλίκη δεν είχε δίπλωμα οδήγησης) το οποίο ήταν δικό τους!

Πρόκεται για ενα mini cooper, πράσινου χρώματος.

Εχουμε να κανουμε δηλαδη με ενα αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία <<...ηθοποιοί που οδηγούσαν το προσωπικό τους αυτοκίνητο στις ταινίες που πρωταγωνιστούσαν...>>.

Η φωτογραφία αυτή ειχε δημοσιευθεί ως εξωφυλλο (εγχρωμο εξώφυλλο) στο περιοδικο "Το ιδιωτικο Αυτοκίνητον" τεύχος 131 του Μαρτίου 1967. Λεγεται οτι για την εν λόγω φωτογραφιση στο εξωφυλλο, της χαρισαν το αυτοκίνητο. (Υποψιαζομαι οτι πρεπει να ήταν περιόδου γυρισματων ταινίας "Αχ! Αυτή η γυναικα μου!")

mini cooper Aliki.jpg

Αυτο λοιπον το αυτοκίνητο το βλεπουμε να το οδηγεί στην ταινία "Το κορίτσι του Λουνα Παρκ" ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και μαλιστα με τις ίδιες ακριβως πινακίδες.

χωρίς τίτλο9.JPG

Και συμπληρώνω οτι το βλεπουμε και στην ταινία "Δημήτρη μου, Δημήτρη μου" παλι με τις ίδιες πινακίδες

χωρίς τίτλο.JPG

2.JPG

2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΦΖΠ1 είπε:
Στην ταινία "Μικροί και μεγάλοι εν δράσει" (1963) καμαρώνουμε, σε λευκό χρώμα, την Alfa Romeo Giulia, που πρωτολανσαρίστηκε το 1962. Eπειδή όπως διαβάζουμε εδώ, η Μαίρη Αρώνη είχε προτίμηση στη συγκεκριμένη φίρμα, δεν αποκλείεται να ήταν και δική της.http://mikesclassic.com/wp-content/uploads/2015/07/Alfa-Romeo-Giulia-T.I.-1962%E2%80%931967-3.jpg
Ωραία πάσα ΦΖΠ1....ευχαριστώ

Τι να πρωτοπούμε ?? Για την Αρώνη που ηταν "αρρωστη" alfisti η για την πρώτης γενιας alfa romeo 1600 TI(type 105) που μόλις ειχε πρωτοκυκλοφορήσει(1962) με το χαρακτηριστικό οριζόντιο κοντερ και τον επιλογέα ταυχυτήτων στην κολώνα του τιμονιου.Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω ενα post με το συγκεκριμένο αυτοκινητου της ταινίας

hannele είπε:
Antonovar...για μια ακομη φορά "γραφεις ιστορία"...Μια λοιπον και ξεκινησες με την Αλικη, μου δινεις "πάσα" να αναφερθώ σε ενα αυτοκίνητο που βλεπουμε να το οδηγεί ο Δημήτρης (γιατί ως γνωστόν η Αλίκη δεν είχε δίπλωμα οδήγησης) το οποίο ήταν δικό τους!

Πρόκεται για ενα mini cooper, πράσινου χρώματος.
Hannele ευχαριστώ πολύ .....ηταν ενα θέμα που το είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου αλλα λογω φόρτου :D για το "Που γυρίσθηκαν" το άφηνα.

Για το mini της ΑΛΙΚΗΣ τώρα....και εσύ μου έκανες ωραία πάσα ....το είχα στα υποψην....θα το δούμε εκτενεστερα και στο μέλλον....νομίζω εχει παίξει και σε αλλες ταίνιες.....θα κανουμε λίγο ψάξιμο..και θα το εμπλουτίσουμε και αλλο.Πάντως ετσι για την ιστορία οντως το mini της Αλικης ηταν ενα Cooper και μαλιστα απο τα mark I mini cooper(1966-67) με τα συρόμενα παραθυρα και τον κινητήρα των 998c.c και οχι τον 1275c.c....(υπερσπάνιο σήμερα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
.....ηταν ενα θέμα που το είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου αλλα λογω φόρτου :D για το "Που γυρίσθηκαν" το άφηνα.Για το mini της ΑΛΙΚΗΣ τώρα....και εσύ μου έκανες ωραία πάσα ....το είχα στα υποψην....θα το δούμε εκτενεστερα και στο μέλλον....νομίζω εχει παίξει και σε αλλες ταίνιες.....θα κανουμε λίγο ψάξιμο..και θα το εμπλουτίσουμε και αλλο.Πάντως ετσι για την ιστορία οντως mini της Αλικης ηταν ενα Cooper και μαλιστα απο τα mark II mini cooper με τα συρόμενα παραθυρα και τον κινητήρα των 998c.c και οχι τον 1275c.c....(υπερσπάνιο σήμερα).
Antonovar, εχω και εγω υποψη μου ενα θεμα που το εχω στο μυαλο μου εδω και καιρο και προεκυψε απο το "Που γυριστηκαν..." και σκεφτομαι να το ξεκινησω εν καιρό...τελικα το ψαξιμο για τα μερη γυρισματων των ελληνικων ταινιων, μας εβγαλε και αλλα θεματα στη μεση χαχαχαχαχα...

Τωρα οσο αφορα το mini cooper του ζευγους Βουγιουκλακη-Παπαμιχαήλ, εννοεις οτι το συγκεκριμένο αυτοκινητο του ζευγους εχει "παίξει" και σε αλλες ταινίες τους??? ή γενικα η μαρκα mini cooper??
 
hannele είπε:
Antonovar, εχω και εγω υποψη μου ενα θεμα που το εχω στο μυαλο μου εδω και καιρο και προεκυψε απο το "Που γυριστηκαν..." και σκεφτομαι να το ξεκινησω εν καιρό...τελικα το ψαξιμο για τα μερη γυρισματων των ελληνικων ταινιων, μας εβγαλε και αλλα θεματα στη μεση χαχαχαχαχα...Τωρα οσο αφορα το mini cooper του ζευγους Βουγιουκλακη-Παπαμιχαήλ, εννοεις οτι το συγκεκριμένο αυτοκινητο του ζευγους εχει "παίξει" και σε αλλες ταινίες τους??? ή γενικα η μαρκα mini cooper??
Μιλαώ για το συγκεκριμένο Mini του ζεύγους με αρ.κυκλ "248888".Νομίζω οτι το εχω δεί και σε άλλη ταινια. Αλλο mini και αυτό cooper που εχουμε δεί ηταν του Φ.Γεωργίτση (Ολγα αγάπη μου, Γοργόνες και Μαγκες κλπ) αλλα αυτό ηταν κοκκινο.

Ουπς τώρα το είδα την βρηκες την ταινία........ στο προπροηγούμενο post..μπράβο :thanx2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να συμπληρώσω μερικά πράγματα στο παραπάνω post του ΦΖΠ1 για την ALFA ROMEO GIULIA TI του 1962 της Αρώνη στο «Μικροί μεγάλοι εν δράσει» του 1963.

Το αυτοκίνητο της Αρώνη ήταν από τις πρώτες ALFA ROMEO Giulia 1600 TI της πετυχημένης σειράς type 105 που πρωτοκυκλοφόρησε το 1962 και έμεινε στην αγορά μέχρι το 1978.Στιγμιότυπο 2 (3-11-2015 12-30 μμ).jpgΗ συγκεκριμένη alfa παρά τη συντηρητική της εμφάνιση ήταν ένα πραγματικό sport saloon αυτοκίνητο με έναν παναλαφρο αλουμινένιο κινητήρα 1570κ.ε με διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής που αρχικά έβγαζε 91hp(όχι και λιγα), αρκετά εξελιγμένες αναρτήσεις για την εποχή του, και πολύ προσεγμένο εσωτερικό και εξωτερικό φινίρισμα δείγμα της ιταλικής καταγωγής του .Γενικότερα ήταν ένα πολύ σύγχρονο αλλά και ακριβό για την κατηγορία του αυτοκίνητο εκείνη την εποχή.

Όπως έγραψε και ο ΦΖΠ1 η Μ.Αρωνη ήταν κατά δήλωση της μία πραγματική alfisti και τι καλύτερο για το 1962 από την αγορά μιας τέτοιας Alfa romeo.

Μερικές ξεχωριστές λεπτομέρειες αυτών των πρώτων Giulia (type 105) τις οποίες τις βλέπουμε και στην ταινία στο αυτοκίνητο της Αρώνη ήταν το πανέμορφο τιμόνι με τις δύο ακτίνες,το κοντέρ με την οριζοντίας κίνησης ενδειξη της ταχύτητας, ο επιλογέας ταχυτήτων στην κολωνα του τιμονίου και τα πεντάλ που «εβγαιναν» από το πάτωμα εξʼ ου και το αργκό παρατσούκλι αυτων των πρωτων Giulia που λεγόντουσαν «κατωπέταλες».Στιγμιότυπο 4 (3-11-2015 12-33 μμ).jpg

Αυτές οι ξεχωριστές λεπτομέρειες είναι που σήμερα τέτοιες κλασσικές ALFA ROMEO Giulia 1.6 TI σπανίζουν αφού οι περισσότερες με την προσφιλή ελληνική συνήθεια της μετατροπής, στο πνέυμα μιας ψευδοανανέωσης κακοποιόντουσαν με αλλους κινητήρες, αλλα κιβώτια ταχυτήτων, αλλα τιμόνια και άλλους πίνακες οργάνων από μεταγενέστερα μοντέλα.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο ηθοποιό που δεν ξέρω αν κουβαλούσε το ίδιο πάθος με την Μ.Αρώνη για τις ALFA ROMEO αλλά τον βλέπουμε σε κάποιες ταινίες να χρησιμοποιεί το προσωπικό του αυτοκινητο.

Μιλάμε για τον Νίκο Κούρκουλο τον οποίο βλέπουμε τουλαχιστον σε τρείς ταινίες με μία ALFA ROMEO GIULIETTA TI.giulietta orgh.jpg

H συγκεκριμένη giulietta με αριθμό κυκλοφορίας «111496» ηταν μίας τρίτης γενιάς giulietta ti(turismo internationale) του 1961 με κινητήρα 1290κ.ε και 73 hp.

Την πρωτοβλέπουμε το 1962 στην ταινία «οργή» να την οδηγάει ο Ν.Κούρκουλος και από ένα incar πλάνο βλέπουμε από το λογότυπο στο «ταμπλώ» ότι είναι μία βgiulietta tiβ.Απο αυτό καταλαβαίνουμε ότι είναι 3 γενιάς και μετά το 1961 αφού τότε πρωτοκυκλοφόρησαν οι ti.Στιγμιότυπο 1 (3-11-2015 12-49 μμ).jpg

Δύο τρία χρόνια αργότερα την ξαναβλέπουμε στην ταινία του Ν.Κατσουρίδη «οι αδίσταχτοι» με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ν.Κούρκουλο, παρκαρισμένη στο background σε δύο άσχετες μεταξύ τους σκηνές,που μαλλον αποδεικνύει ότι ήταν το προσωπικό αυτοκίνητομε το οποίο πήγαινε στο γύρισμα.

Η πρώτη σκηνή ήταν στο Χατζηκυριάκειο εκεί που πάνε να κάνουν την κομπίνα με τον ΝαυτικόΣτιγμιότυπο 3 (3-11-2015 1-55 μμ).jpg.

Ένα χρόνο μετά σε μία ταινία της Φ.Φιλμ την" κοινωνία ωρα μηδέν" του 1966 με πρωταγωνιστή πάλι τον Ν.Κούρκουλο την βλέπουμε και παλι παρκαρισμένη στoν χώρο του παλιου τυράδικου στα studio των Αγίων Αναργυρων εκεί που τόν δέρνουν ο Καζάκος με τους μπράβους τουkoinwnia vra o.jpg.

Στιγμιότυπο 1 (3-11-2015 12-28 μμ).jpg

giulia ti 019.jpg

Στιγμιότυπο 3 (3-11-2015 12-30 μμ).jpg

alfa αδιστακτοι.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mικρή διόρθωση στη Giulia, κάτω ήταν μόνο τα δύο πεντάλ, φρένου και συμπλέκτη (ο οποίος ήταν και υδραυλικός), ενώ το γκάζι ήταν κλασικά "κρεμαστό" (δε βοηθάει η φωτογραφία, αλλά έτσι είναι).

19528110.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1962 Buick special 5.jpg

Την έχουμε δεί σε αρκετές ταινίες της Φινος Φιλμ με αριθμό κυκλοφορίας " 108634"και υποθέτω οτι ηταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Φίνου.Με αισθητική υποβρυχίου και αρκετές αεροδυναμικές "τσαχπινιές και νίκελ στο αμάξωμα και οκτακύλινδρο κινητήρα 3.700 κ.ε ήταν μάλλον ενα συντηρητικό και συμμαζεμένο αμερικάνικο αυτοκινητο της μαμάς GENERAL MOTORS.

Στην μπροσούρα το βλεπουμε ασπρο αλλο του Φίνου ήταν μαύρο ,σκοτεινό και επιβλητικό σαν το βλέμμα του Ζώρα Τσαπέλη.

Το βλέπουμε για πρώτη ίσως φορά το 1963 στο "Χωρίς ταυτότητα" με τον Αλεξανδρακη στα πηδάλια να τρεχει να σώσει την Λασκαρη απο την Χρονοπούλου.buick xt.jpg

Ενα χρόνο μετά στο πολυτελές σαλόνι της buick βλέπουμε τον Μηνα Χρηστίδη με την Τζένη Καρέζη στο "Ενας μεγάλος Ερωτας"buick dieuynths.jpg

Το 1965 η buick περναει στα χέρια του σοβαρού Μανου Κατράκη που τον βλεπουμε μαζί με την Ζωή Λασκαρη στο "Ιστορία μιάς ζωής"Στιγμιότυπο 1 (5-11-2015 1-31 μμ).jpg

Το 1966 η μαύρη Buick τρέχει με πατημένη την κόρνα στην γλυστερή Λ.Ποσειδώνος μεταφέροντας την χτυπημένη Ζωή Λάσκαρη στο "δάκρυα για την Ηλέκτρα"

buick hlectra 43.jpg

Το 1969 ,περίοδος χούντας, ο αρχηγός της αστυνομίας στον "Πανικό" κυκλοφοράει με μαυρη λιμουζίνα.Και για τις ανάγκες του σεναρίου επιτυγχανεται ο τέλειος συνδυασμός οπου Ζώρας Τσαπέλης και Buick Special εμφανιζονται προς το τελος της ταινίας στην Βιλλα Καζούλη.Στιγμιότυπο 3 (5-11-2015 11-02 πμ).jpg

Τελειώνοντας υποθετω οτι αυτή πρεπει να είναι και η λιμουζίνα που εστειλε ο Φινος σε καποιο γυρισμα της Βουγιουκλακη στην επαρχία για να την φέρει στην Αθήνα οταν παρουσιάσθηκαν καποιες επιπλοκές την περίοδο της εγκυμοσύνης της οπως μας έχει

αναφέρει η φίλη hannele σε καποιο post.

buick xt 1.jpg

buick megalos erwtas 23.jpg

buick megalos erwtas.jpg

istoria mias zwhs.jpg

Στιγμιότυπο 2 (5-11-2015 11-43 πμ).jpg

buick hlectra 1.jpg

buick hlectra 2.jpg

buick hlectra 3.jpg

Στιγμιότυπο 1 (5-11-2015 10-48 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 2 (5-11-2015 11-01 πμ).jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλλο ενα αυτοκίνητο του ζευγους Βουγιουκλακη-Παπαμιχαηλ που το βλέπουμε αυτη τη φορά στην ταινία η Αγαπη μας ειναι αυτο:

γ.JPG με αριθμο κυκλοφορίας 274000

 

 


Η ημέρα που το ζευγάρι απέκτησε το αυτοκίνητο

α.jpg (πηγή φωτογραφίας)

Είμαι σιγουρη οτι αυτη τη μαρκα αυτοκινητου την εχουμε δει και σε αλλες ταινιες. Και επειδη δεν γνωρίζω απο αυτοκίνητα, φιλε antonovar θα μας δωσεις τις σχετικες πληροφορίες για το αμάξι;;;;


antonovar είπε:
Τελειώνοντας υποθετω οτι αυτή πρεπει να είναι και η λιμουζίνα που εστειλε ο Φινος σε καποιο γυρισμα της Βουγιουκλακη στην επαρχία για να την φέρει στην Αθήνα οταν παρουσιάσθηκαν καποιες επιπλοκές την περίοδο της εγκυμοσύνης της οπως μας έχει

αναφέρει η φίλη hannele σε καποιο post.
Ηταν στη "Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά", οπου ο Φινος εστειλε το αυτοκίνητο του στην Μακρινίτσα που γίνονταν τα γυρισματα για να μεταφερθει η Αλικη στην Αθήνα λόγω επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της.

Αυτο ομως που συμβαίνει antonovar είναι οτι ενω η ίδια η Αλικη ειχε μιλήσει για την εν λόγω Buick (ως το αυτοκίνητο που τη μετεφερε), ο γυναικολόγος της Νίκος Παπανικολάου στο βιβλιο του "Γιατρεύοντας τα αστερια" κάνει λόγο για Cadillac!!

Ηταν μαζί της ο γιατρός κατα τη διαρκεια της μεταφορας της στην Αθήνα και ο ίδιος περιγραφει οτι το μπροστινό κάθισμα της Cadillac "έπεσε πίσω" και εγινε κρεβάτι, οπου και εκει εβαλε την εγκυμονούσα για να ειναι πιο ανετα ξαπλωμένη.

Τώρα ποιος απο τους δυο (η Αλίκη ή ο γιατρός) έχει κανει λάθος στη μαρκα αυτοκινήτου;; ουδείς γνωρίζει!!

δ.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Αλλο ενα αυτοκίνητο του ζευγους Βουγιουκλακη-Παπαμιχαηλ που το βλέπουμε αυτη τη φορά στην ταινία η Αγαπη μας ειναι αυτο:Προβολή συνημμένου 145227 Προβολή συνημμένου 145228 με αριθμο κυκλοφορίας 274000

 

 


Η ημέρα που το ζευγάρι απέκτησε το αυτοκίνητο

Προβολή συνημμένου 145229 (πηγή φωτογραφίας)

Είμαι σιγουρη οτι αυτη τη μαρκα αυτοκινητου την εχουμε δει και σε αλλες ταινιες. Και επειδη δεν γνωρίζω απο αυτοκίνητα, φιλε antonovar θα μας δωσεις τις σχετικες πληροφορίες για το αμάξι;;;;
Χα χα .....Είναι το αυτοκινητο που οδηγάει ο Α.Αντωνοπουλος στην ταινία" Πανικός" .Η πανέμορφη ΒUICK RIVIERA με τον ιδιο αριθμό κυκλοφορίας. :thanx2: :thanx2: Tο μόνο που με μπερδευει είναι αυτό το 1965 που γραφει η φωτογραφία ενω αυτη η συγκεκριμενη buick εβγαινε απο το 67 και μετά...η φωτό είναι σιγουρα απο το 1965??
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Tο μόνο που με μπερδευει είναι αυτό το 1965 που γραφει η φωτογραφία ενω αυτη η συγκεκριμενη buick εβγαινε απο το 67 και μετά...η φωτό είναι σιγουρα απο το 1965??
Οχι ειναι λαθος η χρονολογια, ειναι του 67-68 η φωτογραφία...

δ.JPG

Να το λοιπον!! το αυτοκίνητο του ζεύγους Βουγιουκλακη-Παπαμιχαήλ στον "Πανικό" με οδηγό τον Αντωνοπουλο...

απιστευτο!!!! χαχαχαχααχαχαχαχχααα....

τι στο καλο?? του το δάνεισαν??? :p

γ.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
https://www.youtube.com/watch?v=ZoLEZ90m6kA

(το τριλεπτο στιγιοτυπο ειναι απο την ταινια Οι Στιγματισμένοι (1966) )




"Γιώργος Φούντας - Φωτιά γεννιέσαι, δεν γίνεσαι......


Σε κάθε ταινία έδινε τα πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Παρόλο που φοβόταν τα αεροπλάνα, δεν αρνήθηκε ως και να πέσει με αλεξίπτωτο σε κάποιο γύρισμα, ούτε δίστασε να τσακίσει το αυτοκίνητό του (το περιβόητο λευκό Ford Taunus του ʼ60, που «πρωταγωνιστεί» μαζί του σε αρκετές ταινίες)πάνω σʼ ένα ηρώο, καθώς το απαιτούσε το σενάριο της ταινίας "Ο κράχτης."

Προέλευση : Oasisfm.gr /http://www.inout.gr/showthread.php?t=73720

gfountas.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικά απο τον ελλ. κιν/φο δεν θα μπορούσαν να λειπουν τα τζιπ (JEEP).

Jeep Periptero + Agapi 1957.jpg

Συνήθως σε "δεύτερους ρόλους" ως οχήματα του Στρατού ή της Αστυνομίας (π.χ. "Η αλίκη στο Ναυτικό" ή "Το δόλωμα" αντίστοιχα).

Υπάρχει όμως και μια ταινία που τα έχει σε περίοπτη θέση και δεν είναι άλλη από το "Τζιπ, περίπτερο και Αγάπη" του 1957.

Εκεί οι πρωταγωνιστές (Ρίζος-Σταυρίδης) ζούνε καθημερινα με το φόβο των αυτοκινήτων που περνανε ξυστά απο το "μαγαζί" τους. Πολλά απο αυτά είναι τζιπ, τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν σαν τρελλά στους δρόμους.

Εκείνη την εποχή, βέβαια, μιλάμε για τα αυθεντικά αμερικάνικα Jeep, τα οποία δημιουργήθηκαν και διέπρεψαν κατα τη διάρκεια του 2ου Π.Π.

Στη χώρα μας πολλά από αυτά ήρθαν από τα συμμαχικά στρατεύματα μετά την απελευθέρωση και, αργότερα εκποιήθηκαν από Κράτος. Έτσι άρχισαν να κυκλοφορούν πλέον και ως Ι.Χ. αυτοκίνητα. Κυκλοφόρησαν αρκετα τέτοια στη χώρα μας εκείνη την εποχή. Ταυτόχρονα, κατά τη δεκαετία του '50, γινόταν και η εισαγωγή του ως καινούργιου, μεσω επίσημης αντιπροσωπείας.

Jeep Periptero + Agapi 1957 Stavridis.jpg

Oι εικόνες προέρχονται απο την ταινία "Τζιπ, περίπτερο και αγάπη".
 
Nemo είπε:
Ο Φούντας οντως είχε ενα FORD TAUNUS P3 και μάλιστα είχε μεγάλη αδυναμία σε αυτό. Αυτό ομως που αναφέρεται στο link είναι αυτή η κλασσική ιντερνετική δημοσιογραφία των τελευταίων χρόνων, που καποιος θέλοντας να κανει ενα αφιερωμα σε κάποιον πρέπει οπωσδήποτε να βαλει σαν "σαλτσα" καποιον αστικό μύθο που συνηθως απεχει ετη φωτός απο την πραγματικότητα.

Αυτο για την σκηνή που αναφερεται στο link απο τον "κραχτη" επειδή ετυχε να την παρατηρήσω προσφατα για ενα post που ετοιμάζω για το "που γυρίσθηκαν " είναι κάπως ετσι αλλα δεν είναι ακριβώς ετσι.Οντως ο Φουντας πεφτει σε ενα ηρώον αλλα δεν χρειαζεται καμμια ιδιαίτερη παρατηρητικότητα για να καταλάβεις οτι αφενος το ηρώον είναι ενα ομοίωμα απο χαρτόνι το οποιο φευγει προς τα πισω,αφετερου το αυτοκινητο δεν παθαίνει τίποτε....και βάζω το σχετικό αποσπασμα το οποιο ελπιζω να δουλευει.https://www.youtube.com/watch?v=Lmtnhj7SNBQ&feature=youtu.be

Επίσης για να μην υπαρξει καμμια παρεξήγηση να τονίσω οτι η μομφή απευθυνεται στο link και οχι στο ποστ σου ...αγαπητε Νemo
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στη σπάνια ταινία "Οι απάνθρωποι", του 1972, κάνει ίσως τη μοναδική της εμφάνιση (έτσι κι αλλιώς, κυκλοφορεί στην ταινία με ιταλική πινακίδα), σε πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, η έτσι κι αλλιώς σπάνια Alfa Romeo Montreal, ως αυτοκίνητο της Σάσας Καστούρα.

APAN_7.jpg

Βλέπουμε πλάνα από το Χίλτον, (μάλλον) το Τροκαντερό, κι από μια βίλλα, που θα τη βρουν φυσικά στο αρμόδιο θέμα...

APAN_1.jpg

APAN_2.jpg

APAN_3.jpg

APAN_4.jpg

APAN_5.jpg

APAN_6.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΦΖΠ1 είπε:
Στη σπάνια ταινία "Οι απάνθρωποι", του 1972, κάνει ίσως τη μοναδική της εμφάνιση (έτσι κι αλλιώς, κυκλοφορεί στην ταινία με ιταλική πινακίδα), σε πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, η έτσι κι αλλιώς σπάνια Alfa Romeo Montreal, ως αυτοκίνητο της Σάσας Καστούρα.Προβολή συνημμένου 145630
Πολλά μπράβο ΦΖΠ1 ....Την ταινία δεν την ηξερα.....αλλα η alfa romeo montreal.....τι αυτοκινητο και αυτό???.....σπάνιο τότε...υπερσπάνιο σήμερα.Αλλα οδηγός η Σασα Καστούρα???.... :D νομίζω οτι δεν της ταίριαζε και πολύ...ισως να με εχει επηρεάσει η "Γειτονιά".

Πάμε σε κάτι αλλο τώρα..και αυτό ιταλικό πολύ πιο φθηνό αλλα υπερσπανιο και εξαφανισμένο και αυτό σημερα.

1959 -1962 FIAT 1200 CABRIOLET.Fiat_(4569845283).jpg

Ένα «μοδάτο» αυτοκίνητο που βλέπουμε σε μερικές ταινίες της δεκαετίας του 60

ήταν και το FIAT 1200 Cabriolet.

Κυκλοφόρησε απο το 1959 μεχρι το 1963 και ανήκε στην σειρά FIAT 1200 που είχε λανσάρει η fiat το 1957 και περιελάμβανε ένα τετραθέσιο οικογενειακό και ένα πανεμορφο διθεσιο spyder. Το cabriolet σχεδιάστηκε από τον μεγάλο Pininfarina και αντικατέστησε το διθεσιο spyder το 1959.Βασισμένο στα μηχανικά μέρη του FIAT 1100 χωρίς καμμία τεχνολογική καινοτομία, έχοντας απλά έναν μεγαλύτερο κινητήρα 1221κ.ε που έβγαζε 55 περίπου άλογα.

Παρα την ύπαρξη ενός τυπικού πίσω καθίσματος , ουσιαστικά, ήταν ένα διθέσιο φινετσάτο και όμορφο αυτοκίνητο απευθυνόμενο σε ένα κοινό που το νόημα της ζωής ήταν ταυτόσημο με την dolce vita.

Στην «Οργή» του 1962 βλέπουμε ένα ανοιχτόχρωμο Fiat 1200 και μαζί βλέπουμε την γνωστή μας από το πρώτο post, «90639» Singer gazelle αλλά και τον Μαλούχο με μία lambrettaΣτιγμιότυπο 3 (9-11-2015 11-47 πμ).jpg.

To 1963 ο Αλεκος Αλεξανδράκης στο «χωρίς ταυτότητα» της Φινος φιλμ κατηφορίζει την Κηφισίας με ένα παρόμοιο ανοιχτόχρωμο Fiat 1200 . Το αυτοκινητο εχει πινακίδα «106110» αλλα εδώ μαλλον κατι περίεργο πρεπει να συμβαίνει αφου η πίσω πινακιδα γράφει ότι είναι του «56» όταν σίγουρα αυτό το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε από το 59 και μετά.xt fiat 1200.jpg

4 χρόνια μετά στο «νύχτα γάμου» ο Φ. Γεωργίτσης και η Μ.Αρβανίτη βολτάρουν στην Αττική «Ριβιέρα» με το «170493» κόκκινο Fiat 1200 cabriolet και καταλήγουν στο Καβούρι.Στιγμιότυπο 3 (9-11-2015 11-14 πμ).jpg Το αστείο είναι ότι και στις δυο ταινίες στο τελος το αυτοκίνητο πέφτει πάνω στον Βουτσά με την διαφορά ότι στην νύχτα γάμου είναι μαζί του και η Καραγιάννη.

Το 1962 η FIAT αναβάθμισε το 1200 με έναν μεγαλύτερο κινητήρα 1500 κ.ε και μαζί με καποιες μικροαλλαγές στην μασκα και το φινίρισμα λανασαρισε το FIAT 1500 CABRIOLET .Ενα τέτοιο με πινακίδα μαλλον"313803" οδηγάει η πανέμορφη και Ελενα Ναθαναηλ στο Λεβεντόπαιδο του 1969.!!!!Στιγμιότυπο 5 (9-11-2015 11-33 πμ).jpg

xt fiat 106110.jpg

Στιγμιότυπο 1 (9-11-2015 11-46 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 2 (9-11-2015 11-46 πμ).jpg

xt fiat 1200 2.jpg

Στιγμιότυπο 1 (9-11-2015 11-08 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 2 (9-11-2015 11-11 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 3 (9-11-2015 11-11 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 1 (9-11-2015 11-13 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 2 (9-11-2015 11-14 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 3 (9-11-2015 11-18 πμ).jpg

Στιγμιότυπο 4 (9-11-2015 11-32 πμ).jpg
 
antonovar είπε:
.
4 χρόνια μετά στο «νύχτα γάμου» ο Φ. Γεωργίτσης και η Μ.Αρβανίτη βολτάρουν στην Αττική «Ριβιέρα» με το «170493» κόκκινο Fiat 1200 cabriolet και καταλήγουν στο Καβούρι.Προβολή συνημμένου 145672Προβολή συνημμένου 145671Προβολή συνημμένου 145673 Και ένα χρόνο μετά στον «Ψευτη» βλέπουμε και πάλι το «170493» Fiat με την Νορα Βαλσάμη στο τιμόνι.Προβολή συνημμένου 145675Προβολή συνημμένου 145674Προβολή συνημμένου 145676
To "170493" κάνει την εμφάνιση του και στις Θαλασσιές τις Χάντρες (1967), με Λάσκαρη & Γεωργίτση.

Oi Thalassies Oi Xantres 1967-3.jpg

Ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '60, εμφανίζεται στη ταινία "Βρώμικη Πόλις" (1965), ως το αμάξι του Αλεξανδράκη. Πρόκειται για το Volvo P1800.


Vromiki Polis 1965 Alexandrakis Volvo.jpg

To Σουηδικό κουπέ παρουσιάστηκε το 1961 και έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από τη τηλεοπτική σειρά "The Saint" (Ο Άγιος) με τον Roger Moore. To P1800, όπως υποδηλώνει και η ονομασία, φόραγε κινητήρα 1.800 κυβικών εκατοστών, απόδοσης περίπου 100 ίππων.

Στην Ελλάδα ήταν ένα ιδιαίτερα ακριβό αυτοκίνητο, με υψηλή εισφορά και τιμή εκείνη την εποχή (1965) γύρω στις 240.000 δραχμές, σχεδόν διπλάσια από την κλασική "Αμαζόνα" 1.800 της εταιρίας. Το κόστος κτήσης του P1800 υπερέβαινε ακόμα και αυτό μιας Mercedes 220 , οπότε είναι εύλογο πως ελάχιστα πρέπει να κυκλοφόρησαν στη χώρα μας. Το ίδιο αυτοκίνητο κάνει μια σύντομη εμφάνιση και στην ταινία "Αρτίστα" (1966) πάλι με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Volvo P 1800 -1960.jpg
 
prisma είπε:
To "170493" κάνει την εμφάνιση του και στις Θαλασσιές τις Χάντρες (1967), με Λάσκαρη & Γεωργίτση.Προβολή συνημμένου 145688

Ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '60, εμφανίζεται στη ταινία "Βρώμικη Πόλις" (1965), ως το αμάξι του Αλεξανδράκη. Πρόκειται για το Volvo P1800.


Προβολή συνημμένου 145689

To Σουηδικό κουπέ παρουσιάστηκε το 1961 και έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από τη τηλεοπτική σειρά "The Saint" (Ο Άγιος) με τον Roger Moore. To P1800, όπως υποδηλώνει και η ονομασία, φόραγε κινητήρα 1.800 κυβικών εκατοστών, απόδοσης περίπου 100 ίππων.

Στην Ελλάδα ήταν ένα ιδιαίτερα ακριβό αυτοκίνητο, με υψηλή εισφορά και τιμή εκείνη την εποχή (1965) γύρω στις 240.000 δραχμές, σχεδόν διπλάσια από την κλασική "Αμαζόνα" 1.800 της εταιρίας. Το κόστος κτήσης του P1800 υπερέβαινε ακόμα και αυτό μιας Mercedes 220 , οπότε είναι εύλογο πως ελάχιστα πρέπει να κυκλοφόρησαν στη χώρα μας. Το ίδιο αυτοκίνητο κάνει μια σύντομη εμφάνιση και στην ταινία "Αρτίστα" (1966) πάλι με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Προβολή συνημμένου 145690
:thanx2: :thanx2:prisma ........έσπαγα το κεφάλι μου ....Θυμόμουνα οτι μάλλον εχω δεί και την Λασκαρη με το "εταιρικό" FIAT 1200

της Φινος...αλλα εψαχνα τις δραματικές της ταινίες....

Επίσης και για το Volvo p1800 ενα εξαιρετικό αυτοκινητο.........οντως πολυ σπάνιο....και όντως πολυ ακριβό.

Φανταζόμουν οτι ηταν ακριβό αλλα ... 240.000 το 1965 ήταν παρα πολλα χρήματα!!!!.

Είμαι σίγουρος οτι θα το ξέρεις......αλλα για αυτους που τους αρέσουν οι "άχρηστες" λεπτομέρειες της ιστορίας τό μόνο που θα ηθελα να προσθέσω ειναι για τα αμαξώματα των P1800...που φτιαχνόταν στην Pressed steel u.k στo Linwood στην Σκωτία και στελνονταν στην Σουηδία για συναρμολογηση. Αργότερα στον ιδιο χώρο υπο την ιδιοκτησία της Rootes πιά ξεκινησε η παραγωγή των Hillman imp...και οχι μόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BMW 2002 BMW-2002-ti-729x486-de2dc478400f2818.jpg

Η ΒΜW 2002 της σειράς 02 ήταν ένα αυτοκίνητο που χαρακτήρισε το γερμανικό εργοστάσιο και εδραίωσε το ονομά της στην παγκοσμια αγορά αυτοκινήτου. Ηταν ενα διπορτο sports sedan αυτοκίνητο που εμφανίσθηκε στην αγορά το 1966 με ένα 1600αρη κινητήρα 85 Hp και την ονομασία 1602 και δύο χρονια αργότερα απεκτησε εναν 2λιτρο κινητήρα100 ιππων αρχικά για να φθάσει μεχρι τα 179 σε μία turbo εκδοση που βγήκε στα μέσα της δεκαετίας του70

Στην Ελλαδα οι bmw 2002 ήταν απο τα πιο αναγνωρίσιμα και ποθητά αυτοκίνητα απο τα τελή της δεκετίας του 60 μεχρι τα μέσα της δεκαετίας του 70 που τα σκήπτρα πέρασαν στην 03 σειρα της BMW .Στους ελληνικούς αγώνες ταχύτητας που τότε βρισκόντουσαν σε άνθηση οι BMW 2002 αποτελούσαν το αντίπαλον δέος για τις ALFA ROMEO GTAM και εχουν μείνει στην ιστορία οι επικές μάχες των bmw με τις alfa romeo στα σιρκουι που διεξαγόντουσαν τόσο στο Τατοι οσο και σε διαφορα μερη της Ελλάδας οπως η Κερκυρα και η Ρόδος ,τα Χανιά αλλα ακομα και την Νέα Σμυρνη για μία και μοναδική χρονιά.

Στον ελληνικό κινηματογραφο BMW 2002 εμφανίσθηκαν σε αρκετές ταινίες αλλά σε 3 ειδικά ταινίες της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ ηταν ενα απο αναγκαία συστατικά για την υστεροφημία τους αφου πολλοί απο τους θεατές μπορεί να εχουν ξεχάσει τον τίτλο τους αλλα οχι τις σκηνες με τις BMW.Ενας απο αυτους είμαι και εγώ.

Πρώτη και καλύτερη η ταινία Πανικός του 1969 με υποτιθέμενο οδηγό τον Ν.Γαλανό που στην πραγματικότητα ντουμπλαρίζόταν απο τον αειμνηστο πλέον μεγάλο οδηγό αγώνων με BMW και αυτός Σπύρο Τσινιβίδη .Οπως εχω ξαναγράψει οι σκηνες καταδίωξης της συγκεκριμένης ταινίας είναι απο τις πιο καλογυρισμένες του Ελληνικου κινηματογραφου με υπεροχη φωτογραφια καλό μονταζ πολυ σωστο σχεδιασμό και οργάνωση αφου το να κλείνεις ρο κεντρο της Αθήνας για γυρίσματα δεν ηταν και το πιο ευκολο πράγμα και αψογη μουσική εκεί που χρειαζόταν.BMW (8).Movie_Snapshot.jpg

Δύο χρόνια αργότερα παλι ο Σπύρος Τσινιβίδης με μία άλλη BMW ντουμπλάρει τον Ν.Κουρκουλο σε μία αλλα επική καταδίωξη κοντα στα σύνορα στην ταινία "Καταχρηση εξουσίας".Εδώ η καταδιωξη ειναι πιο περιπετειώδης η bmw καταδιώκεται απο κάποιες ταλαίπωρες volvo 122 amazon της αστυνομίας, και απο την ασφαλτο περναει στο χώμα, και την άμμο για να καταλήξει αφού περναει τα πανδεινα σε κάτι βάλτους αν δεν κάνω λάθος .Σε αυτές τις σκηνες κατα δήλωση του ιδιου του Τσινιβίδη η οποια δεν μπορω να ξερω αν ισχύει, σε καποια στιγμη ανοιξε η πορτα του συνοδηγου με αποτελεσμα παραλίγο να φυγει εξω η Λιβανού.

BMW (6).Movie_Snapshot.jpg

Την ιδια χρονιά στο ζητείται επειγόντως Γαμπρός ο Ανδρεας Μπάρκουλης υποτίθεται οτι κάνει δοκιμες για την Αναβαση Ριτσωνας μαζί με την Ρ.Βλαχοπούλου με μία αλλη BMW2002 TI και τα γυρίσματα γίνονται πραγματικά στην Ριτσωνα εκει που χρόνια γινόταν και γίνεται ακόμη η ανάβασηBMW (3).Movie_Snapshot.jpg

Για το τέλος ενα videaki με τις παραπάνω σκηνες!!!https://youtu.be/BsBhM9vtMqg

BMW (7).Movie_Snapshot.jpg

BMW (9).Movie_Snapshot.jpg

BMW (5).Movie_Snapshot.jpg

BMW (4).Movie_Snapshot.jpg

BMW.Movie_Snapshot.jpg

Photo3.jpg

BMW (2).Movie_Snapshot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα