Τα μυστικά ομορφιάς των σταρ!

Τι σχέση, αγαπητή Ζωζώ, έχει η μόδα με το κομψό ντύσιμο? Μόδα ήταν οι κελεμπίες και τα χοντρά τσόκαρα στη δεκαετία του 70, μόδα ειναι τώρα και τα παντελόνια με τον καβάλο στο γόνατο και το σώβρακο να φαίνεται. Κομψά όμως δεν τα λες, ούτε τα λέγαμε ποτέ. Το πραγματικά κομψό είναι συχνά διαχρονικό. Τι περίεργη σύμπτωση όμως, την κούρασε η μίνι όταν πέρασε η μόδα του. Αν δεν είχε περάσει δεν θα την είχε κουράσει. "Προτιμάει" τις πυτζάμες διότι απλούστατα ήταν της μόδας. Κάτι που σου επιβάλλεται από άλλους δεν είναι προτίμηση, είτε πρόκειται για μόδα είτε για μνημόνιο (συγγνώμη για την πολιτική αναφορά :) ). Εϊναι υπακοή.
 
Η ελενα ηταν υπερ του δεοντος αδυνατη επρεπε να βαζει κατι να την δειχνει λιγο με καμπυλες
 
69.jpg
69.jpg
 
Η τελευταια λεζαντα μου θυμιζει ενα στιχο απο τραγουδι του Μαζωνακη:

"Ο,τι σιχαινομαι ολα τα' χεις εσυ..."
 
Απλά Θεά η Έλενα, για πάντα._
 
Κούκλα, η 'Ελενα αλλά σε αυτή τη φωτογραφία πόνεσαν τα μάτια μου από την ποικιλία των χρωμάτων.
 
Ελπίζω η λεζάντα να ήταν δημοσιοσχεσίτικες ανοησίες και όχι πραγματικά η γνώμη της Ε. Ν. περί μόδας, διότι αυτά που "λέει" είναι ανεκδιήγητα. Αλυσίδες προσδίδουν θηλυκότητα? Αγγλική μόδα το ινδιάνικο δέσιμο κορδελλών? Χίπικη κορδέλλα, λες και το κίνημα των χίπις εξαντλούνταν στα παρδαλά σχέδια? Για τα χρώματα δεν σχολιάζω διότι βγάζουν μεν μάτι τώρα αλλά τότε ήταν απόλυτα αποδεκτά.
 
Απίστευτο πλάσμα η Έλενα..
 
Καλα ειναι τα τολμηρα ντεκολτε, οπως λεει και η Ελενα, αρκει να εχεις κατι για να τα γεμισεις.

Οποτε αυτη τι τα' θελε;
 
Αυτο το τελευταιο ουτφιτ φοριεται πολυ και στις μερες μας σε γαμους κ επισημες τελετες
 
Πυτζάμα λεγόταν τη δεκαετία του 70 αυτό που φοράει η Ναθαναήλ?Γιατί εγώ πυτζάμες φοράω μόνο για τον ύπνο. :sleep: (και κατα πάσα πιθανότητα δεν έχω μάθει να της λέω και σωστά)
 
Πυτζαμα;;;;; εγω το ξερω σαν φορμα οχι φορμα καπως αλλιως το λενε δεν θυμαμαι πολυ μοδα παντως. Η ελενα ηταν πολυ ""στεγνη" ηθελε να παρει 5-6 κιλα να γεμισει
 
Δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!

:supergrin:
 
Για την ακρίβεια, "πυζάμα". Μου κάνει εντύπωση που γράφουν "πυτζάμα" διότι έτσι τα ξεχωρίζαμε τότε (φυσικά είναι η ίδια λέξη). Πυζάμα ήταν το ρούχο της μόδας (γυναικείο), πυτζάμα αυτό που έβαζες για ύπνο (κυρίως αντρικό, διότι το νυχτικό - από μπέιμπι ντολ μέχρι ποδήρες - ήταν συνηθέστερη ενδυμασία ύπνου για τα θηλυκά).

Πάντως απ' ό,τι θυμάμαι και χωρίς να είμαι σίγουρος (διότι τω καιρώ εκείνω ήμουνα παιδί και με ενδιέφεραν μόνο οι αντρικές πυτζαμούλες που φορούσα εγώ, δεν πρόσεχα τις άλλες) δεν ήταν μονοκόμματη φόρμα αλλά χωριστή μπλούζα - παντελόνι, από το ίδιο υλικό. Δείτε και τη Ζωζώ πιο πριν. Αλλά και τα δύο ήταν φαρδιά και άνετα.
 
Oι γυναικείες πυζάμες, καλούμενες και "νεγκλιζέ" ή λαϊκότερα "νυχτικιές"...
 
Οι "πυζάμες", έντυσαν και αρκετές κούκλες εκείνη την εποχή. Αυτή είναι η "pigiama" που φορούσαν οι ιταλικές κούκλες [thread=16767]Furga Alta Moda[/thread]:

Furga Alta Moda.JPG
 
elephadas είπε:
Για την ακρίβεια, "πυζάμα". Μου κάνει εντύπωση που γράφουν "πυτζάμα" διότι έτσι τα ξεχωρίζαμε τότε (φυσικά είναι η ίδια λέξη). Πυζάμα ήταν το ρούχο της μόδας (γυναικείο), πυτζάμα αυτό που έβαζες για ύπνο (κυρίως αντρικό, διότι το νυχτικό - από μπέιμπι ντολ μέχρι ποδήρες - ήταν συνηθέστερη ενδυμασία ύπνου για τα θηλυκά).
Kambia, ακούς? :p

(να 'σαι καλά, Elephadas! :) )
 
Aπ' όσα διάβασα σ' αυτό το θέμα δεν έχω να σχολιάσω πολλά, πέρα απ' τ' ότι βρίσκω την μόδα στα τέλη 60's αρχές 70's όντως πολύ όμορφη και πολύ νεανική-χαίρομαι που ώς ένα βαθμό έχει επιστρέψει κι ας ακολουθώ εντελώς διαφορετικό στυλ. Κι επειδή τώρα με παίρνει ο χρονικός καθορισμός του ρετρό, θεωρώ εξαιρετική την μόδα των gothic στα '80s. Δεν γνωρίζω όμως αν την ακολούθησε κανείς Έλληνας διάσημος.


Αλλά αυτό της Αλικης να λέει ότι βάφει τα μαλλιά της κάθε εβδομάδα και λούζεται κάθε μέρα...Φαντάζομαι ότι έλεγε ψέμματα ειδάλλως θα 'χε μείνει καραφλή. Ειδικά το βάψιμο. Τα μαλλιά της φαινόταν μεν λίγο νεκρα (μπορεί να ήταν από την λακ), αλλά ειδικά αν τα έβαφε τόσο συχνά αν επιζούσαν θα φαινόταν σαν αποκριάτικη περούκα.


 


Για την δίαιτα που ακολουθούσε η Αλίκη είχε μιλήσει ένας ηθοποιός (νομίζω αυτός που δίνει την φωνή του στον Bugs Bunny στα Ελληνικά) σ' ένα αφιέρωμα που της είχε κάνει η Μηχανή του Χρόνου (πάλι μπορεί να κάνω λάθος την εκπομπή
:xm: ). Είπε ότι σ' ένα τραπέζι που είχε κάνει η Βλαχοπούλου είχε πάει η Αλίκη μαζί με το αχνιστό ψάρι της και η πρώτη την ανάγκασε να φάει από τα <<κοψίδια>> που είχε ετοιμάσει, είπε ότι έμειναν όλοι έκπληκτοι γιατί έφαγε του σκασμού, φαινόταν δηλαδή να έχει στερηθει. Και πάποιος άλλος έλεγε πως στο νεκροκρέβατό της του είπε να τρώει γιατί δεν αξίζει-προφανώς η προσύλωση στην ομορφιά και η απόρριψης της απόλαυσης.


 
Λιγο δυσκολο να κανε τοσσση διαιταα και να ανεβαζε δυο παραστασεις την μερα εκτος και αν επαιρνε πολυβιταμινες , θα της επεφταν τα μαλλια, θα παθαινε υπογλυκαιμιες με τοση αποχη απο το φαγητο. Μπορει και να κανε τι να πω, οχι ομως πως δεν θα χε και προβληματα πχ η ναθαναηλ ηταν απο φυσικου της πολυ αδυνατη . Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι στεγνοι και τρωνε απιστευτες ποσοτητες δεν γνωριζω αν η αλικη ανηκε σε αυτην την ευτυχη κατηγορια. Φυσικα αλλο διατροφη και γυμναστικη και αλλο στερηση και ανορεξια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα