ChrisTOS
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 70
You can't escape from.Omenforever είπε:And it's a bitch.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
You can't escape from.Omenforever είπε:And it's a bitch.
So... carpe diemChrisTOS είπε:You can't escape from.
Κι ομως, ενα απο τα θεματα που ηταν για να θιξουμε ειναι και αυτοChrisTOS είπε:You can't escape from.
All the world's a stage,And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances;
And one man in his time plays many parts,
His acts being seven ages. At first the infant,
Mewling and puking in the nurse's arms;
Then the whining school-boy, with his satchel
And shining morning face, creeping like snail
Unwillingly to school. And then the lover,
Sighing like furnace, with a woeful ballad
Made to his mistress' eyebrow. Then a soldier,
Full of strange oaths, and bearded like the pard,
Jealous in honour, sudden and quick in quarrel,
Seeking the bubble reputation
Even in the cannon's mouth. And then the justice,
In fair round belly with good capon lin'd,
With eyes severe and beard of formal cut,
Full of wise saws and modern instances;
And so he plays his part. The sixth age shifts
Into the lean and slipper'd pantaloon,
With spectacles on nose and pouch on side;
His youthful hose, well sav'd, a world too wide
For his shrunk shank; and his big manly voice,
Turning again toward childish treble, pipes
And whistles in his sound. Last scene of all,
That ends this strange eventful history,
Is second childishness and mere oblivion;
Sans teeth, sans eyes, sans taste, sans everything.
Εμένα με κάλυψες απόλυτα αγαπητέ Rakeesh!Rakeesh είπε:Εγω για να πω την αμαρτια μου, νιωθω μακρυα απο τα σημερινα παιδια, αλλα αλλο τοσο ενιωθα μακρυα απο τους συνομιλικους μου τοτε![]()
Ειχα κανει απο το δημοτικο την 'επανασταση' μου, και αρνιομουν να ασχοληθω με ποδοσφαιρα, ομαδες, αυτοκινητα, μουσικη, συγκροτηματα κλπ.Turrican είπε:Εμένα με κάλυψες απόλυτα αγαπητέ Rakeesh!
Κι εγώ αυτής της γνώμης είμαι. Αλλά πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναβρείς τον παλαιό σου εαυτό, αυτό που άφησες πίσω όταν η κοινωνία σε πίεζε να μεγαλώσεις.Rakeesh είπε:Μηπως αντιθετα δεν εχουμε γερασει και τα υπολοιπα μας εχουν προλαβει; Μηπως ετσι επιλεξαμε και δε δωσαμε μια ευκαιρια σε οσα αφησαμε πισω;
Αγαπητή Telerin άνοιξες μέγα θέμα. Μάχη για επιβίωση. Εδώ είναι η αλήθεια. Αν επιλέγεις να μάχεσαι για να επιβιώσεις έχεις χάσει το στόχο.telerin είπε:Κι εγώ αυτής της γνώμης είμαι. Αλλά πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναβρείς τον παλαιό σου εαυτό, αυτό που άφησες πίσω όταν η κοινωνία σε πίεζε να μεγαλώσεις.
Στην εφηβεία όλοι είχαμε όνειρα και ελπίδες για κάτι καλύτερο. Αλλά μεγαλώνοντας, ο ορθολογισμός και η αντιμετώπιση της πικρής πραγματικότητας μας έκαναν (κάποιους από μας τουλάχιστον) να τα αφήσουμε πίσω και να τα αντικαταστήσουμε με την καθημερινή μάχη για την επιβίωση. Έτσι πιστεύω πως καταλήξαμε να ξεχάσουμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας.
Επαναλαμβάνω: carpe diem.
Μπααααα... Βασικα αυτοι που επιβιωνουν χωρις κοπο (η επιπλεουν, οπως καλυτερα ταιριαζει σε αυτο που θα πω) ειναι αυτοι που χρησιμοποιουν το ρουσφετι. Και μπορει οι αναγκες μας να αλλαξαν και να ζηταμε πλεον και δορυφορικη, ομως την παλια καλη μεθοδο του βολεματος δεν την απαρνηθηκαμε. Εξαλλου ειναι και δοκιμασμενη! Τωρα που το σκεφτομαι, παρολο που αλλαξαν οι εποχες τα ποσοστα των κομματων παραμενουν σχεδον σταθερα... Γιατι αραγε;;Rakeesh είπε:Οι συνθηκες εχουν γινει τοσο σκληρες που η κοινωνια θελει πλεον πολυ λιγοι να 'επιζησουν', η μαλλον να επιπλευσουν... καποιοι πολυ εκλεκτοι, πολυ 'καλοι', πολυ σουπερ, πολυ εξυπνοι, πολλοι δυνατοι, σχεδον υπερανθρωποι. Μας εχουν αναγκασει να ετοιμαζουμε τα παιδια 'μας' να γινουν μεγαλοφυιες για να μπορεσουν να επιζησουν στη σκληρη ανταγωνιστικοτητα, στο 'φατους μη σε φανε' που θα ερθει. Μια ανταγωνιστικοτητα εντελως επιλεκτικη και ρατσιστικη στην οποια δε θα χωρανε οχι μονο οι αναπηροι και οι φτωχοι (οπως τωρα) αλλα ουτε καν οι μετριοι, οι 'φυσιολογικοι'. Στην κοινωνικη οικονομικη και επαγγελματικη αρενα θα γινονται γιγαντομαχιες στις οποιες δεν χουν θεση οσοι δεν ειναι γιγαντες.
Ta ksanapame ayta. Pws to lete eseis sto Ellada? A nai, H xwra einai retro!maxplanck είπε:Μπααααα... Βασικα αυτοι που επιβιωνουν χωρις κοπο (η επιπλεουν, οπως καλυτερα ταιριαζει σε αυτο που θα πω) ειναι αυτοι που χρησιμοποιουν το ρουσφετι. Και μπορει οι αναγκες μας να αλλαξαν και να ζηταμε πλεον και δορυφορικη, ομως την παλια καλη μεθοδο του βολεματος δεν την απαρνηθηκαμε. Εξαλλου ειναι και δοκιμασμενη! Τωρα που το σκεφτομαι, παρολο που αλλαξαν οι εποχες τα ποσοστα των κομματων παραμενουν σχεδον σταθερα... Γιατι αραγε;;
Για όλα αυτά παλέυουμε οι περισσότεροι γονείς...ο καθένας με τον τρόπο του...pooky είπε:αν κάποτε αποκτήσω παιδί, το μόνο που θα απαιτήσω να μάθει είναι Αγγλικά και μάλιστα άπταιστα. Πτυχίο δεν θα το στείλω να πάρει επ ουδενί. Ούτε γαλλικά ούτε μπαλέτα ούτε πιάνα, ούτε τίποτε. Αλλά θα είμαι εκεί κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο μαζί με τη μητέρα του (πρώτα ο Θεός) να είμαστε μαζί ενωμένοι σαν οικογένεια για το Άγιο μεσημεριανό Κυριακάτικο τραπέζι, όπως κάνουν οι δικοί μου ακόμα και σήμερα. Το πρώτο του πακέτο τσιγάρα εγώ θα του το αγοράσω, (δεν θα μου άρεσε να μάθω ότι καπνίζει ΚΡΥΦΑ στις τουαλέτες του σχολείου) και θα είμαι ο πρώτος που θα χαρεί όταν και αν ζω, έρθει η ώρα να βγει το πρώτο του ραντεβού.
Ο γονέας πρέπει πάνω από όλα να έιναι φιλαράκι με τα παιδιά του και τα φιλαράκια τα λένε όλα μεταξύ τους, υπάρχει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει φόβος, και πρέπει να γίνεται πραγματικός και υγιής διάλογος.
My 2 cents, not hard earned but well spent.