Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Lynyrd Skynyrd - "Free Bird" (Extended Recording), απο τον δισκο Skynyrd's Innyrds: Their Greatest Hits (1989).

Ειχατε ποτε ευχηθει ενα τραγουδι να μην τελειωσει ποτε; Στην συγκεκριμενη εκδοση δεν εκπληρωνεται ακριβως αυτη η ευχη, αλλα εχουμε πανω απο ενα λεπτο επιπλεον μουσικη απο την αρχικη εκδοση! :headbangdude::guitar::headbang::devilfinger:

Στην γειτονιά μου στα 80s είχε μια μπάντα που έκανε πρόβες σε μια μικρή μονοκατοικία. Εμείς παιδιά, καθόμασταν απέξω και ακούγαμε. Έπαιζαν συχνά ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Δεν τους βλέπαμε συχνά και είχαμε πλάσει ιστορίες για αυτούς. Λέγαν και στην γειτονιά διάφορα. Αλλά αυτοί έπαιζαν το Free Βird για πάρτη τους. Το κατάλαβα αργότερα. Καραlike. :)

Μέσα στην πολυπλοκότητα του παραπάνω τραγουδιού του Moroder έπιασα κι ένα μελωδικό σχήμα που ακούγεται και αλλού, σε κάτι τελείως διαφορετικό.
Από την ηλεκτρονική μουσική στον αισθησιασμό λοιπόν! (πόσο πολύ μου αρέσει αυτό το θρεντ που όλα παίζουν και όλα ταιριάζουν!)

Madleen Kane - You and I (1979)

Τελευταία επεξεργασία:
Απόψε ακούω τον James Bond του rock. Γοητευτικός, κομψός, Βρετανός όσο δεν πάει και πάντα τριγυρισμένος από ωραίες γυναίκες. Κυρίες και κύριοι ο Ροβέρτος ο Προσκυνητής!* :D

Robert Palmer - Addicted to Love (1985)

*Το 'χουμε κάψει, Νίκο!

Τελευταία επεξεργασία:
Πηρα καινουρια ακουστικά, εκλεψα την συνδρομη ενος φιλου απο το Tidal και εχω ξεσκιστει να ακουω.
Tool, Led Zeppelin, Covenant, Wolfsheim, SOAD, Pink Floyd.
Οποιος θελει σοβαρα να μαθει ποια εινα τα καλυτερα ακουστικα 100-200€, ΠΜ me.

Όταν το metal ήταν ακόμη στα σπάργανα...
(άλλο αν αυτοί μετά το γύρισαν στο glam)

The Sweet - Set me free (1974)

Τελευταία επεξεργασία:
Οι ABATON μου αρέσουν αρκετά. Περιέργως, διότι το είδος της μουσικής τους δεν είναι από αυτά που με συγκινούν γενικά. Χτες απόκτησα το "Κόσμον" τους αν και είναι του 2001, και με την ευκαιρία ξαναθυμήθηκα και έβαλα τον πρώτο τους δίσκο που άκουσα, το Εξ αδοκήτω, που είναι και ρετρό κατά τους ρετροκανόνες, πριν το 2000 δηλαδή, και αρχικαραρετρό ως προς τους στίχους. Ας πούμε το "Αερίων επέων άρχομαι" έχει στίχους της Σαπφούς, που ακόμη κι όταν γεννήθηκε το Ρετρομάνιαξ θα πρέπει να ήταν αποδεκτοί για ρετρό.

Όταν το άκουσα ο τίτλος μου φάνηκε κάπως γνωστος, και συνειδητοποίησα ότι το ποίημα ανήκει στα Sappho's Greatest Hits διότι το είχα ήδη ακούσει με τη Νένα Βενετσάνου στον δίσκο της Αγγελικής Ιωαννάτου "Sappho de Mytilene". Αρκετά διαφορετική μελοποίηση, θα έλεγα :)

Πριν καμια 60αρια χρόνια έβγαινε ο πραματευτής στις γειτονιές και διαλαλούσε τη μπραμάτια του.....κι από τα ηχεία του γαιδουριού έπαιζε αυτό το άζμα που συχνά πυκνα, εγώ, 60 χρόνια μετά, το βάζω στη διαπασών στα ηχεία του λιονταριού μου (βλέπε peugeot) οδηγώντα προς τα Οινόφυτα που είναι η δουλειά μου:

Καθημερινά διανύω 100χλμ οπότε καταλαβαίνετε. Κάπως πρέπει να κρατηθώ ξύπνιος στην επιστροφή.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα