Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Οι ABATON μου αρέσουν αρκετά. Περιέργως, διότι το είδος της μουσικής τους δεν είναι από αυτά που με συγκινούν γενικά. Χτες απόκτησα το "Κόσμον" τους αν και είναι του 2001, και με την ευκαιρία ξαναθυμήθηκα και έβαλα τον πρώτο τους δίσκο που άκουσα, το Εξ αδοκήτω, που είναι και ρετρό κατά τους ρετροκανόνες, πριν το 2000 δηλαδή, και αρχικαραρετρό ως προς τους στίχους. Ας πούμε το "Αερίων επέων άρχομαι" έχει στίχους της Σαπφούς, που ακόμη κι όταν γεννήθηκε το Ρετρομάνιαξ θα πρέπει να ήταν αποδεκτοί για ρετρό.

Όταν το άκουσα ο τίτλος μου φάνηκε κάπως γνωστος, και συνειδητοποίησα ότι το ποίημα ανήκει στα Sappho's Greatest Hits διότι το είχα ήδη ακούσει με τη Νένα Βενετσάνου στον δίσκο της Αγγελικής Ιωαννάτου "Sappho de Mytilene". Αρκετά διαφορετική μελοποίηση, θα έλεγα :)

Το "αερίων επέων άρχομαι" ,το άκουσα σε μία ραδιοφωνική εκπομπή το 97-98 και είχα 'πάθει'..
Το έχω στο πρώτο τους ,το 'Άβατον' του 1991 σε επανέκδοση. Και το 'Κόσμος' ήταν καλό...

Δαιμονία Νύμφη - Dance of the Satyrs

Αν και όχι τόσο ρετρό τραγούδια (2009) έχουν κάτι το old time classic στο άκουσμα τους..

Simply Falling - Iyeoka (Official Music Video)

Noora Noor - Forget what I said

Τελευταία επεξεργασία:
Sacred Spirit - Yeha-Noha (Wishes Of Happiness & Prosperity) (1994)

Προσκυνώ!!!! Το κομμάτι το γνώρισα πριν λίγα χρόνια όταν και εβαλα tune-in στο κινητό μου και ανακάλυψα μερικους chill-out σταθμούς, με ορισμένους να παίζουν το κομμάτι αυτό συνέχεια. Δεν ήξερα ότι ήταν από το 1994, αλλά φυσικά δεν έχει σημασία.

Παρε ένα από μένα, σε παρόμοιο στυλ. Το συγκεκριμένο είναι από τα αγαπημένα μου.
Ας αρκεστούμε στο τραγούδι και όχι στο πώς πέθανε ο καλλιτέχνης (και κυρίως, πού βρισκόταν όταν πέθανε και γιατί βρισκόταν εκεί)

Black Sabbath-Sabbath bloody sabbath
Από την κασέτα Best of Black Sabbath που την έκανα cd! (αυτή που έχει μια ζωγραφιά με την πανούκλα, τον χάρο δεν ξέρω τι στο εξώφυλλο).
Ο Όζαρος στα χάϊ του!

Ακόμη ένα βράδυ περιπλανιέμαι στη rock δισκογραφία της αγαπημένης μου δεκαετίας αναζητώντας τους ήχους και τις μπάντες που συνέβαλαν σ' αυτό που ονομάστηκε hard rock και έβαλαν κι ένα λιθαράκι στην δημιουργία αργότερα του heavy metal. Ένα από τα όχι και τόσο διάσημα συγκροτήματα εκείνης της περιόδου, οι Moxy από το Τορόντο του Καναδά είχαν αυτόν τον φανταστικό ήχο και τα φόντα να φτάσουν πολύ ψηλά αλλά αλλεπάλληλες αλλαγές στη σύνθεση του γκρουπ όπως και ο θάνατος του ιδρυτή και τραγουδιστή τους 'Buzz' Shearman το '83 και του κιθαρίστα τους Buddy Caine το 2008 τους κόστισε δυστυχώς σε πολλαπλά επίπεδα.
Απόψε από το δεύτερο άλμπουμ τους "Moxy II" ακούω ένα από τα πιο δυνατά τους κομμάτια.

Moxy - Through the Storm (1976)

Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής από όλους όσους τραγούδησαν στο project του Alan Parsons

Και το ορίτζιναλ

Αν μου λέγατε να αναφέρω μία μπάντα της οποίας τα κομμάτια έχω ακούσει περισσότερο από κάθε άλλη, αυτή θα ήταν. Τους ακούω από το 1984, μέχρι και ο συχγωρεμένος ο πατέρας μου τους άκουγε, βασικά αυτός το ξεκίνησε και ακολούθησα. Ρωτήστε ό,τι θέλετε γι'αυτούς, θα σας απαντήσω άπαντα, φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο.

Προσκυνώ!!!! Το κομμάτι το γνώρισα πριν λίγα χρόνια όταν και εβαλα tune-in στο κινητό μου και ανακάλυψα μερικους chill-out σταθμούς, με ορισμένους να παίζουν το κομμάτι αυτό συνέχεια. Δεν ήξερα ότι ήταν από το 1994, αλλά φυσικά δεν έχει σημασία.

Παρε ένα από μένα, σε παρόμοιο στυλ. Το συγκεκριμένο είναι από τα αγαπημένα μου.
Ας αρκεστούμε στο τραγούδι και όχι στο πώς πέθανε ο καλλιτέχνης (και κυρίως, πού βρισκόταν όταν πέθανε και γιατί βρισκόταν εκεί)

Πολύ ωραίο. Μου αρέσει, ακούω new age και τυχαίνει να έχω υλικό από Shanti. Δεν ήξερα τι έχει συμβεί! :shocked:
Ωραίες επιλογές παιδιά, αγαπημένα κομμάτια.

Software - Present-Voice (1986)

Πίσω
Μπλουζα