Blue Max
Immense Cult RetroFigure
- Αντιδράσεις
- 14.814
Συμπλήρωση:Ένα τέλος άρχισε
Συνθέτης/Ενορχ./Δ.Ορχ.: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Στιχουργός: Λάκης Μιχαηλίδης
Ερμηνευτές: Τζένη Βάνου και Μαίρη Αλεξοπούλου
Τζένη Βάνου - Ένα τέλος άρχισε
ΜΑΙΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΑΡΧΙΣΕ
Απόσπασμα του τραγουδιού με τη Μαίρη Αλεξοπούλου ακούγεται στο διάστημα 1:11:44-1:12:22 στο βίντεο
Ο ανακατωσούρας (1967) Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίκος Σταυρίδης
ΠΡΟΣΟΧΗ για κάποιο λόγο τα κανάλια έχουν περικόψει την ερμηνεία της Μαίρης Αλεξοπούλου στην
ταινία Ο Ανακατωσούρας (1967) και όλα τα βίντεο στο youtube έχουν διάρκεια 1:25:31 αντί για 1:27:41
Ευτυχώς υπάρχει στο eltube.gr αλλά με όχι τόσο καλή ποιότητα εικόνας Ο ανακατωσούρας (1967)
και ειδικότερα στο διάστημα 1:12:31-1:14:24.
Κατόπιν στο βίντεο Ο ανακατωσούρας (1967) Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίκος Σταυρίδης
και ειδικότερα στο διάστημα 1:13:33-1:16:50 περιλαμβάνεται η ερμηνεία της Άντζελας Ζήλεια στο τραγούδι
Καλώς όρισες έρωτα
Συνθέτης/Ενορχ./Δ.Ορχ.: Γιώργος Μουζάκης
Στιχουργός: Ι. Φερμάνογλου
Ερμηνευτές:
Σώτος Παναγόπουλος και Άντζελα Ζήλεια
το οποίο έλαβε τελικά το Α' βραβείο στο 6ο φεστιβάλ ελαφρού τραγουδιού Θεσσαλονίκης
(διεξήχθη στις 13-14-15 Σεπτεμβρίου 1967)
βλ. σχετικά
1967
Î' βÏαβείο: ΤίÏλοÏ: ÎαλÏÏ ÏÏιÏÎµÏ ÎÏÏÏα ΣÏνθÎÏηÏ/ÎνοÏÏ./Î.ÎÏÏ.: ÎιÏÏÎ³Î¿Ï ÎοÏÎ¶Î¬ÎºÎ·Ï Î£ÏιÏοÏÏγÏÏ: Î. ΦεÏÎ¼Î¬Î½Î¿Î³Î»Î¿Ï ÎÏμηνεÏÏÎÏ: ΣÏÏÎ¿Ï Î Î±Î½Î±Î³ÏÏοÏÎ»Î¿Ï ÎºÎ±...festival-tragoudiou.blogspot.com
Αχ, τι μου θύμισες αγαπητέ Blue Max με το Apache! Στα φοιτητικά μου χρόνια αποφασίσαμε μια φορά όλη η παρέα (που δεν ήταν όλοι φοιτητές) να πάμε να κάνουμε Πρωτομαγιά στη Λειβαδιά! Εντάξει, δεν είναι και το πιο ειδυλιακό μέρος του κόσμου για να πιάσεις τον Μάη αλλά δύο από την παρέα είχαν καταγωγή από εκεί και το βρήκαν ως ευκαιρία να δουν τις οικογένειές τους. Μπήκαμε όλοι μαζί (5 ή 6) στο αυτοκίνητο του ενός και ξεκινήσαμε.The Shadows - Apache (1960)
Ει, κάθε άλλο, απολαμβάνω τις κρυμμένες (και μη) ιστορίες πίσω από ένα τραγούδι.Αχ, τι μου θύμισες αγαπητέ Blue Max με το Apache! Στα φοιτητικά μου χρόνια αποφασίσαμε μια φορά όλη η παρέα (που δεν ήταν όλοι φοιτητές) να πάμε να κάνουμε Πρωτομαγιά στη Λειβαδιά! Εντάξει, δεν είναι και το πιο ειδυλιακό μέρος του κόσμου για να πιάσεις τον Μάη αλλά δύο από την παρέα είχαν καταγωγή από εκεί και το βρήκαν ως ευκαιρία να δουν τις οικογένειές τους. Μπήκαμε όλοι μαζί (5 ή 6) στο αυτοκίνητο του ενός και ξεκινήσαμε.
Ο οδηγός της παρέας που ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία έβαλε να παίζει μια κασέτα με 60s. Μέσα σε όλα τα άλλα ήταν και το Apache, το οποίο έτυχε να παίζει την ώρα που διασχίζαμε τον κάμπο της Κωπαΐδας! Μοναδική εμπειρία! Ε, να μην τα πολυλογώ και δεν χρωστάς και τίποτα να διαβάζεις αυτό το ανούσιο κατεβατό, το Apache έχει πλέον συνδεθεί στη μνήμη μου με την Λειβαδιά, τον κάμπο και τα χωριά τριγύρω! (αν το μάθαιναν οι Απάτσι θα τραβούσαν τις κοτσίδες τους) .
Μαζί με αυτό όμως πάντα στο μυαλό μου ακολουθεί και τούτο δω, το οποίο μου φαίνεται να ταιριάζει κάπως καλύτερα στο όλο σκηνικό (λέμε τώρα...) .
Ένα track που πάντα μου αρέσει.Cliff Richard - We Don’t Talk Anymore
Η ντυμένη σαν λατέρνα λικνιζόμενη κυρία δεν είναι σε γυμναστήριο αλλά σε κάποια δεξίωση. Στον τοίχο διακρίνονται οι σημαίες των ΗΠΑ και της Αργεντινής...Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Το Απάχικο μου άρεσε πολύ από παλιά αλλά δεν είχα ιδέα πώς το λέγανε και ποιοι το παίζανε, αν και μου θυμίζει και λίγο Μορικόνε και φούχτες δολλάρια ή άλλα τέτοια, westernικά πράματα δηλαδή.
Όσο για κάποιες Μουσταφόφιλες αθλούμενες, έχω να προτείνω μιαν άλλη εκδοχή που μπορεί μεν να μη φτάνει τα δυσθεώρητα καλλιτεχνικά ύψη της άλλης, αλλά μπορεί να σταθεί και στα αριστοκρατικότερα γυμναστήρια μια που το τραγουδάει o συμπέθερος του βαρώνου Franz von Ruffin.
Έστιν όμως κάμερας οφθαλμός ος τα πανθ' ορά. Μη φειδόμενοι κόπων και μόχθων για την ενημέρωσή σας κατορθώσαμε να τοποθετήσουμε spycam στα άδυτα αυστηρα φρουρούμενου γυμναστηρίου των celebrities και σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστική μετάδοση μπορείτε να δείτε πασίγνωστη influencer να επιδίδεται στα πιο αξιοθαύμαστα callisthenics σε συνδυασμό με magkoura martial arts.
Προτείνω δυο επιλογές που θα έκαναν αίσθησηΚαμμιά φορά αναρωτιέμαι αν ακούνε οι συναθλούμενοι στο γυμναστήριο τι ακούω με τα ακουστικά. Σήμερα ήταν μια τέτοια φορά..
Κάντε κλικ για μεγέθυνση ...
Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Το Απάχικο μου άρεσε πολύ από παλιά αλλά δεν είχα ιδέα πώς το λέγανε και ποιοι το παίζανε, αν και μου θυμίζει και λίγο Μορικόνε και φούχτες δολλάρια ή άλλα τέτοια, westernικά πράματα δηλαδή.
Όσο για κάποιες Μουσταφόφιλες αθλούμενες, έχω να προτείνω μιαν άλλη εκδοχή που μπορεί μεν να μη φτάνει τα δυσθεώρητα καλλιτεχνικά ύψη της άλλης, αλλά μπορεί να σταθεί και στα αριστοκρατικότερα γυμναστήρια μια που το τραγουδάει o συμπέθερος του βαρώνου Franz von Ruffin.
Έστιν όμως κάμερας οφθαλμός ος τα πανθ' ορά. Μη φειδόμενοι κόπων και μόχθων για την ενημέρωσή σας κατορθώσαμε να τοποθετήσουμε spycam στα άδυτα αυστηρα φρουρούμενου γυμναστηρίου των celebrities και σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστική μετάδοση μπορείτε να δείτε πασίγνωστη influencer να επιδίδεται στα πιο αξιοθαύμαστα callisthenics σε συνδυασμό με magkoura martial arts.