Τι ακούω απόψε ...

Μακριά από την πόλη
Από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου
Στην περιγρα΄φη αναγράφονται:
"Με τον Μίμη Χρυσομάλλη (1938-2004), δεν κάναμε παρέα, όμως κάθε φορά που συναντιόμασταν τυχαία στο Κολωνάκι, στην Πλουτάρχου, η χαρά που νοιώθαμε και οι δύο ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Τον Μίμη για πρώτη φορά τον είχα δει στο «Μπαλκόνι» τού Ζενέ, φυσικά τον χάρηκα και στο «Ελεύθερο Θέατρο» αργότερα, και πάντα δήλωνα μεγάλος θαυμαστής του. Δουλέψαμε μαζί στην τηλεόραση και η Δάφνη Τζαφέρη μού θυμίζει πόσο βολικός, χαμογελαστός, συνεργάσιμος ήταν πάντα στα γυρίσματα ο Δημήτρης. Σε μια Μουσική Βραδιά τού 1977 με θέμα «Επιστροφή στίς ρίζες», ο Μίμης είχε τραγουδήσει μαζί με την Κατερίνα Γώγου δύο δημοτικοφανή τραγούδια από τα χρόνια τού ‘30, που και τα δύο τα έχουμε ανεβάσει στο facebook και στο YouTube. Δύο χρόνια μετά, το 1979, όταν με την Δάφνη αφιερώσαμε στον Λουκιανό Κηλαηδόνη την πρώτη μας έγχρωμη Μουσική Βραδιά, ο Μίμης βρέθηκε πάλι δίπλα μας και με ένα τραγούδι από τα «Μικροαστικά» τού Λουκιανού και τού Γιάννη Νεγρεπόντη, σκιτσάρισε τον ατάραχο μικροβολεμένο συμπολίτη μας, που καταφέρνει να τα βρίσκει «καλά όλα κι άγια». Το βίντεο, μού θυμίζουν, γυρίστηκε Ευδήλου 7, στην πλατεία Ελευθερίας, τότε Γουδή, νυν Ζωγράφου."

Σημείωση: Στο 0:53-1:02 διακρίνεται σταθμευμένο λεωφορείο των ΕΚΤΕΛ /ΕΑΣ με κωδικό αμαξοστασίου 2/79 στο τέρμα της γραμμής 16 ΘΗΣΕΙΟ-ΓΟΥΔΙ . Με τη νέα αρίθμηση η οποία ίσχυσε από τον Μάρτιο του 1981 προέκυψε η γραμμή 230 ΘΗΣΕΙΟ-ΓΟΥΔΙ.
 
Εκσω τωρα έχει 1 βαθμό. Ε δε θα'ρθει καλοκαίρι; Πάλι εδώ θα'μαστε να λέμε άντε να'ρθει χειμώνας να δροσίσει λίγο. Είναι φάΒλος κύκλος.

Arthy Myst & AiStay - Feel the Summer

Τέτοια ακούω σ'εκεινο τον ιντερνετικό σταθμό Costa Del Mar στο tune in.
 
Δίσκος Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Columbia – SCDG 3754, 1968
με δύο εξαιρετικά τραγούδια των Κώστα Παπαδόπουλου (μουσική) και Ηρακλή Παπασιδέρη (στίχοι)
και ερμηνείες της Χαρούλας Λαμπράκη (=Χαρίκλεια Λαμπροπούλου) και Μιχάλη Μενιδιάτη (= Μιχάλης Καλογράνης).

ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ - ΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ
 
Δεν μπορώ να αντισταθώ βλέποντας την κουκλάρα και φωνάρα Μαντώ στο άβαταρ σου..

Μαντώ - Φάρος


αχ βρε Μαντώ... Εσύ! :love:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν μπορώ να αντισταθώ βλέποντας την κουκλάρα και φωνάρα Μαντώ στο άβαταρ σου..

Μαντώ - Φάρος
αχ βρε Μαντώ... Εσύ! :love:
Η φωτό είναι από το καινούριο της cd το οποίο περιλαμβάνει δικές της δημιουργίες όσον αφορά τη σύνθεση (σε ορισμένα κομμάτια συμμετέχει και ο Αντώνης Σκόκος) και τους στίχους και θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή μάλλον στις αρχές του νέου έτους.
Αναμένεται και το βίντεο κλιπ του πρώτου κομματιού "Σκιές και Χρώματα"...
 
Ηλεκτρονικά τα πρωινά μου ακούσματα. Όχι τόσο retro. Καλημέρα.

ATB - No Fate (2007)

 
Μία εκπληκτική ερμηνεία από την αξεπέραστη Τζένη Βάνου (=Ευγενία Βραχνού).
Κατά πολλούς ένα από τα δυσκολότερα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει...
Τζένη Βάνου ‎– Ξέχασες
Vinyl, 7", 45 RPM, Βεντέττα – ΒΕ - 165, 1968
 
Μη μ' αρνηθείς
Από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου. Στην περιγραφή αναγράφονται:
" Από αγροτική οικογένεια η Μιμίκα Καζαντζή, γεννήθηκε στην Κύμη το 1945. Στα εφηβικά της χρόνια, άφησε την Εύβοια και ήρθε στην Αθήνα. Έμενε με τον αδελφό της στην Αγία Βαρβάρα και δούλευε σε ένα υφαντουργείο. Κάποιο βράδυ, άλλα κορίτσια απ’ την δουλειά την ξεσήκωσαν να πάνε σε λαϊκό κέντρο να ξεσκάσουν. Και επειδή ξέρανε πως τής Μιμίκας τής άρεσε το τραγούδι, την έπεισαν, να ανέβει έτσι για λίγο και στο πάλκο. Ήταν όμως η τυχερή της μέρα. Γιατί έτυχε να βρίσκεται εκεί ο συνθέτης τού τραγουδιού που είπε, ο Στράτος Καμενίδης, που αφού την πλησίασε για να τη συγχαρεί, τής πρότεινε συμβόλαιο τραγουδίστριας στην εταιρία Philips. Mε δικά του τραγούδια φυσικά θα ξεκινούσε η Μιμίκα και το «Μη μ’ αρνηθείς» που έχουμε τώρα εδώ, θα ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της. Τραγούδι Ινδοπρεπές που ταίριαζε στο χρώμα τής φωνής της, με τον α λα Γιώτα Λύδια λυγμό. Με αυτό το τραγούδι εμφανίστηκε η Μιμίκα χαμογελαστή και στον κινηματογράφο το 1963, στην ταινία τού Αντρέα Κατσιμητσούλια «Μετά την καταιγίδα». Έπαιζαν Ελένη Ζαφειρίου, Μάρθα Βούρτση, Βασιλάκης Καΐλας, Νίκος Τζόγιας, Λυκούργος Καλλέργης, Θάνος Λειβαδίτης. Από το διαδίκτυο και την ταινία δανειζόμαστε την σκηνή τής ταβέρνας με την Μιμίκα Καζαντζή. «Μη μ’ αρνηθείς να ξαναρθείς, ζήσαμε μαζί πόνους, πίκρες, χαρές, αν με αρνηθείς θα μάς βρούν συμφορές. Με την σκέψη σου πλαγιάζω, όλη νύχτα αναστενάζω, μέχρι το πρωΐ. Δείξε μου λίγη συμπόνια, αγαπιόμαστε από χρόνια μέσα στη ζωή». "
 
Το τραγούδι είναι από την ταινία Mannequin στα ελληνικά Η Κούκλα. Τον ρόλο της κούκλας που ζωντανεύει και γίνεται γυναικάρα τον έχει εν έτει 1987 η Κιμ Κατράλ, η Σαμάνθα του Sex and the City.
 
Πίσω
Μπλουζα