Blue Max
Immense Cult RetroFigure
- Αντιδράσεις
- 14.814
Εμενα ολα αυτα τα γκρουπακια μαρεσαν. Μπορει να μην ειναι ολοι φωναρες, αλλα ακουγονται ευχαριστα. Στο πατριδα μπορει να μην υπαρχουν πια, αλλα απο Μεχικο και σακατ προς Νοτο, ακομα και σημερα βρισκεις Μαριατσι που παιζουν σε δημοσιο χωρο και χορευει ο κοσμος. Ετσι και τους σκασεις και κανα 20δολλαρο τους εχεις μεχρι το πρωι, για κανταδες, γλεντια, χορους, πανιγυρια κτλ. Αν οχι στις μεγαλες πολεις, στις μικροτερες τους βρισκεις. Ειπαμε μπορει οχι φωναρες οι κιθαριστες επιπεδου Σταροβα, αλλα ακουγονται ευχαριστα. Στο ρεπερτοριο τους αρκετα Ελληνικα τραγουδια περισσοτερο η λιγοτερο διασκευασμενα. Εδω ταχουν τραγουδεψει οι Pyramidos και δεν θα ταχαν οι Λατινοι? Καυμο τοχα παντως ποτε δεν ακουσα εκει στο Νοτο το 'μπηκαν τα γιδια στο μαντρι" σε Λατινοδιασκευη. Δικαιως καμαρωνω λοιπον, κι αβιαστα κυλα το δακρυ οταν τακουω απο Japs.Εύθυμο? Ορίστε. (Η ιστορία για το πώς το βρήκα παρακάτω). Παραλείψτε τα αρχικά λεπτά με το μπλα μπλα. Όπως βλέπετε, το γλεντάνε
Ψαχούλευα το archives.org και σκαλίζοντας ανακάλυψα ένα γνωστό κομμάτι, που λεγόταν Nunca en Domingo, με τους Los Panchos. Προς μεγάλη μου έκπληξη το βρήκα μετά στο Youtube
Οπλισμένος με τη γνώση του πώς λένε το "Ποτέ την Κυριακή" Ισπανιστί διέταξα το Youtube να μου βρει κι άλλα. Μου βρήκε άπειρα, το ένα χειρότερο από το άλλο. Υποθέτω είναι ο γδικιωμός των Λατινοαμερικάνων για όλες τις Παλόμες, Κουκαράτσες και Πορομποπέρα που έχουν τραγουδήσει διάφορα Ελληνικά Τρίο Χάλια, Αφοί Κατσάμπα και Νάνα Μουσκούρη (για να μην αναφερθώ στον Ακατονόμαστο και βρω κανέναν μπελά). Το έχουν σε στυλ Πόλκας, Μπολέρο, Τσα-τσα, και συχνά σε σχετικά σύγχρονες ηχογραφήσεις. Αν δω Ελληνίδες, Έλληνες να χορεύουν τσιφτετέλι ακούγοντας Λάτιν επιτυχίες δεν θα πω κουβέντα.
Μια σχετικά αξιοπρεπής εκτέλεση είναι με ένα γκρουπ Los Tres Diamantes. Ο δεξίς τραγουδιστής μου θυμίζει φατσικά τον Τόλη Χάρμα στο "Είμαι αντρας και το κέφι μου θα κάνω"
Το όνομα του γκρουπ μου θύμισε το δικό μας Τρίο Μπριλλάντε. Τι διαμάντι τι μπριγιάν. Δεν είναι οι ίδιοι όμως
Oλα τα λεφτα το Τρακι πανω στο γιοφιριαπό την ταινία Sorcerer (Το μεροκάματο του τρόμου) 1977
ελα μωρε ενταξει, αφου η κοπελια το λεει "ουνα πικενια δεμοστρασιον πορ εουστεδες" δεν λεει "ουνα γραντε μπομπα"Κι έγινε μέγα σουξέ, φαίνεται (τα ανύπαρκτα Ιθπανικά μου έτσι καταλαβαίνουν
Ορίστε...Η Κουμιωτη εχει πει τραγουδαρες, αλλα εμενα εκεινο που κανει την τριχα καγκελο ειναι το
Αγια Κυριακη