Τι ακούω απόψε ...

Σήμερα ακούω 70ς και Carly Simon. Στο συγκεκριμένο τραγούδι τα back vocals τα κάνει ο Mick Jagger που μάλλον, δηλαδή να πως, τέλος πάντων κάτι έτρεχε μεταξύ τους. Το τραγούδι πάντως είναι καταπληκτικό.
 
Αυτό κυκλοφόρησε το 1972 και ανήκει στη συντομότατη εποχή που άκουγα αμερικανικά τραγούδια από το σταθμό της Αμερικανικής βάσης του Ελληνικού. Στην επαρχία που έμενα πιάναμε 2-3 σταθμούς στα μεσαία κι αυτούς όλο παράσιτα, και δεν βάζανε τέτοια. Οπότε όταν το φθινόπωρο του 73 ανέβηκα Αθήνα και σκαλίζοντας τους σταθμούς έπεσε πάνω σ' αυτόν εντυπωσιάστηκα, καινούργιο κοσκινάκι μου, και άρχισα να τον ακούω συστηματικά. Ε, δεν είχαν και τη μεγαλυτερότερη συλλογή δίσκων, οπότε τα επαναλαμβάνανε συχνά. Μετά από λίγο καιρό που έπαψε να είναι το "καινούργιο" συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα τραγούδια δεν μου άρεσαν τελικά και σταμάτησα να ακούω, αλλά αυτό ήταν από τις εξαιρέσεις που μου άρεσαν, ίσως διότι όντως είναι καταπληκτικό. Όχι ότι είχα και ιδιαίτερο μουσικό κριτήριο, 16άρης ακαλλιέργητος.

Χα! Θυμάμαι 2-3 άλλα που επίσης μου άρεσαν τότε και δεν τα έχω ξανακούσει έκτοτε ούτε έχω ιδέα πώς έμοιαζαν οι ερμηνευτές τους. Ευκαιρία να φρεσκάρω τη μνήμη μου. Να ένα από αυτά

Χαζο μεν αλλά η τύπισσα είχε καλή φωνή.

Θυμήθηκα και κάποια άλλα από εκείνη την εποχή, έβαλα και τα ξανάκουσα, αλλά δεν σας τα λέω. Αρκετά ένοχα μυστικά έχω αποκαλύψει σ' αυτό το thread.
 
Μια περιπέτεια-Αλέκα Κανελλίδου
από τα ομορφότερα ελληνικά τραγούδια των '80ς....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Donna Summer - I Feel Love (Patrick Cowley Mega Mix). Η αρχική εκδοση 1977. To remix αυτο κυκλοφόρησε σε 12'' single ανεπίσημα το 1978 και επίσημα το 1982.


Λεγεται οτι ο Moroder δεν ενέκρινε την συγκεκριμένη έκδοση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε ρυθμούς '70s βλέπω να κινείται η βραδιά σήμερα. Κι εδώ παίζει επίσης Diana Ross, γιατί με βάλατε στο τριπάκι από το πρωί με τους Ιερόσυλους (τους οποίους δεν είχα δει ποτέ, μόνο τη μουσική θυμάμαι) κι έτσι αφού άρχισα να παρακολουθώ τα επεισόδια είπα να βάλω και το τραγούδι των τίτλων ολοκληρωμένο.

Diana Ross - Lovin' Livin' and Givin' (1978)

 
Εγώ κόλλησα με τους Quiet Riot που έβαλε ο metal candyman πριν. Το χω ακουσει τρεις φορές μέχρι τώρα. Αλλά επειδή η βραδυά είπαμε αντανακλά σεβεντίλα ε, θα το ακούσω και μια τέταρτη από αυτούς που το πρωτοείπανε. Αληθινός 70ς ήχος από τους Slade αν και για να πω την αλήθεια μ αρέσει πιο πολύ η εκδοχή των Quiet Riot, είναι πιο "ξεσηκωτικό".
 
Πίσω
Μπλουζα