Τι ακούω απόψε ...

Σχετικά με την κασέτα με τα Μπέμπικα τραγούδια, όταν γύρισα σπίτι έκανα ανασκαφές στο υπόγειο ένθα κείνται εξορισμένες οι εκατοντάδες κασέτες μου (αν και έχω πετάξει άπειρες, αφού δεν έχω κασετόφωνο πια), και την βρήκα. Κατά παράβαση κανόνων και δεοντολογίας, σκανάρισα το εξώφυλλο να δείτε τα αριστουργήματα που περιείχε και το όλο καλαίσθητο δημιούργημα. Copyright 1972, παρακαλώ. Προς εξιλέωσή μου, βάζω και το άλλο μέγα σουξέ της κασέτας, "A MODERN WIDOW". Δεν είναι με τη Σεβάς Χανούμ αλλά με την Μπέττυ Δασκαλάκη.

1611026770119.png


Δεν πλησιάζει καν την εκτέλεση της Καίτης Γκρέυ, αλλά είναι αξιοπρεπής, για το είδος αυτό πάντα, διότι το τραγούδι και η τραγουδίστρια είναι χάλια, αλλά λιγότερο χάλια.

Τελικά όλη η κασέτα είναι με τον Μπέμπη, γιατί βρήκα κι άλλα τραγούδια της στο youtube, και είναι οι εκτελέσεις που θυμάμαι, από μια κασέτα που έχω ακούσει πάμπολλες φορές ελλείψει άλλης ελληνικής μουσικής. Το "Σ'αγάπησα στ' αλήθεια" εκτός από τον Μπέμπη έχει και τον Ιορδάνη Τσομίδη στο μπουζούκι, τον Τάσο Χαλκιά κλαρίνο, και τη Σεβάς Χανούμ οπότε είναι ντοκουμέντο. (Έχει κι έναν Στέλιο Σουγιουλτζή που σήμερα πρωτοείδα το όνομά του οπότε δεν ξέρω πόσο σπουδαίος ήταν σ' αυτούς τους κύκλους)

Καλή σας όρεξη
 
Κάτι με έπιασε απόψε κι ακούω διάφορα κωμικά και χαζούλικα τραγούδια του 70 από αυτά που σου κολλάνε από το πουθενά και τα κουβαλάς στο κεφάλι για ώρες. Το παρακάτω ταιριάζει μια χαρά στο φόρουμ γιατί καλύπτει ταυτόχρονα 3-4 threads: Διασκευή από ξένο κομμάτι, ηθοποιός που τραγουδάει, ιδέα για τραγούδι διαφήμισης (πασίγνωστης και αγαπημένης), χιουμοριστικοί στίχοι.

Έλα στο πάρτυ - Τάκης Μηλιάδης (από το δίσκο του Λογό -Γιάννη Λογοθέτη- Τραγούδια με νόημα, 1975)


Μορφή ο Μηλιάδης!
 
Τα "Τραγούδια με νόημα" ήταν καταπληκτικός δίσκος, ο καλύτερος από τους σατιρικούς δίσκους που είχε βγάλει ο Λογό εκείνα τα χρόνια. Δεν θυμάμαι αν η διαφήμιση (μπύρας?) προηγήθηκε ή ήταν εμπνευσμένη από τον δίσκο. Κι ο Γκιωνάκης ήταν εξαρετικός, αλλά το κορυφαίο σημείο του δίσκου ήταν όταν ο Καρακατσάνης απήγγειλε διάφορα τραγικά και μετά σχολίασε ο ίδιος "Κλαυσίγελως!". Για να δω, υπάρχει στο ΓιουΤιούμπ?


Όσο για το Μηλιάδειον άσμα, θα με πείτε αρνησίπατριν αν ομολογήσω ότι το προτιμώ με την Κάρμεν Μιράντα? (Και ο Γκράουτσο Μαρξ συμφωνεί)

 
Δεν θυμάμαι αν η διαφήμιση (μπύρας?) προηγήθηκε ή ήταν εμπνευσμένη από τον δίσκο.

Όσο για το Μηλιάδειον άσμα, θα με πείτε αρνησίπατριν αν ομολογήσω ότι το προτιμώ με την Κάρμεν Μιράντα? (Και ο Γκράουτσο Μαρξ συμφωνεί)
Το τραγούδι προηγήθηκε της διαφήμισης αφού ο δίσκος βγήκε το 1975 και η διαφήμιση μεταξύ 1979-1982. Αλλά επειδή μου ήρθε η διαφήμιση στο μυαλό σήμερα είπα να ακούσω και το τραγούδι. Κατά τ' άλλα, είναι γνωστό ότι προτιμώ πάντα τις αυθεντικές εκτελέσεις οπότε Tico Tico No Fuba και για μένα.
(Άσχετο αλλά κάθε φορά που βλέπω την Carmen Miranda μου θυμίζει την Άννα Καλουτά)
 
Και μένα, ιδιαίτερα έτσι που αστράφτει το μάτι της κάθε τόσο όπως και της Άννας Κ.
 
Πίσω
Μπλουζα