Τι ακούω απόψε ...

Χθες το βράδυ μιλούσα στο τηλέφωνο με μια από τις ανιψιές μου (16 χρονων αυτή, 26 εγώ εδώ και χρόνια αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα αυτό). Και μου λέει:
-Θεία ( :mad::mad:), εσύ που έχεις τόσα original cd στο σπίτι μήπως έχεις και από παλιούς τραγουδιστές;
- Όλο και κάτι θα έχω, αν και οι παλιοί τραγουδιστές δεν τα κυκλοφορούσαν σε cd τότε, γιατί δεν υπήρχαν τα cd (και από μέσα μου σκεφτόμουν ότι θα μου ζητήσει κανένα Διονυσίου, κανένα Καλατζή, άντε κανένα Πασχάλη). Ποιου θέλεις;
- Του Ρουβά!
Ευτυχώς που την είχα στο τηλέφωνο κι όχι μπροστά μου γιατί θα την είχα πιάσει από κανά μαλλί.... Άκου παλιός τραγουδιστής ο Ρουβάς! Με αυτόν μεγαλώσαμε, βρε! (βασικά μαζί μεγαλώσαμε, αυτός στα στούντιο κι εμείς στα θρανία αλλά ούτε αυτό θα το αναλύσουμε τώρα).
Εν πάση περιπτώσει, μετά τη χθεσινή ανώμαλη προσγείωση, σήμερα ακούω Ρουβά. Μας αρέσει δε μας αρέσει, τα πρώτα του κομμάτια είναι ήδη ρετρό αν και το αγαπημένο μου είναι λίγο νεότερο (αλλά κι αυτό ρετροποιείται οσονούπω).

Σάκης Ρουβάς - Να μ' αγαπάς (2005)


(πειράζει που τον βρίσκω ακόμη κούκλο; )
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γιατί γελάς Βιβή; εσένα σου αρέσει;

Γελαω γιατι εγω θυμωνω ακομα περισσοτερο με κατι τετοια οταν μου τα λενε.
Σκεφτομαι μαλιστα πως αμα καποτε παντρεψω την κορη μου και κανει παιδι, αυτο θα με φωναζει γιαγια και μου ερχεται εγκεφαλικο. :D
 
Γελαω γιατι εγω θυμωνω ακομα περισσοτερο με κατι τετοια οταν μου τα λενε.
Σκεφτομαι μαλιστα πως αμα καποτε παντρεψω την κορη μου και κανει παιδι, αυτο θα με φωναζει γιαγια και μου ερχεται εγκεφαλικο. :D
Τα βλέπεις; στα λόγια μου έρχεσαι.
 
Γιατί γελάς Βιβή; εσένα σου αρέσει;
τα ανιψάκια μου με λένε θείο, θειό και καθόλου δεν με πειράζει αντίθετα μου αρέσει αλλά ένας νεαρός σε ένα χωριό που δουλεύαμε μου λέει μπάρμπα αυτό το δωμάτιο δεν έχει ρεύμα.
 
Πρόσφατα παίζουμε μπάσκετ, χωριζόμαστε,
Πως θα πάμε?
-ο τάδε ο τάδε ο τάδε και ο κυρ Νίκος (για μένα).
-Ρε άντε ....
-Από σεβασμό κυρ Νίκο :lol:
Σώπα! Είμαστε και συνονόματοι;; Εμένα η κόρη της γυναίκας μου όταν ηταν μικρή με φώναζε "μπαρμπα Νίκο" και η γιαγιά της την αγριοκοίταζε. Τώρα με φωνάζει με το επώνυμό μου (δηλαδή Rygar) κι εγώ κάθομαι προσοχή, αφου έτσι είχα μάθει στο στρατό.

Αφιερωμένο στην εμορφάδα μας ναούμ' !!
 
Επειδή παίζει καποιο ρόλο, σε είπε Θεία ή Θειά; Ο τόνος αυτός δίνει περισσότερο...πόνο, αναλόγως ποιό φωνήεν τονίζει :)
Το πρώτο, με τον τόνο στην παραλήγουσα. Ευγενικό μεν αλλά ακόμη κι αυτό δεν το θέλω καθόλου. Εδώ είδα κι έπαθα να πείσω τα περισσότερα από τα ανίψια μου να μην μου μιλάνε στον πληθυντικό.

Frank Zappa - Electric Aunt Jemima (1969)

 
Μια εναλλακτική εκτέλεση του Brothers in arms
Μολις η κοπέλα αρχισε να τραγουδάει, εκλεισα το βίντεο. Μαλλον μεγαλώνω, αλλιώς πλέον.
 
ΘΑ 'ΜΑΙ ΕΓΩ - ΤΖΕΛΣΟΜΙΝΑ



 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα