Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
The spacecraft was a long way from home.
I thought it might be a good idea, just after Saturn,
to have them take one last glance homeward.
From Saturn,
the earth would appear too small for voyager to make out any details.
Our planet would be just a point of light, a lonely pixel
hardly distinguishable from any
other points of light voyager would see;
nearby planets, far off suns
but precisely because of the obscurity of our world thus revealed...
such a picture might be worth having.
It has been well understood by the
scientists and philosophers of classical antiquity
that the earth is just a mere point...
in a vast...
encompassing...
cosmos.

Stellardrone - Eternity (2013)

Είδα το τελευταίο avatar που έβαλε η @αριαδνη και θυμήθηκα τον απολαυστικό διάλογο Χριστίνας - Σάσας με την τελευταία να λέει την εικονιζόμενη φράση αναφερόμενη στο "Δυο φωνές" της Άντζελας Δημητρίου. Δεν έχω σκοπό να βάλω το εν λόγω άσμα γιατί δεν είμαι σε τέτοια διάθεση σήμερα αλλά θα βάλω αυτό που ακολουθεί στην συνέχεια του επεισοδίου.

Χάρις Αλεξίου - Οι άντρες περνούν, μαμά (1995)

Κατά την ταπεινή μου γνώμη το λέει εξίσου καλά (ίσως και λίγο καλύτερα) από το original.

Χθες το απόγευμα περνούσα από μια στοά στη Σταδίου όπου υπάρχει ένα καφέ που πάντα βάζει πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές. Εκείνη την ώρα άκουσα μια μελωδία που με πήγε στα τέλη 70s με αρχές 80s και στάθηκα να την βάλω στο Shazam. Περίεργο αλλά το κομμάτι κυκλοφόρησε το 2009! Επειδή όμως δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι πήγα και το έψαξα και τελικά ο καλλιτέχνης έχει πάρει samples (και μια φράση από τα lyrics για τίτλο) από το παρακάτω χιτάκι του 1981. Είπα κι εγώ, τόση έμπνευση πια;

Disco λοιπόν για σήμερα με ολίγη από soul. Από το 3.25 και μετά είναι η μελωδία που "πρόδωσε" το κομμάτι που άκουσα χθες.

Hi-Gloss - You'll Never Know (1981)

Γιάννης Κότσιρας - Πως μπορώ, από τον δίσκο Φύλακας Άγγελος (1999)

Οπως λεει το ρητο, μονο ο Νιξον μπορεσε να παει στην Κινα, ετσι και μονο ο @freaktmp μπορεσε να βαλει Κοτσιρα στο thread. :fafoutis:

Αυτη την η μουσικη της αδερφης μου, που παρολο που ειναι μολις εναν χρονο μικροτερη μου, θα μπορουσε να ηταν απο αλλο πλανητη, ποσο μαλλον αλλη γενια. Ή ετσι θεωρούσα τότε...

Εκεινα τα χρονια για μενα αυτη η μουσικη ηταν υπο το μηδεν, αλλα τελικα ισως να ακουγα με κλειστα τα αυτια. Αυτο που ακουω τωρα δεν μου φαινεται τοσο ασχημο...

Πίσω
Μπλουζα