Τι αναλογικό δεν θα αφήσετε ποτέ για κάτι ψηφιακό.

Δεν ήξερα τις εξελίξεις! Ευτυχώς έχω καβάτζα αρκετά θερμόμετρα και δυο αναλογικά πιεσόμετρα!
 
pooky μόνο το στροφομετρο αναλογικό...τα άλλα ας είναι και ψηφιακά!
 
Spyros εννοείται! Αναλογικό στροφόμετρο και ξερό ψωμί. Αλλά προτιμώ και αναλογικό δείκτη θερμοκρασίας, βενζίνης, πίεσης λαδιού, και τα λοιπά. Επίσης το στροφόμετρο έχει πλάκα να ανεβαίνει μαζί με το ταχύμετρο σε εξαιρετικά δυνατό αυτοκίνητο. Σαν να κάνουν αγώνα ένα πράγμα!!!!!!!!!!
 
caprice είπε:
Φίλε μου pooky, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά τα πιεσόμετρα, τα βαρόμετρα και τα μανόμετρα έχουν παροπλιστεί λόγω Κοινοτικής Οδηγίας :)
Απο τα αναλογικα θα καταργηθουν μονο αυτα με τον υδραργυρο και οχι αυτα με το "ρολοι"
 
μέσα κι εγώ για το θερμόμετρο

τα ηλεκτρονικά έχουν "πλάκα" (και ευκολία) αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις για την ακρίβειά τους

οι "αντικαταστάτες" του υδραργύρου που είναι με οινόπνευμα νομίζω, είναι τόσο δύσκολα να τα "κατεβάσεις" που παθαίνεις εξάρθρωση του ώμου.

σε πρόσφατο ταξίδι της συζύγου σε χώρα εκτός ΕΕ, προμηθευτήκαμε πέραν του ενός κλασσικά θερμόμετρα έτσι ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας με "αναλογικό" τρόπο και χωρίς καταπονήσεις των αρθρώσεων!!! για λόγους ασφάλειας βέβαια θα πάψουμε να παίζουμε με τις μπιλίτσες υδραργύρου αν κάποια στιγμή σπάσει κανένα από τα θερμόμετρα :)
 
Εγώ όλα ψηφιακά τα θέλω! Και πιστεύω πως και στα θερμόμετρα κλπ, η τεχνολογία θα προχωρήσει και θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε άφοβα, θα λειτουργούν τέλεια στο μέλλον.
 
Aυτο δεν ειναι κομπιουτερ ειναι GPS,lol.
 
Εννοειται το ρολοι μου. Το μονο πραγματικο αντρικο κοσμημα.
 
Τα παιχνιδια!!! Οι κουκλες μου!!! Δεν υπαρχει game στο κομπιουτερ που να αντικαταστησει για μενα την μαγεια ενος χειροπιαστου παιχνιδιου!

Επισης το αναλογικο, αληθινο μπιλιαρδο (εστω και μικρο), και οχι η digital μορφη του ως game!

Ιδια ιστορια για την αναλογικη τεχνη: λαδομπογιες, ακουαρελες, παστελ, αυγοτεμπερες (μα και οι παλιες φωτογραφικες μηχανες). Οσο και αν θαυμαζω τους καλλιτεχνες της digital art, η μυρωδια ενος πινακα στον χωρο, ή μια παλια φωτογραφια, ειναι πραγματα που με εντυπωσιαζουν περισσοτερο γιατι μπορω να ζω μαζι τους, και να τα αφησω ταπεινη κληρονομια οταν καποια στιγμη δω τα ραπανακια αναποδα.

Ιδια ιστορια με το ρολοι. Δεν το χρησιμοποιω ποτε, με αγχωνει, αλλα θα ηθελα πολυ ο παππους μου να ειχε αφησει σε εμενα το παλιο ρολοι του ως πολυτιμη αναμνηση. Εγω τι ρολοι θα αφησω στα εγγονια μου? Το κινητο μου? :D
 
ρολόι, ατζέντα-ημερολόγιο και ατζέντα για τα τηλέφωνα. δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οργανωθώ χωρίς να γράφω και έχω απογοητευτεί από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας να εξυπηρετήσει σε πολύ απλά πράγματα όπως πέρασμα τηλεφώνων απ΄το ένα κινητό στο επόμενο χωρίς διπλοεγγραφές και άλλα προβλήματα.

αυτά τα 3 πράγματα μαζί με έναν ωραίο στυλό μου είναι απαραίτητα. ο υπολογιστής μου, πάντα φορητός, δε με ενδιαφέρει να είναι και παλιός εφόσον δουλεύει καλά. το κινητό μου όμως θέλω να είναι τελευταίας τεχνολογίας και όσο πιο μικρό και ελαφρύ γίνεται!
 
Το ντεκ μου. (Denon DR-M 20). Τιμή τότε, 890 μάρκα (ή 300 χιλιάρικα). Το πικάπ μου. Το (παραδοσιακό) ξυπνητήρι κάσιο μέ δέικτες. Κατά τα άλλα, μ' αρέσει η νεα τεχνολογία πάρα πολύ, αλλά πάντα περιμένω να ωριμάσει, ώστε να φύγουν οι παιδικές ασθένειες και να πέσουν οι τιμές. Έτσι, έχω και φωτογραφικό εκτυπωτή (που τυπώνει και cd) και ψηφιακή μηχανή, βεβαίως, βεβαίως. Μια και κάνω απαίσια γράμματα, ο υπολογιστής είναι για μένα ευλογία, καθώς και σχέδια, με το αούτοκαντ. Ο υπολογιστής μου είναι περίπου τριών χρονών, core2duo. To θερμομετρο, αναλογικό (αν και σχεδόν ποτέ δεν κρυώνω, δόξα τω θεω). Το ρολόϊ του χεριού, κλασσικό με δείκτες. Ήμουν απ' τους τελευταίους που πήραν οθόνη Η/Υ TFT, καθώς και DVD, και ψηφιακή βιντεοκάμερα.
 
Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα.

Από πολυμέσα όπως βίντεο, μουσική, ήχο γενικότερα, τηλεόραση, τηλεπικοινωνίες, προτιμώ πάντα ψηφιακή μορφή.

Όμως, από τις λίγες φορές που φανατικά επιμένω στην παραδοσιακή του μορφή, είναι η εκτυπωμένη φωτογραφία. Αλλά η φωτογραφική μηχανή να είναι ψηφιακή!

Οπότε, δε θα άφηνα ποτέ μια όμορφη φωτογραφία σε κορνίζα για μια ψηφιακή κορνίζα.
 
Παίδες, είναι σωστή η ανφορά του χαρτιού. Μπορούμε πολύ λογικά να ορίσουμε ως αναλογικό αυτό που σήμερα μπορεί και υφίσταται και ως ηλεκτρονική συσκευή και άρα έχει ψηφιακή ένδειξη.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το αναλογικό στροφόμετρο, αν και μπορεί να εξομοιωθεί σε ψηφιακό ταμπλό η βελόνα, σίγουρα το ομαλό πέρα-δώθε της πραγματικής βελόνας έχει ασύγκριτη αίσθηση.

Θα προσθέσω το... θερμόμετρο υδραργύρου. Έχω κρατήσει 2 τέτοια και δε τα αλλάζω με τίποτα (βέβαια δεν είναι ασφαλή για παιδιά). Γενικώς όσον αφορά σε μετρήσεις έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε κάθε τι μη ηλεκτρονικό, λέγε με ζυγό, πιεσόμετρο, θερμόμετρο, βαρόμετρο, αποστασιόμετρο και οτιδήποτε άλλο έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ένδειξη με βάση τη φυσική αντίδραση/θέση/συμπίεση/κατάσταση/κτλ υλικών και όχι ένδειξη που ξεκινάει μεν έτσι αλλά στη πορεία επηρεάζεται από μπαταρίες, καλιμπραρίσματα, χαλασμένα πυκνωτάκια, παράσιτα κτλ. Αν και σίγουρα υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές πολύ έμπιστες και με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από κάτι αναλογικό πια, από την άλλη πολλές φτηνές είναι αναξιόπιστες.

Κατά τα άλλα ποτέ μου δε συμπάθησα πχ το αναλογικό ραδιόφωνο, την αναλογική διαμόρφωση στο σήμα της TV και διάφορα άλλα που νικούνται κατά κράτος από τις ψηφιακές διαμορφώσεις.

Σίγουρα μου διαφεύγουν πολλά που θα ήθελα να γράψω.

Για τους λάτρεις του ήχου ως γνωστό παίζει σοβαρή διαμάχη μεταξύ αναλογικού - ψηφιακού, λόγω περιορισμένης ανάλυσης του σήματος σε ψηφιακή μορφή (θεωρητικά το ψηφιακό είναι ΠΑΝΤΑ κατώτερο σε πιστότητα ως προς την αρχική πηγή του αναλογικού).
 
Και εγω με τιποτα δεν προκειται να παρω ψηφιακες κορνιζες!!

Επισης με τιποτα δεν θα αντικαταστησω τα πολυ ομορφα σταθερα ενσυρματα τηλεφωνα με τα ασυρματα τα οποια ειναι πολυ επικινδυνα (δεν μας φτανανε τοσες ακτινοβολιες που δεχομαστε καθημερινα.....)

:rant:
 
Πίσω
Μπλουζα