Τι κιθάρα έχετε?

keeprer7k έχεις line6?????Είναι πολύ αξιόλογη κιθάρα..την έχει ο κουμπάρος μου και την έχω ακούσει..πολύ καλός ήχος και πολύ καλή η εξομοίωση..Είναι αρκετά φτηνή για αυτά που προσφέρει έχει απευθείας σύνδεση με usb και μπορείς να κατεβάσεις πολλές εξομοιώσεις ήχων από το επίσημο site..Επίσης έχω ακούσει πως και άλλες εταιρίες έχουν ενδιαφερθεί σε αυτή την τεχνολογία και σύντομα θα δούμε και άλλες μάρκες να κυκλοφορούν τις δικές τους virtual guitars σε ακόμη καλύτερες τιμές...Μήπως δούμε και fender USA???Πολύ καλή και η επιλογή σου..Ibanez!!!!!τι made είναι?

phil_vr...Η κιθάρα μου έιναι made in Japan..Γνωρίζεις ποια είναι η σειρά ποιότητας μετά τις USA?Έχουμε korea Japan mexico!
 
akmakas είπε:
phil_vr...Η κιθάρα μου έιναι made in Japan..Γνωρίζεις ποια είναι η σειρά ποιότητας μετά τις USA?Έχουμε korea Japan mexico!

Akmaka: Σειρα ποιοτητας σε γνησιες Fender ειναι : Custom USA, USA, Mexico.

Οι Squier φτιαχνονται πλεον σε Japan-Korea. Στις δυο τελευταιες υπαρχει μια μικρη ιδιομορφια.. οι Japan εχουν σχετικα καλη ποιοτητα, και πολλες φορες θα δεις πολυ διαφορετικη χρωματικη επιλογη απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει.. ειδικα σε αποχρωσεις ξυλου.. και εκει θα δεις και πολλα reverse headstock models καθως εχουν τρελα με αυτα εκει. Τα Korea μοντελα η θα ειναι για προσαναμα η θα ειναι καλυτερα και απο τα USA! Και εξηγουμαι.. συνηθως ειναι για πεταμα η για να στολιζουν ενα σαλονι οταν εχουν ξυλα απο την κορεα.. η ποιοτητα ειναι εξισου καλη με Japan αλλα το ξυλο δινει ενα απαισιο ηχο και δεν εχει τονικοτητα η διαρκεια στο χρονο. Και εννοειται οτι δεν κυκλοφορουν αμερικη αυτα, απλα προοριζονται για αλλες χωρες. Ομως! Αρκετα μοντέλα απο αυτά βγαινουν με τα απομειναρια απο τα ινδικα alder ξυλα των entry models της Jackson (τα μοντελα made in indonesia) και αυτα τα ξυλα αν και παμφθηνα εχουν καταπληκτικη ressonance και sustain βγαζοντας ενα απιστευτο ηχο (αν βαλεις κατι pick-ups της προκοπης εννοειται..).. οποτε ειναι λαχειο το τι θα πετυχεις..

Akmaka, το japan σου αν και Squier εχει καλη ποιοτητα και αξιζει καποια στιγμη να το κανεις upgrade με ενα γνησιο Fender neck και pick-ups. Οι χρονια που μου ενεφερες οτι την αποκτησες ηταν απο τις καλες παρτιδες japan τοτε που η Fender πασχιζε να βγει παλι στο προσκυνιο και εδινε εξισου καλη με την Fender ποιοτητα στα Squier..

Το ΙΒΑΝΕΖ του keeper7k ειναι το Ibanez GRG170DX και φανταζομαι ειναι India made. Sweet little axe, και versatile.. αν και θα ηθελα πολυ να το δω με Floyd και DiMarzio (εκτος αν το εχει κανει κανενα upgrade ο keeper7k - η φωτο ειναι commercial και δεν μπορω να πω με σιγουρια).

keeper7k: ενημερωσε μας πληρως!!

Akmaka: εχεις μια καλη κιθάρα, αλλα χρειαζεσαι και ενα axe!

..
 
phil_vr είσαι πραγματικά σκέτη guitar εγκυκλοπαίδεια ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες...Σου ανεβάζω ένα πολύ παλιό μου κομμάτι 1997,98 το οποίο έχει και τον ήχο της Squier να μου πεις την γνώμη σου..(Ατμοσφαιρικό κομμάτι) σίγουρα έχει κάποια λαθάκια αλλά είναι από τα πρώτα μου.. :D Attic - Give Life by akmakas.
 
akmaka πολυ ωραιο το κομματι σου.. Roland εχεις στο background αν δεν κανω λαθος ε? Και οσο για την Squier απλα επιβεβαιωσες οτι εγραψα παραπανω. Really nice ressonance.. Consider να βαλεις ενα humbucker Dimarzio DP series.. η ενα Single Coil Dimarzio DP στoν λαιμο.. θα τον λατρεψεις τον ηχο..

..
 
Από παλιά ήθελα να αλλάξω μαγνήτες αλλά πάντα τα ανέβαλα...ϊσως μέσα στις γιορτές να κάνω κάποια κίνηση....
 
2004949403809956826_rs.jpg


δυστυχως δεν υπαρχει ο παραιτητος χρονος και ειμεθα ακομη ερασιτεχναι..

και χειροτερα μαλιστα... :p

EDIT¨:sorry για το μεγεθος της φωτο..
 
picture429ty7yd1.jpg


με το squier ψηθηκα και με το fender γυρναω τα clubs!:drunken:

myspace.com/wildmachine
 
εγω εχω μια fender strat usa του 89-90.δεν εχω φωτο μπορει να βαλω αργοτερα
 
Simonkey από ήχο οι Squier δεν τα πάνε και άσχημα φτάνει να μην είναι από Κίνα κατά τα άλλα είναι πολύ αξιόλογες κιθάρες και αρκετά φτηνές!Φαντάζομαι και στα μπάσα θα ισχύει το ίδιο!

Νamiroth καλώς ήρθες στο φόρουμ...Ωραία κιθάρα...
 
Ibanez RG 270R Η πρώτη μου κιθάρα. Ότι πρέπει για metal με πολύ καλό μπάσο ήχο. Δυστηχώς έκανα το λάθος και διάλεξα το μοντέλο με το floyd rose τρέμολο. Το μετάνιωσα πικρά.

2004922423711334122_rs.jpg


Cort G254 Ωραία κιθαρούλα, ευκολόπαιχτη με γλυκό ήχο στο καθαρό.

2004980755815357297_rs.jpg


Γενικά οι κιθάρες δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Έτσι και αλλιώς και εγώ, αυτοδίδακτος είμαι. ;)
 
Ρε συ telonie και εσύ κιθαρίστας??Μα είμαστε τελικά μια πολύ ωραία παρέα..Δεν ξέρω τι λες εσύ εγώ πάντως βρίσκω και τις δυο κιθάρες σου καταπληκτικές...Κάτι μου λέει πως και εγώ μετάνιωσα για το floyd rose II της κιθάρας μου μήπως έχουμε την ίδια άποψή?
 
Αντε, στο επομενο μυτινγκ, με τις κιθάρες μας!!!!
 
akmakas είπε:
Κάτι μου λέει πως και εγώ μετάνιωσα για το floyd rose II της κιθάρας μου μήπως έχουμε την ίδια άποψή?
Aυτό το συνεχόμενο κούρδισμα κάθε μέρα πρωί βράδι δεν το αντέχω. Δεν θέλω να ξαναδώ floyd rose ούτε ζωγραφιστό. Φαντάσου πως ήταν και η πρώτη μου κιθάρα και δεν ήξερα να την κουρδίζω καλά. Που να ήξερα ο άμοιρος τότε.
 
Την πρώτη μου κιθάρα την πήρα τα Χριστούγεννα του '80. Συνεπαρμένη και κολλημένη με την Princess
010005ks2.jpg



(ξέρω... δεν θα το πιστέψετε) :biglaugh::biglaugh::biglaugh:και προσπαθώντας να αποκτήσω (!) τις ίδιες καλλιτεχνικές (!!!!) ανησυχίες ξόδεψα όλο το χαρτζιλίκι μου από τα κάλαντα για να πάρω μιά... μάλλον παιδική κιθάρα. Μάλιστα, :whothehell: μην έχοντας ιδέα για Λα και λοιπές νότες την πρώτη μέρα έσπασα δύο χορδές από το τέντωμα. o_Oo:



Είκοσι χρόνια αργότερα, μου έκαναν δώρο την αγαπημένη μου κλασική κιθαρούλα η οποία κατέχει περίοπτη θέση στο δωμάτιό μου μέσα στην ωραία της θηκούλα...
:acoustic: Γιατί μετά από πέντε μήνες υπερεντατικά μαθήματα κιθάρας και παράλληλης κατάχρησης του Η/Υ έπαθα σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και η καριέρα μου ως Juanita de Lucia πήγε άπατη :sob: ...
 
telonio είπε:
Aυτό το συνεχόμενο κούρδισμα κάθε μέρα πρωί βράδι δεν το αντέχω. Δεν θέλω να ξαναδώ floyd rose ούτε ζωγραφιστό. Φαντάσου πως ήταν και η πρώτη μου κιθάρα και δεν ήξερα να την κουρδίζω καλά. Που να ήξερα ο άμοιρος τότε.
Ευτυχώς εμένα έχει κάτι παξιμάδια επάνω που δεν την αφήνουν να ξεκουρδιστεί..Πάλι όμως η ευαισθησία αυτής της κατασκευής είναι το κάτι άλλο! :icon_cry:
 
Άδοξο τέλος juanita...Μμμ ποτέ δεν είναι αργά όμως!
 
egw exw mia epiphone les paul idia me toy alex lifeson (rush) k ena fender precision bass lyte... koryfh an k h les paul thn protimoysa gibson:blush:...
 
το καλοκαιρι θα κ εγω!!:exclaim:..μεχρι τοτε.. :icon_cry: ...παντως σιγουρα θ εξοικειωθω γρηγορα εφοσον δεν θ χω προβλημα στον ρυθμο κ ξερω να παιζω κ μπασσο(μεγαλη διαφορα αλλα τεσπα..)...παντως σιγουρα πριν παρω ηλεκτρικη θ μαθω να παιζω ακουστικη...η μηπως οχι.....δν ξερω 8 δω.. :confused:
 
WiLdChILD είναι πολύ σημαντικό να μάθεις πρώτα κλασική κιθάρα.Η γνώμη μου είναι πως θα μάθεις να παίζεις πολύ ποιο στρωτά διότι για να βγάλεις καλό ήχο από μια κλασσική απαιτεί σωστό πάτημα των δαχτύλων στα τάστα όπως και δεξιοτεχνία με τη πέννα η τα δάχτυλα..Η ηλεκτρική κιθάρα με παραμόρφωση και delay άντε και λίγο reverb δεν θέλει όλα τα παραπάνω διότι ο ήχος ενισχύεται μέσο των μαγνητών στην καμπίνα και ένα απλό γρατζούνισμα μπορεί να ακουστεί πολύ καλό...
 
WiLdChiLD: Αυτα που λεει ο akmakas ειναι σωστα και σιγουρα οτι μαθεις απο κλασσικη αυτο θα μετατραπει πολυ γρηγορα σε ταχυτητα και ακριβεια στο παιξιμο σου. Παρ' ολα αυτα και εφοσον το στυλ που παιζεις ειναι metal (ετσι δεν ειναι?), μην κανεις το λαθος να αγορασεις ακουστικη η κλασσικη, πριν πιασεις στα χερια σου ηλεκτρικη. Αντε να παρεις μια πολυ φθηνη κλασικη για τα μαθηματα, αλλα να αγορασεις μια αρκετα καλη ηλεκτρικη για να εξασκησεις τα μουσικα σου ακουσματα.

Και επειδη βλεπω οτι εχεις τις δικες μου επιρροες (Rhandy Rhoads V style guitars) και παλι ΜΗΝ κανεις το λαθος να πρωτοαγορασεις τετοια. Ξερω οτι φαινονται φανταστικες, και ειναι πολυ ελαφριες, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να παιξεις καθιστος με αυτες (ειδικα οταν πρωτοξεκινας να μαθεις). Σε πολλες περιπτωσεις θα βρεις τον εαυτο σου να κραταει την V με το headstock να κοιταζει στο ταβανι (σαν το παιξιμο απο μια κλασσικη κιθαρα) απλα επειδη δεν θα μπορεις να την ισορροπησεις στα ποδια σου. Και εννοειται οτι ειναι ακομα πιο δυσκολο και σπαστικο να μαθεις να παιζεις ορθιος ολη την ωρα.

Επισης ειναι οι μοναδικες κιθαρες (μαζι με τα Destroyer/Explorer) που καταστρεφονται ευκολα οι γωνιες τους, απο ανεμελα bangs και χτυπηματα ακομα και να την ακουμπησεις καπου. Στο ευχομαι ολοψυχα να παρεις μια τετοια καποια στιγμη, αλλα μην ξεκινησεις με τετοια καθως θα απογοητευτεις αρκετα και θα σε γεμισει πονοκεφαλο μην τυχει και γρατζουνιστει και χασει το φινιρισμα της. Το μονο που να σε ενδιαφερει ειναι να μαθεις να παιζεις σωστα και αποτελεσματικα το ειδος της μουσικης που σε εκφραζει (που και αυτο μπορει να εξελιχθει σε διαφορα ειδη αργοτερα).. Και μην σε παραμυθιασουν και σου πλασαρουν τα ακριβοτερα pickups (μαγνητες) οταν θα πας να παρεις κιθαρα. Αυτο που να σε απασχολει ειναι, να δοκιμασεις ΟΛΑ τα μοντελα που σου αρεσουν, και να καθισεις και να εχεις την κιθαρα στα χερια σου. Να ξερεις ενα πραγμα. Στην ηλεκτρικη κιθαρα μπορεις να αλαξεις τα παντα, εκτος απο το ποσο ανετα σε κανει να αισθανεσαι.. αυτο ειναι και το σημαντικοτερο. Σε μια μεσης τιμης κιθαρα μπορεις να βαλεις αργοτερα διαφορετικων δυνατοτητων μαγνητες και on board electronics και να ειναι μια χαρα κιθαρα. Επισης μην παραμυθιαζεσαι απο signature models. Εκει μονο μαρκετινγκ παιζει και ειναι μια πηγη εσοδων για εταιρειες και μουσικους. Εξαλου, δεν θα ηθελες να εχεις τo δικο σου στιγμα και προσωπικο στυλ στην κιθαρα σου?

Τωρα αν παλι αυτα που λεω σε στεναχωρουν και οπωσδηποτε θελεις wicked looks και καλη ηλεκτρικη για να εχεις, τοτε να προτεινω μερικες που να μπορεις να παιξεις καθιστος για να μαθεις.. Κατι οπως τα Destroyer/Explorer αλλα σε πολυ καλυτερο look εχει η LTD EX (ειδικα στα χρωματα του Dan Jacobs) aπο την ESP. Πολυ καλες κιθαρες, αλλα να εισαι προετοιμασμενος για πολυ ανεβασμενη τιμη. Αν μπορεσεις να βρεις τις Jackson Warrior η Kelly στις JS εκδοσεις τους ειναι πολυ καλες για να ξεκινησεις, και εχουν και πολυ καλες τιμες. Επισης οι B.C. Rich Warlock ειναι μια πολυ καλη επιλογη και πολυ ανετη στο παιξιμο και σε προσιτες τιμες παλι.

Σε κατι πιο reasonable looks αν και δεν ξερω τι κυκλοφορει ελλαδα, καλες επιλογες που μπορεις να κανεις ειναι Ibanez GSA or GRG series, Jackson DK Dinky (με το reverse headstock ειναι πολυ cool), Kramer Striker.

Και μια συμβουλη: οτι και να αγορασεις, μην παρεις με tremolo Floyd Rose. Και αυτο το λεω οχι επειδη ο akmakas :) και οι αλλοι στο φορουμ τα απεχθανονται (τα λατρευω), αλλα ειναι ειλικρινα πονοκεφαλος οταν δεν ξερεις τι κανεις, και μπορεις να καταστρεψεις την κιθαρα και το setup που εχεις οταν αρχισεις να καταπιανεσαι με τις βιδες προσπαθωντας να κανεις ενα σωστο tunning. Για αργοτερα, συνισταται ανεπιφυλακτα και ειναι οτι καλυτερο μπορεις να εχεις σε μια κιθαρα (εκτος ισως απο τα Kahler που απο οσο γνωριζω δεν πολυκυκλοφορουν ελλαδα).

Ελπιζω να σου εδωσα αρκετο food for thinking! Κρατα μας ενημερους οταν αγορασεις κιθαρα!

..
 
Πίσω
Μπλουζα