Τι ποδήλατο είχες μικρός?

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Λοιπον, τι ποδηλατο οδηγουσατε οταν εισασταν πιτσιρικια?

Δεν εννοω το πρωτο κοκκινο τρικυκλακι οταν εισασταν 2.5 ετων...

BMX

Cross

Κουρσα

Mountain

Γεροντίστικο (μπουαχαχα)

Άλλο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα διαφορα αλλα κανενα δεν αναφερεται ακριβως...

1) σπαστο (αυτο που στη μεση ειχε ενα μεντεσε και εναν πυρο και διπλωνε σε δυο κομματια)

2) Ράλεϊ. Πανβαρυ. Μεταλλικο. Μαυρο. Με λασπωτηρες στις ροδες, προστατευτικο στην αλυσιδα. Σα τανκς ητανε. Θυμιζε κατι ποδηλατα Αγγλων αστυνομικων.

3) Ποδηλατο "τσοπερ". Με μεγαλο μακρυ τιμονι. Ανισες ροδες. Και κοντρα αντι φρενων. Μεγαλη χλιδη. Αλλα απλα δεν πηγαινε. Ουτε σε ευθεια, ουτε σε ανηφορα ουτε σε κατηφορα.
 
ένα από τα πρώτα που οδήγησα ήταν ένα τύπου bmx με βοηθητικές (από αυτά που πουλάνε τα παιχνιδάδικα,τα πολύ μικρά) , δεν το 'φχαριστήθηκα όμως για πολύ γιατί λίγο καιρό μετά ένας θείος μου είχε τη φαεινή ιδέα να ανέβει πάνω! μετά από λίγα λεπτά το ποδήλατο έκανε μόνο για παλιοσίδερα... δεν λυπήθηκα όμως ιδιαίτερα γιατί την επόμενη μέρα πήρα ένα καλύτερο (και μεγαλύτερο)!
 
BMX RED με τα προστατευτικα του και ολα του.

King of the World!!!

Στο 2ο μου ,μου ελεγαν παρε mountain ,οχι εγω,δεν ηθελα ,ηθελα αγωνιστικο.

Κουρσα οπως το λεει στο ποστ.

Και το πηρα με γυρτο τιμονι και ταχυτητες.

Αλλα ηταν βαρυ και δεν πηγαινε γρηγορα ,τωρα που το σκεφτομαι. :xm:
 
Γεροντίστικο φυσικά ναι ναι το "μπουάχαχα"...με καλάθι μπροστά και σχάρα πίσω! :D
 
Ψήφισα Mountain,αν και πριν το Mountain είχα για λίγο BMX!Τα καλοκαίρια που πήγαινα στο χωριό χρησιμοποιούσα το ποδήλατο μόνο!Όλο τον υπόλοιπο χρόνο έμενε κλειδωμένο στην αποθήκη!
 
Γεροντίστικο, δεν υπήρξα ποτέ μικρός. (μπουαχαχα)
 
Cross!!!!!

Από τότε κόλλησα βουνίτιδα!!!!!!
 
Cross και αργότερα αγωνιστικό...

Μάλιστα, θυμάμαι κάποια φορά, όπως ήμασταν στη γειτονιά και συνομιλούσαμε πάνω στα ποδήλατα, πήγα να φύγω με σούζα και έφυγε η ρόδα η μπροστινή και κυλούσε!!!!!!

Περιττό να πω, οτι καρφώθηκα στο έδαφος, με το πηρούνι!!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πρώτο ήταν ένα BMX το οποίο και δυστυχώς το πήραν πίσω οι δικοί μου μετά από στούκα του αδερφού μου με αμάξι..Τρόμαξαν τόσο πολύ που μετά πήρα πρώτα παπί και μετά ξανά ποδήλατο...!!!
 
Δεν ξέρω τί ακριβώς ήταν αλλά θυμάμαι ότι η μάρκα του ήταν Velamos και από ότι έψαξα ήταν Τσέχικα.

Είχε μια περίεργη σέλα μεγάλη που το πίσω μέρος της έπιανε στην πίσω ρόδα και θύμιζε λίγο από τσόπερ...

Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό είχα για πολλά χρόνια.

Δυστυχώς έβγαινε από την αποθήκη μόνο το καλοκαίρι και λόγο φοβίας οι δικοί μου δεμ με άφηναν να απομακρυνθώ πέρα από τα όρια του δρόμου (αδιέξοδο) που μέναμε... :(
 
το "δεν ειχα ποτε ποδηλατο"δεν παιζει;

οχι,δεν λειτουργησε βιωματικα ,ισα ισα,δεν ειχα ποδηλατο,δεν ειχα αργοτερα κα..ψα για μηχανακι,γλυτωσα πολλα ραμματα,διπλωμα οδηγησης εβγαλα λιγο πριν τα 30(μεχρι τοτε ειμουν ο καλυτερος φιλος του ταριφα..)

και αρχισα να οδηγω παλι προ 4ετιας..

Με τις τιμες των καυσιμων ομως,πλεον το σκεφτομαι σοβαρα για ποδηλατο.. :D
 
Bmx φυσικά. Ατέλειωτα χιλιόμετρα και παρολίγον ατυχήματα...
 
Cross και μονίμως χωρίς φρένα :D
 
Αυτό το super duper 12τάχυτο Peugeot, που πέταξε ως τιμωρία στη χωματερή ο πατέρας μου κάποτε που..ακόμη ήλπιζε πως θα γίνω "άνθρωπος"...

scan0012.jpg


Μου'μεινε απωθημένο και το θέλω απελπισμένα...

το ζήτησα φέτος απ΄τον Αϊ-Βασίλη, αλλά ο μπαγασάκος με σύνδεσε με Κάϊρο ...

ξέρω πως το'χει ακόμη ο noxrider...βρε τι το ζήτησα ευγενικά, τι τον παρακάλεσα, δε μου το δίνει. Μήπως να δοκιμάσω εκβιασμό;
 
Είχα ένα μικρό ποδηλατάκι με πράσινη μεταλλική σέλα, άσπρο το υπόλοιπο και στο πλάι δεξιά και αριστερά στο τιμόνι κρέμονταν κάτι κόκκινα κρεματζούλια σαν μαλλιά.

Μετά είχα πάλι ένα πράσινο πολύ σούπερ πάλι παιδικό.

Το τελευταίο ήταν σπαστό και βλακεία (πάλι πράσινο). Από κάθε άποψη οικολογική φάση :)
 
χμ...ποδήλατα...πολλά!Από cross που είχε μέχρι number plate και ψεύτικο τεπόζιτο βενζίνης μέχρι και το τελευταίο της εφηβείας αγωνιστικό Peugeot-το οποίο διατηρώ σε άριστη κατάσταση στην αποθήκη-ακριβώς όπως της Saboter (αλλά σε σιέλ μεταλλικό χρώμα) και το οποίο θα πάρει πάνω από το πτώμα μου!
 
cross φυσικά king's boy με ταμπουροφρενα και 5 αναρτήσεις! (2 μπροστά, 1 στην μέση και 2 πίσω), Φυσικά αφαίρεσα τις 2 πίσω και έβγαλα και την μεσαία που την αντικατέστησα με μία μεγαλύτερη από μηχανή που σήκωνε το πίσω με΄ρος του ποδηλα΄του χηλότερα...έτσι έκανα πετάγματα και έσπαγα τα μούτρα μου και το κορμί μου εκείνα τα χρόνια!

Όταν στα 18 μου θέλησα μηχανή οι γονείς έθεσαν το εκβιαστικό δίλημμα των 2 ή των 4 τροχών και φυσικά επέλεξα αυτοκίνητο με ζόρια λίγο καιρό αργότερα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ αν και πλέον ζηλεύω τους μοτοσυκλετιστές που μπορούν να κινηθούν εύκολα και οικονομικά παντού στην Αθήνα! Βέβαια με τόση τρέλα κινδυνεύουν και μάλιστα πολύ!
 
ξεκινησα με ενα που διπλωνε στα δυο. Μετα ακολουθησε ενα τσοπεροειδες κατασκευασμα για πολλα γελια. Τελευταιο ηρθε ενα mountain carrera adventure με 18 ταχυτητες. Ηταν χαλαρα το ποιο κομψο του ειδους του κατα την γνωμη μου. Κοκκινο ασπρο και η ιδιαιτεροτητα ηταν πως το τιμονι ειχε 2 στηριγματα αντι του Τ των υπολοιπων.
 
Πίσω
Μπλουζα