Ας υποθέσουμε ότι στον αέρα, στο σύμπαν ή κι εγώ δεν ξέρω πού συναντιούνται "αόρατες δυνάμεις" , που έχουν ως αποτέλεσμα ... ο τόπος να παραμένει σταθερός, αλλά ... ο χρόνος να γυρίζει πίσω στα 80ς [όπως έχω ξαναγράψει, όταν η αγαπημένη ταινία των παιδικών σου χρόνων είναι το "Αεροπλανοφόρο Νίμιτς" όλο κάτι τέτοια "κουφά" περνάνε απ' το μυαλό σου ... ] ...
Τότε :
Α/ Στη γειτονιά μου, περιοχή Ζωγράφου / Ιλισίων : Θα έβγαινα ξανά βόλτα και με μεγάλη μου χαρά θα έβρισκα α] το παλιό ζαχαροπλαστείο του Ζαβορίτη στη Λεωφόρο Αυξεντίου, με τα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και με τις πάστες στα τσίγκινα πιατάκια [και ... θα σάς προσκαλούσα για να σάς κεράσω μια σοκολατίνα :flower: :flower:
], β/ το
διπλανό βιντεοκλάμπ, με τις βιντεοκασέτες στα ράφια και με τις περιλήψεις των ταινιών στο πίσω μέρως των κουτιών, γ/ τις μπασκέτες στην Πανεπιστημιούπολη, δ/ τα θερινά σινεμαδάκια "Άνοιξη" στη Λεωφόρο Παπάγου [τώρα είναι εμπορικό κέντρο], "Φλερύ" στο "κάτω μέρος" της Αυξεντίου και "Νιόβη" στην οδό Αδελφών Πιερράκου [τώρα είναι πάρκινγκ], δ/ την ταβερνούλα "Ο Γιαννάκης" ακριβώς δυο βήματα απ' το σπίτι μου, ε/ τις μπασκέτες έξω απ' το γήπεδο του Ηλυσιακού, οι οποίες ήταν κάπως χαμηλές για εμάς τα παιδάκια και, συνεπώς, "χρησίμευσαν" στο να δοκιμάσουμε τα πρώτα μας "καρφώματα" όταν αρχίσαμε να ψηλώνουμε, στ/ μέσα στο Κλειστό να διεξάγεται ματς Ηλυσιακός - Άρης, με την πεντάδα του Ηλυσιακού να απαρτίζουν Βίδας, Γκούμας, Καστρινάκης και την πεντάδα του Άρη οι Γκάλης, Γιαννάκης, Φιλίππου, Ρωμανίδης κλπ κλπ ...
Β/ Στο νησάκι μου, άγονη γραμμή νοτίου Αιγαίου : α/ να έβαζα ξανά τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλα και να έβλεπα πίσω απ' τα "μπλόκια" όοολα εκείνα τα υπέροχα και μεγάλα ψάρια που αφθονούσαν και σήμερα ... δεν έχει μείνει ούτε λέπι : κοπάδια μελανουριών, σκάροι, σαργοί, σκαθάρια ... β/ να έβλεπα ξανά τη μικρή ντισκοτέκ [ίσα ίσα ένα κυκλαδίτικο δωματιάκι με τη ντισκομπάλα], με τις μοναδικές 4-5 κασέτες στη δισκοθήκη της, τις οποίες ακούγαμε ξανά και ξανά επί ... 5-6 συναπτά καλοκαίρια [τώρα η ντισκοτέκ έχει γίνει βενζινάδικο !!! τι να κάνουμε, φτιάχτηκε το λιμάνι = άρχισαν να έρχονται στο νησι αυτοκίνητα = προέκυψε η ανάγκη για βενζινάδικο] ....