Το Γυμνό Κορίτσι

Με την χθεσινή ραδιοτηλεόραση κυκλοφορεί αφιέρωμα στην σειρά, η οποία γυρίστηκε στο Σίγρι της Λέσβου.
 
360.jpg
 
Τασο εχεις σκεφτει να βαλεις ολα σου τα αφιερωματα σε ενα βιβλιο και να το εκδοσεις?
 
Τώρα βλέπω την σειρά για πρώτη φορά και μου αρέσει, θυμίζει εντονα καλοκαίρι ότι πρέπει για Αυγουστο, ωραίο το πρωταγωνιστικό ζευγαρι! Ένα μικρό διαμαντακι ή σειρά, ξεχνιεσαι
 
Θυμαμαι οταν ειχε πρωτοπαιχτει η σειρα, κατι ξελιγωμενοι κρινοντας απο τον τιτλο περιμενανε να δουνε την....Εμμανουελα, αλλα την πατησανε. :)
 
Δεν ήξερα πως ήτανε βιβλίο και πώς έκανε και γνωστή την Λεσβο στην οποία και έχουν γυριστεί και πολλές σειρές. Έχει πολλές ομοιότητες με την Παναγια την γοργόνα του Μυριβηλη που και κεινο το βιβλιο για την Λεσβο μιλά( και κακώς που δεν έγινε σειρά) και για πανέμορφη κοπέλα που είναι κατά τους κατοίκους του νησιού ...γοργόνα όπως και ή αγγελα του Χταποδα, στοιχεία της θάλασσας και οι δύο!Όσο για το γυμνό, τίποτα σιγά πια είπα και γω τι θα δω, είναι πολύ όμορφο όπως παρουσιάζεται τίποτα το προστυχο και το φθηνό. Ο Αυγουστιδης καλός ηθοποιός μα και όλοι οι άλλοι εξαιρετικοί όπως ο Λουκας ο μεθύστακας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρήκα και το βιβλίο παιδιά και ο Αθανασιαδης το αφιερώνει στο πρώτο φύλλο  στον Μυριβηλη οπότε σίγουρα εμπνεύστηκε από την ιστορία της Σμαραγδης με όλο το μεταφυσικό στοιχείο που την συνοδεύει. Εκεί ή παναγια ή γοργόνα, εδώ ή φανερωμενη. Τι καλό καστ κυρίως ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον απλοϊκό ψαρά και ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον πατέρα της Αγγελας, υπόδειγμα ηθοποιών και οι δύο.

IMG_20190827_101116.jpg
 
καλη μεταφορα βιβλιου και αυτη
ειναι αισθηματικη αλλα και φαντασιας κατα μια εννοια
πιστευω οτι ο βασιλης τσαγκλος ειναι τοσο καλος ηθοποιος που δεν θυμαμαι καθολου την κυρια τσομπανακη γυμνη
παρα μονο αυτον
και ειμαι φανατικος φαν της
 
Πριν λίγο βρήκα στο site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ το πρώτο επεισόδιο από το "Γυμνό Κορίτσι" !!! :D :D !!! Πολύ αγαπημένη σειρά εκεί στα 80ς [αν και οι γονείς μας εκείνα τα χρόνια δεν ήθελαν εγώ και ο αδελφός μου να τη βλέπουμε, καθόσον ήμασταν μικρά για εκπομπές με ... έντονο το ερωτικό στοιχείο !!! Παρόλα αυτά, κάμποσα επεισόδιά της τα είδαμε και μάς είχαν αρέσει πολύ !!! ] !!!

http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62322&tsz=0&act=mMainView

Η Μαρία Τζομπανάκη [ως .... δελφινοκόριτσο Αγγέλα], με τα μακριά μαλλιά της να κολυμπά στο γαλάζιο του Αιγαίου .... τα σχόλια μάλλον περιττεύουν !!! Όμως, η αγαπημένη μου στιγμή από το βίντεο είναι από το 31ο λεπτό περίπου, όταν ο Βασίλης Τσάγκλος, άρρωστος στο κρεβάτι, διηγείται την ιστορία της Αγγέλας !!! Τι μεγάλος ηθοποιός, τι άρθρωση, τι φωνή .... δεν χορταίνω να τον ακούω να μιλάει !!!! Και ακόμη περισσότερο, να αποδίδει, με αυτή τη φωνή, τον υπέροχο λόγο του συγγραφέως Νίκου Αθανασιάδη, όπως, περίπου, είναι στο βιβλίο !!! [αν βρείτε το ομώνυμο βιβλίο του Μυτιληνιού συγγραφέως Νίκου Αθανασιάδη... διαβάστε το, σας το προτείνω "με χίλια" !!! Άλλωστε, το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία΄, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και ... έκανε τη Λέσβο γνωστή στα πέρατα της γης !!!! ] !!!
Το βιβλίο το πήρα ,νεαρός τότε, από ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.Είναι αληθινά υπέροχο και το συστήνω ανεπιφύλαχτα αν και χρόνια τώρα δεν το ξαναείδα κάπου.
 
Το βιβλίο το πήρα ,νεαρός τότε, από ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.Είναι αληθινά υπέροχο και το συστήνω ανεπιφύλαχτα αν και χρόνια τώρα δεν το ξαναείδα κάπου.
δυστυχως οντως δεν υπαρχει γιατι παροτι το εχω διαβασει δεν το εχω στη βιβλιοθηκη μου,μαλλον το δανεισα ,εψαξα και δεν το βρηκα πουθενα
 
Το Γυμνό Κορίτσι (1982), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Τρίτη 9/11/1982


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Γυμνό_κορίτσι

Θυμαται κανενας μια ελληνικη τηλεοπτικη σειρα με την Μαρια Τζομπανακη στα νιατα της (αυτη που επαιζε με τον ακαλυπτο Αντωνη Καφετζοπουλο) στις αρχες-μεσα δεκαετιας 80 με τον παραπανω τιτλο .Το μονο που μου εχει μεινει χαραγμενο στην μνημη ηταν οτι εβγαινε περπατωντας εξω απο την θαλασσα προς την παραλια ολογυμνη (μπορει να ηταν και το πρωτο γυμνο που ειδα στην T.V:biglaugh: ).Και επισης οτι αυτη η σειρα ειχε και μια υπερφυσικη χροια:nervous: κατι παιζοταν με το γυμνο κοριτσι. :confused: Υ.Σ θυμηθηκα επισης οτι η αυτη η σειρα ειχε σχεση με πολυ νερο,θαλασσα,παραλιες πρεπει να ειχε γυριστει σε νησι.
Η σειρά είναι όντως εξαιρετική, μια από τις καλύτερες ελληνικές.Η σκηνοθεσία του Φ.Καραμποτ σφιχτή και δομημένη, η μουσική ατμοσφαιρική σε ταξιδεύει στον μύθο αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές συμβάλλουν στο όλο αποτέλεσμα.Η Μαρία Τζομπανάκη στις άγριες ομορφιές της αλλά και ερμηνευτικά στον ρόλο της ζωής της (μαζί με τη Λάουρα του Ξενόπουλου) σου δίνει την εντύπωση πως είναι σταλήθεια το δελφινοκόριτσο! Ο Αυγουστίδης αξιοπρεπής όπως και η Βανίτα σε υποστηρικτικό ρόλο, αυτός που κλέβει όμως την παράσταση είναι ο σπουδαίος Βασίλης Τσάγκλος που είναι απλά συγκλονιστικός στον ρόλο του πατέρα της Τζομπανάκη.Μια σειρά που αξίζει να ιδωθεί και σήμερα ακόμη βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκου Αθανασιάδη.
 
Πίσω
Μπλουζα