Πάντως, όσα επεισόδια είχα δει από το
Γυμνό Κορίτσι την εποχή που προβλήθηκε [ήμουν περίπου 11-12 ετών] δεν τα είχα δει το χειμώνα !!! Τα είχα δει στην καλοκαιρινή επανάληψη του σήριαλ !!! Συγκεκριμένα, το θυμάμαι να παίζεται κάτι βραδινές ώρες τον Αύγουστο [πιθανώς του 1983], οπότε και παραθερίζαμε οικογενειακώς στο νησάκι καταγωγής μου !!!
Όπως έχω ξαναγράψει, το νησάκι μου ανήκει στην "άγονη γραμμή Κυκλάδων" και εκείνη την εποχή δεν είχαμε, ακόμη, κουβαλήσει τηλεόραση στο σπιτάκι μας [ω ναι, τα καλοκαίρια στις αρχές των 80ς που παραθερίζαμε στο νησάκι τα περνούσαμε χωρίς τηλεόραση .... σκεφθείτε, 2 μήνες χωρίς τηλεόραση
![Er... what? :O :O](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f635.png)
!!! ] !!! Όμως, εκτός από το δικό μας το σπιτάκι, εκείνη την εποχή ελάχιστα σπίτια στο νησάκι διέθεταν τηλεόραση !!! Κάποιο αυγουστιάτικο βράδυ, όμως, πήγαμε επίσκεψη σε έναν οικογενειακό φίλο των γονέων μου, στο σπίτι του οποίου .... υπήρχε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση !!! Και την ώρα που οι μεγάλοι συζητούσαν, εγώ, ο αδελφός μου και ο Στ., γιος του οικογενειακού μας φίλου, που είναι συνομήλικός μας, χαζεύαμε την τηλεόραση [εγώ κι ο αδελφός μου με περισσότερη "βουλιμία", καθόσον μας είχε λείψει] !!! Κι εκείνη τη στιγμή .... η τηλεόραση έπαιζε το "
Γυμνό Κορίτσι" !!! Με το που τελείωσε το επεισόδιο, εμείς τα πιτσιρίκια είχαμε ενθουσιασθεί !!! "Εεεπ, πώς είπαμε ότι λέγεται το σήριαλ, "Το γυμνό κορίτσι" ??? Θα το "σταμπάρουμε" για να το βλέπουμε όποτε το δείχνει η τηλεόραση", προέτρεψε ο Στ. !!! "Ααααπ, αυτό ξεχάστε το!!!", ακούσθηκε η φωνή του πατέρα μου !!! "Το σήριαλ αυτό έχει αρκετό γυμνό το οποίο δεν είναι, ακόμη, για την ηλικία σας, δεν πρέπει να το βλέπετε" !!! Κι έτσι .... όσα επεισόδια είδαμε από το "Γυμνό Κορίτσι" τα είδαμε κρυφά από τους γονείς μας !!!! Όποτε οι γονείς μας με τους γονείς του Στ. έβγαιναν βραδινή βολτούλα [τρόπος του λέγειν ... το μικρό λιμάνι στο νησάκι μου, εκτός από ένα καφενείο / εστιατόριο κλπ κλπ δεν είχε άλλο μέρος για να πάνε είτε οι μικροί, είτε οι μεγάλοι], η οποία (βολτούλα) συνέπιπτε με την προβολή του σήριαλ ... η συμβουλή / απαγόρευση των μεγάλων πήγαινε στράφι !!! Ο Στ. μάς έβαζε στο σπίτι του, ανοίγαμε την τηλεόραση και .... βλέπαμε το Γυμνό Κορίτσι !!!
Και .... μάλλον πολύ καλά κάναμε !!!! Όλα τα επεισόδιά του είναι "υψηλής ποιότητας" !!! Όσο για το λίγο "γυμνό" που έδειξε [για το οποίο "υπεύθυνη" είναι η Τζομπανάκη] .... σιγά τα ωά !!! Το "γυμνό" παρουσιάζεται εκεί απαλλαγμένο από κάθε "προστυχιά" και με τον πλέον "ποιητικό" τρόπο, πλαισιωμένο από το γαλάζιο του Αιγαίου και τα υπέροχα θαλασσινά τοπία της Λέσβου !!!! Συν το γεγονός ότι η παρουσία του Βασίλη Τσάγκλου του έδινε .... πολλούς παραπάνω πόντους !!! Τον θυμάμαι στο σήριαλ να διηγείται τα ψαρέματά του : "ήταν ένα μεγάλο χταπόδι" και .... κρεμόμουν από τα χείλια του !!!!
Και ... μια λεπτομέρεια από το τελευταίο επεισόδιο : Ο πρωταγωνιστής της σειράς έχει πάρει το καράβι της επιστροφής [μετά από όλα τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν] !!! Όμως .... η Αγγέλα έχει μεταμορφωθεί ξανά σε δελφίνι και ακολουθεί το καράβι !!! Το δε καράβι είναι το
Αλκαίος, το οποίο εκείνα τα χρόνια έκανε το δρομολόγιο Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα [προσωπικά το πρόλαβα στα τελευταία του δρομολόγια περί το 2000, όταν το πήρα για να πάω από την Καβάλα στον Άη Στράτη !!! ] !!!! Αυτήν την πληροφορία την έδωσα στο φόρουμ του nautilia.gr [το οποίο ασχολείται με τα καράβια] και τα μέλη του ... με γέμισαν με "ευχαριστήρια ποστς" #) #) #) !!!!