Το βιβλίο το πήρα ,νεαρός τότε, από ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.Είναι αληθινά υπέροχο και το συστήνω ανεπιφύλαχτα αν και χρόνια τώρα δεν το ξαναείδα κάπου.Πριν λίγο βρήκα στο site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ το πρώτο επεισόδιο από το "Γυμνό Κορίτσι" !!! !!! Πολύ αγαπημένη σειρά εκεί στα 80ς [αν και οι γονείς μας εκείνα τα χρόνια δεν ήθελαν εγώ και ο αδελφός μου να τη βλέπουμε, καθόσον ήμασταν μικρά για εκπομπές με ... έντονο το ερωτικό στοιχείο !!! Παρόλα αυτά, κάμποσα επεισόδιά της τα είδαμε και μάς είχαν αρέσει πολύ !!! ] !!!
http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62322&tsz=0&act=mMainView
Η Μαρία Τζομπανάκη [ως .... δελφινοκόριτσο Αγγέλα], με τα μακριά μαλλιά της να κολυμπά στο γαλάζιο του Αιγαίου .... τα σχόλια μάλλον περιττεύουν !!! Όμως, η αγαπημένη μου στιγμή από το βίντεο είναι από το 31ο λεπτό περίπου, όταν ο Βασίλης Τσάγκλος, άρρωστος στο κρεβάτι, διηγείται την ιστορία της Αγγέλας !!! Τι μεγάλος ηθοποιός, τι άρθρωση, τι φωνή .... δεν χορταίνω να τον ακούω να μιλάει !!!! Και ακόμη περισσότερο, να αποδίδει, με αυτή τη φωνή, τον υπέροχο λόγο του συγγραφέως Νίκου Αθανασιάδη, όπως, περίπου, είναι στο βιβλίο !!! [αν βρείτε το ομώνυμο βιβλίο του Μυτιληνιού συγγραφέως Νίκου Αθανασιάδη... διαβάστε το, σας το προτείνω "με χίλια" !!! Άλλωστε, το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία΄, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και ... έκανε τη Λέσβο γνωστή στα πέρατα της γης !!!! ] !!!
δυστυχως οντως δεν υπαρχει γιατι παροτι το εχω διαβασει δεν το εχω στη βιβλιοθηκη μου,μαλλον το δανεισα ,εψαξα και δεν το βρηκα πουθεναΤο βιβλίο το πήρα ,νεαρός τότε, από ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.Είναι αληθινά υπέροχο και το συστήνω ανεπιφύλαχτα αν και χρόνια τώρα δεν το ξαναείδα κάπου.
για να καταλάβετε ακριβώς μιλάμε για το 1991.δυστυχως οντως δεν υπαρχει γιατι παροτι το εχω διαβασει δεν το εχω στη βιβλιοθηκη μου,μαλλον το δανεισα ,εψαξα και δεν το βρηκα πουθενα
Η σειρά είναι όντως εξαιρετική, μια από τις καλύτερες ελληνικές.Η σκηνοθεσία του Φ.Καραμποτ σφιχτή και δομημένη, η μουσική ατμοσφαιρική σε ταξιδεύει στον μύθο αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές συμβάλλουν στο όλο αποτέλεσμα.Η Μαρία Τζομπανάκη στις άγριες ομορφιές της αλλά και ερμηνευτικά στον ρόλο της ζωής της (μαζί με τη Λάουρα του Ξενόπουλου) σου δίνει την εντύπωση πως είναι σταλήθεια το δελφινοκόριτσο! Ο Αυγουστίδης αξιοπρεπής όπως και η Βανίτα σε υποστηρικτικό ρόλο, αυτός που κλέβει όμως την παράσταση είναι ο σπουδαίος Βασίλης Τσάγκλος που είναι απλά συγκλονιστικός στον ρόλο του πατέρα της Τζομπανάκη.Μια σειρά που αξίζει να ιδωθεί και σήμερα ακόμη βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκου Αθανασιάδη.Το Γυμνό Κορίτσι (1982), ΕΡΤ
Πρεμιέρα: Τρίτη 9/11/1982
RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Γυμνό_κορίτσι
Θυμαται κανενας μια ελληνικη τηλεοπτικη σειρα με την Μαρια Τζομπανακη στα νιατα της (αυτη που επαιζε με τον ακαλυπτο Αντωνη Καφετζοπουλο) στις αρχες-μεσα δεκαετιας 80 με τον παραπανω τιτλο .Το μονο που μου εχει μεινει χαραγμενο στην μνημη ηταν οτι εβγαινε περπατωντας εξω απο την θαλασσα προς την παραλια ολογυμνη (μπορει να ηταν και το πρωτο γυμνο που ειδα στην T.V ).Και επισης οτι αυτη η σειρα ειχε και μια υπερφυσικη χροια κατι παιζοταν με το γυμνο κοριτσι. Υ.Σ θυμηθηκα επισης οτι η αυτη η σειρα ειχε σχεση με πολυ νερο,θαλασσα,παραλιες πρεπει να ειχε γυριστει σε νησι.
ναι,δεν θυμαμαι καθολου ποια εκδωση ηταν και χρονια αλλα καποτε το ειχα στη κατοχη μουγια να καταλάβετε ακριβώς μιλάμε για το 1991.