Το Γυμνό Κορίτσι

η... "Μάχη των Πελαργών" ??? Ντρέπομαι που το λέω σήμερα, αλλά εκείνη την εποχή μου άρεσε ο Πάρις Κατσίβελος! :D
επίσης του Ξενόπουλου η "Αναδυομένη" με Νόρα Βαλσάμη, Πάνο Χατζηκουτσέλη και Δάνη Κατρανίδη (άλλος έρωτας αυτός)

:loveyou:
Αναλυτικη αναλυση για την ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ, καθως και τρια τραγουδια που ελεγε η Νορα Βαλσαμη στο soundtrack που ειχε κυκλοφορησει τοτε,εχει στο http://clubs.pathfinder.gr/norabalsamiclub

anagq4.jpg


Η Μάχη των Πελαργών (13 επ. x 45΄)

Πρεμιέρα: 29 Απριλίου 1981 (ΥΕΝΕΔ)

Παραγωγή: Τζέιμς Παρις

Σκηνοθεσία: Μαριος Ρετσιλας

Ηθοποιοι: Νικος Γαλανος,Γιαννης Κατρανης,Λαζος Τερζας,Βασιλης Τσαγκλος,Γκαρυ Βοσκοπουλου,και προφανως και ο Παρις Κατσιβελος!
 
Ημουν πολύ μικρός αλλά την 'Αναδυομένη' την θυμάμαι και εγώ. Κουκλάρα που ήταν η Νόρα. Θυμάμαι ένα επεισόδιο που κάποιος είχε πέσει στον γκρεμό προσπαθώντας να της κόψει ένα λουλούδι. Είχα πάθει σόκ.. :)
 
O Χατζηκουτσελης ηταν (ο γκρεμοτσακιστασας) :biglaugh:
 
Τον φουκαρά. Δεν πειράζει. Χαλάλι της. :D
 
"Το Γυμνο Κοριτσι" (1982)

Ελληνικη τηλεοπτικη σειρα με την Μαρια Τζομπανακη στα νιατα της ,η οποια μεταδοθηκε το 1982 απο την κρατικη τηλεοραση.

Πληροφοριες οπως και φωτο απο αυτην την σειρα αναζητουνται.

Το μονο που μου εχει μεινει χαραγμενο στην μνημη ηταν οτι εβγαινε περπατωντας εξω απο την θαλασσα προς την παραλια ολογυμνη (μπορει να ηταν και το πρωτο γυμνο που ειδα στην T.V ).Και επισης οτι αυτη η σειρα ειχε και μια υπερφυσικη χροια κατι παιζοταν με το γυμνο κοριτσι.

Επισης θυμαμαι οτι η σειρα ειχε γυριστει σε νησι μιας και ηταν πλουσια σε παραλιες νερο και αλατι και κατα πασα πιθανοτητα το "κοριτσι" μεταμορφωνοταν σε δελφινι μεσα στην θαλασσα και το αντιθετο μολις εβγαινε εξω.

Η σειρα ηταν "μινι" και μεταδοθηκαν 6 επεισοδια των 45' λεπτων.

Συμφωνα με το imdb το καστ της σειρας ειχε ως εξης

Σκηνοθετης........Francis Carabott

Μαρια Τζομπανακη.....Δελφινοκοριτσο

Ντινος Αυγουστιδης......Δημητρης

Βικυ Βανιτα........Ελιζα

http://www.imdb.com/title/tt0871644/
 
Απ: "Το Γυμνο Κοριτσι" (1982)

Πράγματι, είχε γυριστεί στη Μυτιλήνη και αυτό το παραφυσικό που παιζόταν εκεί, ήταν πως η Αγγέλα (Μαρία Τζομπανάκη) όταν έμπαινε στη θάλασσα μεταμορφωνόταν σε δελφίνα.

Στην ξηρά ο παρτενέρ της ήτο ο Δημήτρης (Ντίνος Αυγουστίδης και σύζυγός της στη πραγματική ζωή).

Υπήρχαν αντιζηλίες μεταξύ Δημήτρη-Δελφίνου απ ό,τι θυμάμαι, αν και τον Δημητράκη τον διεκδικούσε και μιά αρραβωνιαστικιά (Ελίζα)

:)
 
Η Μάχη των Πελαργών (13 επ. x 45΄)
Πρεμιέρα: 29 Απριλίου 1981 (ΥΕΝΕΔ)

Παραγωγή: Τζέιμς Παρις

Σκηνοθεσία: Μαριος Ρετσιλας

Ηθοποιοι: Νικος Γαλανος,Γιαννης Κατρανης,Λαζος Τερζας,Βασιλης Τσαγκλος,Γκαρυ Βοσκοπουλου,και προφανως και ο Παρις Κατσιβελος!
ξεχνάς την Έφη Πίκουλα, απίστευτες ερωτικές σκηνές με τον Πάρι Κατσίβελο!!
 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ,ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 7 ΧΡΟΝΩΝ!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ .

ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΙΣΤΣΙ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο την ερχομενη Πεμπτη θα το δινει η Ραδιοτηλεοραση σε dvd. Ενα επεισοδιο σε καθε dvd. (Εχουν αρχισει τις τσιγκουνιες...)
 
Good ,Τζομπανακη στα νειατα της,το πρωτο επεισοδιο θα το παρω σιγουρα. :thumbup:
 
Παιδιά τα πήρε κανείς όλα τα DVD; [edited by manos426f:Διάβασε τους κανονισμούς του forum φίλε μου....]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι τη σειρά αλλά θα ήθελα να ρωτήσω όσες και όσους τη θυμούνται καλύτερα, ήταν χαρακτηρισμένη ακατάλληλη για ανηλίκους; Σαν να θυμάμαι ότι είχε κάποιο "Α" επάνω.
 
stakovios είπε:
Θυμάμαι τη σειρά αλλά θα ήθελα να ρωτήσω όσες και όσους τη θυμούνται καλύτερα, ήταν χαρακτηρισμένη ακατάλληλη για ανηλίκους; Σαν να θυμάμαι ότι είχε κάποιο "Α" επάνω.
Νομιζω, οχι.
 
Εγώ θυμάμαι αμυδρά και μια άλλη διαφήμιση σε περιοδικά, μεταγενέστερη αλλά ασπρόμαυρη, που διαφήμιζε είτε κάποιο "θαυματουργό" βραχιόλι για ρευματισμούς είτε κάποιο θαυματουργό δαχτυλίδι που φέρνει τύχη; Αν κάποιος/α θυμάται κάτι παραπάνω ας μας πει.

Και βέβαια ως βέρος Σερραίος θυμάμαι τη διαφήμιση που ανέφερε παραπάνω ο dream_specialist, για τα σερραϊκά έπιπλα. Δεν είχε παίξει όμως στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τότε, είχε έρθει στις Σέρρες ειδικά για τη διαφήμιση. Αν ποτέ την ανακαλύψω σε καμιά κασέτα θα σου τη στείλω, ChristosM!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν λίγο βρήκα στο site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ το πρώτο επεισόδιο από το "Γυμνό Κορίτσι" !!! :D :D !!! Πολύ αγαπημένη σειρά εκεί στα 80ς [αν και οι γονείς μας εκείνα τα χρόνια δεν ήθελαν εγώ και ο αδελφός μου να τη βλέπουμε, καθόσον ήμασταν μικρά για εκπομπές με ... έντονο το ερωτικό στοιχείο !!! Παρόλα αυτά, κάμποσα επεισόδιά της τα είδαμε και μάς είχαν αρέσει πολύ !!! ] !!!

http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62322&tsz=0&act=mMainView

Η Μαρία Τζομπανάκη [ως .... δελφινοκόριτσο Αγγέλα], με τα μακριά μαλλιά της να κολυμπά στο γαλάζιο του Αιγαίου .... τα σχόλια μάλλον περιττεύουν !!! Όμως, η αγαπημένη μου στιγμή από το βίντεο είναι από το 31ο λεπτό περίπου, όταν ο Βασίλης Τσάγκλος, άρρωστος στο κρεβάτι, διηγείται την ιστορία της Αγγέλας !!! Τι μεγάλος ηθοποιός, τι άρθρωση, τι φωνή .... δεν χορταίνω να τον ακούω να μιλάει !!!! Και ακόμη περισσότερο, να αποδίδει, με αυτή τη φωνή, τον υπέροχο λόγο του συγγραφέως Νίκου Αθανασιάδη, όπως, περίπου, είναι στο βιβλίο !!! [αν βρείτε το ομώνυμο βιβλίο του Μυτιληνιού συγγραφέως Νίκου Αθανασιάδη... διαβάστε το, σας το προτείνω "με χίλια" !!! Άλλωστε, το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία΄, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και ... έκανε τη Λέσβο γνωστή στα πέρατα της γης !!!! ] !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλο ένα απολαυστικό και περιγραφικό ποστ του αγαπημένου μας μέλους Rinus Cesar που εμπλουτίζει πάντα την κοινότητά μας με τις έντονες αναμνήσεις του!

Σε ευχαριστούμε Rinus για άλλη μια φορά! :)
 
Πάντως, όσα επεισόδια είχα δει από το Γυμνό Κορίτσι την εποχή που προβλήθηκε [ήμουν περίπου 11-12 ετών] δεν τα είχα δει το χειμώνα !!! Τα είχα δει στην καλοκαιρινή επανάληψη του σήριαλ !!! Συγκεκριμένα, το θυμάμαι να παίζεται κάτι βραδινές ώρες τον Αύγουστο [πιθανώς του 1983], οπότε και παραθερίζαμε οικογενειακώς στο νησάκι καταγωγής μου !!!

Όπως έχω ξαναγράψει, το νησάκι μου ανήκει στην "άγονη γραμμή Κυκλάδων" και εκείνη την εποχή δεν είχαμε, ακόμη, κουβαλήσει τηλεόραση στο σπιτάκι μας [ω ναι, τα καλοκαίρια στις αρχές των 80ς που παραθερίζαμε στο νησάκι τα περνούσαμε χωρίς τηλεόραση .... σκεφθείτε, 2 μήνες χωρίς τηλεόραση :eek: o_O !!! ] !!! Όμως, εκτός από το δικό μας το σπιτάκι, εκείνη την εποχή ελάχιστα σπίτια στο νησάκι διέθεταν τηλεόραση !!! Κάποιο αυγουστιάτικο βράδυ, όμως, πήγαμε επίσκεψη σε έναν οικογενειακό φίλο των γονέων μου, στο σπίτι του οποίου .... υπήρχε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση !!! Και την ώρα που οι μεγάλοι συζητούσαν, εγώ, ο αδελφός μου και ο Στ., γιος του οικογενειακού μας φίλου, που είναι συνομήλικός μας, χαζεύαμε την τηλεόραση [εγώ κι ο αδελφός μου με περισσότερη "βουλιμία", καθόσον μας είχε λείψει] !!! Κι εκείνη τη στιγμή .... η τηλεόραση έπαιζε το "Γυμνό Κορίτσι" !!! Με το που τελείωσε το επεισόδιο, εμείς τα πιτσιρίκια είχαμε ενθουσιασθεί !!! "Εεεπ, πώς είπαμε ότι λέγεται το σήριαλ, "Το γυμνό κορίτσι" ??? Θα το "σταμπάρουμε" για να το βλέπουμε όποτε το δείχνει η τηλεόραση", προέτρεψε ο Στ. !!! "Ααααπ, αυτό ξεχάστε το!!!", ακούσθηκε η φωνή του πατέρα μου !!! "Το σήριαλ αυτό έχει αρκετό γυμνό το οποίο δεν είναι, ακόμη, για την ηλικία σας, δεν πρέπει να το βλέπετε" !!! Κι έτσι .... όσα επεισόδια είδαμε από το "Γυμνό Κορίτσι" τα είδαμε κρυφά από τους γονείς μας !!!! Όποτε οι γονείς μας με τους γονείς του Στ. έβγαιναν βραδινή βολτούλα [τρόπος του λέγειν ... το μικρό λιμάνι στο νησάκι μου, εκτός από ένα καφενείο / εστιατόριο κλπ κλπ δεν είχε άλλο μέρος για να πάνε είτε οι μικροί, είτε οι μεγάλοι], η οποία (βολτούλα) συνέπιπτε με την προβολή του σήριαλ ... η συμβουλή / απαγόρευση των μεγάλων πήγαινε στράφι !!! Ο Στ. μάς έβαζε στο σπίτι του, ανοίγαμε την τηλεόραση και .... βλέπαμε το Γυμνό Κορίτσι !!!

Και .... μάλλον πολύ καλά κάναμε !!!! Όλα τα επεισόδιά του είναι "υψηλής ποιότητας" !!! Όσο για το λίγο "γυμνό" που έδειξε [για το οποίο "υπεύθυνη" είναι η Τζομπανάκη] .... σιγά τα ωά !!! Το "γυμνό" παρουσιάζεται εκεί απαλλαγμένο από κάθε "προστυχιά" και με τον πλέον "ποιητικό" τρόπο, πλαισιωμένο από το γαλάζιο του Αιγαίου και τα υπέροχα θαλασσινά τοπία της Λέσβου !!!! Συν το γεγονός ότι η παρουσία του Βασίλη Τσάγκλου του έδινε .... πολλούς παραπάνω πόντους !!! Τον θυμάμαι στο σήριαλ να διηγείται τα ψαρέματά του : "ήταν ένα μεγάλο χταπόδι" και .... κρεμόμουν από τα χείλια του !!!!

Και ... μια λεπτομέρεια από το τελευταίο επεισόδιο : Ο πρωταγωνιστής της σειράς έχει πάρει το καράβι της επιστροφής [μετά από όλα τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν] !!! Όμως .... η Αγγέλα έχει μεταμορφωθεί ξανά σε δελφίνι και ακολουθεί το καράβι !!! Το δε καράβι είναι το Αλκαίος, το οποίο εκείνα τα χρόνια έκανε το δρομολόγιο Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα [προσωπικά το πρόλαβα στα τελευταία του δρομολόγια περί το 2000, όταν το πήρα για να πάω από την Καβάλα στον Άη Στράτη !!! ] !!!! Αυτήν την πληροφορία την έδωσα στο φόρουμ του nautilia.gr [το οποίο ασχολείται με τα καράβια] και τα μέλη του ... με γέμισαν με "ευχαριστήρια ποστς" #) #) #) !!!!
 
Πίσω
Μπλουζα