Το Ελληνικό Φιλμ Νουάρ

Ελληνικό Φιλμ Νουάρ, ποια ταινία σας αρέσει περισσότερο.

  • Έγκλημα στο Κολωνάκι

    Ψηφοφορίες: 3 23,1%
  • Έγκλημα στα παρασκήνια

    Ψηφοφορίες: 6 46,2%
  • Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Εφιάλτης

    Ψηφοφορίες: 2 15,4%
  • Ο θάνατος θα ξανάρθει

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Χωρίς ταυτότητα

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Αμφιβολίες

    Ψηφοφορίες: 1 7,7%
  • Μια γυναίκα κατηγορείται

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Άλλη...

    Ψηφοφορίες: 1 7,7%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    13
D@redevil είπε:
Lol! Σήκω τουλάχιστον να φτιάξεις κανέναν καφέ! :biglaugh:
Άντε, πέρνα και μια βόλτα από εδώ να σε καλωσορίσουμε κιόλας! :)
Σχεδόν τον ήπια κιόλας!!!Πήγα και postara και εκεί, σε ευχαριστώ πολύ!! :)
 
Το ''λίγο πριν ξημερώσει'' δεν το λες και ακριβώς μυστηρίου αλλά έχει στοιχεία αστυνομικού δράματος :) ασε που μας δείχνει το πρώτο ελληνικό ζευγάρι των Μπόνυ και Κλάιντ.
 
"O θάνατος θα ξαναρθεί"... Καταπληκτική ταινία, γυρισμένη στην Κύπρο. Μου έχει μείνει κι εκείνη η μυστηριώδης ατάκα "...όταν σωπάσουν τα κύμβαλα..."
 
ειδα και τον εφιαλτη αλλα το έγκλημα στο κολωνάκι δεν το αλλάζω με τίποτα, ισως γιατι ηταν η πρωτη ταινια νουαρ που ειδα, ισως για την γκέλυ και τον Μπάρκουλη, ισως γιατι ενιωσα το μυστήριο για πρωτη φορα, ισως γιατι πρωτομπήκα στον κόσμο του μαρη αυτή είναι η αγαπημένη μου ταινια για ολους αυτούς τους λόγους :)
 
για εμενα το νουαρ οπως τ εχω στο μυαλο μου ειναι ενδυμασια (καπαρντινα καπελο) υποβλητικη μουσικη και παντα ενας τονος μουνταδας και μελαγχολιας στους ενσαρκωτες των ρολων.ολα αυτα τις αυστηρα το 50-60 σε οτι αφορα την ελλαδα και οχι το 70 που χανεται αυτη η ατμοσφαιρα πχ λεω νουαρ ο θανατος θα ξαναρθει η το εγλημα στο κωλονακι δεν θα πω ομως νουαρ το με φοβο και παθος με τον νικο κουρκουλο σε μια απο τις δυνατοτερες ταινιες του για εμενα οι τρεις κορυφαιες ειναι εγκλημα στο κολωνακι ο θανατος θα ξαναρθει και η ταινια που με σημαδεψε σαν παιδι ο εφιαλτης που μετα απο ψαξιμο εδω μεσα και λεγοντας το χαρακτηριστικο αλεξανδρεεεεε βρηκα φως στο νουαρ που με ειχε συγκλονισει μικρο υποθεση δεν θυμαμαι και καποιες απο τις ταινιες που αναφερετε εδω μεσα δεν της εχω δει ειμαι ετοιμος λοιπον για εναν μαθαθωνιο και θα αποφανθω για το ποια ειναι η κορυφαια ολων πιστευω θα ειναι μια δυσκολη αποφαση
 
ΕΦΙΑΛΤΗΣ για μένα ! Ο θάνατος θα ξανάρθει και Έγκλημα στα παρασκήνια με μικρή διαφορά
 
Eγκλημα στο Κολωνάκι,αγαπημένο !!!
 
θα ψηφίσω τον "Εφιάλτη" και  το "Έγκλημα στα παρασκήνια"...Ειδικά το δεύτερο ήταν και η πρώτη ελληνική ταινία που είχα δεί απ' το Mega όταν είχε πρωτοανοίξει
 
Θα ψήφιζα τον εφιάλτη αν ήταν ανοιχτή η δημοσκόπηση ή το έγκλημα στα παρασκήνια. 

Τον εφιάλτη για λόγους που αναφέρθηκαν κ το έγκλημα επειδή

1. Ο Αλεξανδράκης δένει άριστα με το Βανδή.

2. Οι δεύτεροι ρόλοι είναι ένας κι ένας

3. Έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα και σκηνοθεσία. Για μένα μια από τις καλύτερες ταινίες του Κατσουρίδη. 

Το ο θάνατος θα ξανάρθει μου είχε αφήσει σεναριακά κενά. κάτι με τους Εβραίους ήταν που δε διευκρινίζει αν είχε δώσει τη διαταγή ο ταξίαρχος κ κάτι με τη Διαμαντίδου που δε θυμάμαι, πάντως δεν κολλούσε. Επίσης δε μου άρεσε καθόλου κι η ιστορία η ενδιάμεση με τις ξαδέρφες και το Μυλωνά. Δεν εξυπηρετούσε σε τίποτα το σενάριο. Είχε πάντως πολύ καλές ερμηνείες. 

Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ ξεκινά ωραία αλλά το τέλος απογοητεύει... Ειδικά όταν καταλαβαίνουμε πια ότι αγαπούσε πολύ τον εαυτό του...

Ε και μεταξύ μας δεν είναι και τίτλος για ταινία αυτός...
 
θα ψηφίσω τον "Εφιάλτη" και το "Έγκλημα στα παρασκήνια"...Ειδικά το δεύτερο ήταν και η πρώτη ελληνική ταινία που είχα δεί απ' το Mega όταν είχε πρωτοανοίξει
το "Έγκλημα στα παρακηνια" το είχαμε δει στο σπίτι ενος θείου μας που έπιανε mega (γιατί εμείς αργήσαμε να το δούμε το κανάλι στην δική μας συσκευή όταν άνοιξε και το πρωτοείδαμε στον δικό μας δέκτη κανενα 5 μηνο μετά)
 
Ξέχασες το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό φιλμ νουάρ, τη "Λόλα", γιατί αυτά που αναφέρεις είναι μάλλον ταινίες μυστηρίου, αν και δεν τις έχω όλες.

Εγώ πάντως ψήφισα τον "Εφιάλτη".
Συμφωνώ, η «Λόλα» αν ήταν Αγγλόφωνη θα ήταν κλασσικη
 
Άλλη και δη η ¨Ληστεία στην Αθήνα¨ πού πιστεύω ότι ήταν η μοναδική κλασική φιλμ νουάρ ελληνική ταινία. Οι άλλες της λίστας είναι είτε αστυνομικές, είτε δραματικές είτε ψυχολογικό θρίλερ(εφιάλτης).

Βέβαια πολλές άλλες -και της λίστας- έχουν στοιχεία νουάρ χωρίς να είναι ατόφιες.

Από αυτές της λίστας ο Εφιάλτης μου αρέσει περισσότερο
 
Πίσω
Μπλουζα