Το Μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη (1990 MEGA)

tsalk

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.719
Αντιδράσεις
920
Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη (1990-91), MEGA


Πρεμιέρα: Παρασκευή 21/9/1990



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Το_μυστικό_του_Άρη_Μπονσαλέντη

Πρόκειται για διασκευή της νουβέλας του Γιάννη Μαρή Ζήτημα εμπιστοσύνης.

Προβλήθηκε από το mega channel την σεζόν 1990-1991 σε 26 επεισόδια

Πρωταγωνιστές: Ανδρέας Μπάρκουλης (διπλός ρόλος του Άρη Μπονσαλέντη και του Βασίλη Μαυρίδη). Γιούλα Γαβαλά,Ντίνος Καρύδης, και ο γνωστός ως αστυνόμος Μπέκας Σταύρος Ξενίδης.

Ένας τυχοδιόκτης (Βασίλης Μαυρίδης) έρχεται στην Ελλάδα από την Γερμανία, όπου έμενε τα τελευταια χρόνια σε κακή οικονομική κατάσταση και δέχεται την πρόταση από τον (Λευτέρη Βουρνά) να πάρει την θέση του επιχειρηματία Άρη Μπονσαλέντη για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με αντάλαγμα μια μεγάλη αμοιβή. Αυτός λόγω της οικονομικής του κατάστασης δέχεται τον ρόλο αυτο, αλλά αρχίζει να πιστεύει ότι ο πραγματικός Άρης Μπονσαλέντης έχει πεθάνει και όχι ότι βρίσκεται σε μια κλινική στο εξωτερικό όπως ισχυρίζονται η γυναίκα του (Γιούλα Γαβαλά) και ο οικονομικός του σύμβουλος λευτέρης Βουρνάς (Ντίνος Καρύδης)

Όταν η ερωμένη του πραγματικού Μπονσαλέντη βρίσκεται δολοφονημένη, ο ατυνόμος Μπέκας αρχίζει να ερευνά τις συνθήκες του θανάτου της, και τον Μαυρίδη και σιγά σιγά αποκαλύπτεται μια σπείρα κάποιον ανθρώπων που ψάχνουν για ένα θησαυρό από την περίοδο της κατοχής.

Αρκετά καλή πλοκή του σεναρίου που πατά πάνω στην νουβέλα του Γ.Μάρη Ζήτημα εμπιστοσύνης.

Ησειρά δεν έχει παιχτεί πολλές φορές από τότε σε επανάληψη, με την τελευταία να είναι τον Οκτώβριο του 2001.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν κι εδώ που τα λέμε δεν είναι 80s culture η σειρά αυτή,αφού,όπως σωστά είπες φίλε tsalk,προβλήθηκε στα 90s,εντούτοις τη θυμάμαι και μου άρεσε πολύ,είναι η αλήθεια....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Λευτερης Βουρνας τι σχεση εχει;;; Ο ηθοποιος δεν επαιζε στον Αρη Μπονσαλεντη.

Οσο για το ονομα του χαρακτηρα που ενσαρκωνε ο Ντινος Καρυδης ηταν Ιορδανης (απροσδιοριστου επωνυμου) και οχι Λευτερης Βουρνας !

Δημητρης
 
Ιορδάνης Βουρνάς ήταν το όνομα του Ντίνου Καρύδη στην σειρά.

Το Λευτέρης Βουρνάς είναι απλώς δικό μου λάθος.

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση
 
για να είμαι ειλικρινής σαν φαν του γιάννη μαρή - πιστεύω ότι το μυστικό του Άρη μπονσαλέντη ήταν πολύ πιο ποιοτικά σκηνοθετημένο από την μια γυναίκα από το παρελθόν το οποίο θεώρησα πιο πρόχειρο και φτηνό σαν παραγωγή. το μυστικό του Άρη μπονσαλέντη κινήθηκε περισσότερο στα επίπεδα του τιμόθεου κώνστα και του τζων αυλακιώτη.
 
Δεν περνας μια βολτα απο τη RetroDb?

Σιγουρα θα βρεις κατι να συμπληρωσεις...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mix24p είπε:
ποιός και σε ποιά ζώνη θα κάτσει να δει τον Άρη Μποσαλέντη?
Aπλά μιας και έγινε κουβέντα να σας θυμίσω ότι την τελευταία φορά που προβλήθηκε σε επανάληψη ήταν τον Οκτώβριο του 2001 στις 5 το πρωί.

(ε ρε φωτιά που είχαν πάρει τότε τα vis!!!!) ακόμα το θυμάμε

Επομένος για εκείνη την ώρα πάλι το βλέπω (αν δηλαδή ξαναπροβληθεί ποτέ)

Τώρα ποιός θα το δει εκείνη την ώρα......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου Ζήτημα εμπιστοσύνης πάνω στο οποίο βασίστηκε η σειρά.

picture.php


picture.php
 
tsalk είπε:
Τώρα ποιός θα το δει εκείνη την ώρα......
Παρόλα αυτά Άλκη, οι σειρές που πρόβαλλε το Mega όλον αυτόν τον καιρό, κατά τα ξημερώματα, τα πήγαν πολύ ικανοποιητικά σε ποσοστά τηλεθέασης. Δηλαδή 14-20% δεν είναι και άσχημα. Οπότε πιστεύω ότι επειδή το αστυνομικό "τραβάει" γενικά και ο "Μπονσαλέντης" είναι και σπάνια σειρά, κάτι θα τσιμπούσε.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη έκδοση, σε ευχαριστούμε πολύ! :)
 
Φανταστικο, tsalk!!!!!!!

Ευχαριστουμε που μας εδωσες την ευκαιρια να δουμε πως ηταν η πρωτη εκδοση αυτου του θαυμασιου αστυνομικου εργου του Μαρη.

Εχω κι εγω το βιβλιο, αλλα σε πολυ νεοτερη εκδοση.

108016715.jpg
 
Γιούλα Γαβαλά - Ντίνος Καρύδης

mystiko.jpg
 
μακαρι να το εβαζαν μεσα στον αυγουστο...μετα τους εγγονους ας πουμε....
 
Aς το ευχηθούμε

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό (αν συμβεί) πάρτε μάλλον ξαναπάρτε μια μικρή γεύση

Επεισόδιο 1........ Σκηνή πρώτη

http://www.youtube.com/watch?v=EXwQxTeNifE
 
Μπράβο Άλκη! Πολύ καλό!
 
Και...ναι όπως ακριβώς το είπες georgeikos!!!! Από τις 12 Αυγούστου ξεκινά η σειρά σε επανάληψη!!!
 
Παιδιά κάτι συμβαίνει με την προβολή του Μπονσαλέντη που όλοι περιμένουμε να ξαναδούμε. Κανονικά έπρεπε βάσει προγράμματος Μεγκα να ξεκινήσει σήμρα 12.8. Μπήκα σήμερα στο πρόγραμμα του Μέγκα και όντως θα ξεκινήσει σήμερα, αλλά από αύριο σταματάει και συνεχίζεται ο Φόνος χωρίς ταυτότητα που δεν τελείωσε ακόμα και να ξαναρχίζουν τον Μπονσαλέντη από την Παρασκευή 26.8 πάλι από το 15ο επεισόδιο και συνεχίζεται στις 27.8 με το 16ο και τελευταίο επεισόδιο. Μετά στις 28.8 το ξεκινάνε πάλι από το 3ο επεισόδιο μέχρι να το ολοκληρώσουν στις 9.9. Από όλα όμως τα επεισόδια από ότι βλέπω λείπει δυστυχώς το 2ο! Τα έχουν κάνει μαντάρα...
 
το "φονος χωρις ταυτοτητα" θα συνεχιστει καθως εχουν κοψει τα 50λεπτα του επεισοδια στην μεση...ετσι θα κρατησει περιπου αλλες δυο εβδομαδες..ο μπονσαλεντης απ οτι μου ειπαν θα αρχισει στις 26 αυγουστου
 
georgeikos είπε:
το "φονος χωρις ταυτοτητα" θα συνεχιστει καθως εχουν κοψει τα 50λεπτα του επεισοδια στην μεση...ετσι θα κρατησει περιπου αλλες δυο εβδομαδες..ο μπονσαλεντης απ οτι μου ειπαν θα αρχισει στις 26 αυγουστου
Θέλει άλλα 5 επεισόδια (περίπου) 10 δηλαδή αν τα παίζουν κομμένα και στην συνέχεια θα αρχίσει το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη, Τώρα τι προγραμματισμό κάνουν στο mega δεν θα ήθελα να το σχολιάσω!!!!!!
 
tsalk είπε:
Θέλει άλλα 5 επεισόδια (περίπου) 10 δηλαδή αν τα παίζουν κομμένα και στην συνέχεια θα αρχίσει το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη, Τώρα τι προγραμματισμό κάνουν στο mega δεν θα ήθελα να το σχολιάσω!!!!!!
εντωμεταξυ νομιζω οτι δυο βραδια δεν θα δειξει κιολας τον φονο γιατι εχει ποδοσφαιρο, και μετα εχουν κανονισει καποια εκπομπη αθλητικη που κραταει νομιζω μεχρι αργα...αν δεν κανω λαθος αυτο θα γινει τις δυο επομενες τεταρτες..παντως στο τηλεφωνο (γιατι πηρα στο μεγκα) που ειπε μια ξινη οτι θα αρχισει στις 26....τωρα μη σας παρω και στον λαιμο μου αλλα νομιζω οτι πρεπει να το τσεκαρουμε συχνα μην αρχισει και νωριτερα.....

παντως αυτη την δολια την ασπα αγγελιδου την εχουν τραβηξει απο τα μαλλια....αν μπορουσαν θα εδειχναν καθε μερα και απο 5 λεπτα (μαζι με τους τιτλους και τον προλογο) για να κρατησει μεχρι τα χριστουγεννα...
 
Πίσω
Μπλουζα