Crimson Moonlight
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 324
perlastar είπε:Ναι, είμαστε ελάχιστα μόνο off topic, αλλά για τόσο λίγο δεν πειράζει, για τα μαθήματα μιλάμε άλλωστε, εδώ άλλοι ξεφεύγουν εντελώς και το κάνουν εσκεμμένα και συστηματικά. Αυτό λοιπόν θα έλεγα κι εγώ, ότι στο ελληνικό σχολείο την έβρισκαν την άκρη, και συχνά όταν υπήρχε έλλειψη ερχόταν καθηγητής άλλης ειδικότητας να διδάξει το μάθημα, αρκεί να ήταν της ίδιας κατεύθυνσης, π.χ θετικής. Γι'αυτό ήταν φυσικό να διδάσκει ένας Μαθηματικός την Αστρονομία. Σε μας αυτό το φαινόμενο έγινε μία χρονιά στο Λύκειο, με τη Βιολογία όμως, όταν λόγω έλλειψης μας την έκανε ένας Μαθηματικός. Ήταν αξέχαστη εμπειρία, δεν ήξερε την τύφλα του, ήταν αγχωμένος, τα μάθαινε από το βιβλίο όπως εμείς, κι επιπλέον ατάκες όπως: "Το ξέρετε ότι το νερό έχει οξυγόνο; Ναι, σας το λέω εγώ, αλλιώς πώς θα ανέπνεεαν τα ψάρια;", "Το σαλιγκάρι είναι ένα έντομο που..." και "Η κουκουβάγια τρώει τον καταναλωτή κότσυφα και συγκεντρώνει έτσι το σύνολο των ουσιών των κοτσύφων", άφησαν εποχή...
Mην το έχεις σίγουρο ότι πάντα έβρισκαν κάποιον παρόμοιας ειδικότητας. Στην πρώτη λυκείου μας έκανε ιστορία η καθηγήτρια των αγγλικών. Το μάθημα γινόταν ώς εξής: "Παιδιά, δικό σας!" δηλαδή ούτε παράδοση έκανε, ούτε διαβάζαμε και πήραμε όλοι 17. Στην τρίτη Φυσική γενικής παιδείας δίδασκε ο καθηγητής της τεχνολογίας. Μιλάμε για τρελό γέλιο, ούτε με το λυσάρι στο χέρι δεν έλυνε σωστά τις ασκήσεις! Ευτυχώς που κανείς δεν το είχε δηλώσει για τις Πανελλήνιες!
Τώρα θυμήθηκα κάτι ενδιαφέρον...Δεν μου άρεσε και τόσο η γυμναστική (εκτός αν κάναμε αθλοπαιδίες αλλιως ηταν βαρετά) τρελαινόμουν όμως για το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας (νομίζω δεν διδάσκεται πια) γιατί κάναμε όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών (+μίνι ολυμπιακούς μαζί με ένα άλλο σχολείο) και μαθαίναμε την ιστορία πίσω από τους αγώνες.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: