Το αεροδρόμιο του Ελληνικού - Ολυμπιακή

Γεια σας

Εμένα το ελληνικό μου άρεσε. Ήταν πολύ συμβατό ιδίως το ανατολικό . Η βρώμα και η γυφτιά είναι κάτι που το δημιουργούμε εμείς και όχι το κτήριο. Θυμάμαι με νοσταλγία το πίνακα με τις αναχωρήσεις / αφίξεις ,με μάγευε ο τρόπος που άλλαζαν τα γράμματα και οι αριθμοί με τον χαρακτηριστικό ήχο , τις αναγγελίες αφίξεων των πτήσεων ,την πραγματικά μεγάλη τζαμαρία που έβλεπε στη πίστα οπού μπορούσες να καθίσεις στις καρέκλες χωρίς να είναι ανάγκη να αγοράσεις κάτι από την καφετέρια που ήταν στο βάθος. Μια φορά μικρός έτυχε να βρεθώ και στην ταράτσα / βεράντα πριν την κλείσουν στο κοινό. Στο καινούργιο δυστυχώς αυτά τα πράγματα μου λείπουν .Μπορεί να έχεις περισσότερες ανέσεις (πολύ βολικό parking )και επιλογές αλλά άμα χρειαστεί να περιμένεις κάποιον πρέπει να στηθείς ή να περιμένεις κοντά σε μια από τις οθόνες που έχει με τις πτήσεις το θεωρώ τελείως άβολο .
 
Έχω φοβερές αναμνήσεις από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μικρός που ήμουν ταξίδευε τακτικά ο πατέρας μου και με τη μητέρα μου πηγαίναμε να τον περιμένουμε. Και ως άβγαλτο νήπιο μεγαλωμένο σε κλειστή κοινωνία τα έβλεπα όλα.

Έλληνες, ξένοι, άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, ρασταφάρια, businessmen, άστεγοι, πόρνες, drug dealers... όλα τα έβλεπα! (νταξει, υπερβάλλω λίγο)
 
@manos426f

Καλύτερα να υπήρχε ακόμη η ΜΟΜΑ του στρατού και όχι τα λαμόγια οι μεγαλο-εργολάβοι.

Και αυτή η υπηρεσία ΡΕΤΡΟ είναι βέβαια τώρα πια...
 
ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΠΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

ειπα να ξεκινησω αυτο το θεμα του παλιου αεροδρομιου, μιας και πιστευω οτι αφενος ειναι αρκετα ρετρο, και αφετερου ειναι πολυ σημαντικο κεφαλαιο αναμνησεων για πολυ κοσμο!!!

προσωπικα εχω ζησει αρκετα τους χωρους του παλιου αεροδρομιου (ελληνικο) αλλα και του ανατολικου αερολιμενα καθως στους γονεις μου αρεσαν τα ταξιδια αλλα και αργοτερα και εγω καθως προτιμουσα το αεροπλανο δεδομενου του "κολληματος" που εχω με τα αεροσκαφη καθε ειδους...νομιζω λοιπον οτι ειναι μια καλη αφορμη για να θυμηθουμε την παλια ολυμπιακη που μας ταξιδευε παρολα τα προβληματα της παντου αλλα και το παλιο μας αεροδρομιο που αυτη τη στιγμη ριμαζει....

οποιος εχει την ιδια γνωμη με μενα και τον ενδιαφερει το θεμα ας γραψει οτι αναμνησεις εχει, η οποιος εχει φωτογραφιες απο το αεροδρομιο η οτιδηποτε εχει να κανει με την παλια μας ολυμπιακη ας τις παραθεσει για να μαθαινουμε και να θυμομαστε!!

μπορει ακομα ακομα να υπαρχουν εδω μεσα ανθρωποι που να δουλευαν εκει και να μας βοηθησουν στο "χρονοντουλαπο" αλλα και ολοι εμεις οι απλοι ταξιδιωτες

εγω δυστηχως δεν εχω φωτος αλλα πιστευω οτι θα σας αρεσει το θεμα..

νομιζω οτι ειναι αρκετα ρετρο..

παρακαλω πολυ αν ανοιξα το θεμα σε λαθος σημειο να το μεταφερουν οι διαχειριστες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρον το θέμα, κι εγώ θυμάμαι κάπου-κάπου το αεροδρόμιο του Ελληνικού με όλες τις ελλείψεις και τα προβλήματά του και ακόμα περισσότερο διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον κάποια αφιερώματα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί για την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συνοδευόμενα από παλιές ρετρό ασπρόμαυρες φωτογραφίες...
 
μακαρι να βρεθουν πληροφοριες περισσοτερο πιο προσωπικες γιατι πιστευω οτι εχει μεγαλο ενδιαφερον(κατα την γνωμη μου) οι αναμνησεις, οι φωτογραφιες, ακομα και φωτο ενθυμιων η αλλων αντικειμενων καταγραφουν μια αλλη εποχη που ολοι θυμομαστε με νοσταλγια...
 
Η νονά μου, που χρόνια εργαζόταν στην Ολυμπιακή, πριν συνταξιοδοτηθεί, μου έχει πει κατά καιρούς διάφορα και πράγματι ήταν ένας κολοσσός, που δυστυχώς διαλύθηκε.

Μάλιστα, πριν 3 χρόνια, είχε κυκλοφορήσει και ένας σπέσιαλ τόμος (όχι στο εμπόριο όμως), που ανέφερε όόόλη την ιστορία της εταιρίας από την ίδρυσή της μέχρι που έκλεισε. Είχε μέσα φωτογραφίες , ντοκουμέντα, αναδρομές. Σίγουρα εκεί, όποιος ενδιαφέρεται επί του θέματος, θα έβρισκε πολύ υλικό για μελέτη! :)
 
μακαρι αν το εχει κανενας η εχει καποιο αλλο βιβλιο που να αφορα στην ολυμπιακη να το σκαναρει..τι δουλεια εκανε η θεια σου αν επιτρεπεται?
 
georgeikos είπε:
μακαρι αν το εχει κανενας η εχει καποιο αλλο βιβλιο που να αφορα στην ολυμπιακη να το σκαναρει..τι δουλεια εκανε η θεια σου αν επιτρεπεται?
ΑΝ θυμάμαι καλά, γραμματειακή υποστήριξη στην αεροπλοΐα και βοηθούσε και στην οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη όμως!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krios είπε:
ουπς!! τωρα τι γινεται? εχουμε δυο θεματα? αν και εγω αναφερομαι γενικοτερα στις αναμνησεις και οτι αλλο συνεπαγεται με τα θεματα παλιο αεροδρομιο και ολυμπιακη... ;)
 
Μη στενοχωριέσαι καθόλου. Θα μας το φτιάξουν οι επιμελητές :) Μπράβο πάντως, πολύ ωραίο θέμα ;)
 
krios είπε:
Μη στενοχωριέσαι καθόλου. Θα μας το φτιάξουν οι επιμελητές :) Μπράβο πάντως, πολύ ωραίο θέμα ;)
και σε σενα!!! νομιζα οτι περι αεροποριας δεν το χε σκευτει κανενας και η αληθεια ειναι οτι βρηκα κατι περι "ολυμπιακης"...εκανα λαθος :)
 
εμ τοτε η νονα σου θα μας βοηθουσε πολυ!!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χμμμ να μας πούνε και πως την έριξαν έξω δλδ ?
 
Εισιτήρια από το 1972!

attachment.php
 
mad είπε:
Γεια σας
Εμένα το ελληνικό μου άρεσε. Ήταν πολύ συμβατό ιδίως το ανατολικό . Η βρώμα και η γυφτιά είναι κάτι που το δημιουργούμε εμείς και όχι το κτήριο.

...

Στο καινούργιο δυστυχώς αυτά τα πράγματα μου λείπουν .Μπορεί να έχεις περισσότερες ανέσεις (πολύ βολικό parking )και επιλογές αλλά άμα χρειαστεί να περιμένεις κάποιον πρέπει να στηθείς ή να περιμένεις κοντά σε μια από τις οθόνες που έχει με τις πτήσεις το θεωρώ τελείως άβολο .
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, δε νομίζω πως ευθύνεται αποκλειστικά ο κόσμος για τη βρωμιά και τη γυφτιά και όσο φέρνω στο νου μου την απίστευτη διαφορά του ανατολικού αερολιμένα που ήταν υπέροχος, από τον δυτικό που ήταν απαράδεκτος, τόσο πιστεύω ότι αυτά τα δυο ήταν απ΄την αρχή κατασκευασμένα για δυο διαφορετικούς κόσμους!

όσο για τα άβολα του σημερινού, σίγουρα υπάρχουν, αλλά τουλάχιστο είναι αξιοπρεπές! κάτι δλδ που το παλιό δυτικό δεν ήταν!

απορία: πολύ συμβατό με τι ακριβώς?
 
από το αεροδρόμιο του Eλληνικού μάλλον ευχάριστες εντυπώσεις είχα, αν και είχε πολλές ελλείψεις. θα έπρεπε να είχε διατηρηθεί ως 2ο αεροδρόμιο όπως έχουν οι πιο πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες.

το Ελ.Βενιζέλος, είναι ένα μεγάλο υπόστεγο. σχεδιαστικά αδιάφορο (για να μην πω άσχημο) που όμως εξυπηρετεί την πολύ σημαντική ανάγκη των αερομεταφορών. η χρηστικότητα και μόνο όμως την όλης κατασκευής ,αν και πολύ σημαντικός-διαχρονικός παράγοντας, δεν το καθιστά και αρχιτεκτονικά πλήρες...

θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει και σημείο σχεδιαστικής αναφοράς αλλά τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα απέκλεισαν κάθε ελπίδα.

θυμάμαι στα "εγκαίνια" να έχουν στηθεί μέσα στο αεροδρόμιο σημεία ομιλίας των πολιτικών εκεί που είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες και ακριβώς από πίσω τους μεγάλα παραβάν να κρύβουν το υπόλοιπο γιαπί :D
 
Πίσω
Μπλουζα