Ουφ! Τα είδα όλα με τη σειρά από τον πιλότο έως και την τελευταία τηλεταινία...
recry:
Η εισαγωγές τελικά είναι μόνο 2. Η πρώτη από 1-8 σεζόν και η δεύτερη στην 9η και στις 3 τηλεταινίες.
Ο πιλότος που έχει και αυτό μιάμιση ώρα διάρκεια δεν έχει εισαγωγή αλλά έχει το ίδιο μουσικό θέμα.
Καλή ευκαιρία να το δω με την ματιά των 41 χρόνων πλέον... Τι είδα:
Φυσικά πρώτα από όλα ξεχείλισε η καλοσύνη με ένα σωρό διδακτικές αναφορές όπως ισότητα, διαφορετικότητα, ρατσιμός κτλ. Σε μεγάλες και "απόκοσμες" δόσεις αλλά εντάξει δεν μπορώ να πω πως με χάλασε.
Πακέτο με τα παραπάνω και η θρησκεία-εκκλησία. Αν και καθόλου φανατικός και άσχετος το αντέχω και αυτό.
Οικογένεια, κοινότητα. Τραβηγμένο αλλά θα ζήσω.
Αυτό που δεν άντεξα όμως είναι πως το πακέτο συμπληρώνει η αμερικανιά-πατριωτισμός καθώς επίσης και η εμβόλιμες αναφορές στο "my property" "property" "out of my property" στο κέρδος και το χρήμα κτλ που συναντούμε πολλές φορές σε αμερικάνικες παραγωγές. Αυτά για εμένα έρχονται σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω σε ένα βαθμό. Τώρα ίσως και γιατί δεν είμαι αμερικάνος.
Το θέμα με τον Άλμπερτ πάλι νομίζω δεν μπορεί κανείς να το μπαλώσει όσο και να προσπαθήσει. Στο διπλό επεισόδιο "Home Again" που στο τέλος η Λόρα μας λέει πως πολλά χρόνια μετά ο Άλμπερτ θα γυρίσει γιατρός στο χωρίο το σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή και όλα τα σχετικά είναι του Λάντον.
Την τηλεταινία στην οποία ο Άλμπερτ ανεβαίνει στο τέλος στο λόφο έχει γράψει άλλος σεναριογράφος και έχει σκηνοθετήσει ο Victor French (κύριος Έντουαρντς) και executive producer είναι ο Λάντον. Για μια σειρά που ο Λάντον είναι παντού και ουσιαστικά είναι δική του, τέτοιο μπέρδεμα το βρίσκω απαράδεκτο. Στη διάρκεια όλης της τηλεταινίας ο Άλμπερτ πάει από το κακό στο χειρότερο και τίποτα δεν αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί και κανένα θαύμα να γίνει.
Μικρή λεπτομέρεια επίσης η εμφάνιση γραμμοφώνων σε κάποια παλιότερα επεισόδια. Χαρακτηριστικό η δασκάλα στο σπίτι της όταν ήταν ακόμη στο χωριό και έπαιζε κάποιος έρωτας με φίλο του Αλμάνζο...Τα γραμμόφωνα αυτού του τύπου βγήκαν τουλάχιστον 10 χρόνια μετά, και μια δασκάλα σε ένα χωρίο που έχει και αρκετούς δίσκους θα πρέπει να ήταν εικόνα που πιθανόν να συναντούσε κάποιος 20 χρόνια ή και περισσότερα από τότε που αναφέρεται η σειρά.
Ώχ ζαλίστηκα
edit
Η Μαίρη και ο άνδρας της δεν μου άρεσαν ποτέ ούτε στην όψη ούτε στο ταπεραμέντο. Η Λόρα μικρή δεν είχε σύγκριση. Επίσης η Shannen Doherty ήταν πολύ όμορφη μικρή.