Το μικρό σπίτι στο λιβάδι (Little house on the prairie)

attachment.php
περιοδικο Κατερινα του 1984 (συμφωνα με τον πωλητη)kat84.jpg
 
Μερικα πολυ ενδιαφεροντα νεα για την αγνη και αθωα σειρα που αγαπηθηκε τοσο.

Με πασα επιφυλαξη βεβαια γιατι ειναι πολυ δυσκολο να ξερουμε που ακριβως βρισκεται η αληθεια.

http://tv.pathfinder.gr/news/3826251.html
 
bambinella 100 είπε:
Μερικα πολυ ενδιαφεροντα νεα για την αγνη και αθωα σειρα που αγαπηθηκε τοσο.Με πασα επιφυλαξη βεβαια γιατι ειναι πολυ δυσκολο να ξερουμε που ακριβως βρισκεται η αληθεια.

http://tv.pathfinder.gr/news/3826251.html
:xm: :xm:...explotation μικρό σπίτι στο λιβάδι...
 
Tώρα που μεγαλώσαμε, μάθαμε μερικά αληθινά ιστορικά στοιχεία για τους ινδιάνους, τους καουμπόηδες, το U.S. Cavalry, τους καλούς, τους κακούς κλπ κλπ κλπ, σαν σκεπτόμενοι πολίτες υπάρχει περίπτωση να θεωρούμε ακόμα πως οι ειδυλλιακές εικόνες του far west που μας σερβίριζε για χρόνια το Hollywood είναι όντως αληθινές ;;; :sealed:
 
Πολύ καλή σειρά!

Σε ποιο επεισόδιο τα κοριτσάκια βλέπουν τεμαχισμό γουρουνιού και έχουν μετά την ουροδόχο κύστη του ζώου για παιχνίδι;
 
Ουφ! Τα είδα όλα με τη σειρά από τον πιλότο έως και την τελευταία τηλεταινία... :precry:

Η εισαγωγές τελικά είναι μόνο 2. Η πρώτη από 1-8 σεζόν και η δεύτερη στην 9η και στις 3 τηλεταινίες.

Ο πιλότος που έχει και αυτό μιάμιση ώρα διάρκεια δεν έχει εισαγωγή αλλά έχει το ίδιο μουσικό θέμα.

Καλή ευκαιρία να το δω με την ματιά των 41 χρόνων πλέον... Τι είδα:

Φυσικά πρώτα από όλα ξεχείλισε η καλοσύνη με ένα σωρό διδακτικές αναφορές όπως ισότητα, διαφορετικότητα, ρατσιμός κτλ. Σε μεγάλες και "απόκοσμες" δόσεις αλλά εντάξει δεν μπορώ να πω πως με χάλασε.

Πακέτο με τα παραπάνω και η θρησκεία-εκκλησία. Αν και καθόλου φανατικός και άσχετος το αντέχω και αυτό.

Οικογένεια, κοινότητα. Τραβηγμένο αλλά θα ζήσω.

Αυτό που δεν άντεξα όμως είναι πως το πακέτο συμπληρώνει η αμερικανιά-πατριωτισμός καθώς επίσης και η εμβόλιμες αναφορές στο "my property" "property" "out of my property" στο κέρδος και το χρήμα κτλ που συναντούμε πολλές φορές σε αμερικάνικες παραγωγές. Αυτά για εμένα έρχονται σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω σε ένα βαθμό. Τώρα ίσως και γιατί δεν είμαι αμερικάνος.

Το θέμα με τον Άλμπερτ πάλι νομίζω δεν μπορεί κανείς να το μπαλώσει όσο και να προσπαθήσει. Στο διπλό επεισόδιο "Home Again" που στο τέλος η Λόρα μας λέει πως πολλά χρόνια μετά ο Άλμπερτ θα γυρίσει γιατρός στο χωρίο το σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή και όλα τα σχετικά είναι του Λάντον.

Την τηλεταινία στην οποία ο Άλμπερτ ανεβαίνει στο τέλος στο λόφο έχει γράψει άλλος σεναριογράφος και έχει σκηνοθετήσει ο Victor French (κύριος Έντουαρντς) και executive producer είναι ο Λάντον. Για μια σειρά που ο Λάντον είναι παντού και ουσιαστικά είναι δική του, τέτοιο μπέρδεμα το βρίσκω απαράδεκτο. Στη διάρκεια όλης της τηλεταινίας ο Άλμπερτ πάει από το κακό στο χειρότερο και τίποτα δεν αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί και κανένα θαύμα να γίνει.

Μικρή λεπτομέρεια επίσης η εμφάνιση γραμμοφώνων σε κάποια παλιότερα επεισόδια. Χαρακτηριστικό η δασκάλα στο σπίτι της όταν ήταν ακόμη στο χωριό και έπαιζε κάποιος έρωτας με φίλο του Αλμάνζο...Τα γραμμόφωνα αυτού του τύπου βγήκαν τουλάχιστον 10 χρόνια μετά, και μια δασκάλα σε ένα χωρίο που έχει και αρκετούς δίσκους θα πρέπει να ήταν εικόνα που πιθανόν να συναντούσε κάποιος 20 χρόνια ή και περισσότερα από τότε που αναφέρεται η σειρά.

Ώχ ζαλίστηκα :)

edit

Η Μαίρη και ο άνδρας της δεν μου άρεσαν ποτέ ούτε στην όψη ούτε στο ταπεραμέντο. Η Λόρα μικρή δεν είχε σύγκριση. Επίσης η Shannen Doherty ήταν πολύ όμορφη μικρή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά διάβασα στην retrodb ότι τελευταία επανάληψη ήταν το 1999. Κρίμα που με τόση επανάληψη στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν παίζουν και αυτά τα έργα.
 
[edited]Παρακαλω οχι αναφορες για ευρεση copyrighted υλικου.[/edited]

γνωριζετε μηπως τι ισχυει τελικα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spirtoulis είπε:
Παιδιά διάβασα στην retrodb ότι τελευταία επανάληψη ήταν το 1999. Κρίμα που με τόση επανάληψη στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν παίζουν και αυτά τα έργα.
Η σειρά πρέπει να έχει διαγραφεί από το αρχείο της ΕΡΤ όπως και το Καρουζέλ.Έτσι μου έχει πει ένα άτομο που είχα γνωρίσει στο facebook,ο οποίος δούλευε στην ΕΡΤ.
 
κυριοι διαχειριστες δεν κατονομασα τον τρακερ απλα ειπα να μου στειλει οποιος θελει πμ

καλα εν ετη 2000 η ΕΡΤ συνεχιζε να διαγραφει αρχεια;

το ΣΚΑΙ τι λεει για ολα αυτα;
 
Δεν ητανε η ονομασια του Τρακερ,ητανε η αναφορα στο ποσες σεζον υπαρχουν για παρανομο κατεβασμα,το ποσες απο αυτες εχουνε υποτιτλους και το ποσες ειναι μεταγλωτισμενες.
 
To 1991 ειχε μεταδοθει απο την ΕΡΤ οποτε αν εγινε θα εγινε μετα...
 
χρονια πολλα σε ολο τον κοσμο. θυμαται καποιος αν το 1ο επεισοδιο ηταν με υποτιτλους η μεταγλωτισμενο; ;

το ρωταω γιατι καποιος χρηστης που το ανεβασε καπου απο τον ΣΚΑΙ το εχει με υποτιτλους..

επισης συμμετειχαν και αλλοι ηθοποιοι που δεν αναγραφονται στο retrodb.

καποιος ας βοηθησει λιγο.
 
Ερχεται στην ερτ απο το σαββατο αυτό τρεις και μισή και κάθε μέρα την ίδια ώρα! Γίνονται και θαύματα!!!!
 
Για την ακρίβεια το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου στις 15:00 και από εκεί και πέρα Δευτέρα με Παρασκευή στις 15:30 ;)
 
Πίσω
Μπλουζα