Το μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου (Tales of the Gold Monkey)

Μιας χρησης, που την αγοραζεις
 
Υποθέτω στις τράπεζες πουλούνται αυτά τα πράγματα ;
 
iliekater καλές αγορές. Τα Off topic θα τα καθαρίσω μέχρι το απόγευμα :)
 
Να σημειωσω ότι η κυκλοφορία του dvd που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι πολύ πρόσφατη, μόλις φετεινή (2010).

Παλιότερα "dvd" που είχαν κυκλοφορήσει ημιπαράνομα στην Αμερική ήταν με απλή ψηφιοποίηση απο βιντεοκασέτες, που είχαν κυκλοφορήσει τότε, πολύ χειρότερης δηλαδή ποιότητας...

Το σενάριο η παραγωγη το είχε έτοιμο απο καιρο, αλλά κανεις δεν αποφάσιζε την εναρξη των γυρισματων γιατι όλοι πίστευαν ότι μια σειρα περιπετειας που διαδραματιζεται το '30 δεν θα ενδιέφερε πολλούς. Γι αυτο και η αποφαση παρθηκε αμεσως μετα τη μεγαλη επιτυχια του Ιντιάνα Τζόουνς που αναφεροταν στην ιδια περιοδο, προσπαθωντας να επωφεληθεί απο αυτή...

Δυστυχώς όμως η σειρά άφησε μόνο ένα κύκλο επεισοδίων καθώς το κανάλι που έκανε την παραγωγή έκρινε πως η θεαματικότητα δεν ήταν τόσο υψηλή όσο περίμεναν, σε σχέση με το πολύ αυξημένο κόστος γυρισμάτων....

Διάβασα ότι η "χήνα" των γυρισμάτων, υπέστη σοβαρότατο ατύχημα και παροπλίσθηκε το 2005 με τους δυο πιλοτους που επεβαιναν να γλιτώνουν ευτυχώς απο την πτώση.. Ήταν από μόνο του το αεροσκάφος ιστορικό μνημείο...
 
Και λίγη ιστορία για το μπουφάν του Τζάκ..

bTob353aYlM.gif


Αν παρατηρήσετε έχει ένα σήμα ραμμένο στο πίσω μερος του...

Αυτό ήταν το γνωστό και ως blood chit, και το φορούσαν όλοι οι πιλότοι των flying tigers, μέλος των οποίων ήταν στην σειρά ο Τζακ, πριν πάει στον Νότιο Ειρηνικό..

Οι flying tigers ήταν μια εθελοντική μονάδα αεροπόρων, που έδρασε στην Κίνα κατά τον 2οΠΠ εναντίον των Γιαπωνέζων, την περίοδο που η Αμερική δεν είχε εισέλθει ακόμα επίσημα στον πόλεμο..

Το σήμα αυτό, έγραφε στα κινέζικα ότι ο πιλότος αυτός είναι σύμμαχος που βοηθάει εθελοντικά την Κίνα και όποιος τον βρει οφείλει να τον περιθάλψει και να τον βοηθήσει.. Πολλές ζωές πιλότων που καταρρίφθηκαν, σώθηκαν χάρη σε αυτό το σήμα

images
 
Πολύ ενδιαφέροντα trivia, japetus! :thumbup:
 
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες japetus.

Στεναχωρήθηκα για την "Χηνα" πάντως :(
 
Tα DVD ήρθαν [edit] πνευματικά δικαιώματα

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δημόσια διαφήμιση / πρόταση για ανταλλαγή ή αντιγραφή οπτικοακουστικού υλικού που ενδέχεται να είναι copyrighted ή να εμπίπτει γενικότερα σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Έτσι για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να αναφέρει πληροφοριακά π.χ. ότι διαθέτει σε DVD μια συγκεκριμένη σειρά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί δημόσια ούτε να την διαλαλεί σαν 'πραμάτια', ούτε σαν 'εμπόρευμα', ούτε σαν 'ανταλλάξιμο' υλικό. Κάτι τέτοιο είναι ποινικά κολάσιμο και μόνο σε μπελάδες θα μπορούσε να τον βάλει. Εξυπακούεται βέβαια ότι το τι κάνετε στα PM είναι δική σας δουλειά (όπως επίσης και αποκλειστική σας ευθύνη!). Όσα μηνύματα εντοπίζονται να παραβαίνουν τον συγκεκριμένο κανονισμό θα διαγράφονται ή θα τροποποιούνται αναλόγως, χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση. Μέλη που αρνούνται να συμμορφωθούν θα εγκαλούνται πρώτα και, αν παρ' όλα αυτά υποπέσουν εκ νέου στην ίδια παράβαση, θα διαγράφονται.
[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το '83 πήγα Πρώτη Δημοτικού! Μέναμε Κατερίνη! Είχε φυσικά μόνο 2 κανάλια, ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2! Μετά τις Ειδήσεις είπε να μην χάσουμε Το Μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου, κι ήμουν πολύ περήφανος γιατί θα ήταν η πρώτη σειρά που θα έβλεπα από το πρώτο επεισόδιο! Νομίζω κυνηγούσαν ένα χρυσό αγαλματάκι, και το πρώτο επεισόδιο τελείωνε με ξύλο μέσα στον καταρράκτη! Δεν μπορώ να ξεχάσω και την αρχή της σειράς, όπου η Χήνα κόβει μια χορταρένια γέφυρα και πέφτουν κάτω οι ιθαγενείς!

Εγώ έκανα τον Τζέϊκ σε σκαμπό, πιάνεται? Όλοι θέλαμε να γίνουμε Τζέϊκ τότε! Με έκανε να θέλω να μεγαλώσω γρήγορα! Και φυσικά ήθελα να βρω μια Σάρα! Αυτό γιατί δεν το είπε κανένας? Όταν βγήκε η ταινία Ντιουκς παντού λέγανε όλοι για "το απόλυτο θηλυκό" κλπ, ότι όλοι δηλαδή θέλανε την Νταίζη Ντιουκ! Εμένα αυτή μου έβγαζε μια κακία! Μόνο εγώ γούσταρα τη Σάρα δηλαδή? Καλή κι η Γιαπωνέζα, αλλά την θυμήθηκα με τις επαναλήψεις του '90!

Επίσης πρώτη φορά εδώ είδα ότι έμοιαζε με τον Ιντιάνα Τζόουνς! Τί να πω? Εγώ πρέπει να είδα πρώτη φορά Ιντιάνα Τζόουνς το '95! Και δεν μου άρεσε! Πολύ μούφα, όλο βρυκόλακες και τέρατα, πολλή βία! Ενώ ο Χρυσός Πίθηκος ήταν ωραίο σαν παιδικό: χωρίς σκηνές βίας, άντε καμιά μπούφλα, χωρίς τέρατα μούμιες και κατάρες! Είχε μια σπάνια καλαισθησία και γλύκα η σειρά!
 
sto youtube προστεθηκαν και αλλα επεισοδια.

[edit] αφαίρεση link με ολόκληρα επεισόδια λόγω πνευματικών δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kαλα κανετε και αφαιρεσατε τα λινκ.

ομως αποψη μου ειναι οτι για να υπαρχουν πνευματικα δικαιωματα πρεπει η σειρα να υπαρχει στο αρχειο.

τωρα την στιγμη που δεν υπαρχει στο αρχειο δεν τιθετε θεμα πνευματικων δικαιοματων.

αν δεν τα εχει η ΕΡΤ τουλαχιστον να την βοηθησουμε εμεις να τα μεταδωσει αφου καποιος χρηστης στο youtube εχει 8 επεισοδια.

ας τα δωσουμε εκει και με τα μηχανηματα τελευταιας τεχνολογιας που εχει θα φτιαξει και την εικονα.
 
η σειρα ομως δεν ειναι ελληνικη παραγωγη(μονο τη μεταγλωττιση εκανε η ΕΡΤ) και η ΕΡΤ δεν εχει τα δικαιωματα για να τη βαλει στο αρχειο της
 
hlias74 είπε:
kαλα κανετε και αφαιρεσατε τα λινκ.ομως αποψη μου ειναι οτι για να υπαρχουν πνευματικα δικαιωματα πρεπει η σειρα να υπαρχει στο αρχειο.

τωρα την στιγμη που δεν υπαρχει στο αρχειο δεν τιθετε θεμα πνευματικων δικαιοματων.

αν δεν τα εχει η ΕΡΤ τουλαχιστον να την βοηθησουμε εμεις να τα μεταδωσει αφου καποιος χρηστης στο youtube εχει 8 επεισοδια.

ας τα δωσουμε εκει και με τα μηχανηματα τελευταιας τεχνολογιας που εχει θα φτιαξει και την εικονα.

katerinak είπε:
η σειρα ομως δεν ειναι ελληνικη παραγωγη(μονο τη μεταγλωττιση εκανε η ΕΡΤ) και η ΕΡΤ δεν εχει τα δικαιωματα για να τη βαλει στο αρχειο της
Έχει δίκιο η katerinak - Τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς, ανήκουν στην ξένη εταιρία παραγωγής. Στην ΕΡΤ ανήκουν τα δικαιώματα της μεταγλώττισης.

Όπως και να έχει, δεν μπορούμε να φιλοξενούμε εδώ links με ολόκληρα επεισόδια στα οποία εμπίπτει θέμα δικαιωμάτων, ασχέτως αν η ΕΡΤ έχει (ή δεν έχει πια) τα μεταγλωττισμένα επεισόδια στο Αρχείο της... Αυτό λέει ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων :)
 
Πίσω
Μπλουζα