Το παλιό όνομα της ALGIDA

Εγώ πάντως θυμάμαι πολύ καλά αλλαγή ονόματος και όχι απλά λογότυπου... :xm:
 
Δημήτρης Σκορπιός είπε:
Αν παρατηρήσεις την εικόνα απο το 1950 ονομάζεται Algida...
Εδώ λέμε για την Ελλάδα και όχι το αν υπήρχε η Algida γενικά σαν εταιρία - επωνυμία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και μάλλον για κάποια χρόνια τα παγωτά της Algida στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν με κάποιο άλλο όνομα, που κάποια στιγμή (Μάλλον στα μέσα του 80.) άλλαξε σε Algida.
 
cloud είπε:
Εδώ λέμε για την Ελλάδα και όχι το αν υπήρχε η Algida γενικά σαν εταιρία - επωνυμία σε παγκόσμιο επίπεδο. Και μάλλον για κάποια χρόνια τα παγωτά της Algida στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν με κάποιο άλλο όνομα, που κάποια στιγμή (Μάλλον στα μέσα του 80.) άλλαξε σε Algida.
το λογοτυπο που ειδαμε στη βιντεοταινια ειναι ιδιο μ αυτο της σειρας "το ρετιρε" ,φαινεται στην φωτο,η ονομασια ειναι "Algida"
 
Πραγματικά ενδιαφέρον θέμα. Συγχαρητήρια.

Λοιπόν:

Στο Ρέντη, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο του Ολυμπιακού, υπάρχει μία αποθήκη της unilever. (Παλαιότερα υπήρχε εργοστάσιο αλλά αυτό είναι κουβέντα για άλλο νήμα).

Στο parking πάρκαραν φορτηγά-ψυγεία τα οποία είχαν μέσα παγωτά (τα συνδέανε με τάση όλο το βράδυ) τα οποία τα έβλεπα καθημερινά καθώς κατοικούσα πολύ κοντά στο εργοστάσιο αυτό.

Το όνομα είμαι σίγουρος ότι ήταν άλλο. Φυσικά δεν μπορώ να θυμηθώ το παλιό.

Η αλλαγή πρέπει να έγινε 1983-1985 το πολύ.

Μάλλον πρέπει να κάνω επίσκεψη επιτόπου, μήπως ανακαλύψω κάτι...
 
katerinak είπε:
το λογοτυπο που ειδαμε στη βιντεοταινια ειναι ιδιο μ αυτο της σειρας "το ρετιρε" ,φαινεται στην φωτο,η ονομασια ειναι "Algida"
Το λογότυπο ήταν νομίζω το ίδιο.. Το όνομα άλλαζε.

Συν ότι δεν ξέρω αν είχε γίνει κάτι σαν την Δέλτα και την Nestle που για κάποια χρόνια κυκλοφορούσαν και τα 2 ονόματα με διαφορετικά παγωτά, και αργότερα συνενώθηκαν στο όνομα Nestle.

Όμως ότι στις αρχές του 80 υπήρχαν παγωτά που αργότερα ονομάστηκαν "Algida" είναι κατά 95% σίγουρο.
 
Ψάξε ψάξε, έπεσα πάλι στο φλέγον αυτό θέμα. Έχω κάτι κονέ με τη Unilever. Θα κοιτάξω μήπως εκμαιεύσω καμιά καλή πληροφορία μπας και βάλουμε ένα τέλος στο ερώτημα αυτό.
 
Kοιτα και αν τους περισευει κανα κασατο μισοκιλο ,μιαμ μιαμ.
 
Aardvark είπε:
Eιπα να μην το ξαναψαξω εκτος αν με πριζωσετε.Το site της Unilever.gr οντως γραφει το 1982 αλλα αυτο δεν σημαινει οτι απο το '82 υπηρχαν παγωτα με την μαρκα Αlgida.

Πιθανον το '82 εφτασε και βρηκε μια ετοιμη ηδη στον χωρο εταιρια με μεριδιο αγορας και σιγα σιγα εφτασε το ΄'87 (αυτο ηθελα να γραψω οχι '84) και εγινε η μετανομασια.

Απο αλλο site το παραπανω.

Τωρα για να το θυμαμαι τοσο εντονα (και συναμα αμυδρα lol) παει να πει οτι μαλλον απο την παραπανω χρονολογια εγινε η αλλαγη.

Πριν το '82 δεν θυμαμαι πολλα ,μονο G-Force. :p

.

.

 


Eντωμεταξυ εχω γνωστο σε διευθυντικη θεση που δουλευει στην Lever,το πασχα θα τον δω,ελπιζω να θυμαται.

 
Μπορει να περασαν 5 χρονια αλλα ρωτησα και η απαντηση ητανε απο ατομο που εκανε τα συμβολια για την συμφωνια οτι η Algida μας ηρθε φρεσκια φρεσκια στην Ελλαδα,δεν υπηρχε αντικατασταση.


Αυτα.
 
Εάν δεν υπήρχε αντικατάσταση, τότε απλώς εξαφανίστηκε μία εταιρεία και μια άλλη ταυτόχρονα βγήκε στα περίπτερα. Είμαι σχεδόν βέβαιος κι εγώ πως θυμάμαι "αλλαγή ονόματος" και μάλιστα το "Algida" δε μου καλάρεσε. Διάβασα όλα όσα γράψατε και υπάρχει το εξής ερώτημα, επειδή κι εμένα το "Magnum" (ή "Μάγκνουμ") κάτι μου θυμίζει. Το χωνάκι "Magnum" με το στρογγυλό σοκολατάκι που λέει ένας φίλος/φίλη πιο πίσω, το θυμάται κανένας; Εάν δεν είναι σε αυτά εδώ, παρά βλέπουμε μονάχα Cornetto (δε μπορώ να είμαι σίγουρος...), τότε το χωνάκι "Magnum" ποια εταιρεία το είχε; Σίγουρα όχι η "ΕΒΓΑ", όχι η "ΑΓΝΟ" και ούτε η "ΚΡΙ-ΚΡΙ"... Αυτές υπήρχαν παράλληλα. Την "ΑΣΤΥ" ομολογώ πως δεν την καλοθυμάμαι.
 
Ωραίος φίλε μου! Την είχα ξεχάσει τελείως τη "Δέλτα"! Ναι, γι' αυτό το "Magnum" μιλώ, οπότε άκυρος ο συνειρμός με πρώην "Algida". Δε μου λέτε; η "ΕΒΓΑ" προηγείται της "Algida", έτσι; Επειδή ήμουν πάντα φαν της "ΕΒΓΑ", σκέφτομαι μήπως αυτό που με "χάλασε" να είναι που μπήκε η "Algida" δυναμικά στο παιχνίδι και όντας φαν της "ΕΒΓΑ" να είχα ξενερώσει που έβλεπα να περιορίζονται τα προϊόντα της σε λιγότερα περίπτερα και να πρέπει να τα ψάχνω. Υπήρχε τότε μια "κοντρίτσα" μεταξύ των φαν των δύο αυτών εταιρειών για το ποια έχει τα καλύτερα παγωτά, θυμάμαι, όχι φανατικά όπως με τις παιχνιδομηχανές "Nintendo"-"Sega" (χαχα!), αλλά οπωσδήποτε υπήρχε κάτι. Επομένως ως "νέο", ως "αλλαγή" να θυμάμαι απλώς την περίοδο που μπήκε η "Algida" στο παιχνίδι. :) Αλλά ένα "συνταρακτικό" γεγονός που αφορούσε την "Algida" και κάποιου είδους αλλαγή στο σκηνικό, το θυμάμαι εκατό τοις εκατό! Μπορεί λοιπόν να ήταν κι αυτό...
 
Ωραίο εύρημα! "Good Humor" όμως, εμένα προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα...
 
Παιδιά καλησπέρα!!! Αναζητούσα κι εγώ το όνομα της Algida καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι με logos!! :p Και η σωστή απάντηση που έδωσε το παιχνίδι είναι "Heartbrand" !! Σας θυμίζει κάτι αυτό...?
 
Gryzor είπε:


Παιδιά καλησπέρα!!! Αναζητούσα κι εγώ το όνομα της Algida καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι με logos!! :p Και η σωστή απάντηση που έδωσε το παιχνίδι είναι "Heartbrand" !! Σας θυμίζει κάτι αυτό...?
 
Μου φαίνεται μεταγενέστερο (ίσως σημερινό) όνομα και δε μου λέει κάτι.
 
ΔΕΝ πρόκειται περί ομαδικής παράκρουσης, όντως υπήρξε αλλαγή ονόματος, το θυμάμαι ξεκάθαρα όσο θυμάμαι και το ότι προτιμούσα το παλιό γιατί ήταν πιο "εύηχο". Είμαι 99% σίγουρος ότι το όνομα ήταν Algitta και το έλεγα τότε "Αλτζίτα". Με είχε ξενίσει πολύ όταν άλλαξε σε Algida και το θυμάμαι έντονα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να εγκαινιάσω τη θερινή περίοδο με μια φωτό από το Ιταλικό περιοδικό Corriere dei ragazzi, έτος V, #16, του 1976:

Άλλη μια χρονιά συλλογισμού....

DSC02159.JPG
 
  • Like
Reactions: PT8
Πίσω
Μπλουζα