Τ' Ανάποδα (1981 ΕΡΤ)

To αραχτοι και Λαϊτ θα συμφωνησω οπως και μια σειρα στο Σταρ με την Παναγιωτοπουλου,στο Στραβα και Αναποδα ειχε στοιχεια απο τις σειρες του Δαλιανιδη,π.χ θυμαμαι τον ανιψιο τι ηταν να ζηταει λεφτα απο τον Παπαδοπουλο!
 
Ολοκληρώθηκε η προβολή των 8 επεισοδίων της σειράς πρίν από λίγο.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την μετάδοση της σειράς για πρωτη φορά, και φυσικά δεν θα πρέπει να παραληφθεί η η τεραστια συμβολή του ChristosM, ο οποιος με τις ενέργειες του κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ΕΡΤ να προβάλουν ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ την σειρα αυτή.

Χρήστο ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο που σου οφείλουμε.
 
Σε ευχαριστω κι εγω απο καρδιας, Χρηστο. Σου οφειλει πολλα το Ρετρομανιαξ και ολο το ελληνικο τηλεοπτικο κοινο γι' αυτο και ειμαι πολυ χαρουμενη που εχουμε γνωριστει και απο κοντα.
 
Εννοείται κι από μένα τις θερμές μου ευχαριστίες στον Χρήστο. Αγωνίστηκε πολύ , κατάφερε πολλά και ελπίζω να δούμε κι άλλα από την ΕΡΤ. Και γω ευτύχησα να τον γνωρίσω από κοντά και πιστεύω πως έβαλε σίγουρα όχι το λιθαράκι του αλλά την...κοτρώνα του για να μπορούμε επιτέλους να δούμε πράγματα αγαπημένα στην ΕΡΤ που δεν είμασταν σίγουροι αν θα τα δούμε ποτέ...
 
Συμφωνώ με όλες τις φίλες και φίλους που έγραψαν παραπάνω - Η συμβολή του ChristosM για την προβολή των "Αναπόδων" του Γ. Δαλιανίδη από την ΕΡΤ2 αυτές τις μέρες ήταν καταλυτική.

Και την προσπάθεια αυτή την κατέβαλε γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό το μικρό "διαμαντάκι" (μικρό λόγω του μικρού αριθμού επεισοδίων) που υπήρχε στο Αρχείο της ΕΡΤ ήταν ο μόνος (πλέον) τρόπος για όλους εμάς τους νοσταλγούς της παλιάς καλής Ελληνικής τηλεόρασης να ξαναδούμε "Λούνα Παρκ". Να (ξανα)δούμε δηλαδή την γειτόνισσα Ελένη να ξεσηκώνει την Ουρανία, η οποία μαζί με την ανηψιά της Κάθριν "ταλαιπωρούν" τον κυρ-Γιώργη, ο οποίος εκρήγνυται. Να γελάσουμε με τα κείμενα του Δαλιανίδη. Να γευτούμε τις ερμηνείες των ταλαντούχων αυτών ηθοποιών, οι τρεις βασικοί εκ των οποίων δεν είναι πλέον στη ζωή... Να απολαύσουμε την χημεία που είχαν μεταξύ τους. Να πάρουμε άλλη μια γεύση της Αθήνας και των ηθών της στις αρχές της δεκαετίας του '80. Να απολαύσουμε ξανά καλή, αθώα ασπρόμαυρη Ελληνική τηλεόραση.

Και κάτι ακόμα... Οφείλω να πω ότι η προσπάθεια και ο κόπος του Χρήστου για να απολαύσουμε τα "Ανάποδα" στις οθόνες μας το 2015 δεν είναι μόνο αποτέλεσμα προσπάθειας των τελευταίων μηνών, αλλά ετών ολόκληρων. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε καταφέρει να μάθει από την ΕΡΤ ότι "Τ' Ανάποδα" δεν είχαν σβηστεί. Από τότε, άλλοτε μόνος, άλλοτε με την συμπαράσταση των συντελεστών της σειράς είχε κάνει αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την ΕΡΤ για την επαναπροβολή της. Το 2011 επιβεβαιώσαμε (τελειωτικά πλέον) ότι από τα 330 επεισόδια του "Λούνα Παρκ" είχε κρατηθεί μόνο ένα, το τελευταίο. Και ότι "Τ' Ανάποδα" εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε μια γωνία του Αρχείου. Έπειτα, σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Αρχείου, ζήτησε και κατάφερε την ψηφιοποίηση της σειράς. Το πρώτο επεισόδιο το είδαμε στο site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 2012, πάλι με δικές του προτροπές. Η πολύπαθη... ιστορία σταμάτησε απότομα τον Ιούνιο του 2013 με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά συνεχίστηκε 2 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2015 όταν η ΕΡΤ ξανα-άνοιξε. Και να που τα κατάφερε τελικά. Με υπομονή και επιμονή 20+ χρόνων... Τι άλλο να πω, παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων!!

Θέλω όμως να σταθούμε όλοι σε αυτό: πώς μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε τον Χρήστο στο μέλλον για την προβολή άλλων προγραμμάτων της ΕΡΤ που επιθυμούμε να ξαναδούμε. Διότι μπορούμε. Όλοι μαζί.

Επικοινωνήστε με την Γραμματεία Δ/νσης Προγράμματος Τηλεόρασης


Στα τηλέφωνα: +30 210 6092 033 και 210 6092 548



Στο e-mail:
programmtv@ert.gr

Πείτε ένα μπράβο, ένα ευχαριστώ στην ΕΡΤ για "Τ' Ανάποδα".

Και ζητήστε τα προγράμματα που επιθυμείτε να ξαναδείτε στις οθόνες σας.

Η καταγραφή των τηλεοπτικών σειρών που σώζονται υπάρχει εδώ:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php/20554

Συμβουλευτείτε την παραπάνω λίστα για να αποφασίσετε τι θα θέλατε να ζητήσετε.

Σημείωση: Από το 1986 και έπειτα σώζονται οι τηλεοπτικές σειρές των ΕΡΤ και ΕΡΤ2 στο σύνολό τους

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

 


Να δούμε και άλλα "διαμαντάκια" της ΕΡΤ ξανά στις οθόνες μας.


 


Τώρα που η ΕΡΤ έχει την διάθεση να ακούσει τις επιθυμίες του κοινού. Το απέδειξε με "Τ' Ανάποδα".


 


Και είναι η πρώτη φορά που μας ακούει!! Ας μην χάσουμε την ευκαιρία!!


Και όπως λέει μια πολύ-αγαπημένη (μας) ηθοποιός και φίλη του ChristosM:

Ένας = κανένας

Πολλοί = ΔΥΝΑΜΗ

;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλά μπράβο και ευχαριστώ και από μένα στο Χρήστο και σε όποιον άλλον συνέβαλε για την ψηφιακή αποκατάσταση και διάθεση στο τηλεοπτικό κοινό αυτού του σπάνιου πολιτιστικού θησαυρού.

Αυτό όμως που με θλίβει και προβληματίζει είναι το γιατί χρειάστηκε η συμβολή "εξωτερικών δυνάμεων", ανθρώπων με μεράκι και νοσταλγία αλλά παρ' όλα αυτά άνευ επαγγελματικής σχέσης με την ΕΡΤ, ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δηλαδή, ακόμα και σήμερα, τι μυαλά υπάρχουν σε αυτήν την εταιρεία ώστε να μην μπορούν να καταλάβουν τι ανεκτίμητης αξίας υλικό είχαν στα χέρια τους, ιστορικής δε σημασίας από τη στιγμή που δεν είχε προβληθεί ποτέ! Δηλαδή, αν δεν είχε ασχοληθεί ο Χρήστος, τι θα έκαναν; Θα το έκαιγαν; Θα το πέταγαν; Θα το αγνοούσαν;

Ήδη οι ώρες προβολής απέδειξαν ότι δεν έχαιρε και ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ιθύνοντες η συγκεκριμένη σειρά. Θα μπορούσε να είναι μετά τις 6 το απόγευμα έως και την prime ζώνη, άλλωστε μόλις 8 επεισόδια ήταν. Δεν υπήρξε ενημέρωση, δεν υπήρξε διαφήμιση, δεν υπήρξε έστω ένα υποτυπώδες τρέιλερ, όποιος το πήρε χαμπάρι, το έμαθε από εδώ και από το fb.

Κρίμα, ακόμα και μετά απ' όσα πέρασε η ΕΡΤ, κάποιες παιδικές ασθένειες δεν ξεπερνιούνται...
 
Θα ήθελα και εγώ να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πολύτιμη και πολύχρονη προσπάθεια του Χρήστου (κι ας μην έχουμε ακόμα γνωριστεί) για την προβολή αυτού του πολύτιμου μικρού θησαυρού που μέχρις πριν λίγο καιρό φαινόταν αδιανόητο. Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ με την επαναπροβολή πετυχημένων σειρών που ήταν στο αρχείο, αποτελεί για εμάς τους λάτρεις της παλιάς καλής ελληνικής τηλεόρασης μεγάλη ηθική ανταμοιβή και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση μαζί με την ΕΡΤ για την αξιοποίηση του μοναδικού αυτού αρχείου που άλλωστε αποτελεί κτήμα ολόκληρου του λαού.
 
Η ηθοποιός που έπαιξε την Μαρία Ζαληφέρη πως λέγεται;
 
Και από εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο για την προσπάθειά του να δούμε για πρώτη φορά τη σειρά "Τ' ανάποδα". Εγώ, που σαν παιδί στηνόμουν με λαχτάρα να δω το "Λούνα Παρκ" και ειδικά το κομμάτι με τον κυρ-Γιώργη, την Ουρανία και την Κάθριν, ταξίδεψα πίσω σε εκείνη την αθώα εποχή.
 
Περα απο ενα μεγαλο ευχαριστω για τα καλα σας λογια, θελω να απαντησω στον drspiros οτι ναι, τα ειχαν πεταμενα και κινδυνευαν να χαλασουν καθως η θεση και η απαντηση που εδιναν τα μεγαλα κεφαλια στο αρχειο ηταν οτι "αυτα ειναι σκουπιδια". Ποναω, αγαπαω και σεβομαι απεριοριστα αυτο το υλικο, οχι μονο γιατι ειναι κομματι απο τα καλυτερα παιδικα μου χρονια, αλλα και γιατι μεσα σε αυτο εχει καταγραφει μια αλλη Ελλαδα που δεν υπαρχει πια, με αλλες αξιες, αλλη ηθικη, πιο αθωα και πιο ρομαντικη. Και ειναι εγκλημα οτι καποιοι "κυριοι" αποφασισαν απο το 1981 να εξαφανισουν αυτη την εικονα και τους δημιουργους της. Θα θελα, εστω και 35 χρονια μετα, καποιος δικηγορος να εσερνε στα δικαστηρια αυτους που την στερησαν απο εναν ολοκληρο λαο.

Και οπως εγραψε ο Bernard αυτη ειναι η στιγμη να επικοινωνησουν ολοι με την ΕΡΤ2 και για να ευχαριστησουν αλλα και για να ζητησουν να προβαλλει οτι εχει μεινει απο εκεινη τη χρυση εποχη της Ελληνικης τηλεορασης.
 
"αυτα ειναι σκουπιδια"

 


Και μόνο αυτή η φράση αποδεικνύει πόσο ακατάλληλοι είναι αυτοί οι άνθρωποι γι' αυτές τις θέσεις. Σαν να λέει "σκουπίδια" ένας αρχαιολόγος τα αγάλματα. Ένας βιβλιοθηκονόμος τα βιβλία. Ένα υλικό που στα χέρια υπευθύνων ανθρώπων θα αποτελούσε πολιτιστική κληρονομιά, μνημείο ιστορίας και αντικείμενο κοινωνικής μελέτης, επειδή έπεσε στα χέρια ανίκανων είναι "σκουπίδι"!

 


Αν ποτέ βρεθεί δικηγόρος να τους τιμωρήσει, υπολογίστε με στα έξοδα!
 
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει αλλη χωρα στον κοσμο που να πεταξε στα σκουπιδια ολη την ιστορια της τηλεορασης της. Τις πρωτες εκπομπες, τις πρωτες σειρες και κατα καποιον τροπο, τους πρωτους ανθρωπους που την πλαισιωσαν.

Υπαρχει αραγε και καμια αλλη η μονο εμεις ημασταν οι εξυπνοι;
 
Μόνο εμείς φυσικά! Η RAI έχει όλη την ιστορία της ψηφιοποιημένη και προ 15 ετών που σπούδαζα Ιταλία έβλεπες μετά τα μεσάνυχτα εκπομπές από το '60-70!
 
Κι ένα αφιέρωμα στη σειρά, μέσα από τη στήλη μου...http://www.musiccorner.gr/aspromavra-ki-egchroma-t-anapoda-125280/
 
Η σειρά ξαναπροβάλλεται για 2η μόλις φορά στην ΕΡΤ-2 από αυτήν την Τετάρτη στις 12.00 με 2 επεισόδια ημερησίως.

Να θυμίσουμε ότι η σειρά γυρίστηκε το 1981 και προβλήθηκε για πρώτη φορά το... 2016, μετά από 35 χρόνια!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
 Εν τω μεταξυ στο διαδικτυακο αρχειο της ΕΡΤ υπαρχει μονο το πρωτο επεισοδιο από το συνολο των οχτω επεισοδίων!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαθαινω οτι τελικα δεν προβληθηκε και στη θεση του επαιξε ο Ζητιανος. Δεν ξερω αν ευσταθει η πληροφορια.
 
Μαθαινω οτι τελικα δεν προβληθηκε και στη θεση του επαιξε ο Ζητιανος. Δεν ξερω αν ευσταθει η πληροφορια.
Όπως εγραψα και χθες εδώ Τ' αναποδα θα προβληθουν σημερα, αλλα μονο ένα επεισοδιο. Η σειρα παιζεται στην τηλεοραση αυτή τη στιγμη.
 
Ειναι ανωμαλοι..... Ξεκινα το τριτο επεισοδιο και στο πενταλεπτο το κοβουν για να δειξουν παλι ....... τοσο ξαφνικα και αποτομα που κατατρομαξα, νομιζα οτι εγινε πραξικοπημα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι ανωμαλοι..... Ξεκινα το τριτο επεισοδιο και στο πενταλεπτο το κοβουν για να δειξουν παλι τις μαλ----ς τους τοσο ξαφνικα και αποτομα που κατατρομαξα, νομιζα οτι εγινε πραξικοπημα!
Τι;;;; Δεν σε ενδιαφέρει η συνέντευξη του Λαφαζάνη; Εγώ κρεμομουν από τα χείλη του μην τυχόν και χάσω καμία λέξη....?
 
Πίσω
Μπλουζα