bernard.c είπε:
2. ΕΡΤ-2 (1982-1984, έγχρωμο)
...ή αλλιώς "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΑΜΠΛΑΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥ"!!!! Όσοι διαβάσατε την περιγραφή από μνήμης, πρίν ανέβει το βίντεο, θα με νιώσετε...!!!
Θα προσπαθήσω, πάντως, να είμαι αντικειμενικός.
Πριν απ' όλα, έχω ένα μικρό κόλλημα ότι τα χρώματα στο "2" είναι κόκκινο-κίτρινο-μπλε και το "ερτ" λευκό, όπως το δημοσίευσα. Τα χρώματα που βλέπουμε εδώ -και μιλάω ως γραφίστας που είμαι- είναι πολύ ψυχρά ως αντιτηλεοπτικά για να είναι τα πραγματικά, αν και τα χρώματα στο στούντιο, και σε όλα τα άλλα βίντεο είναι ολόσωστα... Μόνο σε ασπρόμαυρες οθόνες θα είχαν εφαρμογή αυτά τα χρώματα... Τι να πω...
Κατά τα άλλα: Είναι ένα πολύ μοντέρνο και δυναμικό σήμα, και ως προς το animation και ως προς την μουσική, ακόμα και στην slow εκδοχή του -και σαν εικόνα και σαν ήχο- για την έναρξη και το κλείσιμο του προγράμματος, ακριβώς για να δείξει, έστω έτσι, πως η ΕΡΤ-2 δεν αποτελεί συνέχεια της "κουμπωμένης" ΥΕΝΕΔ. Επίσης η μουσική ήταν πολύ καλή από μόνη της, χωρίς το τηλεοπτικό σήμα, στο ραδιόφωνο δηλαδή.
Όσο για το στούντιο: Να θυμίσω ότι το στούντιο της εποχής του "τριπού 2" ήταν μπεζ με μικρά "ερτ2 ΕΙΔΗΣΕΙΣ" σε όλο το μήκος και το πλάτος του. Δεν θυμάμαι όμως αν ήταν ζωγραφισμένα, τυπωμένα, ή ανάγλυφα. Νομίζω ανάγλυφα. Η εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι από δύο εξώφυλλα του περιοδικού της εποχής "ΤV ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ", το ένα με Γιάννη Δημαρά και το άλλο με Μένυα Παπαδοπούλου. Αν κάποιος, κατά τύχη, τα έχει ή τα βρεί, σίγουρα θα συμφωνήσει μαζί μου. Πιστεύω πως ο λόγος που υπήρχε άλλο σήμα ειδήσεων και άλλο σήμα σταθμού, ήταν απλά γιατί δεν είχαν -ακόμα- καινούριο σήμα ειδήσεων... (ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΗΜΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤ-2, ΤΟ 1987.... Μπορεί και να κάνω λάθος, μετά από τόσα χρόνια...)
8,5 στα 10 (για να είμαι αντικειμενικός, αλλιώς το 9 ήταν "στο νερό"!!!!)
Υ.Γ. 1:Μου άρεσε η λέξη discoκατάσταση που αναφέθηκε!!!
Υ.Γ. 2: ΚΛΟΥ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΛΑ! ΤΟΣΟ ΤΟ "ΕΡΤ-2 ΕΙΔΗΣΕΙΣ", ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ) ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΚΑΛΑ!!!
Υ.Γ. 3: Κάντε καρέ-καρέ κίνηση την ώρα που αλλάζει το πλάνο από διπλό (Αθηνά Ραπίτου και Αχιλλέας Χρυσοχόος) σε μονό και θα δείτε το τέλειο "τρύπημα" εικόνας!!!
bernard.c είπε:
4. ΕΡΤ-2 (1984-1986, έγχρωμο)
[/b]
Κατ' αρχήν, αν είχαμε μόνο το σήμα, χωρίς τη μουσική, θα έλεγα "τέλος πάντων". Αλλά η μουσική σε δημοτικό ρυθμό μεν, αλλά χωρίς το δυναμισμό όχι ενός σήματος ειδήσεων αλλά του δημοτικού τραγουδιού...έλεος!!! Και μάλιστα πολύ περισσότερο έλεος όταν διαδέχεται το "τριπλό 2"!!!!
Στο σκηνικό παραμένουν τα ζωγραφιστά σήματα... Δεν τους "έκοψε" ποτέ, ή παρέμεινε το "ωχ αδερφέ, ποιός θα το δει";;;;
3 στα 10, μόνο για το animation!!!!
bernard.c είπε:
5. ΕΡΤ-2 (1986-1988, έγχρωμο)
[/b]
Εδώ, για μένα, είναι το εναλλακτικότερο σήμα που έκανε ποτέ η ΕΡΤ (ως οργανισμός), ίσως και το πιό όμορφο!!!
Μου άρεσε από την εποχή που παιζόταν. Το όλο animation, η γη, η κολώνα που ανοιγει... Και η πολύ καλή μουσική που δένει με τη γρήγορη εικόνα και την εναλλαγή της, που είναι και πιό δυναμική απ'ότι τη θυμόμουν! Και το αντίστροφο σήμα τέλους μου άρεσε το ίδιο....
Το μείον; Ότι δεν υπάρχει στούντιο, παρά μόνο "τρυπήματα"....
7 στα 10!
Υ.Γ. ΚΛΟΥ: Κάντε καρέ-καρέ την ώρα της εναλλαγής των δύο χαρτών πίσω από τον παρουσιαστή (δεν θυμάμαι όνομα). Θα δείτε για καναδυό καρέ ένα υπέροχο ΜΑΥΡΟ!!!!