Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
ChristosM είπε:Παιδια μεχρι να μπορεσω να μετατρεψω και να ανεβασω τα βιντεο που εχω βρει σε παλιες κασετες, σας δινω καποια στιγμιοτυπα που τραβηξα με το κινητο μου για να βοηθησω στην ερευνα σας.
Φαντάζομαι ότι έχεις αντιληφθεί ότι καθόμαστε όλοι σε αναμένα κάρβουνα!!ChristosM είπε:Θα επανλεθω συντομα και με τα υπολοιπα που εχω απο τοτε.
Σαν "ιδιόμορφη απόδειξη", έχω παραθέσει στο τέλος της δημοσίευσης των σημάτων και μια ζωγραφιά δική μου του τριπλού "2", εκείνης της εποχής. Έχω και άλλες τέτοιες, με τα ίδια χρώματα. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως τα χρώματά του ήταν έτσι, αλλά μη με ρωτήσεις πού τα πρωτοείδα σαν πιτσιρικάς και τα ζωγράφισα, γιατί πιά δεν θυμάμαι...sq350nike είπε:@ stam1370 πριν προχωρήσω στις αλλαγές του τριπλού "2" θελω να μου πέις αν σίγουρος ότι έτσι ήταν τα χρώματα.
![]()
επίσης μηπως έχεις τα σήματα αυτά σε καλύτερη ανάλυση;
Εχμμμ!!! Αν αυτά τα παλιά λογότυπα που είχες δει στο wiki ήταν γύρω στον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2007, εγώ τα είχα προσθέσει, και προφανώς κα΄ποιος δεν θέλησε να τα κρατήσει.stam1370 είπε:Υ.Γ. 2: Απαντώ στο φίλο Arielis: Το wiki είχε κάποια λογότυπα κάποτε, αλλά χθες που έψαξα δεν βρήκα τίποτα, ίσως επειδή απλά θέλανε να έχουν μόνο τα καινούρια... Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αυτή η προσθήκη. Όποιος ξέρει, ας το κάνει.
Πριν ο ChristosM βάλει τις φωτογραφίες ήθελα να σε ρωτήσω αν το ΕΡΤ στο "τριπλο 2" ήταν όντως λευκό, ή αν ήταν πορτοκαλί. Είχα φάει slashιά. Πάντως από ό,τι βλέπω στις φωτογραφίες του ChristosM το ΕΡΤ είναι μάλλον πορτοκαλί και στο τριπλο 2 υπάρχουν τα χρώματα μπλέ, πράσινο και κιτρινο.stam1370 είπε:Σαν "ιδιόμορφη απόδειξη", έχω παραθέσει στο τέλος της δημοσίευσης των σημάτων και μια ζωγραφιά δική μου του τριπλού "2", εκείνης της εποχής. Έχω και άλλες τέτοιες, με τα ίδια χρώματα. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως τα χρώματά του ήταν έτσι, αλλά μη με ρωτήσεις πού τα πρωτοείδα σαν πιτσιρικάς και τα ζωγράφισα, γιατί πιά δεν θυμάμαι...Αλλά, για να σου φύγει κάθε ίχνος αμφιβολίας, αν θέλεις, περίμενε και τα βίντεο του ChristosM, όταν τα ετοιμάσει...
Από όσο θυμάμαι τα χρώματα στο συγκεκριμένο σήμα είναι αυτά που έχω βάλει στο βιντεάκι. Όταν πριν από αρκετούς μήνες είχa δει τη συγκεκριμένη φωτογραφία είχα εκπλαγεί από τα χρώματα που είχε. Ίσως η φωτογραφία να τραβήχτηκε σε τηλεοραση που επαιζε σε PAL ενω εκεινη την εποχη υπηρχε το συστημα secam.stam1370 είπε:Επίσης, μιά που θα κάνεις αλλαγές, σου είναι εύκολο να αλλάξεις και τους χρωματισμούς στο σήμα ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ, όπως της φωτογραφίας του "ματιού" που έχουμε παραπάνω και που θεωρώ αυθεντική, λόγω του site απ' όπου την "κλέψαμε", ή είσαι σίγουρος ότι οι δικοί σου χρωματισμοί είναι οι σωστοί, οπότε από μένα καμία αντίρρηση;
Απίστευτο!!ChristosM είπε:ΕΡΤ ειδησεις 1981 (το πρωτο εγχρωμο)
Συντομα και της ΥΕΝΕΔ απο το 1981
ChristosM είπε:Ναι σας χρωσταω 2 ακομα, λιγες μερες υπομονη ομως. Ασπρομαυρο σημα της ΥΕΝΕΔ απ οσο θυμαμαι δεν πρεπει να εχω. Τα βιντεακια οποιος ξερει τον τροπο μπορει να τα περασει στο φορουμ μας για να μεινουν, απλα οχι στο youtube. Ελπιζω να σας εδωσα λιγη χαρα και θα επανελθω συντομα με τα υπολοιπα.
Νομίζω ότι αυτά που "περιμένουμε" είναι όντως το έγχρωμο "μάτι" (ΥΕΝΕΔ), αλλά το δεύτερο είναι το πρώτο έγχρωμο σήμα Ειδήσεων της ΕΡΤ της δεκαετίας του '80. Το "κόκκινο 2" (ΕΤ-2) δεν ξερω αν το έχει βρει ο φίλος μας ο ChristosM.stam1370 είπε:Σύμφωνα με τα filenames που βλέπω, έχουμε να "περιμένουμε" ακόμα το έγχρωμο "μάτι" (ΥΕΝΕΔ) και το "κόκκινο 2" (ΕΤ-2).
...ή αλλιώς "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΑΜΠΛΑΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥ"!!!! Όσοι διαβάσατε την περιγραφή από μνήμης, πρίν ανέβει το βίντεο, θα με νιώσετε...!!!bernard.c είπε:
Κατ' αρχήν, αν είχαμε μόνο το σήμα, χωρίς τη μουσική, θα έλεγα "τέλος πάντων". Αλλά η μουσική σε δημοτικό ρυθμό μεν, αλλά χωρίς το δυναμισμό όχι ενός σήματος ειδήσεων αλλά του δημοτικού τραγουδιού...έλεος!!! Και μάλιστα πολύ περισσότερο έλεος όταν διαδέχεται το "τριπλό 2"!!!!bernard.c είπε:
Εδώ, για μένα, είναι το εναλλακτικότερο σήμα που έκανε ποτέ η ΕΡΤ (ως οργανισμός), ίσως και το πιό όμορφο!!!bernard.c είπε: