ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ....
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
bernard.c είπε:
Σταμάτη, το περίμενα ότι θα έκανες την εμφάνισή σου μετά το "δωράκι" (βασικά "δωράρα", όχι "δωράκι") από τον Χρήστο!Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (και για να μην τσακωθούμε
):
Όταν αποκάλεσα
"γραφικά και καλτ" τα σήματα της Ε(Ρ)Τ-2, αναφερόμουν στα εξής 2 -
(1) του '83 (μπλε φόντο με περιστρεφόμενη σφαίρα)
και (2) του '86 (αρχαιοελληνική μαρμάρινη κολώνα με σφαίρα)
Δεν εννοούσα το αγαπημένο σου
"τριπλό 2" (του '82),
,
το οποίο αν και δεν είναι το δικό μου αγαπημένο (κυρίως διότι είναι πάρα, μα πάρα πολύ σύντομο βρε αδερφέ, μέχρι να καταλάβεις τι βλέπεις έχει τελειώσει, σαν μεζεδάκι είναι, όχι σαν γεύμα), αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα μου.
Τα 2 top δικά μου είναι:
ΥΕΝΕΔ 1977-82 (λόγω ΥΕΝΕΔ και λόγω μουσικής)
και
ΕΤ2 1988-1990 (αυτό που έκανε post χτες ο Χρήστος, λόγω γραφικών!)
Θα το βαθμολογήσουμε?
lease:
Έχεις δίκιο. Το "τριπλό 2" είναι του '82... η βιασύνη τι κάνει...
Σωστά θεωρείς κάλτ και γραφικό το σήμα του '83. Εγώ θα το έλεγα και πρόχειρο τεχνικά και ανούσιο μουσικά. Άσε που ο ρυθμός της μουσικής φέρνει σε δημοτικό τραγούδι...
Αλλά, όσο για την "κολώνα", ξαναλέω ότι για μένα είναι το πιό εναλλακτικό σήμα που υπήρξε ποτέ, πάρα πολύ καλό τεχνικά και με σχετικά δυναμική μουσική από φυσικά όργανα. Γνώμη σου και γνώμη μου, νόου πρόμπλεμ ατ όλλ!!!
Αλλά πες μου κάτι. Αν θεωρείς το σήμα της ΕΡΤ-2 του '83 καλτ και γραφικό, αυτό της ΕΡΤ του '81, που ούτε αυτό έχουμε βαθμολογήσει, πώς το θεωρείς;;;;;
Σαφώς και θα βαθμολογήσουμε!!! Σου παραχωρώ τη σειρά μου, για να μην κάνω δυό συνεχόμενα ποστ.
Αν θες και τα δικά μου τοπ-2 (εύκολο να τα φανταστείς πια):
1. ΥΕΝΕΔ '81 (για το κόλλημα που είχα μικρός και, τελικά, μετά από τόσα χρόνια δεν το ξέχασα σχεδόν καθόλου -ούτε το σήμα, ούτε το κόλλημα!)
2. ΕΡΤ-2 '82 (για τους ίδιους ακριβώς λόγους!)
bernard.c είπε:
Συμφωνώ! Για άλλη μια φορά η μνήμη σου δεν σε απατά!
Εγώ έχω στο μυαλό μου 1988 και μάλιστα τέλος καλοκαιριού/αρχές Σεπτεμβρίου?
Πολύ πιθανό! Στην αρχή ήθελα να γράψω "τέλη '88", αλλά δεν ήμουν σίγουρος...
bernard.c είπε:
Συμφωνώ, το αμέσως προηγούμενο ήταν αυτό του '86 (βλ. παραπάνω), το οποίο επιβεβαιώσαμε πρόσφατα ότι έγραφε "ΕΡΤ-2".
Άρα, ενισχύεις τη δική μου απορία: Η "κολώνα" έπαιζε ακόμα, ένα περίπου χρόνο μετά τη μετονομασία σε ΕΤ-2; Εδώ, δεν με βοηθά καθόλου το μυαλό...
bernard.c είπε:
Με έχασες.. Τι εννοείς? Κόκκινο 2 ήταν ένα - αυτό. Μετά είχαμε μπλε 2
(
(μακάρι να μας το βρει ο Χρήστος) (σπόντα - by the way, αν το ψάξεις (αν, λέμε τώρα), της ίδιας περιόδου ήταν και το "ΕΝΑ"
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο stam1370
Επίσης: Το "κόκκινο 2" έπαιξε πολύ και μόνο του σε σηματάκια αρχών διαφημίσεων, σαν το βίντεο που μας ανέβασε ο vosporos. Ένα απο αυτά, μάλιστα, το είχα σκιτσάρει -ίσως, αν ψάξω, να το βρω...
Για να σε δούμε...
Δεν σε έχασα καθόλου. Το "κόκκινο 2" έπαιζε όπως στο λέω. Επειδή δεν έχω πλέον σκάνερ -τα έφτυσε κανονικότατα-, με την ψηφιακή θα φωτογραφήσω το σκίτσο, αν το βρώ. Αλλιώς θα κάνω ένα πρόχειρο καινούριο, μια που το θυμάμαι.
Σαφώς μετά το "κόκκινο 2" είχαμε και επίσημα "σκέτο 2", ή αν θες "μοντέρνο τριπλό 2", λόγω των τριών γραμματοσειρών του, και σαφώς το "ΕΝΑ" ήταν της ίδιας περιόδου! Σε τα μας παλουκάρι, να 'ουμ;;;
Εγώ δεν πόσταρα τα σήματα;;;; (ξανά
)
Σχετικά με την "μετονομασία" των δύο καναλιών σε "ΕΝΑ" και "2":
Κατ' αρχήν, ποτέ δεν έγινε πλήρως αποδεκτή από τους δημοσιογράφους. Είτε "τους ξεφεύγαν" -και καλά- "ΕΤ-1" και "ΕΤ-2" στα λεγόμενά τους, είτε το πολύ να λέγαν "πρώτο" ή "δεύτερο" κανάλι... Ήταν -και το βρίσκω και εγώ- λίγο δύσκολο να πουν π.χ. "από την ΕΝΑ", ή "από το 2".
Συν ότι δεν υπήρξε ποτέ tv-ident "ΕΝΑ". Μόνο "2" (που θυμίζει πολύ το αντίστοιχο στο Ισραήλ!!!)
Άσε που περίμενα να μετονομάσουν και την ΕΤ-3 σε "ΙΙΙ"!!! Ευτυχώς, δε συνέβη!!!
Σήματα ειδήσεων:
Δεν υπήρξε σήμα ειδήσεων για το "2", ή τουλάχιστον κάτι θα θυμόμουν... Υπήρχε, όμως, για το "ΕΝΑ". Και μάλιστα ήταν "ΕΝΑ-ΝΕΑ", νομίζω σε μπλέ-θαλασσί χρώματα και -ξανανομίζω- τη μία λέξη κάτω απ'την άλλη... Μη ρωτήσεις λεπτομέρειες όπως στα σήματα των '80ς, γιατί είχε αρχίσει σταδιακά να ατονεί το παιδικό μου ενδιαφέρον...
Θυμάμαι, όμως, πως υπήρχαν σηματάκια διαφημίσεων -σίγουρα ένα, ίσως μέχρι τρία- για το "2".
bernard.c είπε:
Προσπαθούσα να θυμηθώ και για άλλη μια φορά ανακαλύπτω ότι είσαι απίστευτος! Θυμόμουν τα διαφορετικά σήματα ανάλογα με την ώρα προβολής των Ειδήσεων, αυτό που δεν θυμόμουν ήταν ότι είχαν ετοιμάσει και σήμα "κενό" (χωρίς ώρα), το οποίο είναι αυτό ακριβώς που πόσταρε ο Χρήστος!Και στο σημείο αυτό, θα γίνει κάτι πρωτόγνωρο - θα υπερασπιστώ την ΕΡΤ λέγοντας ότι το "χωρίς ώρα" σήμα (το εν λόγω) ήταν πιο σύντομο από αυτά με ώρα (κατά κάποια 2-3 δευτερόλεπτα δηλαδή), ακριβώς επειδή δεν είχε ώρα. Στα σήματα με την ώρα, η ώρα ήταν που έσπαγε το τοίχος με τα μαύρα τουβλάκια (μπαίνοντας προς τα μέσα ή βγαίνοντας προς τα έξω, δε θυμάμαι ακριβώς). Ταυτόχρονα περνούσε το ΕΙΔΗΣΕΙΣ από μπροστά πηγαίνοντας προς τα δεξιά και πίσω (όπως στιγμιαία φαίνεται στο βίντεο στο 1ο δευτερόλεπτο) και η διαδικασία αυτή πρέπει συνολικά να κρατούσε παραπάνω σε σχέση με το "χωρίς ώρα" βίντεο που έχουμε εδώ (ο τοίχος ανοίγει μόνος του). Άρα, συμφωνώ στο ότι λείπουν τα πρώτα δευτερόλεπτα, αλλά πρέπει να είναι 1-2 και όχι 5.
Μήπως (λέω, μήπως) έχεις Χρήστο και σήμα ΕΙΔΗΣΕΩΝ με ένδειξη ώρας για να δούμε τις διαφορές (και με την ελπίδα ότι δεν θα κομμένο από την ΕΡΤ όπως αυτό?) (Έχεις βρει τον μπελά σου μου φαίνεται μαζί μας - ζήτουλες!!).
Τέλος, σχετικά με τις ώρες προβολής των ΕΙΔΗΣΕΩΝ στην Ε(Ρ)Τ-2 εκείνη την εποχή: το μεσημεριανό (συνήθως Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση την περίοδο του πειραματισμού με τα "Πρωινά" (Α.Σκιαδόπουλος & Ε. Νικολοπούλου) 13.00 (14.00 ήταν της ΕΡΤ), το απογευματινό 17.00 (18.30 της ΕΡΤ), το βραδυνό στις 21.30 (και αργότερα μετακινήθηκε στις 20.30) (21.00 της ΕΡΤ) και νυχτερινό 24.00 (και της ΕΡΤ επίσης - ανταγωνισμός!). Θυμάμαι μάλιστα ότι η αλλαγή στο βραδυνό της ΕΤ-2 από 21.30 σε 20.30 έγινε την περίοδο προβολής αυτού του σήματος ειδήσεων (μεταξύ 1988 και 1990) και θυμάμαι ότι είχα στηθεί την πρώτη μέρα αλλαγής της ώρας να δω την έναρξη του δελτίου για να δω αν είχαν αλλάξει την ένδειξη της ώρας σε 20.30 (και το είχαν κάνει!)
Εδώ, Μπερνάρ, θα διαφωνήσω, γιατί θυμάμαι πολύ καλά τη μουσική και έκανα μιά πρόχειρη χρονομέτρηση και σύγκριση με το βίντεο, και το συμπέρασμα ήταν περίπου 5"!!! Στο απόσπασμα του Χρήστου ΔΕΝ ξεχωρίζει αν είναι σήμα με ώρα ή όχι. Θυμήσου ότι πρώτα περνούσε τελείως η ώρα και μετά έσπαγε ο τοίχος, "και καλά" από την μπίλια! Στο "χωρίς ώρα" σήμα, απλά δεν υπήρχε ένδειξη ώρας, ενώ η διάρκεια ήταν ίδια!
Ο Χρήστος έχει βρεί μεγάλο μπελά με μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!!
Για τις ώρες προβολής πάω πάσο.