Υπολογιστές και κονσόλες που σώθηκαν από τα σκουπίδια και κάδους ανακύκλωσης.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Amstrad1981
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δεν μπορουμε να αποκλεισουμε και την περιπτωση να εχει παει κατι στραβα με την υποδοχη scart. Δοκιμασε ενα καλο καθαρισμα με σπρει καθαριστικο ήλεκτρικων επαφων. Κανε εναν καλο οπτικο ελεγχο με εναν μεγενθυντικο φακο ή κινητο, μηπως εχει φυγει καποια απο τις μεταλλικες επαφες.

Cvgp31950bk_p10.jpg

Στην τελικη ισως να χρειαστει να ανοιξεις την τηλεοραση εσωτερικα και να ριξεις μια ματια στις κολλησεις του scart βυσματος, γιατι απο το πολυ βαλε-βγαλε μπορει να εχει ξεκολλησει καπου.

SCART_Connector_in_place-3882766051.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Όσα εύστοχα μου λες θα τα προσπαθήσω με την πρώτη ευκαιρία....πάντως ούτε η αμιγκα δούλεψε αργά χθες που το δοκίμασα. Μακάρι να είναι κάτι το απλό που θα το λύσω μόνος. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ!

πάντως ούτε η αμιγκα δούλεψε
Μαλλον επειδη ειναι και εδω RGB το σημα.

Σε καθε περιπτωση αν δεν τα βγαζεις περα, μην την ξεφορτωθεις την τηλεοραση πριν ενημερωσεις εδω, γιατι καποιος μπορει να ενδιαφερθει να προσπαθησει να την επισκευασει.

Τελευταίο update στο θέμα της τηλεόρασης: την συνέδεσα με ένα παλιό dvd που είχα.... Έδειξε εικόνα κανονικά μέσω σκάρτ. Έκανα και ένα άλλο χαζοπείραμα όπου έβαλα έναν αντάπτορα που έχω για rca σε σκαρτ ο οποίος έχει τη δυνατότητα εισόδου σκαρτ παράλληλα μήπως με αυτό ενεργοποιηθεί το rgb.... Το έκανα στο spectrum χωρίς αποτέλεσμα. Κάτι μου λέει ότι το πρόβλημα είναι στο βύσμα σκαρτ όπου σε πολλές τηλεοράσεις ειδικά νεότερες δεν είχε όλα τα πιν συγκολλημένα διοτι τα νεότερα μηχανήματα δέν τις χρειαζόταν. Θυμάμαι είχα διαβάσει κάτι σχετικό κάποτε και είχε να κάνει τότε με σύνδεση 816 bit κονσολών... Τώρα πώς θα λυθεί αυτό.... Μάλλον με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ....με έλεγχο των πιν του σκαρτ από τα schematics του service manual....(ή με αγορά καλωδίων που το παρακάμπτει; Δεν ξέρω...)

Πίσω
Μπλουζα