ΦΑΝΤΑΖΙΟ

Ποιον ήλιο? Αφού είναι στη σκιά. Ποια ξέπλεκα μαλλιά? Αφού είναι ή πολύ κοντά κομμένα για να πλεχτούν σε ο,τιδήποτε ή μαζεμένα με καποιο τρόπο.

Μήπως ο λεζαντογράφος δεν είχε δει τις φωτό που περιέγραφε?

Προσέξτε στο εξώφυλλο την αναφορά στον τίτλο της Μις Την (σε διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το ΦΑΝΤΑΖΙΟ απ' ό,τι θυμάμαι). Δεδομένου ότι ένα χρόνο μετά η Ατζολετάκη κέρδισε στα κανονικά καλλιστεία το Μις Την ξεχάστηκε, αλλά εμένα μου είχε κάνει εντύπωση, εκτός των άλλων διότι έλεγε ότι ο πατέρας της ήταν γυμνασιάρχης. Ο δικό μας γυμνασιάρχης (στο μοναδικό γυμνάσιο της πολίχνης στην οποία έμενα, δεν ξέραμε άλλον) ήταν ένας απίστευτος τύραννος που επέβαλλε αυστηρότατους περιορισμούς στο κάθε τι κι οι αποβολές ήταν ψωμοτύρι, οπότε μου είχε φανεί αδιανόητο ότι ο κ. Ατζολετάκης είχε επιτρέψει όχι σε μια απλή μαθήτρια αλλά στην κόρη του να διαγωνιστεί :) . Αφού το θυμάμαι ακόμη φαντάζεστε εντύπωση που μου έκανε.,
 
117.jpg
117.jpg

118.jpg
 
Μάλιστα. Περίμενε δύο ολάκερα χρόνια ως θεατρικός ηθοποιός να του πάρουν αληθινές και τίμιες ονειροσυνεντεύξεις τα διάφορα περιοδικά και αυτά τον αγνόησαν, σαν δεν ντρέπονται. Πέρασε μήπως από το μυαλό του ότι μπορεί να μην άξιζε να του πάρουν συνεντεύξεις, είτε γιατί οι ρόλοι του δεν ήταν σπουδαίοι είτε γιατί αυτός δεν ήταν πολύ καλός? Όοοοοχι. Η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων έφταιγε. Ως γνωστόν στις μη καλλιτεχνικές παραστάσεις κι ο τελευταίος κομπάρσος δεν προλάβαινε να δίνει συνεντεύξεις με τίμια και αληθινά όνειρα... τα περιοδικά έκαναν ουρά έξω από το φτωχικό καμαρίνι του. Ενώ αυτόν, κοτζάμ ποιοτικό Ολίβιε και καλλιτεχνικό Βεάκη μαζί, τον αγνοούσαν όχι ένα αλλά ΔΥΟ!! χρόνια.
 
"Σκοπεύω να φύγω ευχαριστημένη απ' τη ζωή κι όχι δοξασμένη"

Γενικά δεν πολυδίνω σημασία στο τι λένε στις συνεντεύξεις τους οι διάφορες celebrities, μια που τα θεωρώ δημοσιοσχεσίτικες υποκρισίες. Αλλά εδώ φαίνεται να ήταν μια περίπτωση του "Το 'πε και το 'κανε" άρα όντως το εννοούσε.
 
Μπα? Δεν ήξερα ότι ήταν μέλος των "Νοστράδαμος". Και να φανταστείτε ότι μου άρεσαν! Αλλά τους ήξερα με την σύνθεση με την οποία έγιναν γνωστοί, με Γλέζου και King. Διαβάζω ότι η Παγκράτη αντικατέστησε την King το 1974. Εκείνη την περίοδο ζούσα στην Αθήνα χωρίς τηλεόραση, μ' ένα παλιό τρανζιστοράκι για μουσική από μεσαία κύματα, και χωρίς πρόσβαση στα περιοδικά όπως το Φαντάζιο που αγόραζε η μητέρα μου μια που οι γονείς ήταν ακόμη επαρχία. Όχι ότι θα είχα χρόνο να τα διάβαζα (σχολείο και φροντιστήριο δεν άφηναν λεπτό ελεύθερο). Πώς να μάθω τέτοιες αλλαγές?
 
Αυτην τη 16σελιδη χορταστικη αστυνομικη νουβελα πολυ θα ηθελα να τη διαβαζα. Εβαζε πολυ ωραιες το Φανταζιο, αν και τις καλυτερες τις ειχε το Ρομαντσο!
 
Σ'ευχαριστούμε πολύ tonytony γι'αυτό το ωραίο ταξίδι στο χρόνο και στα αστέρια του τότε μέσα από τα εξώφυλλα του Φανταζιο! Ερχόταν και στην Κύπρο, όπως και τα άλλα περιοδικά της εποχής, και το παίρναμε στο σπίτι. Ηταν πιο μοντερνο το περεχόμενο του οντως απο τα αλλα που ήταν πιο..οικογενειακά.
 
Πίσω
Μπλουζα