laura ingalls
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 5.203
Εγώ ειχα πέσει με τα μούτρα στην αλληλογραφία μέσω IYS, ειχα φτάσει σε κάποια φάση να αλληλογραφώ με 25 παιδιά. Κάθε μέρα εγραφα 1-2 γράμματα στα Αγγλικά. Με έλκυε το γεγονός ότι είχα φίλους από τις χώρες που ήθελα να ταξιδέψω κάποτε. Αυτά σε ηλικία 13 μέχρι τα 16 μου ήταν οι τελευταίοι. Ποτέ δεν ένιωσα να απειλούμαι ούτε οι γονείς μου φοβόντουσαν. Άγνοια; Μάλλον. Δεν μου έτυχε η στραβή όμως. Αλληλογραφούσα με κορίτσια κατα συντριπτική πλειοψηφία γύρω στα 16 αλληλογράφισα με τρία αγόρια που βαριόντουσαν να στέλνουν συνέχεια γράμματα. Ανταλλάσαμε φωτογραφίες μας, και της οικογένειάς μας χωρίς φόβο ή καχυποψία! Μόνο μια φορά ένιωσα άβολα όταν ένα κορίτσι από την Ισλανδία, που ηταν ένα χρόνο κιόλας μικρότερή μου, μου περιέγραψε την πρώτη της φορά που έκανε έρωτα και ήταν μόλις 14. Θυμάμαι ότι είχα σοκαριστεί και φοβηθεί ότι θα το ανακαλύπταν οι δικοί μου το γράμμα. Το είχα πάρει στο σχολείο, το διαβάσαμε τα κορίτσια της τάξης και μετά το έσκισα χίλια κομμάτια και το πέταξα στον υπόνομο που υπήρχε έξω από το σχολείο.
Από ονόματα θυμάμαι αυτά που αλληλογραφούσα συχνά: την Anne από την Νορβηγία, την Sabine από την Αυστρία, την Katrine από τη Γαλλία. Θυμάμαι που τα κορίτσια από την Άπω Ανατολή (πάντα αυτές οι χώρες μου ασκούσαν μια έλξη), χρησιμοποιούσαν σαν μικρά ονόματα αγγλικά και γαλλικά ονόματα. Δηλαδή Τζιλ, Σεσίλ, Λίντια, φαινόμενο που το συνάντησα κατά κόρον όταν ήμουν για σπουδές στο Λονδίνο (μονη εξαίρεση οι Ιάπωνες, χρησιμοποιούσαν τα αληθινά τους ονόματα).
Αλληλογραφούσα με Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Αίγυπτο, Ιρλανδία μέχρι και με Ολλανδικές Αντίλλες. Ανταλλάσαμε καρτ ποστάλ, μικρά δώρα (είχα μινιατούρα του Poison από τις πρώτες γιατί η μαμά της Γαλλίδας δούλευε σε μαγαζί με καλυντικά), ακόμα έχω φυλαγμένα κάποια από τα οριγκάμι που μου στέλναν τα κορίτσια από Σιγκαπούρη και Μαλαισία. Ωραίες αναμνήσεις!
Από ονόματα θυμάμαι αυτά που αλληλογραφούσα συχνά: την Anne από την Νορβηγία, την Sabine από την Αυστρία, την Katrine από τη Γαλλία. Θυμάμαι που τα κορίτσια από την Άπω Ανατολή (πάντα αυτές οι χώρες μου ασκούσαν μια έλξη), χρησιμοποιούσαν σαν μικρά ονόματα αγγλικά και γαλλικά ονόματα. Δηλαδή Τζιλ, Σεσίλ, Λίντια, φαινόμενο που το συνάντησα κατά κόρον όταν ήμουν για σπουδές στο Λονδίνο (μονη εξαίρεση οι Ιάπωνες, χρησιμοποιούσαν τα αληθινά τους ονόματα).
Αλληλογραφούσα με Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Αίγυπτο, Ιρλανδία μέχρι και με Ολλανδικές Αντίλλες. Ανταλλάσαμε καρτ ποστάλ, μικρά δώρα (είχα μινιατούρα του Poison από τις πρώτες γιατί η μαμά της Γαλλίδας δούλευε σε μαγαζί με καλυντικά), ακόμα έχω φυλαγμένα κάποια από τα οριγκάμι που μου στέλναν τα κορίτσια από Σιγκαπούρη και Μαλαισία. Ωραίες αναμνήσεις!