Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

blonde

RetroN00b
Joined
13 Δεκ 2008
Μηνύματα
29
Αντιδράσεις
5
Θυμάστε οι παλαιότεροι το Φεστιβαλ Θεσ/νίκης της δεκαετίας του '70-'80;Ημουνα στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού κάπου το '80 και τότε ήταν διάσημος ο μικρούλης, τότε, Μάνος Αρβανιτίδης ο οποίος είχε πάρει και το πρώτο βραβείο για ένα τραγούδι που μιλούσε για το μέλλον των παιδιών.Τότε το τραγούδι το ήξερα όλο, τώρα μόνο λίγους στίχους απο το

ρεφρέν που έλεγε''εμείς το γέλιο, εμείς το δάκρυ, εμείς το μέλλον του κόσμου''.Θυμάστε ακόμα τη Ρούλα Χριστοπούλου, τη χήρα του Γιάννη Κυράστα, που και αυτή είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού;Την εποχή εκείνη ήταν γνωστά κι άλλα παιδιά, οπως κάποιος Σάκης, η Πάολα Κομίνι και νομίζω και κάποια άλλη κοπελιά ακόμη.Τον δε Σάκη, η κρατική τότε, τον έβαζε σαν διάλειμμα να τραγουδά απο Κυριακή απόγευμα ανάμεσα απο το πράγραμμα.Αναρωτιέμαι τι έχουν γίνει όλα αυτά τα παιδιά και κυρίως ο Μάνος γιατί η Ρούλα δεν ασχολήθηκε και πολύ απ' όταν παντρεύτηκε τον Κυράστα.
 
Μπράβο blonde..μπράβο. Ωραίο θέμα. Και βέβαια θυμάμαι τον Μάνο Αρβανιτίδη (ένα ξανθό αγόρι με ίσια μαλλιά) και τη Ρούλα Χριστοπούλου. Δεν ήξερα ότι είχε παντρευτεί τον Κυράστα. Τα άλλα δύο παιδιά που λες δεν τα θυμάμαι είναι η αλήθεια.

Θυμάμαι επίσης ότι αυτή την εποχή που ανέφερες, ο διαγωνισμός τραγουδιού Θεσσαλονίκης ήταν από τις λίγες διασκεδάσεις μας. Καθόμαστε όλη η οικογένεια μπροστά στη ασπρόμαυρη και μάλιστα διαλέγαμε και τραγούδι (εγώ με τις αδελφές μου). Αν δεν κέρδιζε το δικό μου τραγούδι το έπαιρνα πολύ προσωπικά. Θυμάμαι το παρουσιάζε ο Αλκης Στέας (ευτυχήτε!!) θυμάμαι τα τραγούδια: «Αν ήμουν πλούσιος» Δώρος Γεωργιάδης, «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας» Τώνη Βαβάτσικος (Πίσω από το πόταμι που τρέχει είναι μια πηγή...κ.λπ.), «Το δικό μου τραγούδι», Λάκης Τζορντανέλι, «Εσύ» (Αντώνης Πολίτης – Τζίνα Σπηλιωτοπούλου) και άλλα πάρα πολλά... Να' σαι καλά
 
Μία χρονιά είχαν παρουσιάσει τον διαγωνισμό η Νόρα Βαλσάμη και ο Κώστας Καρράς!
 
Η Βίσση είχε βγει το 75 με το "Ας Κάνουμε Απόψε Μια Αρχή"????????????
 
Aν πάτε στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ φεστιβαλ τραγουδιου θεσσαλονίκης θα δείτε απο το 1958 εως σήμερα τα τραγούδια που κέρδισαν, ερμηνευτές, συνθέτες κ.α
 
Εγώ έχω 45άρι, το "Που να' ναι ο ίσκιος σου Θεέ" που γράφει επάνω: 1ο Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης...
 
16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού
 
Αγαπητή blonde δες το μικρό ξανθό αγόρι και κάποτε γειτονόπουλό μου σήμερα

 
krios είπε:
Αγαπητή blonde δες το μικρό ξανθό αγόρι και κάποτε γειτονόπουλό μου σήμερα

Ωχχχχ...
291.gif
τι βλέπουν τα ματάκια μου;;;;

Καλέ;;;;
character0114.gif
Αυτός είναι ο "We love Manos";;;;;;;

Απίστευτο... :eek:
 
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά από 3 χρόνια Φεστιβάλ Ελαφρού Ελληνικού τραγουδιού που διοργάνωνε το ΕΙΡ στην Αθήνα το 1962 μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της ΔΕΘ.

Από αυτό το 1ο Φεστιβάλ είναι και αυτή η σπάνια φωτογραφία.

picture.php


Ο Μίμης Πλέσσας με τον Άλκη Στέα και τον Βασίλη Παπαβασιλείου (μέλος του ΔΣ τότε της ΔΕΘ)
 
Mega respect στον Τονυ Βαβάτσικο...
 
Διοτι Storm...ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ? :D

Ο Τονυ εκανε και μια στραβη αφου τραβηξε μηνυση στον Ρακιντζη οτι του εκλεψε την ιδεα του " Σ.Α.Γ.Α.Π.Ω." με το S.A.G.A.P.O (?????)

Αντε παρτε και εναν Βαβατσικο να ισιωσετε

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η απορία μου λύθηκε.ας είναι καλά οι retromaniax και η blonde
 
Μερικές διευκρινήσεις για ορισμένα αναφερθέντα σε προηγούμενα post:

* Το τραγούδι του πιτσιρικά (τότε) Μάνου Αρβανιτίδη είχε τον τίτλο "SOS" και είχε πάρει τη δεύτερη θέση το 1979.

* Το τραγούδι της Ρούλας Χριστοπούλου (χήρα του Γιάννη Κυράστα) λεγόταν «Πες μου μπαμπά μου» και είχε διαγωνιστεί το 1976.

* Το τραγούδι του Κύπριου Δώρου Γεωργιάδη «Αν ήμουν πλούσιος» είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο το 1972.

* Το τραγούδι του μακαρίτη Τώνη Βαβάτσικου με τον τίτλο - σιδηρόδρομο «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας» είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο του 1974.

* Η παρουσίαση του φεστιβάλ από Κώστα Καρρά & Νόρα Βαλσάμη είχε γίνει το 1992.

* Το πρώτο βραβείο της Άννας Βίσση «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή» ήταν το 1977.

* Αναφέρθηκε το όνομα κάποιου... Σάκη, όχι βέβαια του Ρουβά, ο οποίος όμως διαγωνίστηκε κι αυτός στο φεστιβάλ του 1991 με το τραγούδι «Πάρτα» (4η θέση).

* Το τραγούδι της Κλειώς Δενάρδου «Πού να 'ναι ο ίσκιος σου Θεέ μου» δεν κέρδισε ποτέ το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Αντίθετα κέρδισε την «Ολυμπιάδα τραγουδιού» που διοργάνωνε για κάποια χρόνια η Χούντα στο Παναθηναϊκό Στάδιο (και μετείχαν καμιά σαρανταριά χώρες).

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι το 2009 δεν θα διοργανώσει φεστιβάλ τραγουδιού λόγω οικομικής κρίσης, ενώ αποσύρει και τη συμμερτοχή της Ελλάδας από την Eurovision Junior...
 
Παιδιά θυμάται κανείς πότε τραγούδησε στο φεστιβάλ ο Βοσκόπουλος το Ξανθή αγαπημένη Παναγιά (επηρεασμένο από την τότε σχέση του με τη Λάσκαρη);

Άκουσα ότι είχε αποδοκιμαστεί έντονα, μόνο ντομάτες που δεν του πέταξαν!
 
snakeyes08 είπε:
Παιδιά θυμάται κανείς πότε τραγούδησε στο φεστιβάλ ο Βοσκόπουλος το Ξανθή αγαπημένη Παναγιά (επηρεασμένο από την τότε σχέση του με τη Λάσκαρη);Άκουσα ότι είχε αποδοκιμαστεί έντονα, μόνο ντομάτες που δεν του πέταξαν!
Ήταν το 1972
 
Ακουστε τον μακαριτη (και αδικοχαμενο) πλεον Βαβατσικο ζωντανα απο τη βραδια του τελικου με το γνωστο επικο "σπαγγετι" τραγουδι.

Προλογιζει ο μεγαλος Αλκης Στεας

Μετα απο λιγο καιρο αυτο το ειδος τραγουδιου και θεματολογιας θεωρηθηκε "πασέ" και τα παραδοσιακα φεστιβαλ μετατραπησαν σε πανηγυρια και εκφυλιστηκαν...

Ευγε στον uploader
 
Το σημερινο Φεστιβαλ Τραγουδιου Θεσσαλονικης δεν εχει ουτε την αιγλη του παλιου, ουτε τα υπεροχα τραγουδια που ακουγαμε καποτε.

Ειναι ενα θλιβερο υποκαταστατο, γεματο φρικαλεους τυπους που " τραγουδουν " αθλια κατασκευασματα. Αυτη ειναι η αποψη μου!

Ας παρουμε μια γευση απο κατι ωραιο και παλιο. Ενα ρομαντικο ντουετο, πολυ αισθαντικο, πολυ τρυφερο, πολυ αγαπημενο. Το 1975 πηρε το πρωτο βραβειο, και ειναι ομορφο....σαν ενα ονειρο.http://www.youtube.com/watch?v=EqoLBTp-a6c
 
The Charms, δευτερο βραβειο στο Φεστιβαλ του 1973.http://www.youtube.com/watch?v=xFhUOY8AN6w
 
Dimitrissss είπε:
* Η παρουσίαση του φεστιβάλ από Κώστα Καρρά & Νόρα Βαλσάμη είχε γίνει το 1992.
Νομίζω ότι εκείνη τη χρονιά είχε αργήσει τόσο να βγει αποτέλεσμα από την επιτροπή, που ο Κώστας Καρράς για να γεμίσει το πρόγραμμα, φανερά αμήχανος, άρχισε να τραγουδάει με τη συνοδεία "στο περίπου" ενός πιάνου. Είχαν εξαντληθεί διαφημίσεις, κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων και σχεδόν κάθε άλλο πιθανό ροκάνισμα χρόνου και δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος για να περάσει η ώρα. Η επόμενη λύση θα ήταν να άρχιζαν να λένε ανέκδοτα! Από τις δυσκολότερες στιγμές που έχω δει να βιώνει παρουσιαστής ζωντανού προγράμματος στην τηλεόραση.

Εκτός και αν το μπερδεύω με τα προκριματικά της eurovision 1988 που επίσης είχε αργήσει να βγει αποτέλεσμα και καταλήξαμε να στείλουμε το "Κλόουν". Αλλά δεν θυμάμαι αν ο Καρράς ήταν και εκεί παρουσιαστής.

Πάντως η φάση με το τραγούδι για να γεμίσει ο χρόνος σαν απέλπιδα προσπάθεια είναι δεδομένο ότι έγινε από αυτόν.
 
Πίσω
Μπλουζα