Φυσαρμόνικα melodica!!!

H δική μου melodica hohner σοπράνο, όχι σε πράσινο , αλλά σε πορτοκαλί. Παίζει ακόμα μια χαρά!DSC03839.jpg
 
Kambia είπε:
Σας παρουσιάζω την Μελόντικά μου :)
picture.php


picture.php


Και εδώ φαίνεται το κουμπάκι που πίεζες για να βγούν τα σάλια :biglaugh:

picture.php
Ακριβώς την ίδια έχω και εγώ μέσα στη θήκη της, από την Γ Δημοτικού...Μας έδιναν απλά τραγουδάκια με νότες στο σχολείο και τα μαθαίναμε...Ιδιαίτερα θυμάμαι ότι στην κλασική παραλληλόγραμμη τσάντα δεν χωρούσε και την κράταγα προσέχοντας να μην ξεχάσω τη μελόντικα κάτω από το θρανίο...
 
Εννοείται πως κι εγώ είχα την ίδια!!!! ώσπου κάποια στιγμή έχασα το καπάκι της τρύπας για τα σάλια και.....γινόταν καταρράκτης!!!!!!!!!! Όσο για τη θήκη ας μη μιλήσω!!! Με την πρώτη φορά που την πήρα σχολείο την έχασα!!!! Τελευταίες τάξεις δημοτικού πρόλαβα και φλογέρα της ίδιας κατηγορίας!!!!! Εκεί ας μη μιλήσουμε για σάλια!!!! Νιαγάρας!!!! (Φορόυσα και σιδεράκια.... #)
 
Ειχα παρει την πράσινη την soprano απο το minion το 1986 τα Χριστούγεννα.Την άνοιξα,την είδα και απο τότε είναι άθηκτη στο κουτί της!!!
 
Απο τα μακρινα '60s και την εταιρια ΑMICO ερχεται η παρακατω μελλοντικα. :)

68792.jpg68791.jpg68793.jpg

οι φωτο ειναι απο e-bay
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δείτε και τη δική μου! Έχω παίξει στη χορωδία του σχολείου 28η Οκτωβρίου και Χριστούγεννα.

DSCF3669.jpg
 
φυσαρμονικα απ τη σειρα "βεγγαλικα"

veg16.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η δική μου δεν είχε "κουμπί" για σάλια, αλλά ένα πλαστικό διαφανές, κάτι σαν τις βαλβίδες των φουσκωτών θαλάσσης. Προφανώς επειδή κοβόταν με το πολύ άνοιξε-κλείσε, αντικαταστάθηκε με το κουμπί.

Χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν το μεσαίο "Ντο" που ήταν ριγέ ανάγλυφο.

Επίσης, φυσώντας αρκετά δυνατά οι νότες "παραμορφώνονταν" κάτι δέκατα του ημιτονίου προς τα πάνω.

Τέλος, το επιστόμιο συνήθως φθειρόταν (το ψιλομασάγαμε κι εμείς) και αποκτούσε με τα χρόνια μια απαίσια μυρωδιά και ένα "καφέ" υγρό στην ένωσή του, αν δε το καθάριζες συχνά, φυσικά.

Νομίζω, επίσης, ότι αυτές με το μεγάλο επιστόμιο που τις ακουμπούσες στο τραπέζι (manos311), λέγονταν πιανίκες.

P.S. : Mεγάλο "μείον" της θήκης της αυθεντικής Hohnner ήταν ότι οι δύο πλαστικές σούστες που είχε για να κουμπώνει σχεδόν σίγουρα έσπαγαν μετά από λίγο καιρό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και η δικη μου μελοντικα απο τον Απεργη...Κυριως τα Χριστουγεννα με τα καλαντα παιζαμε ασταματητα κ οχι μονο...

IMG_1630.jpg

IMG_1627.jpg

IMG_1631.jpg

IMG_1632.jpg

IMG_1634.jpg
 
Ρε παιδιά εγώ έχω μια melodica σε σκληρή πλαστική θήκη πολύχρωμα πλήκτρα και κίτρινο σώμα. Η θήκη γράφει πάνω pianino. Γνωρίζετε κάτι γι'αυτή; Την είχα πάρει μέσα του 80... και πρόσφατα βρήκα άλλες δύο ίδιες σε παλιό μπακάλικο που είχε και παλιά παιχνίδια!
 
Ήταν ένα από τα κλασσικά παιχνίδια που έβλεπες σε πανηγύρια. Η αδερφή μου είχε μια κίτρινη με πολύχρωμα πλήκτρα. Είχα μάθει το Jingle Bells χαλαρά και ένα δυο ακόμη αλλά με ταλαιπώρησαν αρκετά. Η αταξία μου ήταν να πατάω παρατεταμένα 2 ή 3 πλήκτρα ταυτόχρονα και να την κάνω να σκούζει.
 
Με ειχαν φερει δωρο μια τετοια φυσαρμονικα καποτε αλλα δεν την αγγιξα ποτε.Δεν με κινησε το ενδιαφερον να ασχοληθω εστω και ελαχιστα μαζι της.
 
Αυτή η melodica που έχω βρει λέει melodica 10. Προφανώς είχε διαφορά από τη melodica 8 στον αριθμό των πλήκτρων εξ ου και το νούμερο δίπλα στο όνομα!!! Δυστυχώς λείπει το βιβλιαράκι με τις πολύχρωμες νότες!
 
Υπάρχει άραγε κάποιον δεκαετίας 80 και 90 που να μην είχε ποτέ του μια μελόντικα?Β
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειχα και εχω αν και ποτε δεν εμαθα ειναι ''τακτοποιημενη'' σε καποια ντουλαπα του σπιτιου αν την βρω ευκολα θα ανεβασω φωτογραφια γιατι ειναι τουλαχιστον 35ετιας
 
Είχα και εγώ μια παιδική κόκκινη"μελόντικα" που μου την είχαν κάνει δώρο σε κάποια γενέθλια μου.melodica.jpg

Ένα μουσικό όργανο μισό φλογέρα μισό πιάνο..

Ο ήχος της ήταν πολύ ωραίος!

Θυμάμαι ότι όταν έπαιζα τους ξεκούφαινα όλους και φεύγανε τρέχοντας γιατί έπαιζα πολυ φάλτσα! :D

αααχ! Όμορφες παιδικές αναμνήσεις..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Classic ! Υπήρχε και σε πράσινο χρωματάκι ...

Εγώ είχα μια σαν αυτή

il_fullxfull.245545344.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα εγώ μια πρασινη "μελόντικα" για το μαθημα της Μουσικης από την Γ' εως την ΣΤ' Ταξη...

image.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα κι εγω τετοιο αλλα δεν ηταν κατι παραπανω απο ενα παιχνιδακι για να κουτσοπαιζω κατι παιδικα κομματακια που ηξερα στο πιανο. Λογω της χρησης του ως παιχνιδιου και λογω του φτηνιαρικου υλικου, δεν τη θεωρουσα μουσικο οργανο, αλλα στα χερια επαγγελματιων μουσικων μπορει να βγαλει πολυ ομορφα αποτελεσματα οπως αυτο :)
 
Το όργανο του #37, με πλήκτρα πιάνου αλλά όχι με επιστόμιο, παρά με έναν εύκαμπτο σωλήνα ικανό να φτάνει από το τραπέζι μέχρι το στόμα (για την ακρίβεια, το γαλάζιο στο #26), εγώ το ήξερα ως "πιανίκα", και το έβγαζε κάποτε και η Yamaha.

Α, αυτό το έχω ξαναγράψει...

Με μια πράσινη Hohnner πάντως, κι έναν εμπνευσμένο δάσκαλο Ωδικής στην Τρίτη Δημοτικού, έμαθα όλη τη θεωρία της μουσικής και τις θέσεις στο πιάνο, κι έτσι τρία χρόνια μετά ξεκίνησα σχεδόν ως...παιδί-θαύμα !
 
Πίσω
Μπλουζα