Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πλερέζες, παράσημα, τρικαντό... λογικά η κηδεία είναι του Γεωργίου του Β το 1947 και το αγοράκι τρεις φωτό πιο πάνω είναι ο τέως? Δεν του μοιάζει καθόλου. Πολύ στρογγυλοπρόσωπος.

Μπα? Δεν ήξερα ότι το king george ΄όταν ήταν πρακτικά χαμοκέλα (από μέγεθος) λεγόταν petit palais. Βέβαια και η Μεγάλη Βρετανία ψήλωσε από τότε, αλλά όχι τόσο.

Μπα? Δεν ήξερα ότι το king george ΄όταν ήταν πρακτικά χαμοκέλα (από μέγεθος) λεγόταν petit palais. Βέβαια και η Μεγάλη Βρετανία ψήλωσε από τότε, αλλά όχι τόσο.
Η χαμοκέλα ( :D ), δεν είναι το King George! Είναι η επί της Πανεπιστημίου όψη του αρχικού κτηρίου της Μεγάλης Βρετανίας. Όταν γύρω στο  1930 χτίστηκε  η νέα μεγαλύτερη πτέρυγα του ξενοδοχείου επί της Πανεπιστημίου, πήρε αυτή το όνομα Grand Bretagne, ενώ το παλιό κτήριο μετονομάστηκε σε Petit Palait.

lpp-gb.jpg

Συνημμένα

• lpp-gb.jpg
    lpp-gb.jpg
    99,5 KB · Προβολές: 0
  • lpp-gb.jpg
    lpp-gb.jpg
    166,5 KB · Προβολές: 0
  • lpp-gb.jpg
    lpp-gb.jpg
    166,5 KB · Προβολές: 0
Ωραίες ιστορικές φωτογραφίες. 

(όταν συνειδητοποιείς πως μια ζωή κάποιον έχεις να πληρώνεις σε αυτό τον τόπο 
facepalm.gif
  ) 

Η χαμοκέλα ( :D ), δεν είναι το King George! Είναι η επί της Πανεπιστημίου όψη του αρχικού κτηρίου της Μεγάλης Βρετανίας. Όταν γύρω στο  1930 χτίστηκε  η νέα μεγαλύτερη πτέρυγα του ξενοδοχείου επί της Πανεπιστημίου,
Πού είναι ένα καταντροπιασμένο emoticon (αρνούμαι να τα πω emoji) να βάλω? Διότι είμαι τελείως απροσανατόλιστος και προς τις 3 διαστάσεις (δεν είχα ποτέ στη ζωή μου προσέξει ότι η Παν/μίου κατηφορίζει ελαφρά σε εκείνο το σημείο (προσέξτε τις αψίδες του ισογείου). Αλλά προς υπεράσπισή μου δεν ήξερα ότι η χαμοκέλα τo Petit Palis (πρακτικά ή τελείως) κατεδαφίστηκε ακόμη πιο μετά. Διότι στην αριστερή φωτό τα μπαλκόνια του (ημιορόφου? 1ου ορόφου?) του PP είναι χαμηλότερα από της GB ενώ τώρα (μόλις τσεκάρισα) είναι ακρβώς στην ίδια ευθεία. Ξέρω ότι έχουν κάνει προσθήκη πανωσήκωμα το ρετιρέ αλλά δεν ήξερα ότι αρχικά ήταν ένα μικρό ξενοδοχείο δύο ορόφων, πρακτικά μισό, και μετά έγινε ενάμισυ.

image.png

.... δεν ήξερα ότι η χαμοκέλα τo Petit Palis (πρακτικά ή τελείως) κατεδαφίστηκε ακόμη πιο μετά.....
Η ενδιαφέρουσα ιστορία του Μεγάρου Δημητρίου-Petit Palais- Mεγάλης Βρετανίας, υπάρχει στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών:

https://www.athenscitymuseum.gr/gr/efarmoges/athens-1842/

coAm.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα