Με τρόμο συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ποστάρει το βίντεο του Frontier.... ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΝ!
Ιδού...
Frontier από τον David Braben: Ο πολυαναμενόμενος και άξιος διάδοχος του θρυλικού Elite!
Το βίντεο περιέχει unboxing και σύγκριση μεταξύ των εκδόσεων για Amiga, Atari ST και PC.
Τα είχα λιώσει και τα δύο παιχνίδια, στον Spectrum και στην Amiga, κι ένιωθα αστροναύτης!
Περίμενα και τη συνέχεια (Elite 4) που σχεδίαζε ο Braben από τα τέλη του 90, αλλά φαινόταν να το έχει εγκαταλείψει, μέχρι που τελικά εξασφάλισε χρηματοδότηση και το κυκλοφόρησε ως Elite Dangerous πριν μερικά χρόνια.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πλέον είμαι πολύ μεγάλος και κατάκοπος για αστροναύτης, αλλά που και που το βάζω για καμιά διαστημική βόλτα!
Για σήμερα το μενού έχει adventure και για την ακρίβεια το πρώτο παιχνίδι σε SCUMM, ήτοι Maniac Mansion!
Το βιντεάκι περιέχει unboxing της έκδοσης για Amiga, διάφορες πληροφορίες για το παιχνίδι και την SCUMM Engine και τέλος, σύγκριση μεταξύ των εκδόσεων για Commodore 64, Apple 2, IBM PC, Amiga, Atari ST και Nintendo
Αυτό το παιχνίδι πάντα είχα την εντύπωση πως ήταν θρίλερ, μέχρι που κατέβηκα Στουρνάρη και το αγόρασα. Όταν γύρισα σπίτι και είδα πιο προσεκτικά το εξώφυλλο, κατάλαβα πως ήταν τύπου αμερικάνικης ταινίας με σχολεία. Τελικά ήταν πάρα πολύ καλό και δεν απογοητεύτηκα καθόλου!
Εκτός απ' το παιχνίδι, πολύ ωραίο ήταν και το πακέτο. Ειδικά η αφίσα του σχολικού πίνακα ανακοινώσεων, ήταν αυτή που με είχε βάλει κατευθείαν στο κλίμα του παιχνιδιού (εκτός του ότι ήταν γεμάτη hints)
Επίσης, πολύ μου άρεσε και η χιουμοριστική προστασία του παιχνιδιού με τον συναγερμό - πυρηνική βόμβα (αφού μικρός ζούσα μονίμως με τον τρόμο του πυρηνικού πολέμου, Χιροσίμα Ναγκασάκι κτλ)
Καλή θέαση!
Δείχνει υπέροχο σε όλες τις versions. Το πρώτο παιχνίδι που φόρτωσα στο 1541 drive μου. Η γνώμη μου για το παιχνίδι.Άψογη παρουσίαση ενός αγαπημένου παιχνιδιού. Η ταυτόχρονη σύγκριση όλων των versions είναι εντυπωσιακή.
Ίσως η καλύτερη παρουσίαση του παιχνιδιού που έχω δει (και πιστέψτε με, έχω δει πολλές), σε video.
Πόσο χαίρομαι που απέκτησα το Maniac Mansion στον C64 τότε στα 80's
Το ίδιο και εγώ, κάπου στα 90s αντάλλαξα μια A500+ και χρήματα, με έναν 1040 STE με ένα παιδί από τα Πετράλωνα. Δώσαμε ραντεβού στον ηλεκτρικό, πήγαμε σπίτι του, δοκιμάσαμε τα μηχανήματα και αλλάξαμε. Δεν το μετάνιωσα, ήταν φανταστικό μηχάνημα. Είχα και άλλη Amiga βέβαια.Εδώ ποζάρω δίπλα στον Atari 1040STFM
Αν και Αμιγκόβιος, ομολογώ ότι τον πήρα γύρω στις αρχές του 2000 για να έχω και μια άποψη, από πρώτο χέρι, του αντίπαλου δέους