Φωτογραφίες και βίντεο από τη ρετροσυλλογή μου

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
21
Αντιδράσεις
76
Ξεκινώ ένα θέμα με διάφορες φωτογραφίες και βίντεο των υπολογιστών & software που μάζευα από τα τέλη του 80 έως το 2010, και που θ' ανεβάζω κατά καιρούς
Από τα σχετικά βίντεο θα βάζω μόνο όσα θεωρώ πιο αξιόλογα, κυρίως από τα αντικείμενα που έχω ακόμα με τα κουτιά τους.
Βίντεο με διάφορα θέματα που δεν θα βάζω εδώ, μπορείτε να βρείτε στο κανάλι: https://www.youtube.com/c/MrComputerRetro/

Εδώ είναι όσα μηχανήματα χωρούσαν επάνω στο γραφείο. Ο Spectrum+ κι όλες οι Amiga εκτός της Α1000 είναι τα δικά μου, ενώ τα υπόλοιπα είτε τα είχα βρει πεταμένα, είτε τα είχα αγοράσει μεταχειρισμένα, κυρίως από Internet

my.computers.jpg

Από Software έχω γύρω στα 200 κουτιά. Τα περισσότερα για Spectrum & Amiga είναι τα δικά μου, ενώ για τα υπόλοιπα micro τα είχα πάρει από το Internet. Οπότε, δεδομένου ότι το κάθε βίντεο παίρνει τουλάχιστον 1 μήνα περίπου, θα περάσου χρόνια μέχρι να τα βιντεοσκοπήσω όλα.

Εδώ είναι μια φωτογραφία, μάλλον από το 2009, όταν είχε κυκλοφορήσει αυτό με το ελικοπτεράκι, κάτω κάτω. Δεν θυμάμαι ποια χρονιά ήταν.
my.sims.jpg

Ορίστε και δύο βίντεο για αρχή

Αυτή είναι η πρώτη Amiga που είχα πάρει, το 1991. Έχω κρατήσει το κουτί (αν κι ο γάτος αποφάσισε να κάνει μανικιούρ λίγο πριν το βιντεοσκοπήσω), ενώ όλα τα περιεχόμενα, νάιλον, φελιζόλ, κτλ, είναι τα δικά της, οπότε ελπίζω να σας θυμίσει την ημέρα που αγοράσατε τη δική σας Amiga!


Και η οθόνη της, το γνωστό 1084S-P2. Ευτυχώς, το κουτί επιβίωσε παρά τις μετακομίσεις και την υγρασία του παταριού, με όλα τα αρχικά καλώδια, σακουλάκια κτλ, ενώ το monitor διατηρείται σε καλή κατάσταση, παρά τη συνεχή χρήση

 

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
21
Αντιδράσεις
76
Να και δύο παιχνιδάκια για τη λίστα...

Indiana Jones 3, το εξαιρετικό adventure της Lucasfilm. Το βίντεο περιέχει, μεταξύ άλλων, unboxing και σύγκριση των εκδόσεων που είχαν κυκλοφορήσει.


Έχω γράψει κι ολόκληρο το παιχνίδι, στην Amiga 500 μου, για όσους διαθέτουν το απαραίτητο μεράκι να παρακολουθήσουν 2 ώρες βίντεο!


Τέλος, το αγαπημένο της 8μπιτης πιτσιρικαρίας, ACE! Κάτι φίλοι με Amstrad μου έδιναν λεπτομερέστατες περιγραφές του παιχνιδιού όταν είχε κυκλοφορήσει, οπότε όταν το πρωτοέπαιξα στο Spectrum απογοητεύτηκα λίγο, γιατί περίμενα τον υπερεξομοιωτή! :D Πάντως, δεν ήταν καθόλου άσχημο παιχνίδι, αν και το βίντεο δεν μ' αρέσει πάρα πολύ γιατί ήταν το πρώτο unboxing παιχνιδιού που έγραψα, το 2019, οπότε δεν είχα καταλήξει ακόμα στον τρόπο παρουσίασης
Αυτά προς το παρόν. Θα σας ποστάρω περισσότερες φωτογραφίες και βιντεάκια απ' το κανάλι, κάποια άλλη στιγμή.
Καλή διασκέδαση!
 

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
21
Αντιδράσεις
76
Δύο ακόμα παιχνίδια για τη λίστα, πικάντικα και καλοκαιρινά λόγω του τροπικού νησιού του σεναρίου.
Το Leisure Suit Larry 2 με τα νέα και πανέμορφα γραφικά του SCI0, τα οποία με είχαν ήδη εντυπωσιάσει από τα screenshot στο review του Pixel, πριν παίξω το παιχνίδι.

και το Leisure Suit Larry 3, επίσης βασισμένο στο SCI0, αλλά με περισσότερα μουσικά κομμάτια και πιο σέξυ σενάριο, που θυμίζει περισσότερο το αξεπέραστο Larry 1

Στα βιντεάκια θα δείτε, εκτός από τα κουτιά και τα περιεχόμενά τους, σύγκριση των εκδόσεων για Amiga, ST και PC σε πραγματικούς υπολογιστές και διάφορες άλλες λεπτομέρειες.
Ειδικά στο MT-32 η μουσική είναι καταπληκτική, οπότε καλή ακρόαση!
 

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
21
Αντιδράσεις
76
Να και μια φωτογραφία του Sam Coupe. Τον είχα πάρει από το ebay γύρω στο 2000 με 2002. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μηχανήματα!

SamCoupe.jpg
 

Mr.Computer

RetroNoob
Joined
14 Ιαν 2021
Μηνύματα
21
Αντιδράσεις
76
Να και μερικά αεροπλανάκια για τη λίστα!

F-29 Retaliator. Περισσότερο arcade παρά εξομοιωτής (κι αφήστε το Pixel να λέει), με λεπτομερή τρισδιάστατα γραφικά που κινούνται πολύ γρήγορα, το οποίο σας επιτρέπει να πετάξετε τα μυθικά για την εποχή F-22 και X-29.
Το βίντεο περιέχει unboxing, διάφορες πληροφορίες και σύγκριση των εκδόσεων.


Αξίζει να σημειωθεί πως είχε κυκλοφορήσει και μια επιπλέον αποστολή αποκλειστικά με το περιοδικό Zero, που αποσκοπούσε στη διαφήμιση του επερχόμενου F-29 Retaliator IΙ, το οποίο τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αλλά και ταυτόχρονα του διαστημικού EPIC.
Το πώς, για να μην κάνω spoiler, θα το διαπιστώσετε στο βίντεο της αποστολής!


Birds of Prey για την Amiga. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς πρόκειται για έναν αρκετά καλό εξομοιωτή, αν αναλογιστούμε πως κυκλοφόρησε το 1991. Το πτητικό μοντέλο, παρά τις ορισμένες παραξενιές, είναι αρκετά καλό για την εποχή, ενώ τα γραφικά είναι επίσης πολύ όμορφα, θυμίζοντας το Starglider 2 της ίδιας εταιρείας.
Το μεγάλο ατού του παιχνιδιού όμως, είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός αεροσκαφών που σας επιτρέπει να πετάξετε, τόσο από την πλευρά του ΝΑΤΟ, όσο και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ενώ είναι πολύ πιθανό ορισμένα από τα αεροσκάφη να μην υπάρχουν σε άλλον εξομοιωτή, ακόμα και σήμερα. Βέβαια, για να υπάρχουν όλα αυτά σε μια δισκέτα έχουν γίνει αρκετές θυσίες, όπως τo κοινό cockpit και τ' απλοποιημένα συστήματα για όλα τα αεροσκάφη.
Είναι το μοναδικό παιχνίδι που είχα πάρει ρισκάροντας, χωρίς να το ξέρω ή να έχω διαβάσει κάποιο review, κι ευτυχώς δεν έκλαιγα τα λεφτά μου μετά!
Στο βίντεο θα δείτε unboxing, πληροφορίες για το παιχνίδι, την αξέχαστη εισαγωγή του και παίξιμο μιας σύντομης αποστολής.


Και για το τέλος, το σπέσιαλ! Interdictor για τον Αρχιμήδη της Acorn. Πρόκειται για εντυπωσιακό εξομοιωτή, με πολύ καλό πτητικό μοντέλο για παιχνίδι του 1989 (κάτι αναμενόμενο, αφού οι προγραμματιστές ήταν υπάλληλοι της ΒΑΕ) το οποίο βελτιώθηκε περαιτέρω στο Mig-29 Fulcrum της ίδιας εταιρείας, δύο χρόνια αργότερα. Ο χειρισμός με το ποντίκι είναι πολύ καλός (αφού μπόρεσα να το παίξω με κάμερα μπροστά στον Αρχιμήδη, εγώ να είμαι από την μία πλευρά και να προσπαθώ να πιάσω το ποντίκι από την άλλη!), ενώ τα τρισδιάστατα γραφικά κινούνται ομαλότατα, με μεγάλες ταχύτητες. Απ' την άλλη, τα διάφορα συστήματα είναι απλοποιημένα και το παιχνίδι σας βάζει απευθείας μέσα στη δράση, σε έναν πολύ καλά ισορροπημένο συνδυασμό εξομοίωσης και arcade.
Το βίντεο περιέχει unboxing, review και λίγο gameplay στον A3000.

 

foutix

RetroAdept
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.501
Αντιδράσεις
717
Πάει κι αυτός...σίγουρα όχι νέος, αλλά όχι και υπέργηρος
 
Μπλουζα