Φωτογραφίες και βίντεο από τη ρετροσυλλογή μου

Έρχεστε λοιπόν στο δικό μου μότο...δεν δηλώνω συλλεκτης υπολογιστών αλλά μόνο αναμνήσεων!!! Ότι μου δημιουργεί νοσταλγία και μόνο υπάρχει στο χώρο μου δηλαδή ότι ειχα τότε ή ηθελα να εχω! Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ούτε μία κονσόλα στην κατοχή μου!
 
Quickshot-sqr.jpg

@spyros_s Συνονόματε, αν κι έχω την ίδια άποψη για τις παιχνιδομηχανές, αμάρτησα...

Sega Mega Drive και συμβατό Quickshot.

Τις κονσόλες δεν τις πήρα ποτέ με καλό μάτι, αλλά λόγω Pixel είχα μια μικρή περιέργεια, η οποία ικανοποιήθηκε όταν είχε πάρει Master System ο ξάδελφός μου. Έπαιξα σε αυτήν 5 λεπτά ίσα για να δω τί είναι ο ντόρος με αυτό το Sonic επιτέλους. Δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν συγκινήθηκα κι όλας (δοκίμασα και το κρυμμένο pacman που έλεγαν στο περιοδικό).

Το Mega Drive το πήρα πρόσφατα. Ίσως ήταν 2012 ή 2014, γύρω στα 5 - 10 ευρώ, μετά από σκληρό παζάρι... και χάρη του έκανα που την πήρα!:)
Το τζόυστικ το έχω από σπόντα. Το είχε βάλει στο κουτί αυτός που μου έδωσε τον MSX και δεν ήξερα καν πως είναι για SEGA, μέχρι που μια μέρα, χαζεύοντας το χειριστήριο του MD, πήγε το μήνυμα στον εγκέφαλο.

Τέλος μια ανάμνηση από την ημέρα που πήρα το MD. Είδα ένα νεαρό παιδί, γύρω στα 20, με σακίδιο να ψάχνει και να μαζεύει cartridge από κονσόλες. Ήταν τέτοια η χαρά στη φάτσα του, που μου έκανε εντύπωση.
 

F-19 Stealth Fighter στην έκδοση για την Amiga. Διάδοχος του Project Stealth Fighter των 8bit, με πολύ καλά 3D γραφικά και όμορφες στατικές οθόνες, ενώ ο ήχος περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Το πτητικό μοντέλο εξομοιώνει κάποια βασικά πράγματα. Τα συστήματα κι ο οπλισμός είναι επίσης απλοποιημένα, ενώ το ενδιαφέρον διατηρεί η τακτική που χρειάζεται για ν' αποφεύγετε τον εντοπισμό από τα ραντάρ.
Γενικώς, πρόκειται για αρκετά εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι, που συνδυάζει την απλή εξομοίωση με τη δράση, όπως συνηθίζεται από την Microprose.

Το βιντεάκι περιέχει unboxing, διάφορες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία stealth, παρουσίαση του παιχνιδιού και τέλος, μια αποστολή στην Amiga 500.

Αυτό, παραδόξως, το είχα παίξει πρώτα σε PC και μετά σε Amiga. Μου είχε αντιγράψει τη δισκέτα ένας φίλος που είχε 286 και την έτρεξα στο KCS που είχα στην Α500. Επίσης, θυμάμαι να το παίζω και σε VGA με ασπρόμαυρη οθόνη.
Μετά το πήρα για Amiga και το ξαναευχαριστήθηκα έγχρωμο.
 
Στο εχω ξαναπεί...κάνεις βίντεο επαγγελματικού επιπέδου στο yt!!! Δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις από τους μεγάλους youtubers του εξωτερικού στο αντικείμενο! Εύγε συνονόματε!
 
Φοβερό game, στην Amiga έχω παίξει τους περισσότερους εξομοιωτές πτήσης από οπουδήποτε αλλού. Θυμάμαι καλά και το Project Stealth Fighter στον 64. Εξαιρετικό video όπως πάντα, συνυπογράφω το σχόλιο του spyros_s.
 
@Blue Max
Παρομοίως! Κυρίως εξομοιωτές και adventure έπαιζα.
PC πήρα το 2000, που είχε περάσει η εποχή του παιχνιδιού, οπότε δεν έχω παίξει πολλά, πλην ελαχίστων καλών simulator.
Γενικώς ήμουν πάντα αρνητικός προς τα PC, αλλά πρόσφατα έβαλα κάποια adventure εποχής 2000 και μετά, τα οποία ήταν πολύ αξιόλογα.
 
Ωραίο μηχάνημα, με Amstrad design πλέον και drive 3 ιντσών όπως του 6128 :thumbup:
Κόντεψα να τον αποκτήσω κάποτε, ήμουν μεταξύ αυτού και του σπανιόλου 128, αλλά τελικά πήρα τον +2.
 
Πίσω
Μπλουζα