Φωτογραφίες και πληροφορίες ηθοποιών

οποτε μπορειτε προσθεστε στη retrodb τη φωτογραφια με τη Ζωζω Ζαρπα,το screenshot ειναι απ την ταινια "εμπαινε Μανωλιο"

attachment.php


ebkatina.JPG
 
Η Έρση Μαντζάνη διορθώθηκε σε Έλση Μαντζανά και προστέθηκαν και νέες συμμετοχές (Το καναρινί ποδήλατο κ.ά). Επίσης προστέθηκαν και οι πολύ ωραίες φωτογραφίες της.

Προστέθηκε και η φωτό της Ζωζώς Ζάρπα από το "Έμπαινε Μανωλιό".
 
Η Εβελίνα Αραπίδου, η Εβελίνα Αγαπίδου (με κόκκινα γράμματα στη σειρά 'Ο ιός του πατέρα') και η Εβελίνα Αραπίδη είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το κανονικό της όνομα είναι Εβελίνα Αραπίδη. (εδώ η σελίδα της στο facebook ).

http://www.theaterinfo.gr/theatreauthors/newactors/e/evelinaarapidi/index.html

Εδώ βιογραφικά της στοιχεία [[[ Ορισμένες ταινίες που αναφέρονται εδώ δεν υπάρχουν στο retrodb. π.χ. 1998 κινηματογράφος - Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Μαδρίτης

“Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΡΟΔΩΝ” (μεγάλου μήκους)

σκηνοθεσία:Γιάννος Αιόλου ]]]

Εδώ μια συνέντευξή της και φωτογραφίες της.

Μερικά στοιχεία που μάζεψα εγώ.

Συμμετείχε στο 22ο επεισόδιο (πρέπει να ήταν η μοναδική της συμμετοχή) της σειράς 'Ο ιός του πατέρα' όπου αναφερόταν ως 'Εβελίνα Αγαπίδου' από όπου και τα screenshots OIosTouPatera-ep22.jpg

Συμμετείχε στο 5ο επεισόδιο (μοναδική συμμετοχή της) της σειράς 'Οι μάγισσες της Σμύρνης' ως 'Εβελίνα Αραπίδου (έγκυος)' EvelinaArapidou.JPG

Φωτογραφία : evelina arapidi 2.jpg

EvelinaAgapidou-OIosTouPatera-ep22.jpg
 
Η εν λόγω ηθοποιός Εβελίνα Αραπίδη έπαιξε πέρσι στη θεατρική παράσταση "Ένας Όμηρος" στο "Τρένο στο Ρουφ".

Nα συμπληρώσω ότι είναι κόρη του γνωστού κλαρινετίστα μουσικού Θανάση Αραπίδη, στον οποίο έχει αφιερώσει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης το τραγούδι του "Για ένα κλαρίνο" στα σχόλια του δίσκου "Ψυχραιμία παιδιά !".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μένει να δείτε πως αναφέρεται στις περισσότερες παραγωγές, για να σημειωθεί για το "κανονικό όνομα" της (Αραπίδη) στο trivia ή ότι εμφανίζεται και με το "Αραπίδου" (ενώ έχει εμφανιστεί και με "Αγαπίδου"). Στην "Πολίτικη Κουζίνα" (2003) αναφέρεται ως Εβελίνα Αραπίδου, όπως και στην ταινία μικρού μήκους "Ο Λησμονημένης" ('98) (αν και δεν αναφέρεται στην βάση). Ωστόσο, στην ταινία "Κουαρτέτο Σε 4 Κινήσεις" ('94) παίζει και κάποιος Σταύρος Αραπίδης. Δεν ξέρω αν έχουν κάποια συγγένεια/σχέση.
 
Άνοιξε η νέα σελίδα ΕΒΕΛΙΝΑ ΑΡΑΠΙΔΗ που περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές της, τις φωτογραφίες και το βιογραφικό της με τις παρατηρήσεις του Mandrake.

Η ταινία "Ο χορός των νεκρών ρόδων" άνοιξε σαν νέα σελίδα αλλά με πολλές επιφυλάξεις αν πρόκειται για μεγάλου μήκους ταινία του 1998 ή για μουσικό πολυθέαμα.

Τώρα για την μικρού μήκους ταινία "Ο Λησμονημένης" έγινε μόνο η αναφορά στα trivia της ηθοποιού.
 
Το "Ο Χορός Των Νεκρών Ρόδων" αναφέρεται ως "πολυθέαμα" όπου συμπεριλαμβάνει μουσική, χορό και ψηφιακό βίντεο (φαντάζομαι σε κάποιο video wall). Πρέπει να διαγραφεί από την βάση μιας και ανήκει στον χώρο του θεάτρου, απλά με νέα μέσα έκφρασης. Video wall χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες σε θεάματα όπως μουσικές συναυλίες, όπου ενώ ακούς τη μουσική συνοδεύεται με διάφορες σκηνές βίντεο, ψυχεδελικές εικόνες κτλ. Ένα εγχώριο παράδειγμα είναι οι συναυλίες της μινιμαλιστικής μουσικής του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη.

Το "2" το είχα δημιουργήσει στις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά το μετέφερα στις "Βιντεοταινίες" μιας και πρόκειται για θεατρική παράσταση που στις 11 Δεκεμβρίου 2007 κυκλοφόρησε σε DVD.
 
Όποτε μπορεί κάποιος να προσθέσει την φωτογραφία (η πρώτη στα συννημένα) της Μαίρης Δρακοπούλου (πρώην μοντέλο και νυν ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων).

Είναι από την σειρά Τα μπακούρια (όπου εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων)

Επίσης πρέπει να αφαιρεθούν οι συμμετοχές της στις σειρές 'Ο Ιός του Πατέρα' και 'Καλημέρα Ζωή' και να προστεθούν στο προφίλ της ηθοποιού Μαρίας Δρακοπούλου (αναγράφοντας στο προφίλ της ότι σε πολλούς τίτλους αναφέρεται ως 'Μαίρη Δρακοπούλου')

π.χ. στη σειρά 'Ο Ιός του πατέρα' απ' όπου και οι 2 τελευταίες φωτογραφίες (για του λόγου το αληθές) :

Είχα κάνει και παλιότερα την επισήμανση.

MairiDrakopoulou-TaMpakouria.jpg

Drakopoulou-OIosTouPatera-ep20.jpg

OIosTouPatera-ep21.jpg
 
Για βοηθησε με φιλε μου ποια ειναι ποια εδω μεσα:

ΤΑΙΝΙΕΣ: Το αίνιγμα (1998) / Νύφες (2004, Μαρία Δρακοπούλου) /

ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ: Escape to Athena (Απόδραση στην Αθήνα, 1978) /

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ: Καλημέρα, ζωή (ΑΝΤ1, Φεβρουάριος 2002 - ) /

ΓΚΕΣΤ: Οι δίκαιοι (ΥΕΝΕΔ, άνοιξη 1974 & 1974-1975 & 1975-1976, ??? επ.) / Εγκλήματα (ΑΝΤ1, 1998-1999, 1 επ.) / Αθώος ή ένοχος (ΑΝΤ1, 2000-2001, 3 επ.) / Αληθινοί έρωτες (ALPHA, 2007-2008, 1 επ.) /
 
mhmerotategiatipino είπε:
Για βοηθησε με φιλε μου ποια ειναι ποια εδω μεσα:
Μαίρη Δρακοπούλου : Δεκαετία του '70 και στη σειρά Τα Μπακούρια.

Μαρία (Μαίρη) Δρακοπούλου : Δεκαετία του '90 και μετά.

Υπάρχει επίσημη σελίδα στο facebook για την Μαρία Δρακοπούλου εδώ όπου αναφέρονται επιπλέον συμμετοχές της σε σειρές και ταινίες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gifra είπε:
Όποτε μπορεί κάποιος να προσθέσει την φωτογραφία (η πρώτη στα συννημένα) της Μαίρης Δρακοπούλου (πρώην μοντέλο και νυν ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων).Είναι από την σειρά Τα μπακούρια (όπου εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων)
Οκ, προστέθηκε.

Gifra είπε:
Επίσης πρέπει να αφαιρεθούν οι συμμετοχές της στις σειρές 'Ο Ιός του Πατέρα' και 'Καλημέρα Ζωή' και να προστεθούν στο προφίλ της ηθοποιού Μαρίας Δρακοπούλου (αναγράφοντας στο προφίλ της ότι σε πολλούς τίτλους αναφέρεται ως 'Μαίρη Δρακοπούλου')π.χ. στη σειρά 'Ο Ιός του πατέρα' απ' όπου και οι 2 τελευταίες φωτογραφίες (για του λόγου το αληθές) :

Είχα κάνει και παλιότερα την επισήμανση.
Οκ, τακτοποιήθηκαν.
 
Αμπάουτ γουάτ;

EDIT: Άκυρο Παναγή... Δεν είδα την προηγούμενη σελίδα... :)

Υ.Σ. Εκτός απ' αυτά που λέει η RetroDB και στην σελίδα της στο φατσοβιβλίο, η Μαρία Δρακοπούλου παίζει και στην κινηματογραφική ταινία "Η Επίθεση Του Γιγαντιαίου Μουσακά" ('99). Να σημειωθεί ότι υπάρχει και 3η Μαρία Δρακοπούλου η οποία, μαζί με τον Σπύρο Κούρτεση, υπογράφει το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους "Rendez-vous" ('99). Στους ηθοποιούς παίζει και μια Νικολίνα Δρακοπούλου (μιας και πιάσαμε τους Δρακοπουλέους).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Υ.Σ. Εκτός απ' αυτά που λέει η RetroDB και στην σελίδα της στο φατσοβιβλίο, η Μαρία Δρακοπούλου παίζει και στην κινηματογραφική ταινία "Η Επίθεση Του Γιγαντιαίου Μουσακά" ('99).
Done.

Mandrake είπε:
Να σημειωθεί ότι υπάρχει και 3η Μαρία Δρακοπούλου η οποία [....]
...για την οποία, ανοίγουμε λήμμα?
 
Ναι! Σε κάθε περίπτωση που υπάρχει συγκεντρωτικό λήμμα, σημαίνει ότι γνωρίζετε για την ύπαρξη αυτού του 2ου, 3ου, 4ου προσώπου, οπότε ανοίγετε λήμμα κανονικά, ακόμη και αν πρόκειται για μία παραγωγή στην οποία συμμετέχει και δεν έχετε άλλα στοιχεία απ' αυτά που είχαμε κουβεντιάσει πριν καιρό (φωτογραφίες, αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα, ημερομηνίες ή έτη γέννησης ή/και θανάτου κτλ.). Σας έδωσα link με την παραγωγή, οπότε έχετε τα δεδομένα για να δημιουργήσετε και αυτό το λήμμα.
 
Οκ, το λήμμα το άνοιξα.

Ωστόσο, δεν έχουμε ανοίξει λήμμα για την ταινία. Στοιχεία, πλην αυτών που μου έδωσες στο παραπάνω link, δεν έχω... Να ανοίξω με αυτά?
 
D@redevil είπε:
Οκ, το λήμμα το άνοιξα.
Ωστόσο, δεν έχουμε ανοίξει λήμμα για την ταινία. Στοιχεία, πλην αυτών που μου έδωσες στο παραπάνω link, δεν έχω... Να ανοίξω με αυτά?
ναι να ανοίξεις με αυτά τα στοιχεια που σου έδωσε ο Mandrake.
 
Πίσω
Μπλουζα