Περί κασετών: διάβασα (..."διαγώνια"...) ολίγον από το θρεντ, οπότε συγχωρέστε με αν επανα-ματα-ξαναγράψω πράγματα που έχουν ήδη γραφεί...
TDK-60 η απόλυτη αλήθεια. Απλή, όμορφη, σε καλούτσικη τιμή, την εύρισκες παντού, κρατούσε για πάντα, αυτό που λέμε σταθερή αξία.
Αλλά σε κάποια φάση που οι εγγραφές έγιναν πολλές [πλέον όλη η παρέα και η δική μου και του αδερφού μου είχαν hi-fi συστήματα, και όλο το χαρτζιλίκι όλων μας
ΕΠΕΝΔΥΟΤΑΝ σε LPs και άγραφες κασέτες], και τα οικονομικά δεν έφταναν, ανακαλύψαμε (με τον αδερφό μου) τις Silver Shadow. Τις έφερνε ένα μαγαζάκι απέναντι από το σπίτι μας, ήταν πάμφθηνες και με την δικαιολογία ότι δεν επανα-ηχογραφούμε ξανά_και_ξανά, και για τις δευτεράτζες ηχογραφήσεις [πχ τραγούδια που δεν καιγόσουν αν χάλαγε η άγραφη, ή που μπορούσες εύκολα να τα ξαναβρείς και να τα ξαναηχογραφήσεις), καταλήξαμε σε αυτές.
Τότε τα μονά LPs (Ελληνικής κοπής) είχαν κάπου 650-800 δρχ, τα διπλά LPs και τα "εισαγωγής" είχαν 1.100 - 1.200 δρχ., τους Nice Price και τους "σε προσφορά" τους εύρισκες από 500-600 δρχ. και οι κασέτες νομίζω είχαν 250δρχ οι TDK και κάπου 120 δρχ οι φτηνές.
Τώρα, το θέμα ήταν ότι δεν κάναμε καλά γράμματα, και οι κασέτες έπρεπε να έχουν ΑΨΟΓΗ μορφή.... Οπότε επιστρατεύαμε τον καλλιγράφο φίλο μας, για να γράψει τα τραγούδια στο εξώφυλλο. Αυτό, ίσχυε μέχρι που απόκτησα τον πρώτο μου εκτυπωτή (dot matrix EPSON 24pin), γιατί μετά άλλαξε το σκηνικό. Βρήκα προγραμματάκι για windows, που είχε συγκεκριμένα "πλαίσια κειμένου" σε διάταξη εξώφυλλου κασέτας, έγραφες, τύπωνες, έκοβες-δίπλωνες στις γραμμές και είχες ΑΨΟΓΟ εξώφυλλο, με μπρος-πίσω, αυτάκι πίσω, ράχη τα πάντα όλα, σαν κανονικό εξώφυλλο κασέτας από εταιρία.
Αλλά δεν σταμάτησα εκεί. Ο Dot Matrix μπορούσε να τυπώσει επάνω σε ιλουστρασιόν χαρτί, χωρίς να μουτζουρώνει - τρέχει το μελάνι. Οπότε σειρά είχαν τα περιοδικά. Έβρισκα φωτογραφίες είτε με τα συγκροτήματα, είτε από άσχετα-σχετικά όμορφα θέματα, έκοβα σε μέγεθος Α4 και υπολόγιζα που_θα_τυπωθεί_τι ...τύπωνα, έκοβα-δίπλωνα πάνω σε αυτά τα χαρτιά.
Υ Π Ε Ρ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η μιλάμε.
Εντωμεταξύ είχε προκύψει και ένα έπιπλο βιβλιοθήκη-σύνθετο, που είχε 3 μεγάλα συρτάρια, τα οποία χωρούσαν με ακρίβεια αρκετές σειρές από κασέτες. Θυμάμαι ότι ήταν ένα χάρμα οφθαλμών, να ανοίγω τα συρτάρια και να χαϊδεύω-χαζεύω-επιλέγω κασέτες. Ανά μουσικό συγκρότημα και ημερολογιακά, από τα αριστερά τα πιο αγαπημένα, προς τα δεξιά οι δευτεράτζες / τα λιγότερο αγαπημένα.... σε απόλυτη τάξη, σειρά-σειρά, με την ράχη όρθια για να διαβάζεις τον τίτλο της κασέτας, εύρισκες πανεύκολα το οτιδήποτε.
.... και μετά μεγαλώσαμε - παντρευτήκαμε - φύγαμε από το πατρικό, πήραμε μαζί μας δίσκους & CDς, αλλά αφήσαμε πίσω τις κασέτες, η π(γ)οιότητα τους δεν μας ικανοποιούσε πλέον....!!!!!
αλλά
φυσικά ούτε που μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσαν κάποτε να πεταχτούν.
Φυσικά, η μητέρα μας, μια χαρά το μπορούσε, το φαντάστηκε και το έκανε.... Την βοήθησε το μικρό ανηψάκι μου [
], που τότε 2-3 ετών, άνοιξε τα συρτάρια, πέταξε κάτω όλες τις κασέτες και στοίβαξε σε μια μεριά όλα τα πλαστικά καλύματα, σε άλλη μεριά τα χάρτινα εξώφυλλα και σε άλλη μεριά τις κασέτες. Ο μοναδικός τρόπος για να τακτοποιηθεί αυτός ο χαμός,
περιελάμβανε, βάσει του σκεπτικού της μητέρας μας, την εμφάνιση μιας μαύρης σακούλας σκουπιδιών και μιας βόλτας μέχρι τον σκουπιδοντενεκέ κάτω από την πολυκατοικία μας.....
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ.....