Φωτό από παλιές κασέτες

Θυμάται/είχε δει κανείς εκείνες τις μικρού μήκους κασέτες που είχαν κάποια καταστήματα για, χμ, μπακάπ, που ήταν κεχριμπαρί διάφανες και μέσα είχαν μπομπινούλες; Φοβερά κομπιουτερίστικες, είχα τόσες από τη Μικροκίνηση στο Παγκράτι... σνιφ!
 
Έχω και εγώ μια τέτοια, αλλά δεν τη βρίσκω ....

Κάτι τέτοιο δεν εννοείς; (χωρίς τα γράματα στις μπομπίνες)

eico_ipd_ex_541.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι γεια σου :)

Τις είχα δώσει όλες (φτου...) μαζί με τον 464 μου, αλλά πριν λίγα χρόνια μία φίλη μου χάρισε τον 800XL της και είχε και μία τέτοια μαζί :)
 
Σε αυτο το site μπορεις να φτιαξεις mixtapes οπως καναμε παλια,δηλαδη επιλογες απο τραγουδια σε δικη μας κασσετα ,με την διαφορα οτι ττωρα το κανουμε με Mp3.

Eγω δεν εβγαλα ακρη ,ισως εσεις. :xm:

http://muxtape.com/
 
Θυμάστε τη μυρωδιά της κασέτας;

Ήταν φοβερό συναίσθημα να ξετυλίγω τη συσκευασία. Η μυρωδιά που ερχόταν από την καινούρια κασέτα έχει συνδεθεί με τη χαρά που είχα όταν έγραφα συλλογές από τα βινύλια.

Επίσης, θυμάμαι ότι έβγαζα φωτοτυπίες το 'χαρτάκι' για να το χρησιμοποιήσω και σε άλλες παλαιότερες κασέτες. Δεν ήθελα με τίποτα οι κασέτες να μην έχουν χαρτάκι!
 
Βάλτε με κι εμένα στους φαν της TDK. Τη θεωρούσα -και τη θεωρώ ακόμα- κορυφαία μάρκα. Ακόμα και κάποιες 3,5άρες παλιές δισκέτες και καναδυό CD είναι μιά χαρά!

Έχω περίπου 500 κασσέτες, "εμπορικές" και "άγραφες". Και έχουν περάσει πολλές μάρκες από τα χέρια μου: TDK, Sony, Intersonic, Denon, That's, Maxell, BASF, RAKS κ.α., ό,τι διάρκεια θες! 30, 46, 50, 60, 74, 80, 90, 100, 120 λεπτών!

Για όσους τυχόν απόρησαν, έχω δυό-τρείς 30άρες, RAKS, που είχα πετύχει σε κάποιο μαγαζί στην Ομόνοια. Με είχαν βολέψει για κάποια τραγούδια που ήθελα άμεσα να γράψω.

Υ.Γ. Εκτός από τις γνωστές "εγχειρήσεις" (έτσι τις έλεγα και 'γω από τότε), μιά φορά είχα προσπαθήσει να κολλήσω επιπλέον ταινία σε 120άρα, για να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια! Η ταινία κολλήθηκε μεν, μασήθηκε με τη μία δε -γκαντεμιάααα!!!!
 
stam1370 είπε:
Ναι ρε είδες, αν δεν σε πάει ο θεός... :D

Θυμάται κανείς κάποιες budget κασετούλες με το Big Ben στο εξώφυλλό τους; Ούτε ξέρω από πού τις έφερνε η μητέρα μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι! Ήταν το Big Ben σε κόκκινο φόντο και με κίτρινα χίπικα-σέβεντις κεφαλαία γράμματα "BIG BEN". Και η δική μου είχε καναδυό τέτοιες, νομίζω στη μία είχε γράψει Έλβις Πρίσλευ. Ή θα είναι καταχωνιασμένες μαζί με τις δικές μου τώρα, ή εξαφανισμένες...
 
Κι εγώ φαν των TDK ήμουν! Εννοείται! Και θυμάμαι, αφού έγραφα τα τραγούδια που ήθελα (συνήθως από το ράδιο, μισα, με τη φωνή του παραγωγου από πάνω, μαύρα χάλια δηλαδή...) έσπαγα και το πλαστικό κομματάκι που είχαν στην πάνω μεριά μην τυχόν και πατήσω το rec και τις σβήσω κατα λάθος. Και όταν μετά από καιρό τις βαριόμουν και ήθελα να γράψω άλλα τραγούδια, έβαζα ζελοτέιπ ( :p ) στο κενό για να τις ξαναγράψω... Από πατέντες άλλο τίποτα!!!
 
Random αναμνήσεις σχετικά με κασέτες:

1. Οι TDK που ήταν το στανταρ μέσο σύγκρισης για τις κοινές (Type I) κασέτες. Δυστυχώς το χαρτζιλίκι δεν έφτανε πάντα για τις άπειρες κασέτες που αγόραζα. Ας είναι καλά η RAKS Πετράκης Α.Ε. που έβγαλε κάτι φτηνιάρικες, 10δες αγορασμένες από supermarket να κάνουμε τη δουλειά μας.

2. Ο κολλητός φίλος που με μύησε στα mixtapes. Έχω ακόμα στο σπίτι των γονιών μου μια σειρά από mixtapes που μου χάριζε κάθε τόσο.

3. Τα εξώφυλλα που έφτιαχνα για τις αντιγραμένες κασέτες από δίσκους. Ήταν η εποχή που τα φωτοτυπικά βγήκαν σε ευρεία διάθεση (όχι απλά στις δημόσιες υπηρεσίες). Φωτοτυπία του εξωφύλλου του δίσκου σε σμίκρινση, μετά μοντάζ-κολλάζ του εξωφύλλο σε ειδικά σχεδιασμένο πρότυπου του μεγέθους του εξωφύλλου της κασέτας, χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία του εξωφύλλου για να ταιριάξουν στο διαφορετικό μέγεθος της κασέτας (εξώφυλλο, λογότυπος του γρουπ, tracklisting, κτλ).

4. Ο παραπάνω φίλος που ήταν και κομπιουτεράς και ανακάλυψε ένα πρόγραμμα που είχε ένα template και έφτιαχνες εξώφυλλα με την λίστα των τραγουδιών που έβαζες στο mixtape.

5. Οι κασέτες χωρητικότητας 10 μόλις λεπτών (5+5) που τις αγόραζα ένα μαγαζί που τις έδινε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να γράφουν τα 5λεπτα των διαφημίσεων.

6. Η κουλτούρα των do it yourself (DIY) demos που ηχογραφούσανε(με) με συγκροτήματα και μετά βγάζαμε σε πολλά αντίτυπα για διανομή σε φίλους (και η πιο τολμηροί για διανομή σε όλη την χώρα, που διαφημίζονταν μέσω μουσικών περιοδικών και φωτοτυπημένων fanzines)

7. Το απαρίτητο εργαλείο για τις κασέτες, ένα αυθεντικό Sony walkmam που μου έφερε ο πατέρας μου μενά από ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Έτη φωτός μπροστά από τα μοντέλα που έβρισκες στην Ελλάδα, άπειρες ώρες μουσικής με τα ακουστικά.

8. Οι πεταμένες σε αχρηστία κασέτες σε σπίτια φίλων όταν άρχισαν να βγαίνουν τα CD. Όσες δεν πετάχτηκαν, χαρίστηκαν και πολλές φορές έγιναν έναυσμα για ανακαλύψεις και νέα μουσικά ακούσματα.

9. Τα παζάρια της επαρχίας όπου πλανόδιοι είχαν καρότσια και πάγκους με κασέτες "αυθεντικές" αλλά της κακιάς ώρας με ηχογραφήσεις δημοτικών και λαϊκών που μπροστά τους η Έφη Θώδη είναι διάσημη και ποιοτική (μιλάμε για ονόματα σε στυλ "Σούλα Μπούλα", "Αφοι Ματζίρη", "Μπάμπης Μπαμπούλας και όλο το επιτελείο του" κτλ)

10. Άφησα για το τέλος την εφηβική ανακάλυψη πως με τις κασέτες μπορείς να κρατήσεις ηχητικό ημερολόγιο...
 
Mετά από ένα αποτελεσματικό ψάξιμο εντόπισα και εξης 3 συλλεκτικά κομμάτια.

1. National - Panasonic

2. Agfa

3. EMI - His master voice

δεν ξέρω τι έχουν μέσα (δεν τις άκουσα ακόμα) πάντως είναι σε άριστη κατάσταση οπτικά όπως βλέπεται, και είναι από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 70. Γράφουν επίσης και Compact Cassete το καινούργιο τότε format στις audio κασσέτες για να διαχωρίζονται από εκείνες των 8 track (τις γκουμούτσες)
 
Σπανια κομματακια. Δεν ειχα συναντησει ποτε καμια απο τις 3 εικονιζομενες
 
και το σπουδαιότερο είναι ότι παίζουν και αξιοπρεπώς πριν λίγο που τις δοκίμασα!!!!

Αθάνατα πράγματα και ας έχουν περάσει 30++++ χρόνια.
 
Exω αρκετες δεκαδες κασσετες απο τα μεσα της δεκαετιας 80 και επειτα...

αλλα προτιμησα να σκαναρω πιο παλιες κασσετες των γονιων μου.

picture.php


picture.php
 
Ρε Dim τι δεινοσαυροκασσετες ειναι αυτες?? Φοβερα κομματια!

Η πρωτη γραφει Intersonic. Αραγε να υπηρχαν Ελληνικες κασετες απο το 70 ή ειναι συνωνυμια...
 
Έχεις και εσύ βρε Dim πολύ σπάνιο πράμα βλέπω. Γνωρίζεις μήπως ακριβώς από πότε χρονολογούνται. Οι δικοί μου είχαν αγοράσει ένα μαγνητόφωνο philips Ν2400 το 1972 (το οποίο δυστυχώς μου το κλέψαν - και έχω μόνο τα 2 ηχεία του) και ένας οικογενιακός φίλος που είχε μεγάλη συλλογή από βινύλια τότε που έκανε κάποιες επιλογές σε κασσέτα για να ακούνε. Κάποιες είναι και αυτές που έχω ανεβάσει. Θα τους ρωτήσω αν θυμούνται ακριβώς χρονολογίες, πάντως κάποιες που άκουσα από την μουσική συμπεραίνω ότι είναι από το 1972-73 και μετά.
 
Πριν από λίγες μέρες εντόπισα αυτη την κασετούλα χρωμίου της ΑGFA. Πρέπει να είναι από τα τέλη των 70s μάλλον (και έτσι μπήκα στον πειρασμό να την αγοράσω - είναι ακόμα άθικτη με την ζελατίνα της όπως βλέπεται και την ταινία ασφαλείας)

picture.php


Agfa Chromdioxid ll
 
Μολις σκαναρα και μερικες πιο καινουριες κασετες.Μερικες απο αυτες μου τις εχει χαρισει μια φιλη(αναμεσα σε αυτες που μου εδωσε ηταν και το Thriller,αυθεντικη κασετα).

picture.php
 
Τις θυμαστε αυτες;;;;;

picture.php
 
Μιας και μιλαμε για κασετες ας θυμηθουμε και μερικες ρετρο θηκες (αν ειναι off topic ας μεταφερθει)

picture.php


picture.php


picture.php


Στην πρωτη φωτο υπαρχουν οι διπλες κασετοθηκες (Σιδηροπουλος και Classic metal ballads).Την επιλογη των τραγουδιων την εχει κανει και στις 2 ο συγχωρεμενος Μανος Ξυδους (μαζι με τον Δημητρη Κατη στις μπαλαντες).

Επισης φαινονται 3 θηκες απο το περιοδικο Ποπ Κορν (στρογγυλοποιημενες στις ακρες) και εβαλα και μια κλασσικη θηκη...με τον υμνο της εθνικης για το μουντιαλ του 1994!!!23-11-1993 ειχε επισκεφθει ολη η ομαδα το λυκειο μας(!!!) και ειχε μοιρασει και τις κασετες αυτες!!!

Στις τελευταιες 2 φαινεται η διπλη κασετοθηκη (μια πισω απο την αλλη!!!) του ΤOP'86..Σκαναρα το εξωφυλλο γιατι η φωρο απο το κινητο βγηκε χαλια....

Εdit:Θυμαμαι και κατι χαρτινες θηκες που καλυπταν τη μια πλευρα της κασετας και μερος της αλλης.Ειχα μια τετοια,δωρο απο περιοδικο, με 2 τραγουδια των Aerosmith...δυτυχως δεν πρεπει να υπαρχει πλεον.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα