Φωτό από παλιές κασέτες

splushka είπε:
Η κασέτα με τα "παπάκια", τρελό χιτ του παιδόκοσμου το 1983 περίπου! Ακόμη θυμάμαι όταν μου την έκανε δώρο η μητέρα μου!
26022011v.jpg

Πάριος, πρέπει να είναι τέλη του 70 ή αρχές του '80

26022011001.jpg

Χριστιάνα - Μυτιληναίος (τους θυμάται κανείς; )

26022011002.jpg

Τσιτσάνης

26022011003.jpg

Κοινούσης, 1973...εγώ δεν είχα καν γεννηθεί τότε

26022011004.jpg

Γιώργου Κατσαρού: Ο Δρόμος για τα Κύθηρα



Και τέλος μια αγνώστου περιεχομένου

26022011006.jpg
Την κασέτα των Al Bano και Romina Power την έχω, με διαφορετικό εξώφυλλο...!
 
Και μια καθαριστικη (Philips SBC 114) που βρηκα προσφατα ψαχνωντας παλια μου πραγματα

attachment.php
 
Gryzor είπε:
Ναι ρε είδες, αν δεν σε πάει ο θεός... :D
Θυμάται κανείς κάποιες budget κασετούλες με το Big Ben στο εξώφυλλό τους; Ούτε ξέρω από πού τις έφερνε η μητέρα μου...

DSCF3664.jpg

Κασέτες Big Ben, τις πουλούσαν με την 5άδα στα καταστήματα TOP, δεν ξέρω αν τα θυμάται κανείς.
 
Μερικές από τις δικές μου κασέτες.

DSCF3728.jpg

Κάποιες λιγότερο συνηθισμένες.

DSCF3733.jpg

2 καθαριστικές και 1 απομαγνητιστική.

DSCF3734.jpg

Κασέτες συλλογές-άλμπουμ.

DSCF3722.jpg

DSCF3740.jpg

DSCF3708.jpg

DSCF3717.jpg

DSCF3711.jpg

DSCF3726.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
^^

Άπαιχτος!!! Συγχαρητήρια για τη συλλογή σου!!!
 
Κάποιες από τις παλιότερες κασέτες μου....

attachment.php


attachment.php
 
Στην υπόγα υπάρχουν κάπου 1000 κασέττες (που τότε γράφονταν με δύο τ), ίσως και παραπάνω, μαζεμένες επί μία 20ετία, από τα τέλη των 70'ς μέχρι όταν αγόρασα PC με σιντικαυτήρι. Πολλές αγοραστές, ακόμη περισσότερες ηχογραφημένες από διάφορες πηγές. Δεν τις πετάω γιατί λυπάμαι όχι μόνο τον κόπο που έκανα να τις γράψω (και τα έξοδα, σημαντικά για φοιτητή που ζούσε με τα λεφτά της υποτροφίας από το πανεπιστήμιο), αλλά και τις άπειρες ώρες που έφαγα για να φτιαξω κατάλογο των περιεχομένων τους (με WordPerfect for DOS) αλλά και τυπωμένα ένθετα.

Εδώ μια επιλογή... κάθε μία έχει και μια ιστορία

attachment.php


(με την ευκαιρία έφτιαξα και άλμπουμ... ελπίζω να βγει thumbnail εδώ, αλλιώς θα πρέπει να ζητήσω βοήθεια :) - χμμμ, δεν βγήκε thumbnail τελικά, άρα πρέπει να ρίξω μια σχετική μελέτη για το θέμα, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλη η φωτό, οπότε ας μείνει)

H BASF120 ήταν μία από τις πρώτες κασέττες που είχα ηχογραφήσει από το ραδιόφωνο, από το Τρίτο Πρόγραμμα εποχής Χατζιδάκι. Είχε μεταδώσει τα "Λειτουργικά", χρόοοοονια πριν κυκλοφορήσουν σε δίσκο. Επίσης το Ilya Darling, την αμερικάνικη εκδοχή του "Ποτέ την Κυριακή" που είχε ανέβει στο Broadway. Δεν ξέρω αν έχει βγει ποτέ σε CD, την έχω εδώ και λίγα χρόνια, ας μην επεκταθώ στο πώς ;) σε mp3 από LP, αλλά για δεκαετίες ήταν μόνο σ' αυτή την κασέττα. Από τις λίγες αγορασμένες στην Ελλάδα.

Στις άλλες φαίνεται μια προϊούσα βελτίωση της ποιότητας των κασεττών, από σκέτες σε χρωμίου και τελικά μέταλλο. Βελτιώνονταν τα οικονομικά μου λίγο, έβλεπα και τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι φτηνές κασέττες, και άρχισα να αγοράζω σε μεγάλες ποσότητες ταχυδρομικά οπότε μου έρχονταν φτηνότερα. Αυτή με τα Αρχοντορεμπέτικα αγοράστηκε από ελληνικό δισκάδικο στη Νέα Υόρκη.

Οι μπλε Scotch Highlander ήταν η καταστροφή μου. Εϊχα αγοράσει δεκάδες τέτοιες, νομίζοντας ότι θα ήταν καλές λόγω μάρκας (και τιμής). Αλλά όχι μόνο πολλές από αυτές αργότερα είχαν προβλήματα (κολλούσαν, μασιούνταν, αποκτούσαν θορύβους και τριξίματα, φρίκη!) αλλά ήταν και κολλημένες, όχι με βιδίτσες όπως οι άλλες, οπότε ήταν αδύνατο να ανοιχτούν για επιδιόρθωση / συγκόλληση. Γι' αυτό είχα αγοράσει κάμποσες πολύ φτηνιάρικες (3 για $1) όπως η Certron, τις άνοιγα, πέταγα το άγραφο περιεχόμενό τους, έσπαγα την Scotch και αφού επιδιόρθωνα την ταινία την έβαζα στη αδειασμένη θήκη της άλλης (βλέπετε γιατί δεν μου κάνει καρδιά να τις πετάξω). Μια από τις τελευταίες που έγραψα είναι η μεταλλική SUONO, είχα μαζέψει (με χίλιους κόπους - ήταν πολύ πριν εμφανιστεί το Napster) κάποια mp3 και τα πέρασα σε κασέτες (γραμμένες πια με ένα τ). Επίσης βλέπετε και μία αχρησιμοποίητη ακόμη MAXELL από το τελευταίο πακέτο που αγόρασα, ακόμη μέσα στη ζελατίνα της. Πριν προλάβω να τις χρησιμοποιήσω όλες μετακόμισα σε CD-R.

Και φυσικά το απαραίτητο καθαριστικό κεφαλής. Εϊχα κάμποσα, όπως και head demagnetizer (που δεν το βρήκα ψάχνοντας στα γρήγορα).

Βλέπετε και τα νούμερα. Στην αρχή στους καταλόγους μου απλώς αριθμούσα κασέτες, αλλα μετά μαζεύτηκαν τόσες που τις χώρισα σε θέματα - Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Δημοτικά, Ρεμπετολαϊκά, Παλιά/ελαφρά, Διάφορα (οι ξένες ήταν δυο κατηγορίες, Κλασσικές και Διάφορες). Έτσι τα αρχοντορεμπέτικα ήταν Ρεμπέτικα Νο. 23, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι ήταν Μαρκόπουλος Νο. 11, αλλά τα "Λειτουργικά" ήταν διάφορα Νο. 68 διότι είχαν και άλλα εκτός Χατζιδάκι. Και, μετά από 30 χρόνια, βλέπω ότι το Χρονικό έχει ακόμη αρίθμηση 3 και όχι "Μαρκόπουλος Νο....", διότι είναι από την εποχή που τις αριθμούσα όλες μαζί και ξέχασα να βγάλω το παλιό νούμερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
elephadas είπε:
[....](με την ευκαιρία έφτιαξα και άλμπουμ... ελπίζω να βγει thumbnail εδώ, αλλιώς θα πρέπει να ζητήσω βοήθεια :) - χμμμ, δεν βγήκε thumbnail τελικά, άρα πρέπει να ρίξω μια σχετική μελέτη για το θέμα, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλη η φωτό, οπότε ας μείνει)

[....]
Καλέσατε?! :D

Για να βγει thumbnail μια φωτό που έχεις βάλει ήδη σε άλμπουμ σου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το κουμπάκι με το συνδετήρα, που υπάρχει στον επεξεργαστή κειμένου (τον κανονικό - όχι της γρήγορης απάντησης! ;) ).

Θα σου ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που σου επιτρέπει να δεις τα συνημμένα σου. Από εκεί, επιλέγεις αυτό που θες και το αναρτάς στο post σου!

Αν χρειαστείς βοήθεια, με λες και θα το πάμε μαζί βήμα-βήμα!

Α, κι όσο για τη φωτό είναι μια χαρά - μη σε απασχολεί! ;)

(κλασικά, τα off... ξέρετε εσείς! :D )
 
@ elephadas .... ωραίες κασέτες. Κάποιες από αυτές δεν τις έχω ξαναδεί. Και επ'ευκαιρία να ποστάρω και εγώ κάποιες αγορασμένες του εμπορίου που βόσκουν στο συρτάρι...

attachment.php
 
greekeagle12 είπε:
ωραίες κασέτες. Κάποιες από αυτές δεν τις έχω ξαναδεί.
Τόσα χρόνια που μάζευα μανιωδώς κασέτες ήταν φυσικό να έχω πάμπολλα είδη. Γενικά, μετά το φιάσκο των Scotch (που όμως μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω) περιορίστηκα κυρίως σε Maxell, TDK και SONY αλλά κάθε μια από αυτές τις μάρκες είχε διάφορους τύπους που κατά καιρούς άλλαζαν. Αυτές που έβαλα εδώ είναι ένα ελάχιστο δείγμα.
 
Επειδή απ ότι βλέπω οι περισσότεροι (μαζί με εμένα βέβαια) είμασταν φαν των κασσετών TDK, σας παραθέτω ένα έντυπο με όλη την σειρά των κασσετών TDK (ήχου, βίντεο, βιντεοκάμερας) και την προτεινόμενη χρήση τους.

attachment.php


attachment.php
 
Γεια σας παιδιά !

Πολύ ωραίο το θέμα ! Τι μου θυμίσατε κι εμένα !!!

Κατά περίεργο τρόπο και εντελώς τυχαία, και χωρίς να έχω δει το παρόν θέμα, την περασμένη Κυριακή ανακάλυψα στην αποθήκη της μαμάς μια τσαντάρα γεμάτη κασέτες !!!

Τις σκανάρισα λοιπόν και σας τις ανεβάζω !! Δεν είναι όλες εδώ, μόνο μία από κάθε μάρκα και μοντέλο.

KASSETES6.jpg

Δείτε και μερικές θήκες...

CASES2.jpg

και μια λίστα γραμμένη με γραφομηχανή γύρω στο '70 (μάλλον το 1978 που κυκλοφόρισε ο δίσκος "Είσαι μια συνήθεια" ) και 4 ετικέτες που μου απέμειναν !!!

LABELS1.jpg

Αυτά !!!

KASSETES1.jpg

KASSETES2.jpg

KASSETES3.jpg

KASSETES4.jpg

KASSETES5.jpg

CASES1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορεί κάποιος να μου πει αν και σε τι χρησίμευαν οι ενδείξεις που υπήρχαν κάτω απ΄το ''παραθυράκι'' στις κασέτες? Δλδ μπορούσες να καταλάβεις ας πούμε ότι ήταν η κασέτα στο 75%, ε και? Μήπως είχαν κάποια άλλη χρησιμότητα?
 
Υπήρχαν και εντελώς διαφανείς κασέτες (σαν τις TDK), λόγο "φυμέ", τη δεκαετία του 80.

Επίσης κάποιες εταιρίες, επειδή τα καπάκια συνήθως έσπαγαν στα αρθρωτά "ποδαράκια", όπως ακριβώς τα σημερινά CD, έβγαζαν εξωτερικές θήκες μορφής "τσέπης", μονοκόμματες.
 
Φοβερες φωτο petermeli!
 
Clemence είπε:
Μπορεί κάποιος να μου πει αν και σε τι χρησίμευαν οι ενδείξεις που υπήρχαν κάτω απ΄το ''παραθυράκι'' στις κασέτες? Δλδ μπορούσες να καταλάβεις ας πούμε ότι ήταν η κασέτα στο 75%, ε και? Μήπως είχαν κάποια άλλη χρησιμότητα?
Ίσως για να μπορούσες να υπολογίσεις με το μάτι πού ήταν κάποιο τραγούδι όταν γύρναγες την κασέτα. Μπορούσες να θυμάσαι σε ποιά γραμμούλα περίπου υπήρχε το αγαπημένο σου κομμάτι, να πατήσεις να γυρίσει η κασέτα και όταν φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο το καρούλι να σταματήσεις το γύρισμα.

Η χρησιμότητα του να ξέρεις πόση κασέτα είχες στη διάθεσή σου ήταν πρακτική για εγγραφές κομματιών, να δεις αν σε χώραγε η κασέτα. Αλλά αυτά ήταν και θέμα εμπειρίας με τις κασέτες, να μπορείς, δηλαδή, να υπολογίσεις με το μάτι.
 
Ολικη Επαναφορα του θεματος...

Οριστε μερικες απο τις πιο παλιες που εχω....κασσετες εταιριων...

Και μια με τα πιο γνωστα Χριστουγεννιατικα...Ελληνικα ή στα Ελληνικα

Οι 3 ειναι Duran-Duran....η μπαντα που ακουγα πιτσιρικας...

Η μια ειναι το original soundtrack του "A view to a kill"....ξερω με φθονειτε ... :cool:

P1100074.jpg

P1100078.jpg

P1100086.jpg

P1100095.jpg
 
Ασχετο. Ειχα πρηξει τον πατερα μου να μου παρει το A View to a Kill νομιζοντας οτι ειναι ο νεος δισκος των Duran Duran. Μολις ξεκινησα να τον ακουω, καταλαβα οτι περιειχε μονο το (υπεροχο) τραγουδι των τιτλων και τη μουσικη της ταινιας, ειχα ξενερωσει ασχημα...
 
Να κατεβει το Avatar παραυτα.
 
Πίσω
Μπλουζα